Zoek op land, regio of reis

×

Sicilië per trein...

Sicilië, een prachtig eiland om per trein te ontdekken!

Fly-train | 10 dagen | Italië

Ontdek Sicilië per trein! Sicilië beschikt over een goed spoorwegnet. Het reizen per trein biedt u de gelegenheid om op ontspannen wijze te genieten van het landschap en het Siciliaanse leven. U beleeft de reis intensiever en komt meer in contact met de bevolking.

Vanaf 982,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 14/06/2023
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-train| 10 dagen | Italië

Het arrangement begint en eindigt in Catania. De reis brengt u verder langs het barokke Siracusa, de indrukwekkende Tempelvallei en het veelzijdige Palermo. Uniek is de rit met de Circumetnea: een traject per smalspoortrein rond de vulkaan Etna. De hotels liggen dichtbij de stations of zijn gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer. De Siciliaan is vriendelijk en gastvrij: de kennis van buitenlandse talen is weliswaar beperkt (een zakwoordenboek Italiaans kan goede diensten bewijzen), maar met een paar woorden contact maken of helpen met de koffer is heel gewoon. Het treinennet varieert van comfortabele airconditioned intercity's tot plaatselijke "boemeltjes".

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Catania - Catania, Hotel Villa Romeo, 6 km
Dag 2: Catania - Siracusa, Hotel Sorella Luna, 70 km
Dag 3: Siracusa, Hotel Sorella Luna
Dag 4: Siracusaa - Agrigento, Hotel Colleverde Park, 217 km
Dag 5: Agrigento, Hotel Colleverde Park
Dag 6: Agrigento - Palermo, Hotel Ambasciatori, 130 km
Dag 7: Palermo, Hotel Ambasciatori
Dag 8: Palermo - Catania, Hotel Villa Romeo, 212 km
Dag 9: Catania, Hotel Villa Romeo
Dag 10: Catania - Luchthaven Catania, 6 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen luchthaven van vertrek (indien van toepassing).

Inclusief

- Retourvlucht inclusief handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties inclusief ontbijt
- dagkaart Circumetnea
- Treinkaartje 2e klasse Giarre-Siracusa(overstap Catania)
- Treinkaartje 2e klasse Siracusa-Agrigento
- Treinkaartje 2e klasse Agrigento-Palermo
- Treinkaartje 2e klasse Palermo-Catania
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom in Catania

U vliegt vandaag naar Catania en gaat vervolgens op eigen gelegenheid door naar uw hotel in de stad, op 2 minuten lopen van het station en busterminal.

Route: Luchthaven Catania - Catania, Hotel Villa Romeo, 6 km

Dag 2: Rondje om de Etna

Vandaag neemt u de Circumetnea vanaf Catania Borgo (uw metro kaartje naar dit station is inbegrepen). Onderweg kunt u uitstappen voor een rustpauze, lunch of wandeling. Het traject eindigt in Giarre Riposto, ten noorden van Catania, waar u ook de reguliere treinen stoppen.

In de namiddag reist u van Giarre via Catania naar Siracusa. Uw hotel ligt vlakbij het station.

Route: Catania - Siracusa, 70 km

Dag 3: Ontdek Siracusa

Vandaag heeft u de gelegenheid om de stad Siracusa te verkennen. Loop naar het schiereiland Ortigia, het historisch hart van de stad die 2700 jaar geleden door de Grieken werd gesticht. Geniet van een wandeling langs de kade, door de smalle straatjes, langs kerken en monumenten zoals de Dom (gebouwd op de overblijfselen van een Griekse tempel) of bezoek het Archeologisch Museum.

Dag 4: Langs de kust naar Agrigento

Vandaag reist u per trein naar Agrigento. De reis duurt een paar uur (met 1 of 2 keer overstappen), maar is ook zeer de moeite waard. Agrigento, aan de zuidkust van Sicilië, is beroemd om de Tempelvallei, indrukwekkende overblijfselen van een Grieks/Romeins tempelcomplex. Uw hotel ligt aan de rand van de stad; bussen naar de Tempelvallei, het stadscentrum en het station stoppen voor de deur.

Route: Siracusa - Agrigento, 217 km

Dag 5: Bezoek de Tempelvallei

Gelegenheid om de Tempelvallei te bezoeken. Deze is bereikbaar per bus (stopt voor de deur van hotel Colleverde). Ook leuk: een wandeling door het centrum van het stadje Agrigento.

Dag 6: Dwars door het Siciliaanse landschap

U verlaat Agrigento en neemt de trein naar Palermo, een mooie tocht (ca. 2 uur) van "kust naar kust" door ongerept landschap. U verblijft midden in het historische centrum van Palermo. Palermo was tijdens het Moorse rijk in de 9e eeuw een hoogontwikkelde stad, daarna volgde een nieuwe bloeiperiode onder de Normandische koningen, hetgeen goed zichtbaar is in de talrijke middeleeuwse kerken en monumenten.

Route: Agrigento - Palermo, 130 km

Dag 7: Verken Palermo

Een dag om Palermo goed te verkennen: Phoeniciers, Grieken, Arabieren en Normandische vorsten lieten er hun sporen achter. De grootste bloeiperiode van Palermo was tijdens het Moorse rijk, rond het jaar 1000. Hoogtepunten: Capella Palatina, Palazzo dei Normanni en San Giovanni degli Eremiti. U kunt ook een rit maken met de handige Skybus ofwel de "hop on/hop off bus" die langs de belangrijkste bezienswaardigheden rijdt. Op 7 km ligt Monreale, met de 12e-eeuwse Dom en het Benedictijner klooster. De Skybus stopt bij de bekende bezienswaardigheden; met een dagkaartje (ca. EUR 20,-, ook in het hotel te koop) kunt u onbeperkt van de bus gebruik maken en in- en uitstappen waar u wilt.

Dag 8: Terug naar Catania

Vandaag reist u weer terug naar Catania, naar uw hotel in de stad, op 2 minuten lopen van het station en busterminal. Het is een lange rit die u weer dwars door het landschap terugbrengt.

Route: Palermo - Catania, 212 km

Dag 9: Catania

Vandaag heeft u nog een volle dag om te genieten van Catania. Proef de ‘minne’ gebakjes of de ‘crispelle’, wandel over het Piazza Duomo, bewonder de zwarte barokke gebouwen en ga dineren aan zee.

Dag 10: Vol nieuwe ervaringen naar huis

Helaas is er vandaag een einde gekomen aan deze bijzondere reis. U gaat op eigen gelegenheid terug naar de luchthaven, waarna u aan boord kunt gaan van uw terugvlucht.

Route: Catania - Luchthaven Catania, 6 km

Overnachtingen 10-daagse reis

- 1 nacht Catania, Hotel Villa Romeo.
- 2 nachten Siracusa, Hotel Sorella Luna
- 2 nachten Agrigento, Hotel Colleverde Park.
- 2 nachten Palermo, Hotel Ambasciatori
- 2 nachten Catania, Hotel Villa Romeo

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een groter stuk handbagage (trolley) aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Extra's

Inbegrepen treinkaartjes
- dagkaart Circumetnea
- treinkaartje 2e klasse Giarre-Syracusa (overstap Catania)
- treinkaartje 2e klasse Syracusa-Agrigento
- treinkaartje 2e klasse Agrigento-Palermo
- treinkaartje 2e klasse Palermo-Catania

Beoordelingen

Prachtige reis! Sicilië is een prachtig eiland, door met de trein te reizen kan je onderweg genieten van de verschillende elementen die het eiland je biedt: Zee, bergen, wijngaarden en prachtige steden! | Fam. van Driel uit Amsterdam

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Hotel Villa Romeo

Hotel Villa Romeo bevindt zich in het centrum van Catania, vlakbij het treinstation.

De Kerk van Catania en Via Etnea zijn een paar bijzondere bezienswaardigheden om te bezoeken. Ze zijn gelegen op 10-15 minuten lopen van Hotel Villa Romeo.
Iets boven de stad, aan het eind van de Via Etnea ligt het mooie Parco Gioeni. Ook de vismarkt (elke ochtend, behalve zondag) met een enorm aanbod aan verse vis, schelpdieren, lokale producten en foodstalletjes, is de moeite waard.

Hotel Villa Romeo heeft 25 kamers met airconditioning die zijn voorzien van een minibar en een kluis. Elke kamer heeft een balkon. Elke badkamer is uitgerust met een douche, een bidet, gratis toiletartikelen en een föhn. Gratis WiFi is beschikbaar in gemeenschappelijke ruimtes.

Hotel Sorella Luna

Charmant hotel met een persoonlijke sfeer, gevestigd in een voormalig klooster in het centrum van Siracusa.

Hotel Sorella Luna Siracusa bevindt zich zowel vlak bij een treinstation als vlak bij het strand in Siracusa. Voor wat culturele hoogtepunten maakt u een uitstap naar Teatro Greco di Siracusa en Ruïnes van Foro Siracusano en een aantal bezienswaardigheden die u in de omgeving kunt ontdekken zijn onder andere Ginnasio Romano en Tempel van Apollo. Lungomare d'Ortigia en Arkimedeion-museum zijn ook zeker het bezoeken waard.

Elke ochtend wordt er een buffet ontbijt geserveerd het terras . In het hotel vindt u een gastronomisch restaurant dat geselecteerde typische specialiteiten uit de lokale keuken aanbiedt. Cibo, Ristorante San Francesco en Stecco Natura met verschillende dineeropties liggen op een wandelafstand van 5 minuten. Er is een treinstation in de buurt.

Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, satelliettelevisie, telefoon met directe buitenlijn, gratis draadloos internet, kluis, minibar, haardroger en gratis toiletartikelen.

Colleverde park Hotel

Het Colleverde Park Hotel ligt midden in een prachtig park, omringd door mediterrane en tropische planten en de olijf- en amandelbomen van de Valle dei Templi. Het geniet een benijdenswaardige ligging in het hart van de Valle dei Templi (Vallei van de Tempels) en niet ver van de stad en het strand.

Het restaurant serveert typisch Siciliaanse gerechten en biedt een prachtig uitzicht op de vallei. Gasten kunnen ontspannen in de charmante tuinen van het hotel of in de lobby, die is ingericht met 19e-eeuws keramiek en meubilair.

De kamers met airconditioning zijn klassiek ingericht. Ze zijn voorzien van een televisie met satellietkanalen, een minibar en een badkamer met een haardroger en toiletartikelen.

Hotel Ambasciatori Palermo

Prettig en verzorgd hotel met een persoonlijke sfeer in het historisch centrum van Palermo.

Hotel Ambasciatori ligt aan de via Roma, op 200 meter van het centraal station, vlakbij de Chiesa Martorana en op 10-15 minuten lopen van zowel de haven als de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Het hotel is een prima uitgangspunt om de stad te verkennen, te voet of met de handige "hop on hop off" bus, die langs alle monumenten en bezienswaardigheden rijdt.
Houdt u van opera of ballet, dan is een bezoek aan het sfeervolle Teatro Massimo zeer de moeite waard; van september t/m juni zijn er regelmatig voorstellingen.

Tijdens uw ontbijt, geserveerd in de ontbijtzaal op de bovenste verdieping of (in de zomermaanden) op het dakterras, kunt u genieten van het mooie uitzicht over de kerken en monumenten van Palermo.

U logeert in een goed ingerichte kamer .Alle kamers hebben een eigen badkamer en zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv en een koelkast. Sommige kamers hebben een eethoek en/of een balkon.

Hotel Villa Romeo

Hotel Villa Romeo bevindt zich in het centrum van Catania, vlakbij het treinstation.

De Kerk van Catania en Via Etnea zijn een paar bijzondere bezienswaardigheden om te bezoeken. Ze zijn gelegen op 10-15 minuten lopen van Hotel Villa Romeo.
Iets boven de stad, aan het eind van de Via Etnea ligt het mooie Parco Gioeni. Ook de vismarkt (elke ochtend, behalve zondag) met een enorm aanbod aan verse vis, schelpdieren, lokale producten en foodstalletjes, is de moeite waard.

Hotel Villa Romeo heeft 25 kamers met airconditioning die zijn voorzien van een minibar en een kluis. Elke kamer heeft een balkon. Elke badkamer is uitgerust met een douche, een bidet, gratis toiletartikelen en een föhn. Gratis WiFi is beschikbaar in gemeenschappelijke ruimtes.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Sicilië, echt genieten

Colinda Klijn, Reisspecialist

Of u nu kiest voor één uitvalsbasis of voor een complete fly-drive, Sicilië biedt u volop mogelijkheden. Cultuur, natuur en heerlijke stranden Sicilië heeft het allemaal. Beklim de Etna, kom tot rust in het vissersplaatsje Cefalu en duik in de oudheid in de Vallei van de Tempels. Wandel over de kalkrotsen van Scale dei Turchi en bezoek historische stadjes als Ragusa, Noto en Taormina.

©2022 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips