Zoek op land, regio of reis

×

Molise...

Molise

Deze kleine regio maakte tot 1963 met de Abruzzen deel uit van de regio "Abruzzen en Molise", maar werd daarna een afzonderlijk gewest. Het ligt centraal in Zuid-Italië en grenst aan de Abruzzen in het noorden, aan Apulië in het zuiden en aan Campanië en Lazio in het westen. U reist naar een ongerept deel van Italië, welke nog niet door het toerisme is aangetast. Aan de kust vindt u prachtige stranden, afgewisseld met "trabocchi": houten stellages waarmee al eeuwenlang vis wordt gevangen. Vanuit Termoli vertrekken de boten naar de Tremiti Eilanden, populair bij de Italianen en de enige toeristisch ontwikkelde plek in de regio.

In het binnenland strekken glooiende heuvels en olijfgaarden zich uit tot de bossen en bergketens van de Apennijnen. De Middeleeuwse provinciehoofdstad Campobasso ligt op 700 m. hoogte. Ook kunt u sporen tegenkomen van Romeinse nederzettingen, want de Via Appia naar de belangrijke haven Brindisi liep door de Molise. De keuken lijkt veel op die van het buurgewest Abruzzen, met pittige gerechten door het gebruik van "peperoncini". Een lokale specialiteit is pasta, geserveerd met een saus van lamsvlees, pepertjes en bestrooid met pecorino. Hier is Zuid-Italië nog zichzelf! Molise is een perfecte bestemming als u rust en het authentieke Italië zoekt. U kunt reizen naar Molise prima combineren rondreizen door de Abruzzen, Campanië en Apulië.

Italië, cultuur, natuur & gastronomie...

Colinda Klijn & Lisa van Dijck, Reisspecialisten

Italië biedt een schat aan cultuur en gastronomie. De Noord-Italiaanse streek Veneto typeert zich door de diepgewortelde wijncultuur en uiteraard is de stad van de gondels en romantiek, Venetië, de trots van deze provincie. Het welvarende Emilia-Romagna karakteriseert zich met pareltjes van steden als Parma, Modena en Bologna. Een van de populairste regio's van Italië is Toscane. U raakt hier zeker onder de indruk van de witte landweggetjes langs de kleine dorpjes en de elegante cipressen die dienen als natuurlijke oprijlanen naar mooie agriturismi. Apulië is gelegen in de hak van de laars en is nog vrij onbekend bij het grote publiek. De streek is vooral bekend om de Trulli, de witte kalkhuisjes met grijze natuurstenen daken.

Het reisaanbod...

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips