Zoek op land, regio of reis

×

De Marken...

De Marken

In de Marken (Le Marche) vindt u een enorm artistiek en in cultureel erfgoed gelegen lieflijke landschappen: de glooiende groene heuvels in het binnenland en de mooie kust met heerlijke zandstranden aan de Adriatische zee. Deze regio is een ideale bestemming voor liefhebbers van ongerepte natuur en schilderachtige kunstdorpen.

Bezienswaardigheden in De Marken
De Marken is verdeeld in vijf provincies: Ancona, Ascoli Piceno, Fermo, Macerata, Pesaro en Urbino. In de provincie Ancona worden de zandstranden onderbroken door het woeste Conero- gebied met de witte krijtrotsen. Verder richting het zuiden vindt u de bekende stranden van de Riviera delle Palme. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de provincie Macerata. In de universiteitsstad, Urbino, waar ongeveer de helft van de inwoners student is, hangt een gemoedelijke sfeer. Vanaf de parkeerplaatsen aan de voet van de stad kunt u naar het centrum lopen. U vindt hier al snel het Palazzo Ducale, welke kunstwerken van veel artistiekelingen uit de 15e eeuw huisvest. Indien u werken van de beroemde schilder Raffaele wilt bewonderen, dan kunt u het best terecht bij de Galleria Nazionale delle Marche (behorend bij Palazzo Ducale). De ontmoetingsplaats van de Italianen om de dag te bespreken, is het Piazza delle Republica. Ook in de plaatsen Camerina en Pesaro vindt u veel kunstwerken en rondom Fermo kunt u goed winkelen. In de Marken vindt u ook de relatief recentelijk gevonden Grotten van Frassasi. De grotten worden nog steeds onderzocht, maar u kunt, onder begeleiding van een gids, een deel van dit fenomeen bezoeken. In de gehele regio met de vele interessante steden, zoals Urbino en Ascoli Piceno, en aan de mooie kust is nog geen massatoerisme. Dit maakt de Marken wel heel aantrekkelijk.

Italië, cultuur, natuur & gastronomie...

Colinda Klijn & Lisa van Dijck, Reisspecialisten

Italië biedt een schat aan cultuur en gastronomie. De Noord-Italiaanse streek Veneto typeert zich door de diepgewortelde wijncultuur en uiteraard is de stad van de gondels en romantiek, Venetië, de trots van deze provincie. Het welvarende Emilia-Romagna karakteriseert zich met pareltjes van steden als Parma, Modena en Bologna. Een van de populairste regio's van Italië is Toscane. U raakt hier zeker onder de indruk van de witte landweggetjes langs de kleine dorpjes en de elegante cipressen die dienen als natuurlijke oprijlanen naar mooie agriturismi. Apulië is gelegen in de hak van de laars en is nog vrij onbekend bij het grote publiek. De streek is vooral bekend om de Trulli, de witte kalkhuisjes met grijze natuurstenen daken.

Het reisaanbod...

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips