Zoek op land, regio of reis

×

Sardinie...

Het onbekende westen van Sardinië

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

Onlangs bezocht ik het onbekende westen en het bekende noordoosten van Sardinië.

Mijn uitvalbasis, Bosa circa 55 km ten zuiden van Alghero
Bosa ligt in het westen van Sardinië aan de rivier de Temo. Hier kunt u door de smalle straatjes dwalen en heerlijk lunchen op één van de pleintjes, onder het genot van een glaasje Malvasia wijn. Ook een bezoek aan de kathedraal en het Castello Malaspina zijn de moeite waard. Op korte afstand van Bosa ligt het dorpje Tinnura, een klein dorp met zo'n 250 inwoners. Het dorp heeft talloze muurschilderingen die oude tijden laten herleven. De schilderingen geven een bijzondere sfeer aan het dorp.

Excursie naar het schiereiland Sinis
Het schiereiland Sinis is een echte parel aan de westkust van Sardinië. Zowel liefhebbers van strand als geschiedenis kunnen hier hun hart ophalen. Ik bezocht het Archeologisch Museum van Cabras. In het museum zijn de archeologische vondsten te zien van Cuccuru Is Arrius, Tharros en van het scheepswrak dat bij het eiland Mal di Ventre is gevonden. Daarnaast huisvest het museum een aantal beelden van de site van Mont'e Prama.

Bezoek aan de voormalig havenstad Tharros, filmlocatie San Salvatore en kwartszandstrand Spiaggia di Mari Ermi
De havenstad Tharros is gebouwd in de 8e eeuw voor Christus en werd tot diep in de Romeinse tijd gebruikt. Hier ziet u onder andere restanten van tempels en Romeinse baden. Een tip is om hier vroeg heen te gaan vanwege de intense hitte, omdat er geen schaduwplekken zijn. Ook stopte ik in San Salvatore, een dorpje dat gebruikt werd als filmlocatie voor spaghettiwesterns. Daarna maakte ik een stop bij de Spiaggia di Mari Ermi, geen 'gewoon' zandstrand, maar een strand met kwartssteentjes, waardoor het strand prachtig wit lijkt. Let op! Het kwartszand mag u niet meenemen.

Pozzo di Santa Cristina en Nuraghe Losa
In de ochtend brachten we een bezoek aan Pozzo di Santa Cristina en Nuraghe Losa. De archeologische plaats Pozzo di Santa Cristina bestaat uit drie verschillende gedeeltes: het Nuraghe-dorp, de kerk en de waterput. Het is een architectonisch en astrologisch bijzondere plek. De Nuraghe Losa is een complexe nuraghe met een centrale toren en drie torens eromheen. De centrale toren was ooit 19 meter hoog en vanaf het restant van de toren heeft u een mooi uitzicht over de omgeving.

Het mondaine Porto Cervo aan de aan de Costa Smeralda
We maakten een uitstapje naar de noordoostkust. Hier bezocht ik het bruisende Porto Cervo, dat speciaal voor de jetset is gebouwd. Maar ook het sfeervolle San Pantaleo, iets landinwaarts maar niet minder mooi. Op korte afstand vindt u ook Porto Rotondo, wat een nog geliefdere kustplaats is bij de Sardijnen zelf. Ik sloot mijn trip af met een bezoek aan een Sardijnse familie, waar de Nonna's een heerlijke lunch hadden gekookt.

Klik hier om gelijk naar ons reisaanbod te gaan.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips