Zoek op land, regio of reis

×

Veneto...

Veneto

Reizen naar het gewest Veneto bieden u de fijnste Grappa, de tiramisú, de zuiverste olijfolie en de beste prosecco's! Veneto wordt direct geassocieerd met de romantische en magische waterstad, Venetië. Deze schitterende stad is uiteraard een must, maar is er meer? Deze Noord-Italiaanse streek typeert zich door de diepgewortelde wijncultuur, de plattelandskeuken, bergen, heuvels, meren, rivierdalen en een stukje kust. Er zijn veel historische steden die rijk zijn aan historie, alle omringd door groene heuvels en bergen.

Bezienswaardigheden Veneto
Uiteraard is de stad van de gondels en romantiek, Venetië, de trots van deze provincie. Deze stad is gebouwd op zo'n 118 kleine eilandjes in de laguna. In het populaire centrum bezoekt u het Piazza San Marco, Canal Grande, de Ponte di Rialto en de eilandjes Murano en Burano. De beroemde operastad Verona komt op een goede tweede plaats. Ook stadjes als Asolo, Bassano del Grappa en Treviso (ook wel het "kleine Venetie" genoemd) zijn typerend voor het welvarende verleden. De stad Padua (Padova) heeft een prachtige basiliek: de Basilica di Sant'Antonio. De bekendste wijn van deze regio is de prosecco, dat als aperitief gedronken wordt. Op 60 kilometer van Venetië ligt de stad Vicenza en die is absoluut de moeite waard om te bezoeken. U kunt reizen naar Veneto prima combineren met rondreizen door Trentino en Friuli Venezia Giulia.

De beste reistijd voor Veneto

Venetië is het hoogtepunt van de regio en kunt u het beste bezoeken van half april tot half juni en in het najaar, in september en oktober. De temperatuur en de drukte zijn in deze periodes een stuk aangenamer. In juli en augustus kan de temperatuur oplopen tot 29 graden, vooral geschikt voor zonliefhebbers die willen ontspannen aan het Gardameer. Het operaseizoen in Verona loopt van juni tot september.

Onweerstaanbaar Venetië

Henriëtte Korthals Altes, Directeur & Oprichtster Fundadore Travels

Venetië, "la Serenissisma", blijft onweerstaanbaar: het San Marco-plein, de kleuren, architectuur, waterwegen, straatjes en bruggen zijn met geen andere stad te vergelijken. Dagje Venetië? Neem de trein naar station Santa Lucia of parkeer de auto op Piazzale Roma en koop een dagkaart voor de waterbus ( "vaporetto): handig en vanaf het water geniet u het meest van de stad. Op een kwartier varen van Piazza San Marco ligt het schiereiland Lido, met groen, parken en 10 km zandstrand; leuk om per huurfiets te ontdekken.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips