Zoek op land, regio of reis

×

De Marken (Le Marche)...

De Marken

In de Marken (Le Marche) vindt u een enorm artistiek en in cultureel erfgoed gelegen lieflijke landschappen: de glooiende groene heuvels in het binnenland en de mooie kust met heerlijke zandstranden aan de Adriatische zee. Deze regio is een ideale bestemming voor liefhebbers van ongerepte natuur en schilderachtige kunstdorpen.

Bezienswaardigheden in De Marken
De Marken is verdeeld in vijf provincies: Ancona, Ascoli Piceno, Fermo, Macerata, Pesaro en Urbino. In de provincie Ancona worden de zandstranden onderbroken door het woeste Conero- gebied met de witte krijtrotsen. Verder richting het zuiden vindt u de bekende stranden van de Riviera delle Palme. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de provincie Macerata. In de universiteitsstad, Urbino, waar ongeveer de helft van de inwoners student is, hangt een gemoedelijke sfeer. Vanaf de parkeerplaatsen aan de voet van de stad kunt u naar het centrum lopen. U vindt hier al snel het Palazzo Ducale, welke kunstwerken van veel artistiekelingen uit de 15e eeuw huisvest. Indien u werken van de beroemde schilder Raffaele wilt bewonderen, dan kunt u het best terecht bij de Galleria Nazionale delle Marche (behorend bij Palazzo Ducale). De ontmoetingsplaats van de Italianen om de dag te bespreken, is het Piazza delle Republica. Ook in de plaatsen Camerina en Pesaro vindt u veel kunstwerken en rondom Fermo kunt u goed winkelen. In de Marken vindt u ook de relatief recentelijk gevonden Grotten van Frassasi. De grotten worden nog steeds onderzocht, maar u kunt, onder begeleiding van een gids, een deel van dit fenomeen bezoeken. In de gehele regio met de vele interessante steden, zoals Urbino en Ascoli Piceno, en aan de mooie kust is nog geen massatoerisme. Dit maakt de Marken wel heel aantrekkelijk.

De beste reistijd voor de Marken

De beste maanden om de Marken te ontdekken zijn april tot en met juni, september en oktober. De temperatuur is aangenaam, variërend tussen de 18 en 26 graden, en er is weinig neerslag. De Marken is de geheime parel onder Italianen, en in augustus (met ruim 29 graden) vieren zij hier vakantie in eigen land. Aan de stranden van de Adriatische kust genieten zonliefhebbers in de maanden juli en augustus van de warmte. De glooiende landschappen zijn het mooist in het voor- en najaar, wanneer ze van kleur veranderen.

Genieten in historisch de Marken

Henriëtte Korthals Altes, Directeur & Oprichtster Fundadore Travels

Een stadje om echt te genieten is Ascoli Piceno, in het zuiden van de Marken. Bewonder de Romeinse stadspoorten, wandel door het historisch centrum met middeleeuwse torens, palazzi, pleinen en fonteinen. Ga koffiedrinken bij Cafe Melleti op het Piazza del Popolo; ook de gevulde olijven en huisgemaakte anijslikeur zijn niet te versmaden! Zeelucht opsnuiven? San Benedetto del Tronto is een gezellige badplaats, waar voornamelijk Italianen komen: een breed zandstrand, mooie palmen promenade en volop terrassen en eetgelegenheden. Een specialiteit is de vissoep uit Ancona.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips