Zoek op land, regio of reis

×

Italië per trein...

Italië per trein

Henriëtte Korthals Altes, Oprichter Fundadore Travels & Reisspecialist

"Ik ben een treinfan. Ooit was de goedkoopste manier om vanuit Nederland naar Italië te reizen de Holland-Italië Expres. Dat deed ik als student, 20 uur onderweg in een rammelend rijtuig, en als verkoeling uit het raam hangen….. Wanneer ik in Italië ben, dan reis ik graag per trein. Het vlaggenschip van de Italiaanse spoorwegen zijn de 'frecce', de hogesnelheidstreinen op het vasteland: supersnel, comfortabel, altijd een gereserveerde plaats en u kunt online uw plaats reserveren. Ideaal dus wanneer u in de grote steden moet zijn. Openbaar vervoer is goedkoop in Italië, ook de 'frecce' kosten minder dan een NS kaartje! Op landelijke plekken is een verblijf zonder (huur)auto onhandig, wel kunt u goed gebruik maken van lokale treinen voor een uitstapje zonder verkeersstress of parkeerproblemen. Hieronder vindt u een paar tips:

Venetië
Logeert u in Agriturismo Tenuta Contarini of op het landgoed Borgoluce, neem dan vanaf het naburige station Conegliano de trein naar Venetië. In minder dan een uur bent u op station Santa Lucia in het hartje van de stad.

Ligurische kust & Cinque Terre
Logeert u in het badplaatsje Chiavari, in Relais Rangegosa of Hotel Monte Rosa, dan ligt het station op loopafstand. Met de trein bent u in een half uur in de Cinque Terre en er zijn prima verbindingen naar onder andere Genua, La Spezia en Pisa. Heel geschikt voor een vakantie zonder auto.

Rome en de Castelli Romani
Ten zuiden van Rome ligt het verrassend mooie en relatief onontdekte gebied van de Castelli Romani. Op korte rij-afstand van het mooie hotel Villa Grazioli ligt het station Frascati. Per trein bent u in 30 minuten op station Termini in het centrum van Rome.

Napels, Pompei en Sorrento
Vanuit Napels rijdt de smalspoortrein Circumvesuviana naar Herculaneum, Pompei (haltes bij de ingang) en Sorrento. Ideaal voor een uitstapje wanneer u in Napels logeert.

Sicilië en de Etna
Vanuit Catania rijdt de smalspoortrein Circumetnea rond de landzijde van de Etna naar Giarre, gelegen ten zuiden van Taormina. Het is een goede manier om de natuur van de Etna te beleven buiten de drukte van toeristenbussen om. Neem er een dag de tijd voor, u kunt onderweg uitstappen voor een wandeling of lunch."

Klik hier om gelijk naar ons reisaanbod te gaan.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips