Zoek op land, regio of reis

×

Grand Tour Toscane naar Apulië...

Grand Tour Italië

Fly-drive | 11,13 of 15 dagen | Italië

Goede wegen, afwisselende landschappen en steden met elk hun eigen karakter: het mag duidelijk zijn dat Italië een uitermate geschikte bestemming is voor een mooie rondreis. Tijdens deze complete rondreis maakt u kennis met Toscane, Umbrië, Lazio, Campanië en Apulië.

Vanaf 1432,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 28/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 11,13 of 15 dagen | Italië

Uw Italiaanse Grand Tour begint in hartje Toscane. Vanuit hier kunt u verschillende uitstapjes maken naar Pistoia of Florence. Vanuit Toscane rijdt u naar de prachtige stad Perugia in Umbrië, die zeker een bezoek waard is. Na Umbrië is het tijd voor de volgende regio, Lazio. Deze nog onontdekte streek is een uniek stukje Italië! U rijdt verder richting het populaire Napels en de romantische Amalfikust. Na vele kilometers en bijna de hele laars te hebben gezien, is het helaas alweer tijd voor de laatste stop van deze reis, de regio Puglia.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Pisa- Santomato, Borgo Antico Fattoria Casalbosco, 82 km
Dag 2: Santomato, Borgo Antico Fattoria Casalbosco
Dag 3: Santomato - Frazione Ripalvella, Fattoria di Monticello,223 km
Dag 4: Frazione Ripalvella, Fattoria di Monticello
Dag 5: Frazione Ripalvella - Tarquinia, Valle del Marta,147 km
Dag 6: Tarquinia, Valle del Marta
Dag 7: Tarquinia - Piano di Sorrento, Antico Casale Colli di San Pietro, 345 km
Dag 8: Piano di Sorrento, Antico Casale Colli di San Pietro
Dag 9: Piano di Sorrento - Brindisi, Masseria Baroni Nuovi, 357 km
Dag 10: Brindisi, Masseria Baroni Nuovi
Dag 11: Brindisi - Luchthaven Bari / Brindisi, 127 km


De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: In het hart van Toscane

Uw Italiaanse fly-drive begint in hartje Toscane, de accommodatie Borgo Antico Fattoria Casalbosco ligt ten midden van Florence, Lucca en Pisa. Het gerestaureerde landhuis stamt uit de middeleeuwen en wordt omringd door een prachtig terrein met wijngaarden en olijfbomen. Beter kunt u de rondreis niet beginnen! Op 10 kilometer afstand ligt het oude universiteitsstadje Pistoia, met een mooi historisch centrum, gezellige trattoria's en terrasjes. Ook een dagtocht naar Florence (op ongeveer een uur rijden) is aan te raden.

Route: Luchthaven Pisa - Santomato, 82 km

Dag 3 - 4: Even uitrusten in Umbrië

Vanuit Toscane rijdt u via de prachtige stad Perugia, die zeker een bezoek waard is, naar de tweede accommodatie Fattoria di Monticello. Hier kunt u midden in de prachtige heuvels even uitrusten van het veelzijdige Toscane. In deze bijzondere agriturismo staat liefde en respect voor de natuur bovenaan. Er wordt wijn en olijfolie geproduceerd, waar u lekker van kunt genieten.

Route: Santomato - Frazione Ripalvella, 223 km

Dag 5 - 6: Genieten van een uniek stukje Italië

Na Umbrië is het tijd voor de volgende regio, Lazio. Agriturismo Valle del Marta ligt net buiten het historische centrum van Tarquinia. U heeft uitzicht op de oude stadsmuren van Tarquinia en u bevindt zich tussen de wijngaarden. In deze nog onontdekte streek kunt u genieten van een uniek stukje Italië!

Route: Frazione Ripalvella - Tarquinia, 147 km

Dag 7 - 8: Onderweg naar de romantische Amalfikust

Na het mooie Lazio te hebben ontdekt, reist u verder richting het populaire Napels en de romantische Amalfikust. U verblijft hier in Vico Equense, de kustplaats van het schiereiland Sorrento. U kunt de stad verkennen, maar ook genieten van de schoonheid van de Amalfikust met zijn spectaculaire baaien en kliffen. Ook kunt u een bezoek brengen aan één van de bekendste archeologische vindplaatsen; Pompeï.

Route: Tarquinia - Vico Equense, 345 km

Dag 9 - 10: Ostuni en de Trulli-vallei van Alberobello

Na vele kilometers en bijna de hele laars te hebben gezien is het helaas alweer tijd voor de laatste stop van deze Grand Tour! Middenin Puglia ligt Masseria Baroni Nuovi, nabij het centrum van Brindisi en het strand. In een half uur rijden bent u bij het witte stadje Ostuni en binnen iets meer dan een uur bij de trulli van Alberobello.

Route: Vico Equense - Brindisi, 357 km

Dag 11: Voldaan naar huis

Helaas is er een einde gekomen aan deze Grand tour van Toscane naar Apulië. U rijdt vandaag naar de luchthaven van Brindisi en levert daar uw huurauto weer in. Vervolgens is het tijd om aan boord te gaan voor uw vlucht naar huis.

Overnachtingen 11-daagse reis

2 nachten Santomato, Borgo Antico Fattoria Casalbosco
2 nachten Frazione Ripalvella, Fattoria di Monticello
2 nachten Tarquinia, Valle del Marta
2 nachten Piano di Sorrento, Antico Casale Colli di San Pietro
2 nachten Brindisi, Masseria Baroni Nuovi

Overnachtingen 13-daagse reis

3 nachten Santomato, Borgo Antico Fattoria Casalbosco
2 nachten Frazione Ripalvella, Fattoria di Monticello
2 nachten Tarquinia, Valle del Marta
2 nachten Piano di Sorrento, Antico Casale Colli di San Pietro
3 nachten Brindisi, Masseria Baroni Nuovi

Overnachtingen 15-daagse reis

3 nachten Santomato, Borgo Antico Fattoria Casalbosco
3 nachten Frazione Ripalvella, Fattoria di Monticello
3 nachten Tarquinia, Valle del Marta
2 nachten Piano di Sorrento, Antico Casale Colli di San Pietro
3 nachten Brindisi, Masseria Baroni Nuovi

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees binnen Italië, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Fantastisch om te doen. Je ziet een van de mooiste streken die Italië heeft en je verblijft in leuke accommodaties | Willem, Den Haag

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Borgo Antico Casalbosco

Midden op het Toscaanse platteland vindt u Borgo Antico Casalbosco, een middeleeuws gebouw dat wordt omringd door wijngaarden en velden vol olijfbomen. Op 10 kilometer afstand ligt de oude universiteitsstad Pistoia, met een mooi historisch centrum, gezellige trattoria's en terrasjes, maar zonder grote toeristenstromen. Ook een bezoek aan Florence, op ongeveer een uur rijden, is goed te doen vanuit deze locatie. De thermale baden van Montecatini Terme bevinden zich op ongeveer 22 km afstand. Het gerestaureerde landhuis stamt uit de Middeleeuwen en heeft antieke details. Er is een groot zwembad, mooi gelegen. De wijngaarden rondom de accommodatie worden elk jaar gebruikt om de speciale Borgo Antico Casalbosco wijn te produceren.

Borgo Antico Casalbosco biedt studio's van ongeveer 30 vierkante meter, mooi en luxe ingericht. U wordt hartelijk ontvangen door de familie! Bij elk verblijf wordt een fles wijn aangeboden.

Fattoria di Monticello

Middenin de groene heuvels van Umbrie, tussen Terni en Perugia ligt Fattoria di Monticello. De directe omgeving leent zich voor een stevige wandeling. Maar de Fattoria is ook een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar bijv. Assisi, Perugia of Spoleto.

Assisi, één van de bekenste steden van Umbrië, ligt op een klein uurtje rijden. Hier vindt u niet alleen de San Francesco kerk bewonderen, maar ook genieten van de prachtige middeleeuwse gevels, struinen door de straatjes en een 'caffe' drinken op een terras op één van de vele pleinen, zoals de Piazza del Comune.

Op deze agriturismo wordt wijn en olijfolie geproduceerd, u proeft hierin de respect en liefde voor de natuur. U kunt hier rondleidingen en proeverijen boeken, maar ook een kookles volgen behoort tot de mogelijkheden. De ontbijtruimte wordt omgeven door de grote tuin. In de tuin bevindt zich ook het zwembad, waar u kunt genieten van de rust.

In het recentelijk gebouwde herenhuis biedt Fattoria di Monticello vijf comfortabele, lichte, kamers met een prachtig uitzicht over de wijngaarden en de vallei. Alle kamers beschikken over airconditioning, verwarming, kluisje, minibar, tv en wifi.

Valle del Marta

Agriturismo Valle del Marta ligt net buiten het historische centrum van Tarquinia in de regio Lazio.
De accommodatie biedt een prachtig uitzicht op de oude stadsmuren van Tarquinia en wordt omringt door wijngaarden. In Tarquinia treft u diverse restaurants, bars en winkeltjes. U rijdt in 10 minuten naar het strand van Tarquina en Rome ligt op 92km.

De agriturismo is adults only heeft een klein wellnesscentrum. De tuinen hebben een zwembad (baanzwemmen) en een geweldig uitzicht. Daarnaast kunt u hier fietsen huren.
Het restaurant van Valle del Marta is alleen in de zomermaanden dagelijks geopend, en serveert streekgerechten bereid met lokale ingrediënten. Buiten deze periode adviseren de vriendelijke eigenaren u graag welk restaurant u niet mag missen.

De kamers zijn verdeeld over verschillende gebouwen en zijn voorzien van minibar, televisie en wifi. De classic kamers bevinden zich in het Il Colle bijgebouw. De superior/deluxe kamers vormen samen de Borgo en beschikken allen over een terras, uitkijkend over een grasveldje.

Deze agriturismo is ideaal voor stellen die komen voor rust en ontspanning.

Antico Casale Colli Di San Pietro

Antico Casale Colli Di San Pietro ligt tussen Sorrento en Positano aan de voet van de Vico Alvano berg. Vanuit de agriturismo heeft u een mooi uitzicht over de groene heuvels van Sorrento en de Golf van Napels. De Persico familie heet u graag welkom. Sorrento is de dichtstbijzijnde stad. Sorrento inspireerde vele kunstenaars, musici en schrijvers, verlicht door de schoonheid van de kustlijn met uitzicht op de zee en de geuren van citrusvruchten die de ziel betovert. Het uitzicht op de Golf van Napels maken het bezoek aan de stad uniek. Het is de parel van de Amalfi kust, de pastelkleurige huizen zijn werkelijk fascinerend, evenals de smalle straatjes. Positano bereikt u in ongeveer 10 minuten. Een kleine stad gebouwd op rotsen, en een van de meest karakteristieke plekken in Italië. Uiteraard mag een bezoek aan Napels en Pompeii niet ontbreken. Napels is het kloppende hart van Campania. De chaos wordt afgewisseld met de schoonheid van haar monumenten, zoals de Castel dell 'Ovo of Angevin en de musea: het Nationaal Archeologisch Museum en Capodimonte. Maak een wandeling langs de promenade aan de Via Caracciolo en bestel een authentieke Italiaanse pizza of typische baba (dessert). Het is een unieke ervaring om terug te gaan in het leven van de oude Romeinen 2000 jaar geleden. Dit kan in Pompeii. Verbaas u over de relikwieën, en het amfitheater. U gaat even terug naar een vervlogen tijdperk, vol charme en mysterie. Een bezoek aan het eilandje Capri is zeker aanbevelenswaardig. In een paar uur bent u bij de majestueuze kliffen. De blauwe zee die het eiland omringt zal u verleiden voor een duik in het water.

Antico Casale Colli Di San Pietro is gevestigd in 18e-eeuwse boerderij, waar koeien en varkens worden gehouden. Er is een eigen moestuin en olijfboomgaard. Het restaurant van de accommodatie is 's avonds geopend en serveert traditionele Napolitaanse gerechten, met verse producten van de eigen boerderij. Er is geen zwembad op het terrein; echter kunnen gasten van Juni t/m September tegen betaling gebruik maken van La Lisca, een mooi buitenbad met tuin, ligstoelen en parasols, tegenover Antico Casale Coilli di San Pietro.

Antico Casale heeft vijf, lichte eenvoudige kamers, kamers met eigen balkon of toegang tot het zonneterras. De kamers zijn voorzien van televisie, minibar en verwarming.

Masseria Baroni Nuovi

De charmante boerderij Masseria Baroni Nuovi heeft een binnenplaats en kloostergangen, kenmerkend voor de regio Salento. De familie Campana heet u graag welkom op hun bijzondere masseria. De masseria dateert uit 1600 en beschikt over een groot park met een zwembad, omringd door olijfbomen. Het centrum van Brindisi ligt op 15 minuten rijden en op korte rijafstand vindt u de lokale zandstranden. Masseria Baroni Nuovi bevindt zich op 30 minuten rijden van het witte stadje Ostuni en op iets meer dan 1 uur rijden van Alberobello. In Alberobello kunt u een bezoek brengen aan de beroemde Trulli, de stenen gebouwen die kenmerkend zijn voor deze regio. Masseria Baroni Nuovi was eens het zomerverblijf van de boeren en landarbeiders die er werkten. De boerderij produceert nog steeds haar eigen wijn en extra vierge olijfolie. Restaurant Il Gelsomino is in de zomer elke dag geopend voor het diner en serveert lokale specialiteiten. Thema-avonden worden gehouden rond het zwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, kluisje, wifi, minibar en een tv. De kamers beschikken nog over veel van de oorspronkelijke kenmerken van de boerderij, zoals de stenen muren en gewelfde plafonds.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Een van de mooiste oude stadjes in Toscane is Arezzo

Henriëtte Korthals Altes, Directeur & Oprichtster Fundadore Travels

Wandel door het centrum, waar de film la Vita e Bella is opgenomen. Ontdek de Middeleeuwse kerken en monumenten, de geboortehuizen van dichter Petrarca en de bouwmeester Giorgio Vasari. Geniet van de mooiste fresco's uit de Renaissance in de San Francesco-basiliek, zonder topdrukte of lange wachtrijen. Antiekliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de antiquairs in de de Via Cavour. Elk eerste weekend van de maand is er een grote antiekmarkt op de Piazza Grande, zeker een bezoek waard! Een unieke traditie is de Giostra del Saracino (in juni en september): uit de Middeleeuwen stammende spelen waarbij 4 wijken het tegen elkaar opnemen, een kleurrijk spektakel met prachtige kostuums.
Na de sightseeing wachten gezellige terrasjes en trattoria's, waar u voor een redelijke prijs heerlijke specialiteiten kunt proeven zoals de pici (typisch Toscaanse pasta) of de bistecca alla fiorentina.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips