Zoek op land, regio of reis

×

Eolische eilanden...

Eolische eilanden

Het is een mooi tafereel, de kleine vulkaantoppen die elkaar gezelschap houden in de Thyreense Zee ten noorden van Sicilië. De zeven Eolische eilanden danken hun naam aan de Griekse koning van de wind, Aeolus.

Bezienswaardigheden Eolische eilanden
Het grootste eiland is Liparis, maar zelfs hier is de sfeer rustig en gemoedelijk zoals op de andere eilanden. De necropolis van Liparis behoort tot de belangrijkste in Zuid-Italië en het archeologisch museum bergt een schat aan vondsten uit meer dan 1500 graven. Het knusse hoofdstadje Lipari, gelegen op het gelijknamige eiland, ademt veel sfeer en gezelligheid uit. Vanaf het pittoreske haventje kronkelen straatjes omhoog naar de Akropolis; de imposante burcht met monumenten uit het Noormannentijdperk, de Middeleeuwen en de Barok.

Zon, zee & strand
Per boot kunt u vanuit Lipari ook naar de andere eilanden reizen. Een wandeling naar de top van de vulkaan op Stromboli mag u uiteraard niet overslaan. De kristalheldere zee is bovendien heel uitnodigend voor zwemmers, duikers en snorkelaars. En wilt u uw huid vertroetelen? Wellicht is een modderbad op het eiland Vulcano iets voor u. Voor ieder wat wils: elk eiland is weer uniek op deze prachtige archipel. U kunt reizen naar de Eolische eilanden prima combineren met een rondreis door Sicilië.

Italië, cultuur, natuur & gastronomie...

Colinda Klijn & Anique van de Schraaf, Reisspecialisten

Ten noorden van Sicilië, in de diepblauwe Tyrreense zee, liggen de zeven Eolische eilanden. De eilanden staan vanwege hun unieke karakter en bijzondere vulkanische geschiedenis op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ontdek deze prachtige archipel, genoemd naar Aeolus, de Griekse god van de wind. U bereikt Lipari en Vulcano vanuit Milazzo en de eilanden zijn ook goed bereikbaar vanuit Cefalu. Genieten van gezellige terrasjes, ga wandelen, zwemmen, fietsen of maak een boottochtje naar de andere eilanden.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips