Zoek op land, regio of reis

×

Culinair Sicilië...

Koken onder de rook van de Etna

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Het eiland Sicilië, dat wordt gedomineerd door de grote vulkaan de Etna, wordt dagelijks aangevlogen door diverse luchtvaartmaatschappijen en heeft op culinair gebied alle ingrediënten in huis voor een mooi arrangement. Bij aankomst op de luchthaven van Catania worden we blij verrast; in de kleine cafetaria in de aankomsthal bestellen we een ‘echte’ cappuchino voor een klein prijsje. Onze reis is goed begonnen!

Op korte afstand van de luchthaven van Catania ligt Hotel Etna, de accommodatie waar we gedurende de reis verblijven en waar tevens wordt gekookt. Hotel Etna, de naam zegt het al, is gelegen onder de Etna vulkaan. Chef Penissi, verantwoordelijk voor de keuken van het restaurant, stelt zijn keuken ter beschikking voor de groep. Samen met de chef worden er mooie menu’s voor de workshops samengesteld. Naast de kookworkshops worden er tevens lokale producenten bezocht, die ons uitleg geven over de producten die zij bereiden en verkopen.

In Modica, de stad van de chocolade, krijgen we een rondleiding in de Antica Dolceria Bonajuto. Nadat we ons - verplicht - in schorten hebben gehesen en onze mutsen hebben opgezet, volgt er een rondleiding in de keuken van de chocolaterie. Na de uitleg over het maken van de chocolade mogen we ‘los’ gaan in de winkel, waar er rijkelijk chocolade in alle smaken, soorten en maten wordt gekocht.

Natuurlijk mag een bezoek aan de Unesco stad Noto niet ontbreken. Noto, een prachtige stad met een eeuwenoude, imposante kathedraal, welke domineert in de gezellige hoofdstraat en waar de inwoners en toeristen dagelijks flaneren. We hebben geluk; de markt in Noto, waar men verse, lokale producten verkoopt, is geopend en natuurlijk worden er extra ingrediënten ingekocht voor de kookworkshop.

Boutique hotel Zash is gelegen op een prachtig landgoed, te midden van sinaasappel- en citroenbomen. Naast de fantastische kaart die het restaurant van Zash aanbiedt, krijgen we hier de kans om een wijnproeverij bij te wonen. De sommelier schenkt diverse wijnen die heerlijk smaken en waar we heel ‘blij’ van worden.

Tenslotte willen we Sicilië niet verlaten zonder ‘lokaal’ koffie te gaan drinken, waarvoor we een bezoek brengen aan ‘Caffe Pasticceria Russo’, dé locatie om, tussen de lokale bevolking, te genieten van een granola, cannoli of een brioche. Sinds 1880 bereidt de Russische patisserie zijn delicatessen, met gebruik van de originele recepten, die al drie generaties lang worden overgeleverd.

Klik hier om gelijk naar ons reisaanbod te gaan.


©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips