Zoek op land, regio of reis

×

Verrassend Jordanië in vier-sterren hotels...

Verrassend Jordanië

Fly-drive | 8 dagen | Jordanië

Maak gedurende deze fly-drive kennis met Amman, Jerash, Petra, Aqaba, de Wadi Rum woestijn en de Dode Zee. U overnacht in 4-sterren accommodatie. Tijdens deze reis overnacht u niet in Petra, maar wel in het religieuze Madaba en is er een extra overnachting in de badplaats Aqaba in het programma opgenomen. In de Wadi Rum woestijn overnacht u in een tent, inclusief diner.

Vanaf 1143,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 18/09/2024
O.B.V. 4 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8 dagen | Jordanië

U start deze reis in de hoofdstad Amman, gelegen op korte afstand van Jerash en Umm Qais. Vanuit Amman rijdt u zuidwaarts naar Mount Nebo, gelegen aan de Dode Zee en Madaba, waar u overnacht. Relax een dagje in de badplaats Aqaba, bezoek de UNESCO stad Petra en overnacht onder de sterren in de imposante Wadi Rum woestijn, waarna u de reis eindigt in een fijn hotel aan de Dode Zee. Een gevarieerd 8-daags programma in 4 sterren superior accommodaties.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Amman - Amman, 24 km
Dag 2: Amman - Jerash, 52 km
Dag 3: Amman - Madaba, 40 km
Dag 4: Madaba - Aqaba, 317 km
Dag 5: Aqaba
Dag 6: Aqaba - Petra - Wadi Rum, 237 km
Dag 7: Wadi Rum - Dode Zee, 345 km
Dag 8: Dode Zee - Luchthaven Amman, 61 km

Deze reis is tevens te reserveren met privé chauffeur.

De beschreven route is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mocht in de door u gekozen periode een accommodatie niet meer beschikbaar zijn, dan draaien wij de route om of bieden wij een gelijkwaardige accommodatie aan, natuurlijk altijd in overleg met u.

Inclusief

- Retourvlucht naar Amman vanaf de gekozen luchthaven
- Luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen
- Overnachtingen in 4-sterren accommodatie
- Ontbijt inbegrepen in alle accommodaties
- Diner in Wadi Rum
- Enterprise autohuur, Categorie Midsize, inclusief ongelimiteerde kilometers
- Het visum voor Jordanië
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven,
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Aanvullende autohuur verzekeringen,
- Brandstof
- Entreegelden,
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u de reis naar wens uitbreiden. Het is mogelijk om op iedere plaats langer te verblijven of om deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 & 2: Welkom in Amman!

Aangekomen op de luchthaven van Amman wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger die u het visum overhandigt. U wordt met een transfer naar uw hotel in Amman gebracht. De huurauto wordt dan de volgende dag afgeleverd bij uw hotel in Amman. U verblijft gedurende twee nachten in Amman.

Amman is een fascinerende stad met duizenden jaren aan geschiedenis. Door de jaren heen is de stad in de handen gevallen van volkeren en veroveraars waar overal de sporen nog van terug te vinden zijn. Zoals het oude citadel en de Tempel van Hercules gebouwd tijdens de Romeinse periode. Hashem Restaurant is een van de oudste restaurants van het land en staat bekend om zijn heerlijke hummus en falafel. De vestiging in het centrum is meestal op elk moment van de dag vol met bezoekers.

Koning Hoessein van Jordanië was een groot liefhebber van luxe auto’s en motoren. Van antieke tot moderne exemplaren, deze kunt u bewonderen in het Royal Automobile Museum. Enkele bijzondere voertuigen zijn onder andere een auto uitgerust als kleine tank uit de Eerste Wereldoorlog, een goudkleurige Mercedes met vleugeldeuren en de marsrover die is gebruikt in de film The Martian uit 2015. Naast het verkennen van de hobby van Koning Hoessein van Jordanië, krijgt u ook inzicht in de historische ontwikkeling van de automobielindustrie.


Route: Luchthaven Amman - Amman, 34 km

Dag 3: Vanuit Amman via Mount Nebo naar Madaba

Vanuit Amman rijdt u langs de Dode Zee, naar Mount Nebo. Mount Nebo is het hoogste punt van het oude koninkrijk Moab. Men gelooft dat Mozes hier stierf terwijl hij uitkeek over het Beloofde Land.

Madaba staat bekend als de stad van de mozaïeken en is het culturele centrum voor Byzantijnse en Umayyad-mozaïeken. De St George kerk is een Grieks-orthodoxe kerk die gebouwd is in de 19e eeuw. Hier bewondert u de unieke mozaïekkaart op de vloer uit de 6e eeuw na Christus. Deze kaart toont de topografie van Byzantijns Jordanië, Palestina en Egypte, met steden zoals Jeruzalem en Bethlehem. Voor een weids uitzicht over de stad beklimt u de St. John the Bapist Church. Op The Tourist Street kunt u unieke souvenirs kopen om uw huis mee te versieren, zoals handgemaakte kleden, mozaïeken en andere leuke hebbedingetjes.

Route: Amman - Madaba, 40 km

Dag 4: Op weg naar de Rode Zee!

Vandaag staat er een lange rit op het programma. U rijdt vanuit Madaba naar de Rode Zee, naar de badplaats Aqaba. U verblijft 2 nachten in Aqaba, wat genoeg tijd is om te ontspannen en om de stad te verkennen. In de stad vindt u veel restaurants en een aantal rooftopbars met een prachtig uitzicht over het water om de avond mee af te sluiten.

Route: Madaba - Aqaba, 317 km

Dag 5: Relaxen aan de Rode Zee

Aqaba, gelegen aan de Rode Zee, is een fantastische duikbestemming om verschillende redenen. De kristalheldere wateren van de Rode Zee herbergen een rijke biodiversiteit met kleurrijke koralen en talloze vissoorten. De zichtbaarheid onder water is uitstekend, wat duiken hier spectaculair maakt. Bovendien zijn de watertemperaturen het hele jaar door aangenaam. Aqaba biedt ook tal van duiklocaties, van ondiepe riffen tot diepe wrakken, zoals de Cedar Pride (een wrakschip). De vriendelijke duikgemeenschap en professionele duikscholen maken dit een ideale plek voor zowel beginners als ervaren duikers. Ontdek de onderwaterwereld van Aqaba voor een onvergetelijke duikervaring.

Dag 6: Petra en de adembenemende Wadi Rum woestijn

Van de Rode Zee naar de woestijn! U verlaat het hotel in Aqaba en rijdt in ongeveer 1,5 uur naar het indrukwekkende Petra, een van de zeven wereldwonderen. Petra is een archeologisch wonder en een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Deze oude stad, uitgehouwen uit roze zandsteen, staat bekend om zijn iconische Al-Khazneh (de Schatkamer) en talloze andere monumenten, tombes en amfitheaters. Petra was de hoofdstad van de Nabateeërs en een belangrijke handelsknooppunt op de oude zijderoute. Bezoekers kunnen door de smalle Siq-kloof lopen om getuige te zijn van de majestueuze schoonheid van Petra. Het is een onmisbare bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en avontuur, en het verbluffende landschap maakt het een fotogeniek paradijs voor reizigers.

Na deze ervaring rijdt u door naar een andere bijzondere plek, de Wadi Rum woestijn, bekend als het decor van vele bekende films. Hier maakt u kennis met het lokale bedoeïenenleven en kunt u genieten van alle rust. Maak een jeeptour door het maanlandschap of een wandeling langs de zandduinen en staar in de avond naar de sterrenhemel boven u. Een ervaring om nooit te vergeten.

Route: Aqaba - Petra - Wadi Rum, 237 km

Dag 7: Dobberen in de Dode Zee

Vanuit Wadi Rum rijdt u richting de Dode Zee. Hier kunt u heerlijk bijkomen van de indrukwekkende reis. De modder uit de Dode Zee bevat 26 soorten mineralen en heeft een diep reinigende werking op uw huid en helpt onder andere tegen acne en eczeem. Dobber daarna in de Dode Zee.

Route: Wadi Rum - Dode Zee, 345 km

Dag 8: Koffer pakken en vol mooie herinneringen naar huis

Vandaag is het helaas alweer tijd om naar huis te gaan na een reis vol nieuwe indrukken. U levert de huurauto in op de luchthaven en vliegt met een koffer vol mooie ervaringen terug naar huis.

Route: Dode Zee - Luchthaven Amman, 61 km

Overnachtingen 8-daagse reis | 4*sterren standaard hotels

Tijdens deze reis verblijft u in goede 4-sterren hotels. De accommodaties in deze rondreis zijn geselecteerd op basis van hun ligging.

Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houdt u er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve accommodatie lijst ontvangt u bij uw reispapieren.

• 2 nachten Toledo Hotel, Amman
• 1 nacht Aitch, Madaba
• 2 nachten Baity Boutique, Aqaba
• 1 nacht Hasan Zawaideh Camp, Wadi Rum
• 1 nacht Hotel Grand East, Dode Zee

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van Enterprise inbegrepen, tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers en een CDW-verzekering. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende ter plaatse nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Visum

Voor een verblijf in Jordanië dient u in het bezit te zijn van een visum. Om een visum te krijgen dient u de Nederlandse nationaliteit te hebben en in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot 6 maanden na de datum van terugkomst in Nederland. Wij ontvangen uw paspoortgegevens graag uiterlijk 6 weken voor vertrek van u om uw visum te kunnen regelen. U ontvangt het visum bij aankomst op Amman luchthaven van onze vertegenwoordiger.

Transfer

Indien gewenst kan er bij aankomst een transfer worden geregeld naar uw hotel in Amman (met een meerprijs). De huurauto wordt vervolgens de volgende dag bij het hotel in Amman afgeleverd.

Privé chauffeur

Liever niet zelf rijden?
Ga onbezorgd op reis en boek uw rondreis met privé chauffeur. Uw chauffeur spreekt Engels (basis), maar is geen gecertificeerde Engelssprekende gids. U hoeft zich geen zorgen te maken over de route en in overleg kunt u zelf aangeven waar u een stop wenst te maken. Op dagen dat er geen transfers benodigd zijn volgens uw route is de chauffeur in principe niet beschikbaar. Deze dagen kunt u dus eventueel gebruik maken van een taxi of ander vervoersmiddel. Indien u, op 'vrije dagen' toch gebruik wenst te maken van onze chauffeur, dan kunt u dit ter plaatse met hem afstemmen. In dat geval kunnen er meerkosten van toepassing zijn. Het geven van een fooi is gebruikelijk. Uiteraard bent u hier geheel vrij in.

Wadi Rum

In Wadi Rum verblijft u in een eenvoudige standaard tent. Indien gewenst kunnen wij, met een toeslag, een overnachting reserveren in een luxe tentenkamp.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Strand hotel Amman

Het 4-sterren Strand hotel is legen buiten het centrum van Amman op 1 km van de Jordan Gate Towers de hoogste gebouwen van de stad en 6 km van de Rainbow Street. Het beschikt over een gemeenschappelijke lounge, een terras en restaurant waar een continentaal en Amerikaans ontbijt wordt geserveerd.

Iedere kamer biedt uitzicht op de stad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een zithoek, televisie, een kluisje en u heeft beschikking over gratis WiFi.

Grand Hotel Madaba

In het hart van de stad Madaba is het eenvoudige Hotel Grand Madaba gevestigd. Op elf minuten lopen van het hotel vindt u The Church of Saint George met de Madaba mozaïeken. Het Madaba Archeologisch Park ligt op twaalf minuten lopen van het hotel. In de omgeving van het hotel vindt u winkels, bars en restaurants. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar. Elke ochtend wordt er een ontbijtbuffet geserveerd in het restaurant. U kunt genieten van een klein hapje en drankje in de hotelbar. Het hotel beschikt over 84 eenvoudige hotelkamers, welke zijn voorzien van van airconditioning, een kluisje, gratis internetverbinding en een eigen badkamer. Sommige hotelkamers hebben een balkon met uitzicht op de stad of het zwembad. Overige faciliteiten: parkeergelegenheid, tuin, terras, zwembad en een 24-uurs receptie.

Baity Boutique hotel | Aqaba

Baity Boutique Hotel ligt in Aqaba op hoogste heuvel in het Al Manara-gebied, korte afstand van het strand Al-Ghandour. Er is o.a. een restaurant & bar, gratis privéparkeergelegenheid en een buitenzwembad. De kamers van verschillende typen, volledig uitgerust volgens wereldwijde specificaties, en de bar serveert allerlei soorten frisdranken, alcohol en allerlei soorten sappen.

BrickTop Rooftop bestaat uit een bar, restaurant en een zwembad en serveert naast het serveren van de waterpijp ook eten en allerlei soorten drankjes. Het zwembad is omgeven door gezellige zitjes en plekken om te ontspannen na een verfrissende duik.

Het hotel biedt kamers met airconditioning, televisie en er is gratis WiFi beschikbaar.

Hasan Zawaideh Camp

Het Hasan Zawaideh Camp ligt te midden van de zandduinen van Wadi Rum. Het tentenkamp is een uitstekende uitvalsbasis om de Jordaanse woestijn te verkennen. Het personeel van het Hasan Zawaideh Camp organiseert uitstapjes per jeep of kameel. 's Avonds kunt u rond het kampvuur zitten en genieten van een authentieke, vers bereide bedoeïenen-maaltijden. De tenten van het Hasan Zawaideh Camp zijn ingericht met oosterse tapijten en kleurrijke beddenspreien. U krijgt tevens dikke wollen dekens voor de koude woestijn nachten.

Grand East Hotel & Resort - Dead Sea

Aan het strand van Sweimeh, Dode Zee, vindt u het Grand East Hotel & Resort. Het hotel heeft drie restaurants, twee bars en twee poolbars. U zult zich geen moment vervelen hier. Elke dag is er een ontbijtbuffet beschikbaar in het hotel. Overige hotelfaciliteiten: meerdere zwembaden, een speeltuin, tuin, terras, spa, lift en parkeergelegenheid. Het wellness centrum van het hotel is voorzien van een sauna, stoombad, Turks bad en een modderbad. Het hotel is rolstoelvriendelijk. De hotelkamers zijn voorzien van gratis internetverbinding, waterkoker, airconditioning en een eigen badkamer.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Monique Meijer

Jordanië

Jordanië is een fascinerend land! Een land dat duizenden-jarenlang een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de regio. Vele veroveraars hebben er hun sporen achtergelaten, van de oude Romeinen en de Ottomanen, tot de Europese Kruisvaarders. Overheersers die een overvloed aan bouwwerken achterlieten; rijk gedecoreerde kerken, grootste kruisvaarders kastelen, forten in de woestijn en als absoluut hoogtepunt de "Verloren Stad" Petra. Loop langs de indrukwekkende staaltjes bouwkunst van de Nabateeërs in Petra, wandel door de wadi's (valleien) van het Dana Nature Reserve en drink een kopje koffie met de Bedoeïenen. Slaap een nacht onder de sterrenhemel in een tentenkamp in de woestijn van Wadi Rum, dobber in de Dode Zee en ontdek de wonderschone koraalriffen van de Golf van Aqaba

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips