Zoek op land, regio of reis

×

Toscane...

Toscane

Eén van de populairste regio's van Italië is Toscane. Terecht natuurlijk, aangezien Toscane makkelijk is om van te houden. U raakt zeker onder de indruk van de witte landweggetjes langs de kleine dorpjes in de glooiende heuvels, groene wijngaarden en elegante cipressen die dienen als natuurlijke oprijlanen naar mooie agriturismi. Het is een schilderachtig landschap waar u kunt genieten van de stilte en de zware geur van tijm en lavendel dat zweeft in de warme lucht. Daarnaast ligt de regio niet te ver naar het zuiden in Italië en is dus heel goed met de auto bereikbaar voor een schitterende autorondreis of een unieke fly drive door Toscane . Momenteel is Toscane agriturismo aan het stimuleren. Deze vakantieboerderijen schieten als paddenstoelen uit de grond. Mocht u tijdens uw rondreis in Toscane gebruik willen maken van agriturismo, dan is het aanbod groot.

Ontdek Toscane
Bezoek de middeleeuwse stad Siena met de geel-oker gekleurde gebouwen, terracotta daken en groene luiken. In de middeleeuwen was Siena, op het gebied van kunst, de rivaal van Florence. Toch staat ook de binnenstad van Siena, respectievelijk op de werelderfgoedlijst. Er zijn veel interessante kerken en musea. De domkerk is een prachtig voorbeeld van de gotische architectuur. Het centrale plein, Piazza del Campo, staat bekend om de paardenraces die er nog steeds gehouden worden. De Italianen zeggen dan ook 'Chi dice Siena, chi dice Palio'. De 'Palio' wordt jaarlijks op 2 juli en 16 augustus georganiseerd.

Uiteraard mag ook een bezoek aan de belangrijkste stad van Toscane, Florence, niet ontbreken. De stad is de bakermat van de Renaissance. De vele musea, kerken en gebouwen huisvesten de werken van de grootste artistieke Meesters uit de geschiedenis. Veel Italiaanse grootheden hebben in deze stad gewoond en hun artistieke sporen achtergelaten, zoals Donatello, Leonardo da Vinci, Michelangelo en Galileo Galilei. De familie die de grootste stempel op de stad heeft gedrukt is de bankiersfamilie ?Medici?. Zij brachten de stad veel welvaart en hadden grote belangstelling voor kunst en cultuur. Het belangrijkste product uit de Renaissance is de grote domkerk, maar u zult zich verbazen over de hoeveelheid aan architectuur en beeldende kunst uit de Renaissance. Een andere belangrijke bezienswaardigheid is de Ponte Vecchio, welke over de Arno rivier is gebouwd. De Medici lieten een corridor op de brug bouwen, zodat zij ongestoord naar de andere kant van de rivier konden lopen. U zult zich niet vervelen in Florence. Laat u betoveren door de schitterende musea, kunstwerken, historische gebouwen en paleizen.

Wilt u even de drukte ontlopen? Rijd dan naar Lucca, het oude dorp uit 180 voor Christus zal u charmeren. Via een prachtige route door het Toscaanse platteland en langs vele wijngaarden komt u in San Gimignano, beroemd om de middeleeuwse wolkenkrabbers. Pisa is bekend van de scheve toren, maar er is meer te zien. Naast de kathedraal en de toren vindt u Piazza dei Miracoli, de Arno rivier en veel interessante musea. Breng zeker ook een bezoek aan het pittoreske dorp Poggibonsi en Volterra met o.a. de domkerk, fort van de Medici en het Romeinse theater. De geschiedenis ligt hier letterlijk op straat.

Bij Viareggio en in de buurt van Grossetto vindt u heerlijke zandstranden.

Overige tips voor uw rondreis door Toscane

Massa Marittima
Als u door de smalle steegjes en onder diverse oude stadspoorten loopt waant u zich helemaal in de middeleeuwen. Een gids kan u de hele historie van de stad uitleggen. Ook moet u hier een bezoek brengen aan de San Cerbone Cathedral.

Pisa
Een van de wereldberoemde plaatsen die u niet mag missen. Niet alleen om zijn scheve toren, Pisa heeft namelijk nog veel meer mooie en historische gebouwen. Piazza del Duomo met een prachtige kathedraal bijvoorbeeld. Ook de binnenstad van Pisa is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Grotta del Vento
De nodige afkoeling kunt u vinden in deze grotten. Er zijn wandelroutes in de grotten die voor iedereen te doen zijn, ook voor gezinnen en ouderen. De grot heeft prachtige stalagmieten en stalactieten en een interne waterbron.

De beste reistijd voor de Toscane

Vanaf maart begint de temperatuur te stijgen, en de maanden april en mei zijn bijzonder aangenaam om deze prachtige regio te verkennen, wanneer het landschap in volle bloei staat. Gedurende juni tot en met september beleeft u het hoogzomerseizoen, met warme, droge en zonnige dagen en temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 30 graden. Wandel door de charmante straten van middeleeuwse steden en dorpen tijdens een culturele reis of stedentrip in oktober en november, wanneer de temperatuur aangenaam is.

Een van de mooiste oude stadjes in Toscane is Arezzo

Henriëtte Korthals Altes, Directeur & Oprichtster Fundadore Travels

Wandel door het centrum, waar de film la Vita e Bella is opgenomen. Ontdek de Middeleeuwse kerken en monumenten, de geboortehuizen van dichter Petrarca en de bouwmeester Giorgio Vasari. Geniet van de mooiste fresco's uit de Renaissance in de San Francesco-basiliek, zonder topdrukte of lange wachtrijen. Antiekliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de antiquairs in de de Via Cavour. Elk eerste weekend van de maand is er een grote antiekmarkt op de Piazza Grande, zeker een bezoek waard! Een unieke traditie is de Giostra del Saracino (in juni en september): uit de Middeleeuwen stammende spelen waarbij 4 wijken het tegen elkaar opnemen, een kleurrijk spektakel met prachtige kostuums.
Na de sightseeing wachten gezellige terrasjes en trattoria's, waar u voor een redelijke prijs heerlijke specialiteiten kunt proeven zoals de pici (typisch Toscaanse pasta) of de bistecca alla fiorentina.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips