Zoek op land, regio of reis

×

Verrassend Jordanië in vier-sterren hotels...

Verrassend Jordanië

Fly-drive | 8 dagen | Jordanië

Maak gedurende deze fly-drive kennis met Amman, Jerash, Petra, Aqaba, de Wadi Rum woestijn en de Dode Zee. U overnacht in, naar keuze, 3-sterren standaard of 4-sterren superior accommodatie. Tijdens deze reis overnacht u niet in Petra, maar in het stadje Madaba en is er een extra overnachting in de badplaats Aqaba in het programma opgenomen. In de Wadi Rum woestijn overnacht u in een tent, inclusief diner.

Vanaf 1248,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 25/09/2023
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8 dagen | Jordanië

U start deze reis in de hoofdstad Amman, gelegen op korte afstand van Jerash en Umm Qais. Vanuit Amman rijdt u zuidwaarts naar Mount Nebo, gelegen aan de Dode Zee en Madaba, waar u overnacht. Relax een dagje in de badplaats Aqaba, bezoek de UNESCO stad Petra en overnacht onder de sterren in de imposante Wadi Rum woestijn, waarna u de reis eindigt in een fijn hotel aan de Dode Zee. Een gevarieerd en volledig 8-daags programma!

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Amman - Amman, 24 km
Dag 2: Amman - Jerash, 52 km
Dag 3: Amman - Madaba, 40 km
Dag 4: Madaba - Aqaba, 317 km
Dag 5: Aqaba
Dag 6: Aqaba - Petra - Wadi Rum, 237 km
Dag 7: Wadi Rum - Dode Zee, 345 km
Dag 8: Dode Zee - Luchthaven Amman, 61 km

Deze reis is tevens te reserveren met privé chauffeur.

De beschreven route is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mocht in de door u gekozen periode een accommodatie niet meer beschikbaar zijn, dan draaien wij de route om of bieden wij een gelijkwaardige accommodatie aan, natuurlijk altijd in overleg met u.

Inclusief

- Retourvlucht naar Amman vanaf de gekozen luchthaven
- Luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen
- Overnachtingen in 3-sterren of 4-sterren accommodatie
- Ontbijt inbegrepen in alle accommodaties
- Diner in Wadi Rum
- Enterprise autohuur, Categorie Midsize, inclusief ongelimiteerde kilometers
- Het visum voor Jordanië
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven,
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Aanvullende autohuur verzekeringen,
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Entreegelden,
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u de reis naar wens uitbreiden. Het is mogelijk om op iedere plaats langer te verblijven of om deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 & 2: Welkom in Amman!

Aangekomen op de luchthaven van Amman wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger die u het visum overhandigt. Op Amman luchthaven staat de huurauto al voor u klaar. Afhankelijk van uw vliegtijd kunt u er voor kiezen om een transfer naar uw hotel in Amman te reserveren. De huurauto wordt dan de volgende dag afgeleverd bij uw hotel in Amman. U verblijft gedurende twee nachten in Amman.

Amman is een levendige stad, gebouwd op zeven heuvels. Op diverse plaatsen in deze moderne stad zijn de sporen van de oude geschiedenis nog zichtbaar. Midden in het centrum liggen de overblijfselen van een Romeins amfitheater. De citadel, die uitkijkt over de stad, is een bewijs van de vele beschavingen die hun stempel op Jordanië hebben gedrukt. Het is een interessante verzameling van ruïnes uit de Romeinse, Byzantijnse en Omajjadentijd. Hier vindt u ook het Archeologisch Museum, waar u onder andere de Dode-Zeerollen kunt bewonderen. Heeft u genoeg oude ruïnes gezien en wilt u het moderne Amman verkennen? Op de Abdali Boulevard vindt u prachtige skybars en genoeg luxe winkels. Zin in een verfrissend drankje? Vergeet dan geen Sugar Cane te drinken in een van de vele leuke cafés en restaurants.

Vanuit Amman kunt u een dagtocht maken naar Umm Qais en Jerash. Jerash is een van de best bewaard gebleven steden van de Dekapolis, het tienstedenverbond uit het begin van de jaartelling. U kunt hier wandelen over het, met zuilen omzoomde, marktplein en over de keienstraten, waar de sporen van de Romeinse karren nog zichtbaar zijn. Aan de rand van Jerash ligt de Tempel van Artemis.

Vlakbij Jerash ligt Umm Qais, daterend uit dezelfde periode als Jerash. Naast de Romeinse overblijfselen vindt u hier ook overblijfselen van een Ottomaans dorp uit de late 19e eeuw. Hoogtepunt van Umm Qais is echter de ligging bovenop een heuvel met weids uitzicht over het Meer van Tiberias en de Jordaanvallei.

Route: Amman - Jerash, 52 km

Dag 3: Vanuit Amman via Mount Nebo naar Madaba

U verlaat het hotel in Amman en rijdt naar Madaba. Onderweg rijdt u langs de oevers van de Dode Zee waar Mount Nebo ligt, de plek waar volgens overlevering Mozes het Beloofde Land heeft gezien. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei, de Dode Zee en bij helder weer kunt u Jeruzalem zien.
Madaba was vroeger een belangrijk religieus centrum en is vandaag de dag een gezellig marktplaatsje waar de grootste populatie Christenen van Jordanië woont. Dat ziet u terug in verscheidene kerken met heldere mozaïeken, die pas begin 19e eeuw zijn herontdekt. De grootste en kleurrijkste mozaïeken vindt u in de St. George Church en het Madaba Archeologisch Park, gelegen net buiten het centrum. U overnacht vanavond in Madaba.

Route: Amman - Madaba, 40 km

Dag 4: Op weg naar de Rode Zee!

Vandaag staat er een lange rit op het programma. Vanuit Madaba rijdt u naar de badplaats Aqaba, gelegen aan de Rode Zee. Een mooie route, waarbij u onderweg een stop kunt maken bij het imposante kruisvaarderskasteel van Kerak. U verblijft twee nachten in Aqaba.

Route: Madaba - Aqaba, 317 km

Dag 5: Relaxen aan de Rode Zee

De badplaats Aqaba is gelegen aan de gelijknamige Golf. Het milde klimaat maakt van Aqaba, ook in de herfst, winter en lente, een populaire strandbestemming. Er is veel te doen en te zien in Aqaba, maar de grootste aantrekkingskracht ligt toch wel in het koraalfrif voor de kust; het is een van de beste duik- en snorkelspots ter wereld. Een bijzonder detail is dat deze badplaats de Rode Zee ‘deelt’ met de badplaats Eilat, gelegen in het buurland Israël, en Taba, gelegen in Egypte.

Dag 6: Petra en de adembenemende Wadi Rum woestijn

Van de Rode Zee naar de woestijn! U verlaat het hotel in Aqaba en rijdt in ongeveer 1,5 uur naar het indrukwekkende Petra, een van de zeven wereldwonderen. Deze mysterieuze roze stad is in het midden van de woestijn gebouwd. Via de indrukwekkende toegangsweg, door een nauwe kloof tussen torenhoge roze-rode rotswanden, bereikt u de oude hoofdstad van de Nabateeërs. De stad, uitgehouwen in de rotsen, biedt een mysterieuze aanblik. Struin langs de langs tempels, graven, theaters en heilige altaren.

Na deze ervaring rijdt u door naar een andere bijzondere plek, de Wadi Rum woestijn, ook wel de Maanvallei genoemd. De woestijn heeft een boeiend maanlandschap met oude rivierbeddingen, steile bergwanden en veelkleurige pasteltinten. U kunt het landschap verkennen per 4-wheeldrive jeep. Geniet van de zonsondergang en overnacht in het Hillawi Camp in een bedoeïenentent onder de heldere sterrenhemel. Wederom een ervaring om nooit meer te vergeten!

Route: Aqaba - Petra - Wadi Rum, 237 km

Dag 7: Dobberen in de Dode Zee

Vanuit Wadi Rum rijdt u richting de Dode Zee. Hier kunt u heerlijk bijkomen van de indrukwekkende reis. Dobber in de Dode Zee, breng een bezoek aan de berg Mukawir, wandel door Wadi Mujib of maak kennis met de Ma’in Hot springs.

Route: Wadi Rum - Dode Zee, 345 km

Dag 8: Koffer pakken en vol mooie herinneringen naar huis

Vandaag is het helaas alweer tijd om naar huis te gaan na een reis vol nieuwe indrukken. U levert de huurauto in op de luchthaven en vliegt met een koffer vol mooie ervaringen terug naar huis.

Route: Dode Zee - Luchthaven Amman, 61 km

Overnachtingen 8-daagse reis | 3*sterren standaard hotels

Tijdens deze reis verblijft u in goede 3-sterren hotels. De accommodaties in deze rondreis zijn geselecteerd op basis van hun ligging.

Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houdt u er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve accommodatie lijst ontvangt u bij uw reispapieren.

• 2 nachten Olive hotel, Amman
• 1 nacht Hotel Grand Madaba, Madaba
• 2 nachten Hotel Raed, Aqaba
• 1 nacht Hillawi Camp, Wadi Rum
• 1 nacht Hotel Ramada, Dode Zee

Overnachtingen 8-daagse reis | 4*sterren standaard hotels

Tijdens deze reis verblijft u in goede 4-sterren hotels. De accommodaties in deze rondreis zijn geselecteerd op basis van hun ligging.

Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houdt u er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve accommodatie lijst ontvangt u bij uw reispapieren.

• 2 nachten Al Sulaf luxury hotel, Amman
• 1 nacht Hotel Grand Madaba, Madaba
• 2 nachten Hotel La Costa, Aqaba
• 1 nacht Hillawi Camp, Wadi Rum
• 1 nacht Hotel Ramada, Dode Zee

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van Enterprise inbegrepen, tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers en een CDW-verzekering. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende ter plaatse nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Visum

Voor een verblijf in Jordanië dient u in het bezit te zijn van een visum. Om een visum te krijgen dient u de Nederlandse nationaliteit te hebben en in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot 6 maanden na de datum van terugkomst in Nederland. Wij ontvangen uw paspoortgegevens graag reeds voor vertrek van u om uw visum te kunnen regelen. U ontvangt het visum bij aankomst op Amman luchthaven van onze vertegenwoordiger. Wanneer u de Jordan Pass aanschaft en zelf het visum regelt, dan ontvangt u het visum niet van onze vertegenwoordiger.

Transfer

Indien gewenst kan er bij aankomst een transfer worden geregeld naar uw hotel in Amman (met een meerprijs). De huurauto wordt vervolgens de volgende dag bij het hotel in Amman afgeleverd.

Privé chauffeur

Liever niet zelf rijden?
Ga onbezorgd op reis en boek uw rondreis met privé chauffeur. Uw chauffeur spreekt Engels (basis), maar is geen gecertificeerde Engelssprekende gids. U hoeft zich geen zorgen te maken over de route en in overleg kunt u zelf aangeven waar u een stop wenst te maken. Op dagen dat er geen transfers benodigd zijn volgens uw route is de chauffeur in principe niet beschikbaar. Deze dagen kunt u dus eventueel gebruik maken van een taxi of ander vervoersmiddel. Indien u, op 'vrije dagen' toch gebruik wenst te maken van onze chauffeur, dan kunt u dit ter plaatse met hem afstemmen. In dat geval kunnen er meerkosten van toepassing zijn. Het geven van een fooi is gebruikelijk. Uiteraard bent u hier geheel vrij in.

Wadi Rum

In Wadi Rum verblijft u in een eenvoudige standaard tent. Indien gewenst kunnen wij, met een toeslag, een overnachting reserveren in een luxe tentenkamp.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Hotel Al Sulaf

Het luxury hotel Al Sulaf bevindt zich in de hoofdstad van Jordanië, Amman. Het hotel heeft een centrale ligging, dichtbij diverse bezienswaardigheden. Op zes kilometer afstand van het hotel vindt u het Koninklijk Automobiel Museum. De luchthaven Queen Alia ligt op 39 kilometer afstand. In de omgeving van het hotel zijn er diverse bars, cafés en restaurants aanwezig. De prettige hotelkamers zijn voorzien van een televisie, koelkast, waterkoker, airconditioning, een bureau en een eigen badkamer. Het hotel beschikt over een restaurant en een snackbar. Het hotel serveert elke ochtend een heerlijk ontbijtbuffet. Overige faciliteiten: gratis internetverbinding, parkeergelegenheid, fitnessruimte, vergaderzaal en een 24-uurs receptie. Het hotel is rolstoelvriendelijk.

Grand Hotel Madaba

In het hart van de stad Madaba is het eenvoudige Hotel Grand Madaba gevestigd. Op elf minuten lopen van het hotel vindt u The Church of Saint George met de Madaba mozaïeken. Het Madaba Archeologisch Park ligt op twaalf minuten lopen van het hotel. In de omgeving van het hotel vindt u diverse winkels, bars en restaurants. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar. Elke ochtend wordt er een ontbijtbuffet geserveerd in het restaurant. U kunt genieten van een klein hapje en drankje in de hotelbar. Het hotel beschikt over 84 eenvoudige hotelkamers, welke zijn voorzien van van airconditioning, een kluisje, gratis internetverbinding en een eigen badkamer. Sommige hotelkamers hebben een balkon met uitzicht op de stad of het zwembad. Overige faciliteiten: een vergaderzaal, parkeergelegenheid, tuin, terras, zwembad en een 24-uurs receptie.

Hotel La Costa

In de badplaats Aqaba ligt het 4-sterren hotel La Costa. Het strand van Aqaba vindt u op 10,4 kilometer afstand van het hotel. In de omgeving van het hotel kunt u diverse activiteiten ondernemen, waaronder duiken, kanovaren, golfen, snorkelen en windsurfen. Het hotel beschikt over een restaurant en een snackbar. Het restaurant serveert steakhouse gerechten, lokale gerechten maar ook internationale gerechten. Elke dag wordt er een continentaal ontbijt geserveerd. De hotelkamers zijn voorzien van een televisie, koelkast, waterkoker, airconditioning, bureau en een eigen badkamer. Sommige hotelkamers hebben een balkon en bieden uitzicht op het strand of de zee. Overige faciliteiten: een terras, gratis internetverbinding, parkeergelegenheid, fitnessruimte, vergaderzaal en een 24-uurs receptie.

Hillawi Camp - Wadi Rum

Deze eenvoudige, maar unieke accommodatie is gevestigd in de Wadi Rum woestijn, een prachtige vallei bestaande uit rotswanden van zandsteen en graniet. De vallei staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De omgeving leent zich uitstekend voor activiteiten; denk aan een ballonvaart, een tocht per 4-wheeldrive jeep, paardrijden of wandelen.In het tentenkamp wordt er een continentaal ontbijt geserveerd. Het diner is tevens bij deze overnachting inbegrepen. Overige faciliteiten van het Hillawi Sand Rose Camp: een terras, gratis internetverbinding, parkeergelegenheid en een 24-uurs receptie.

Ramada Dead Sea Resort

Het Ramada Dead Sea Resort bevindt zich vlakbij het strand. De stad Petra ligt op 170 kilometer afstand van het hotel en de hoofdstad Amman bevindt zich op veertig minuten rijden van het hotel. De internationale luchthaven Queen Alia ligt op 60 kilometer afstand van het hotel. In de omgeving van het hotel kunt u genieten van activiteiten zoals: biljarten, darten, tafeltennissen en squash. Het hotel beschikt over meerdere bars en restaurants. Vanaf het Sunset Terras heeft u een prachtig uitzicht op de rivier de Jordaan en op de Dode Zee. De hotelkamers zijn voorzien van een televisie, een bureau, gratis internetverbinding, roomservice, een minibar en airconditioning. Alle hotelkamers hebben een balkon met zicht op de Dode Zee. De suites van het resort hebben uitzicht op het zwembad of de zee. Overige faciliteiten: tuin, terras, speeltuin, parkeergelegenheid, zwembaden met glijbaan en een wellness centrum. Tevens is het hotel rolstoelvriendelijk.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Monique Meijer

Jordanië

Jordanië is een fascinerend land! Een land dat duizenden-jarenlang een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de regio. Vele veroveraars hebben er hun sporen achtergelaten, van de oude Romeinen en de Ottomanen, tot de Europese Kruisvaarders. Overheersers die een overvloed aan bouwwerken achterlieten; rijk gedecoreerde kerken, grootste kruisvaarders kastelen, forten in de woestijn en als absoluut hoogtepunt de "Verloren Stad" Petra. Loop langs de indrukwekkende staaltjes bouwkunst van de Nabateeërs in Petra, wandel door de wadi's (valleien) van het Dana Nature Reserve en drink een kopje koffie met de Bedoeïenen. Slaap een nacht onder de sterrenhemel in een tentenkamp in de woestijn van Wadi Rum, dobber in de Dode Zee en ontdek de wonderschone koraalriffen van de Golf van Aqaba

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips