Zoek op land, regio of reis

×

Emilia - Romagna...

Emilia- Romagna

Voor levensgenieters is dit de ideale streek! Topproducten zoals spaghetti bolognese, parmaham, mortadella, balsamico en parmezaanse kaas komen hier vandaan. Vooral in Bologna is de keuken wel aan de stevige kant, maar een glas fris bruisende Lambrusco rosé erbij maakt alles goed.

Bezienswaardigheden Emilia-Romagna
Het welvarende Emilia-Romagna karakteriseert zich verder met pareltjes van steden als Parma, Modena en Bologna. Het culturele aanbod maakt het reizen naar deze streek zeer de moeite waard. In Bologna staat Europa's oudste universiteit en de stad werd in het jaar 2000 uitgeroepen tot Europese cultuurstad. Ferrara is een van de mooiste steden van Noord-Italië met een prachtige kathedraal, een Renaissancepaleis en vele bijzondere kastelen. Lekker uitrusten kunt u op een bedje aan een van de lange brede zandstranden die de Adriatische kust rijk is. U kunt reizen naar Emilia-Romagna prima combineren met rondreizen door Lombardije, Ligurië, Veneto en Toscane.

Ontdek de eetcultuur van Bologna, 'La Grasse' (de vette)

Henriëtte Korthals Altes, Directeur & Oprichtster Fundadore Travels

In Bologna is 's werelds oudste universiteit, gesticht in de 11e eeuw. Wandel door het historische centrum, bewonder de kunstwerken in de San Petronio basiliek en het Palazzo Comunale, geniet van de sfeer in deze internationale en toch intieme universiteitsstad. Andere parels van de regio zijn de oude stadjes Parma , Ravenna (beroemd om de byzantijnse mozaïeken) en Ferrara, waar een tocht per huurfiets over de oude stadswallen een absolute aanrader is. Emilia-Romagna is misschien wel de lekkerste regio van heel Italië. Allerlei specialiteiten zijn hier 'geboren' , van lasagne tot tagliatelle en tortellini, van mortadella tot Prosciutto di Parma, Parmezaanse kaas en balsamico-azijn. Een echte klassieker is de lasagna bolognese, die u zeker hier moet proeven.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips