Zoek op land, regio of reis

×

Eolische eilanden...

Eolische eilanden

Het is een mooi tafereel, de kleine vulkaantoppen die elkaar gezelschap houden in de Thyreense Zee ten noorden van Sicilië. De zeven Eolische eilanden danken hun naam aan de Griekse koning van de wind, Aeolus.

Bezienswaardigheden Eolische eilanden
Het grootste eiland is Liparis, maar zelfs hier is de sfeer rustig en gemoedelijk zoals op de andere eilanden. De necropolis van Liparis behoort tot de belangrijkste in Zuid-Italië en het archeologisch museum bergt een schat aan vondsten uit meer dan 1500 graven. Het knusse hoofdstadje Lipari, gelegen op het gelijknamige eiland, ademt veel sfeer en gezelligheid uit. Vanaf het pittoreske haventje kronkelen straatjes omhoog naar de Akropolis; de imposante burcht met monumenten uit het Noormannentijdperk, de Middeleeuwen en de Barok.

Zon, zee & strand
Per boot kunt u vanuit Lipari ook naar de andere eilanden reizen. Een wandeling naar de top van de vulkaan op Stromboli mag u uiteraard niet overslaan. De kristalheldere zee is bovendien heel uitnodigend voor zwemmers, duikers en snorkelaars. En wilt u uw huid vertroetelen? Wellicht is een modderbad op het eiland Vulcano iets voor u. Voor ieder wat wils: elk eiland is weer uniek op deze prachtige archipel. U kunt reizen naar de Eolische eilanden prima combineren met een rondreis door Sicilië.

Italië, cultuur, natuur & gastronomie...

Colinda Klijn & Lisa van Dijck, Reisspecialisten

Italië biedt een schat aan cultuur en gastronomie. De Noord-Italiaanse streek Veneto typeert zich door de diepgewortelde wijncultuur en uiteraard is de stad van de gondels en romantiek, Venetië, de trots van deze provincie. Het welvarende Emilia-Romagna karakteriseert zich met pareltjes van steden als Parma, Modena en Bologna. Een van de populairste regio's van Italië is Toscane. U raakt hier zeker onder de indruk van de witte landweggetjes langs de kleine dorpjes en de elegante cipressen die dienen als natuurlijke oprijlanen naar mooie agriturismi. Apulië is gelegen in de hak van de laars en is nog vrij onbekend bij het grote publiek. De streek is vooral bekend om de Trulli, de witte kalkhuisjes met grijze natuurstenen daken.

Het reisaanbod...

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips