Zoek op land, regio of reis

×

Biënnale reis Venetië ...

Culturele groepsreis | 4 dagen | Italië | 28-31 oktober 2024

De Biënnale van Venetië biedt kunstliefhebbers van over de hele wereld de toegang tot kunsttentoonstellingen in het hart van Venetië. Onder leiding van Heleen Niele maakt u gedurende vier dagen kennis met kunst en de charmante stad Venetië.

Vanaf 1232,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 28/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 4 dagen | Italië | 28-31 oktober 2024

Weet u wat er gaande is in de internationale hedendaagse kunstwereld? Daar komt u achter tijdens een bezoek aan het oudste internationale kunstevenement ter wereld: de Biënnale in Venetië. Met kunsthistoricus Heleen Niele bezoekt u een selectie uit het gigantische aanbod, waar u zonder leidraad al snel van in de stress zou kunnen schieten. Ook heeft u ruimte om op eigen tempo en naar eigen smaak van de stad te genieten. Vier dagen lopen we rond in een van de mooiste steden van Europa en dompelen we ons onder in cultuur, kunst, architectuur en geschiedenis.

Gedurende deze reis wordt u begeleid door kunsthistoricus, auteur en tekstschrijver Heleen Niele. Heleen studeerde cultuurwetenschappen en geeft colleges en lezingen over kunst en geschiedenis. Daarnaast begeleidt zij jaarlijks meerdere culturele groepsreizen.

Route in het kort

Dag 1: Vlucht Amsterdam-Venetië
Dag 2: Biënnale Venetië
Dag 3: Biënnale Venetië
Dag 4: Venetië - Amsterdam

Inclusief

- Vlucht Amsterdam-Venetië-Amsterdam inclusief handbagage
- Drie overnachtingen inclusief ontbijt
- Begeleiding door kunsthistoricus Heleen Niele
- Drie dagen entree voor de Biënnale
- Audiosets en OV kaart
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches gedurende de reis
- De diners gedurende de reis
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Andere entreegelden dan vermeld
- City taks, ter plaatse te betalen (ca € 3 per persoon/nacht)

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom in Venetië

Directe ochtendvlucht vanuit Amsterdam naar Venetië. Per watertaxi worden we naar ons hotel op het Lido gebracht waar we onze bagage achterlaten. Met de vaporetto varen we ‘s middags in een kwartier naar het San Marcoplein. We maken een uitgebreide stadswandeling met aandacht voor de prachtige architectuur, kanalen en bruggen, stadspaleizen, oude kunst en nieuwe kunst.

Dag 2: Giardino del Castello

Ontbijt in het hotel.
Bezoek aan de landenpaviljoens in de Giardino del Castello.
Vandaag bezoeken we Giardino del Castello, het oudste gedeelte van de Biënnale met de landenpaviljoens. Gezamenlijk bekijken we er een aantal waaronder natuurlijk het Nederlandse paviljoen ontworpen door Gerrit Rietveld. Een deel van de middag is ter vrije besteding zodat u op uw eigen tempo de rest van de paviljoens kunt bekijken, of misschien liever bijvoorbeeld het Doge-paleis of de San Marco-kathedraal bezoekt. De reisleiding zal u op weg helpen.

Dag 3: Het Arsenaal

Ontbijt in het hotel.
Op de derde dag bezoeken we het Arsenaal, van oudsher bestaande uit scheepswerven, dokken, wapen- en munitie depôts maar inmiddels bekend als het grootste industriële complex van het Europa van vóór de industriële revolutie. Sinds 1980 vindt de Biënnale van Venetië gedeeltelijk plaats in het Arsenaal en de daaraan gelegen Corderie. Een schitterende combinatie van vergane glorie en hedendaagse kunst zoals u die alleen in Venetië kunt proeven.

Dag 4: Vrije dag, terug naar Nederland

Ontbijt in het hotel.
Ochtend ter vrije besteding. Geniet van uw hotel, wandel over de promenade, breng een laatste bezoek aan de Biënnale of ga op ontdekking in Venetië. Aan het begin van de middag brengt de watertaxi u naar de luchthaven en aansluitend vliegt u terug naar Amsterdam.

Overnachtingen | 4-daagse cultuur reis

3 nachten, 4* hotel Le Petit Palace, Lido di Venezia

Vliegreis

Deze reis wordt uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij EasyJet. De vlucht is inclusief handbagage:
Een kleine handbagage onder de stoel (max. 45 x 36 x 20 cm)
Eén groot stuk handbagage (56 x 45 x 25 cm)

Indien gewenst kunt u ruimbagage bijboeken via de website van EasyJet.

28 oktober 2024 Amsterdam - Venetië 09:55 - 11:40
31 oktober 2024 Venetië - Amsterdam 16:00 - 18:05
(onder voorbehoud van aanpassingen)

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Deelnemen aan de reis

Deze reis is niet geschikt voor deelnemers die slecht ter been zijn.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 20 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Heleen Niele

Gedurende deze reis wordt u begeleid door kunsthistoricus, auteur en tekstschrijver Heleen Niele. Heleen studeerde cultuurwetenschappen en geeft colleges en lezingen over kunst en geschiedenis. Daarnaast begeleidt zij jaarlijks meerdere culturele groepsreizen.

Hotel Le Petit Palais

Gelegen aan het strand van het Lido van Venetië bevindt zich hotel Le Petit Palace. De kamers zijn comfortabel en voorzien van alle gemakken met (deels) zicht op het strand of straatzicht. Het hotel heeft 30 kamers, sommigen ervan bieden een flatscreen TV met satelliet zenders samen met een minibar, koffie- en theevoorzieningen. De badkamers zijn uitgerust met toiletartikelen voor gasten en kamerjassen.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Venetië en de Biënnale

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Venetië, de trots van de Veneto provincie, is gebouwd op zo'n 118 kleine eilandjes in de laguna. In het populaire centrum vindt u het Piazza San Marco, Canal Grande, de Ponte di Rialto en de eilandjes Murano en Burano. Om de twee jaar staat deze stad in het teken van de kunst: de Biënnale van Venetië, een van de oudste kunsttentoonstellingen ter wereld. De Biënnale trekt veel bezoekers van over de hele wereld.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips