Zoek op land, regio of reis

×

Milaan...een kunststad die verrast ...

Culturele reis | 4 dagen | Italië | 09 - 12 mei 2023

Bij het woord Milaan denkt u waarschijnlijk al snel aan de stad van banken en geld, de stad van mode en design, de indrukwekkende Dom en de stad van Leonardo da Vinci en het Laatste Avondmaal. Maar er is meer….

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 4 dagen | Italië | 09- 12 mei 2023

Gedurende deze reis bezoekt u een aantal misschien minder bekende Milanese facetten, waarbij het oude en het nieuwe Milaan elkaar afwisselen. Op het programma staat o.a. een bezoek aan de Pinacoteca di Brera, met meesterwerken van o.a. Piero della Francesca, Rafael en Caravaggio. Dit museum ligt in de traditionele kunstenaarswijk, waar talrijke café’s, galeries en antiekwinkeltjes zorgen voor een grote levendigheid.
In het hart van de wijk van de beroemde modezaken én de prachtige palazzi uit de 16de t/m de 18de eeuw ligt het kleine, maar fijne Museo Poldi Pezzoli.
De beeldende kunst en architectuur van de 20ste en 21 ste eeuw worden belicht in de wijk City Life, maar ook in het Museo ‘900 (Museo del Novecento), de Fondazione Prada en Pirelli Hangar Bicocca.
Het symbool voor de wederopbouw na de tweede wereldoorlog is het Pirelli-gebouw, dat gebouwd werd tussen 1955 en 1960 door een aantal vooraanstaande architecten en ingenieurs, w.o. Gio Ponti en Luigi Nervi. Een aantal jaren was dit de hoogste wolkenkrabber van gewapend beton ter wereld (127 m.). Het is gebouwd op de plek waar Giovanni Battista Pirelli in 1872 zijn eerste bandenfabriek startte.

De reis wordt begeleid door Marjolijn van Delft. Zij studeerde kunstgeschiedenis en organiseert en begeleidt al vele jaren kunstreizen naar talrijke bestemmingen. Daarnaast houdt zij lezingen met een grote variatie aan kunsthistorische thema’s.

Route in het kort

Dag 1: Vlucht, transfer en bezoek aan Milaan
Dag 2: Milaan
Dag 3: Milaan
Dag 4: Milaan, transfer en vlucht naar Nederland

Deze reis is tevens te reserveren exclusief de vlucht. Vraag ons naar de mogelijkheden bij reservering.

Inclusief

- Vlucht Amsterdam-Milaan-Amsterdam, inclusief handbagage
- Drie overnachtingen in Milaan, inclusief ontbijt
- Retourtransfer van de luchthaven naar het hotel
- Begeleiding van kunsthistoricus Marjolijn van Delft
- Begeleiding van een lokale gids op XX mei 2023, hele dag
- Begeleiding van een lokale gids op XX mei 2023, halve dag
- Excursies, entreegelden en een OV-kaart Milaan
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Ruimbagage
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches en diners
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Andere entreegelden dan vermeld
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom in Milaan

Rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar Milaan. Bij aankomst op de luchthaven van Milaan is er vervoer geregeld naar uw hotel. Milaan, het oude Mediolanum, ligt in het hart van de Povlakte. Het is van oudsher een centrum van welvaart en cultuur. Tegenwoordig is Milaan de tweede stad van Italië en hoofdstad van het moderne Lombardije. De stad is vooral bekend als de stad van de haute couture en het wereldberoemde Teatro alla Scala. Vanmiddag volgt er een eerste kennismaking met Milaan. U bezoekt de enorme dom van Milaan en de winkelgalerij Galeria Vittorio Emanuele welke tevens in het hart van Milaan ligt. U sluit de dag af met diner in een restaurant in de omgeving van het hotel.

Dag 2: Kunst en architectuur

Ontbijt in het hotel.
U start de dag met een bezoek aan La Pinacoteca de Brera. Dit museum, gelegen in de kunstenaarswijk Brera, omvat vele werken van onder andere Caravaggio en Rafaël. Het museum is gevestigd in een prachtig paleis in barok stijl (17e eeuw).
Vanmiddag bezoekt u het 'andere' Milaan. U maakt kennis met de Pirelli Toren, de imposante wolkenkrabber (127 meter hoog) en het Tre Torre gebied. Dit gebied, wat voorheen dienst deed als beurslocatie, heeft op kunst- en architectonisch gebied veel te bieden.

Dag 3: Bijzondere kunst

Ontbijt in het hotel.
U start de dag met een bezoek aan Museo Poldo Pezzoli. U vindt hier kunstwerken die zijn geschonken door de Milanese verzamelaar Gian Giacomo Poldi Pezzoli. Het is een van de belangrijkste Italiaanse kunstcollecties en een wereldberoemd huismuseum, gelegen in het centrum van Milaan, een steenworp afstand van het Teatro alla Scala. Na de lunch bezoekt u hedendaagse kunst in de Pirelli Hangar Bicocca.

Dag 4: Uw laatste dag in Milaan

Ontbijt in het hotel.
Uw laatste dag in Milaan. Na het ontbijt brengt u, samen met uw gids, een bezoek aan de Fondazione Prada. Na een laatste lunch en wandeling door Milaan brengt de bus u naar de luchthaven en vliegt u terug naar Nederland.

Overnachtingen | 4-daagse cultuur reis

3 nachten, 4* Hotel Galileo, Milaan

Vluchten

Deze reis wordt aangeboden inclusief vluchten vanuit Amsterdam naar Milaan, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij KLM.

Dinsdag 09 mei 2023 Amsterdam - MIlaan 10:20 - 12:00
Vrijdag 12 mei 2023 Milaan-Amsterdam 19:30 - 21:20

inclusief:
-1 stuk handbagage, max. 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 inch)
-1 accessoire, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 inch)
-Totaal gewicht max. 12 kg (26 lbs)

Ruimbagage is bij te boeken via de website van de KLM

Deze reis is tevens te reserveren zonder de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Vanafprijzen

De genoemde vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Marjolijn van Delft

Gedurende deze reis wordt u begeleid door kunsthistoricus Marjolijn van Delft.
Marjolijn van Delft studeerde kunstgeschiedenis. Zij organiseert en begeleidt al vele jaren kunstreizen naar talrijke bestemmingen. Daarnaast houdt zij lezingen met een grote variatie aan kunsthistorische thema’s.

Milaan, een stad die tot veler verbeelding spreekt...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Milaan is de hoofdstad van de regio Lombardije en is tevens de tweede stad van Italië. Bij een bezoek aan Milaan denken we direct aan de reusachtige kathedraal, voetbal en mode. De bezoekers van deze stad zijn echter vaak verrast door de cultuur die Milaan te bieden heeft. Bezoek de diverse musea en duik in de geschiedenis van deze indrukwekkende stad. Dwaal door de straten en sluit de dag af met een drankje op een van de gezellige terrassen.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips