Op een uitgestrekt terrein in het noordoosten van Sardinië, omgeven door rotsformaties en wilde olijfbomen, ligt Tenuta Pilastru. Eigenaresse Stefania heeft het landgoed, dat al generaties aan haar familie behoort, getransformeerd tot een charmant country house hotel, met behoud van de agrarische tradities. De natuurlijke omgeving en de vegetatie op het terrein zijn zorgvuldig in tact gelaten; rondom het restaurant liggen opvallende "conchi", granieten rotsblokken die karakteristiek zijn voor de Gallura. In het verzorgde restaurant kunt u de traditionele Sardijnse keuken proeven en heerlijke wijnen uit eigen productie. In de zomermaanden speelt er 2 á 3 keer per week livemuziek tijdens het diner, tot 00:00. Het is mogelijk om op verzoek een rustige kamer te krijgen, verder van het restaurant gelegen. Wij vernemen het graag als u dit wenst.
In de grote tuin met zwembad vindt u alle ruimte om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht. Er zijn mooie wandel- en fietsroutes; ook kunt u buitenritten te paard maken. De stranden van Cannigione en de Costa Smeralda liggen op 5 km. U kunt een bootexcursie maken naar het Maddalena eiland, of het historische stadje Tempio Pausania bezoeken. Olbia ligt op 28 km.
Tenuta Pilastru biedt u een rustige, authentieke ambiance; wie een kijkje wil nemen bij het mondaine Sardinië, vindt op 15 km. de jachthaven van Porto Cervo, in het zomerseizoen ontmoetingsplek van de "jetset". Tenuta Pilastru beschikt ook over een wellnesscenter met binnenzwembad, fitness en sauna (tegen betaling).
In het gerestaureerde landhuis, "Lu Pastrucciali" vindt u de receptie, de lounge met open haard en een aantal kamers; de overige kamers liggen in huisjes verspreid over het terrein, echter maximaal 80 meter van het hoofdgebouw. De kamers zijn comfortabel en smaakvol ingericht, in de landelijke stijl van de Gallura-streek en beschikken over minibar, tv en airconditioning.
De prachtige omgeving, goede bereikbaarheid en uitstekende faciliteiten maken Tenuta Pilastru een heerlijke vakantiebestemming.