Zoek op land, regio of reis

×

Molise...

Molise

Deze kleine regio maakte tot 1963 met de Abruzzen deel uit van de regio "Abruzzen en Molise", maar werd daarna een afzonderlijk gewest. Het ligt centraal in Zuid-Italië en grenst aan de Abruzzen in het noorden, aan Apulië in het zuiden en aan Campanië en Lazio in het westen. U reist naar een ongerept deel van Italië, welke nog niet door het toerisme is aangetast. Aan de kust vindt u prachtige stranden, afgewisseld met "trabocchi": houten stellages waarmee al eeuwenlang vis wordt gevangen. Vanuit Termoli vertrekken de boten naar de Tremiti Eilanden, populair bij de Italianen en de enige toeristisch ontwikkelde plek in de regio.

In het binnenland strekken glooiende heuvels en olijfgaarden zich uit tot de bossen en bergketens van de Apennijnen. De Middeleeuwse provinciehoofdstad Campobasso ligt op 700 m. hoogte. Ook kunt u sporen tegenkomen van Romeinse nederzettingen, want de Via Appia naar de belangrijke haven Brindisi liep door de Molise. De keuken lijkt veel op die van het buurgewest Abruzzen, met pittige gerechten door het gebruik van "peperoncini". Een lokale specialiteit is pasta, geserveerd met een saus van lamsvlees, pepertjes en bestrooid met pecorino. Hier is Zuid-Italië nog zichzelf! Molise is een perfecte bestemming als u rust en het authentieke Italië zoekt. U kunt reizen naar Molise prima combineren rondreizen door de Abruzzen, Campanië en Apulië.

De beste reistijd voor Molise

De beste reistijd voor Molise is de lente, van april tot juni, met temperaturen tussen de 18 en 24 graden, en de herfst, van september tot oktober, met temperaturen tussen de 20 en 26 graden. Deze seizoenen zijn ideaal om Molise te bezoeken. Door de aangename temperaturen kunt u de regio goed ontdekken, zoals middeleeuwse dorpjes, de glooiende natuur en vele wandelroutes. In juli en augustus, wanneer de temperaturen rond de 30 graden liggen, kunt u vooral genieten van de zon op een van de witte zandstranden.

Waar is Italie nog ongerept en authentiek? In de Molise!

Henriëtte Korthals Altes, Directeur & Oprichtster Fundadore Travels

Deze kleine regio is zichzelf gebleven met rust, ruimte en prachtige natuur. U vindt er bergen, natuurreservaten en de schoonste stranden van de Adriatische kust. Wandel langs “tratturi”, de oude herderspaden, bezoek het hoofdstadje Campobasso op 700 m. hoogte, met Middeleeuwse straatjes en het 15e eeuwse kasteel van Monforte. Termoli is een gezellig vissers- en badplaatsje. Wandel door de oude wijk, de Borgo Vecchio, geniet niet van de stranden en van het uitzicht op de "trabocchi" – traditionele houten stellages voor de visvangst. Tip voor een daguitstapje: neem de boot vanuit Termoli naar de schilderachtige Tremiti-eilanden, u bent er in 50 minuten met de draagvleugelboot. En de keuken? Hier proeft u de schaapherderstraditie: heerlijke kazen, ricotta maar ook het lekkerste zomerfruit.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips