Zoek op land, regio of reis

×

Verrassend Jordanië in drie-sterren hotels...

Verrassend Jordanië

Fly-drive | 8 dagen | Jordanië

Maak gedurende deze fly-drive kennis met Amman, Jerash, Petra, Aqaba, de Wadi Rum woestijn en de Dode Zee. U overnacht in 3-sterren accommodatie. Tijdens deze reis overnacht u niet in Petra, maar wel in het religieuze Madaba en is er een extra overnachting in de badplaats Aqaba in het programma opgenomen. In de Wadi Rum woestijn overnacht u in een tent, inclusief diner.

Vanaf 1051,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 18/09/2024
O.B.V. 4 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8 dagen | Jordanië

U start deze reis in de hoofdstad Amman, gelegen op korte afstand van Jerash en Umm Qais. Vanuit Amman rijdt u zuidwaarts naar Mount Nebo, gelegen aan de Dode Zee en Madaba, waar u overnacht. Relax een dagje in de badplaats Aqaba, bezoek de UNESCO stad Petra en overnacht onder de sterren in de imposante Wadi Rum woestijn, waarna u de reis eindigt in een fijn hotel aan de Dode Zee om te ontspannen. Een gevarieerd 8-daags programma in 3-sterren accommodaties.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Amman - Amman, 24 km
Dag 2: Amman - Jerash, 52 km
Dag 3: Amman - Madaba, 40 km
Dag 4: Madaba - Aqaba, 317 km
Dag 5: Aqaba
Dag 6: Aqaba - Petra - Wadi Rum, 237 km
Dag 7: Wadi Rum - Dode Zee, 345 km
Dag 8: Dode Zee - Luchthaven Amman, 61 km

Deze reis is tevens te reserveren met privé chauffeur.

De beschreven route is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mocht in de door u gekozen periode een accommodatie niet meer beschikbaar zijn, dan draaien wij de route om of bieden wij een gelijkwaardige accommodatie aan, natuurlijk altijd in overleg met u.

Inclusief

- Retourvlucht naar Amman vanaf de gekozen luchthaven
- Luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen
- Overnachtingen in 3-sterren accommodatie
- Ontbijt inbegrepen in alle accommodaties
- Diner in Wadi Rum
- Enterprise autohuur, Categorie Midsize, inclusief ongelimiteerde kilometers
- Het visum voor Jordanië
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven,
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Aanvullende autohuur verzekeringen,
- Brandstof
- Entreegelden,
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u de reis naar wens uitbreiden. Het is mogelijk om op iedere plaats langer te verblijven of om deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 & 2: Welkom in Amman!

Aangekomen op de luchthaven van Amman wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger die u het visum overhandigt. U wordt met een transfer naar uw hotel in Amman te gebracht. De huurauto wordt dan de volgende dag afgeleverd bij uw hotel in Amman. U verblijft gedurende twee nachten in Amman.

Amman is een levendige stad, gebouwd op zeven heuvels. Op verschillende plaatsen in deze moderne stad zijn de sporen van de oude geschiedenis nog zichtbaar. Midden in het centrum liggen de overblijfselen van een Romeins amfitheater. De Citadel, die uitkijkt over de stad, is een bewijs van de vele beschavingen die hun stempel op Jordanië hebben gedrukt. Het is een interessante verzameling van ruïnes uit de Romeinse, Byzantijnse en Omajjaden tijd. Hier vindt u ook het Archeologisch Museum, een klein museum met een aantal interessante vondsten.

Heeft u genoeg oude ruïnes gezien en wilt u het moderne Amman verkennen? Op de Abdali Boulevard vindt u skybars en tal van luxe winkels. Zin in een verfrissend drankje? Vergeet dan niet om Sugar Cane te proberen in een van de vele leuke cafés en restaurants.

Vergeet niet om vanuit Amman een dagtocht te maken naar Umm Qais en Jerash, beide verborgen historische parels in het noorden van Jordanië.

Route: Amman - Jerash, 52 km

Dag 3: Vanuit Amman via Mount Nebo naar Madaba

U verlaat Amman en rijdt richting het zuiden naar de stad Madaba. Onderweg is een tussenstop op Mount Nebo aan te raden. Een religieuze stop voor zowel Christenen, Joden en Moslims vanaf deze berg zag Mozes het beloofde land. Vanaf de top van de berg heeft u een eindeloos uitzicht over de Dode Zee en de Jordaanvallei. Bij helder weer kunt u zelfs de Israëlische stad Jeruzalem zien.

In het Madaba Archaeological Museum kunt u verschillende mozaïekstukken bewonderen; het is een klein maar fijn museum. Een van de beroemdste mozaïeken is te vinden in de Sint-Joriskerk. In 1884 werden de overblijfselen van een kerk uit de Byzantijnse tijd gevonden, met de mozaïekvloer uit de 6e eeuw. Het is de wegenkaart van het Beloofde Land. Op de kaart kunt u veel steden herkennen die nog steeds bestaan, zoals Jeruzalem en Bethlehem.

Route: Amman - Madaba, 40 km

Dag 4: Op weg naar de Rode Zee!

Vandaag staat er een lange rit op de het programma. U rijdt vanuit Madaba naar de badplaats Aqaba aan de Rode Zee. Het is een mooie route en een stop aan het imposante kruisvaarderskasteel van Kerak is een aanrader om de benen even te strekken. Aqaba is een fijne plek om even te ontspannen en te genieten van de zon, zee en strand.

Route: Madaba - Aqaba, 317 km

Dag 5: Relaxen aan de Rode Zee

De badplaats Aqaba is gelegen aan de gelijknamige Golf. Het milde klimaat maakt van Aqaba, ook in de herfst, winter en lente, een populaire bestemming. Er is veel te doen en te zien in Aqaba, maar de grootste aantrekkingskracht ligt toch wel in het koraalfrif voor de kust; het is een van de beste duik- en snorkelspots ter wereld. Een bijzonder detail is dat deze badplaats de Rode Zee ‘deelt’ met de badplaats Eilat, gelegen in het buurland Israël, en Taba, gelegen in Egypte.

Dag 6: Petra en de adembenemende Wadi Rum woestijn

Van de Rode Zee naar de woestijn! U verlaat het hotel in Aqaba en rijdt in ongeveer 1,5 uur naar het indrukwekkende Petra, een van de zeven wereldwonderen. Verscholen tussen enorme rotsen in diepe kloven ligt Petra. Petra was vroeger het knooppunt voor verschillende handelsroutes waardoor de stad welvarend was. Petra is bewoond geweest door onder andere de Nabateese Arabieren en de Romeinen die beide een indrukwekkende geschiedenis hebben achtergelaten. De stad is een van de beroemdste archeologische vindplaatsen ter wereld en de meest waardevolle schat van Jordanië.

Wadi Rum, ook wel bekend als de "Vallei van de Maan", is een betoverende woestijnbestemming in Jordanië. Verken dit ongerepte landschap op een jeeptour en bewonder de indrukwekkende rotsformaties, zandduinen en eindeloze zandvlaktes. Bewonder de sterrenhemel en houdt u ogen ooit voor de melkweg. Avonturiers kunnen wandelen, klimmen en zelfs sandboarden op de zandduinen. Bezoek ook de historische petrogliefen en rotstekeningen die getuigen van de eeuwenoude menselijke aanwezigheid in de regio. Wadi Rum biedt een onvergetelijke combinatie van natuurlijke schoonheid, culturele rijkdom en avontuurlijke mogelijkheden, waardoor het een must-visit bestemming is voor reizigers die op zoek zijn naar een ongeëvenaarde woestijnervaring.

Route: Aqaba - Petra - Wadi Rum, 237 km

Dag 7: Dobberen in de Dode Zee

Vanuit Wadi Rum rijdt u richting de Dode Zee. Hier kunt u heerlijk bijkomen van de indrukwekkende reis. Dobber in de Dode Zee, breng een bezoek aan de berg Mukawir, wandel door Wadi Mujib of maak kennis met de Ma’in Hot springs.

Route: Wadi Rum - Dode Zee, 345 km

Dag 8: Koffer pakken en vol mooie herinneringen naar huis

Vandaag is het helaas alweer tijd om naar huis te gaan na een reis vol nieuwe indrukken. U levert de huurauto in op de luchthaven en vliegt met een koffer vol mooie ervaringen terug naar huis.

Route: Dode Zee - Luchthaven Amman, 61 km

Overnachtingen 8-daagse reis | 3*sterren standaard hotels

Tijdens deze reis verblijft u in goede 3-sterren hotels. De accommodaties in deze rondreis zijn geselecteerd op basis van hun ligging.

Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houdt u er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve accommodatie lijst ontvangt u bij uw reispapieren.

• 2 nachten Olive hotel, Amman
• 1 nacht Hotel Grand Madaba, Madaba
• 2 nachten Hotel Al Zaitouna, Aqaba
• 1 nacht Hasan Zawaideh Camp, Wadi Rum
• 1 nacht Hotel Grand East, Dode Zee

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van Enterprise inbegrepen, tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers en een CDW-verzekering. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende ter plaatse nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Visum

Voor een verblijf in Jordanië dient u in het bezit te zijn van een visum. Om een visum te krijgen dient u de Nederlandse nationaliteit te hebben en in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot 6 maanden na de datum van terugkomst in Nederland. Wij ontvangen uw paspoortgegevens graag uiterlijk 6 weken voor vertrek van u om uw visum te kunnen regelen. U ontvangt het visum bij aankomst op Amman luchthaven van onze vertegenwoordiger.

Transfer

Indien gewenst kan er bij aankomst een transfer worden geregeld naar uw hotel in Amman (met een meerprijs). De huurauto wordt vervolgens de volgende dag bij het hotel in Amman afgeleverd.

Privé chauffeur

Liever niet zelf rijden?
Ga onbezorgd op reis en boek uw rondreis met privé chauffeur. Uw chauffeur spreekt Engels (basis), maar is geen gecertificeerde Engelssprekende gids. U hoeft zich geen zorgen te maken over de route en in overleg kunt u zelf aangeven waar u een stop wenst te maken. Op dagen dat er geen transfers benodigd zijn volgens uw route is de chauffeur in principe niet beschikbaar. Deze dagen kunt u dus eventueel gebruik maken van een taxi of ander vervoersmiddel. Indien u, op 'vrije dagen' toch gebruik wenst te maken van onze chauffeur, dan kunt u dit ter plaatse met hem afstemmen. In dat geval kunnen er meerkosten van toepassing zijn. Het geven van een fooi is gebruikelijk. Uiteraard bent u hier geheel vrij in.

Wadi Rum

In Wadi Rum verblijft u in een eenvoudige standaard tent. Indien gewenst kunnen wij, met een toeslag, een overnachting reserveren in een luxe tentenkamp.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Olive hotel

Het Olive hotel ligt op een levendige locatie, op 1 km afstand van de toeristische attracties in het stadscentrum, met uitzicht op de Abdoun brug, en biedt gratis parkeergelegenheid.

De kamers zijn uitgerust met een koelkast, airconditioning, magnetron, haardroger, waterkoker, tv en een kluis. In het restaurant is er een gevarieerd menu met zowel internationale als Arabische specialiteiten voor lunch en diner. 's Ochtends wordt hier een ontbijtbuffet geserveerd. Sluit de dag af met een drankje en een snack op het terras van café Olive.

Grand Hotel Madaba

In het hart van de stad Madaba is het eenvoudige Hotel Grand Madaba gevestigd. Op elf minuten lopen van het hotel vindt u The Church of Saint George met de Madaba mozaïeken. Het Madaba Archeologisch Park ligt op twaalf minuten lopen van het hotel. In de omgeving van het hotel vindt u winkels, bars en restaurants. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar. Elke ochtend wordt er een ontbijtbuffet geserveerd in het restaurant. U kunt genieten van een klein hapje en drankje in de hotelbar. Het hotel beschikt over 84 eenvoudige hotelkamers, welke zijn voorzien van van airconditioning, een kluisje, gratis internetverbinding en een eigen badkamer. Sommige hotelkamers hebben een balkon met uitzicht op de stad of het zwembad. Overige faciliteiten: parkeergelegenheid, tuin, terras, zwembad en een 24-uurs receptie.

Al Zaitouna Hotel

Al Zaitouna Hotel is centraal gelegen in Aqaba. U wandelt in 5 minuten naar het gezellige centrum of naar de kust. Bij binnenkomst komt u uit in de ruime lobby, waar u ook ontspannen kunt zitten. Tegenover de receptie is zowel een excursie balie als het restaurant van het hotel te vinden. Er is een lift, wifi en parkeergelegenheid. Het hotel is netjes, doch eenvoudig ingericht en het vriendelijke personeel heet u graag van harte welkom.

Alle kamers zijn voorzien van donkere houten meubels, houten/stenen vloeren, airconditioning, televisie, koelkastje en kluisje. Ook beschikken de kamers over een zithoekje.

Hasan Zawaideh Camp

Het Hasan Zawaideh Camp ligt te midden van de zandduinen van Wadi Rum. Het tentenkamp is een uitstekende uitvalsbasis om de Jordaanse woestijn te verkennen. Het personeel van het Hasan Zawaideh Camp organiseert uitstapjes per jeep of kameel. 's Avonds kunt u rond het kampvuur zitten en genieten van een authentieke, vers bereide bedoeïenen-maaltijden. De tenten van het Hasan Zawaideh Camp zijn ingericht met oosterse tapijten en kleurrijke beddenspreien. U krijgt tevens dikke wollen dekens voor de koude woestijn nachten.

Grand East Hotel & Resort - Dead Sea

Aan het strand van Sweimeh, Dode Zee, vindt u het Grand East Hotel & Resort. Het hotel heeft drie restaurants, twee bars en twee poolbars. U zult zich geen moment vervelen hier. Elke dag is er een ontbijtbuffet beschikbaar in het hotel. Overige hotelfaciliteiten: meerdere zwembaden, een speeltuin, tuin, terras, spa, lift en parkeergelegenheid. Het wellness centrum van het hotel is voorzien van een sauna, stoombad, Turks bad en een modderbad. Het hotel is rolstoelvriendelijk. De hotelkamers zijn voorzien van gratis internetverbinding, waterkoker, airconditioning en een eigen badkamer.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Monique Meijer

Jordanië

Jordanië is een fascinerend land! Een land dat duizenden-jarenlang een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de regio. Vele veroveraars hebben er hun sporen achtergelaten, van de oude Romeinen en de Ottomanen, tot de Europese Kruisvaarders. Overheersers die een overvloed aan bouwwerken achterlieten; rijk gedecoreerde kerken, grootste kruisvaarders kastelen, forten in de woestijn en als absoluut hoogtepunt de "Verloren Stad" Petra. Loop langs de indrukwekkende staaltjes bouwkunst van de Nabateeërs in Petra, wandel door de wadi's (valleien) van het Dana Nature Reserve en drink een kopje koffie met de Bedoeïenen. Slaap een nacht onder de sterrenhemel in een tentenkamp in de woestijn van Wadi Rum, dobber in de Dode Zee en ontdek de wonderschone koraalriffen van de Golf van Aqaba

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips