Zoek op land, regio of reis

×

Lombardije (Merengebied)...

Lombardije

De regio behoort tot de meest welvarende van Europa. De kiem daarvoor werd gelegd in de vroege Middeleeuwen, toen in de Povlakte bloeiende stadstaten ontstonden, die zich verenigden in de machtige Lombardische stedenbond.

Ontdek Lombardije
De Povlakte telt tal van welvarende en cultuurhistorisch interessante steden zoals Brescia, Mantova en Cremona en natuurlijk kunt u reizen naar Milaan; de hoofdstad van het moderne Lombardije, maar ook de stad van de haute couture en het wereldberoemde Teatro alla Scala. Daarnaast is Lombardije beroemd vanwege de imposante meren, van het Lago Maggiore aan de westgrens tot het Gardameer aan de oostgrens met daartussen het prachtige Comomeer en Iseomeer. De van oorsprong glaciale meren, omgeven door een subtropische vegetatie en pastelkleurige huizen met op de achtergrond de besneeuwde Alpentoppen, zijn van een unieke schoonheid. In vroegere tijden bouwden aristocratische families buitenhuizen rond de meren. Tegenwoordig zijn deze geliefd bij couturiers en andere beroemdheden, zoals de acteur George Clooney, die een villa aan het Comomeer bezit. De wijnen uit de Franciacorta streek zijn beroemd en nergens vindt u een betere risotto dan in Lombardije, waar de rijst door het vochtige klimaat extra lekker is. U kunt reizen naar Lombardije prima combineren met rondreizen door Piemonte & Aosta- dal, Trentino & Alto Adige en Veneto.

De beste reistijd voor Lombardije

De beste reistijd voor Lombardije en het merengebied zijn de maanden mei, juni en september, met milde temperaturen tussen de 22 en 26 graden en minder drukte. In juli en augustus stijgen de temperaturen snel naar boven de 30 graden en wordt het druk met vakantiegangers. In de lente en vroege herfst is de natuur op zijn mooist, perfect voor een wandeling in de natuur. Om in alle rust van de cultuur, musea, architectuur en historische steden zoals Milaan te genieten, is het het beste om de zomermaanden te vermijden.

Onthaasten aan het idyllische Comomeer

Henriëtte Korthals Altes, Directeur & Oprichtster Fundadore Travels

Maak een boottocht, stap onderweg uit voor lunch in romantische plaatsjes als Bellagio of Varenna of wandel door de botanische tuinen van Villa Carlotta in Tremezzo. De eeuwenlange rijkdom van Lombardije ziet u terug in historische stadjes met prachtige, goed onderhouden centra, zoals Mantua, Brescia en , aan de voet van de Alpen, Bergamo. Mijn favoriet: Cremona, de stad van vioolbouwer Stradivarius; neem een aperivito op een terrasje aan het Domplein, kijk, geniet en u wilt niet meer weg.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips