Zoek op land, regio of reis

×

Authentiek Letland & Estland...

Ontdek Letland & Estland!

Fly-drive | 8 dagen | Letland en Estland

Maak kennis met Letland & Estland! Bezoek de hoofdsteden Riga en Tallinn, de universiteitsstad Tartu, het paleis van Rundale en het natuurpark bij Sigulda.

Vanaf 828,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 01/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8 dagen | Letland & Estland

De reis begint in Riga een van de best bewaarde Europese geheimen. De oude binnenstad van Riga staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO een stad vol prachtige en gevarieerde architectuur. Tallinn de hoofdstad van Estland zal u verbazen. Hier loopt u rechtstreeks een sprookje in de oude binnenstad van Tallinn vol middeleeuwse huizen en steegjes verstopt achter de overblijfselen van de stadsmuren. U vervolgt de reis naar Tartu dé universiteitsstad van Estland, vol gezellig restaurants en cafés. In het Nationaal Park Gauja dwaalt u kilometers over prachtige wandelpaden en bezoekt u middeleeuwse kastelen.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Riga (ophalen huurauto) - Riga, 10 km
Dag 2: Riga
Dag 3: Riga - Parnu - Tallinn, 309 km
Dag 4: Tallinn
Dag 5: Tallinn - Tartu, 183 km
Dag 6: Tartu - Sigulda, 205 km
Dag 7: Sigulda - Riga, 52 km
Dag 8: Riga - Luchthaven Riga (inleveren huurauto), 10 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- Parkeerplaats bij de genoemde accommodaties
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners
- Brandstof
- One way fee (ter plaatse te betalen)
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: De hoofdstad van Letland, Riga

De Sint-Pieterskerk is de hoogste kerk van de stad en is door de jaren heen meerdere malen ingestort en weer opgebouwd. In 1997 werd de kerk opgenomen op Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf de toren heeft u een adembenemend uitzicht over de rode daken, de oude historische stad en het moderne deel en de rivier de Daugava met zijn haven.

Het Nationaal Historisch Museum van Letland is de plek om meer te leren over de Letse cultuur. Hier loopt u door de grootste opslagplaats van de Letse materiële cultuur. Bewonder de stad vanaf een andere punt en maak een boottocht over de rivier Daugava. De Laima fabriek is de plek waar alle zoetekauwen heen moeten. Dit is de grootste producent van chocola in Letland. Vernoemd naar de godin van het lot in de Letse mythologie. Ontdek het chocolade proces stap voor stap en proef de lekkerste chocola.Route: Luchthaven Riga - Riga, 10 km

Dag 3 - 4: Van Letland naar Estland

U verlaat Riga en rijdt naar de hoofdstad van Estland, Tallinn. Onderweg passeert u Parnu, een badplaats en bekend kuuroord in Estland. Daarnaast kent Parnu een lange geschiedenis als Hanzestad en heeft het een middeleeuwse uitstraling.

Tallinn is de hoofdstad van Estland waar u kunt genieten van een rijke culturele scene en de lokale historische setting. De oude binnenstad van Tallinn is een van de best bewaarde Hanzestadcentra ter wereld. De promenades en zandstranden nodigen u uit voor een wandeling tijdens de zonsondergang. Vlakbij de kust vindt u de binnenstad Kadriorg met het Kadriorg-paleis en kunstmuseum gelegen in de prachtige park. Het park staat vol fonteinen, beekjes, historische houten huizen die het een romantische sfeer geven.

Een bijzonder bezoek is een bezoek aan de voormalig onderzeeërfabriek Noblessner. Nu een levendige gemeenschap met eerste klas restaurants, winkels en culturele locaties. Een van de oudste gebouwen van de stad is de Dominicaans klooster, gesticht in 1246. Binnen bewondert u de 15de en 16de -eeuwse houtsnijwerken en beeldhouwwerken van de renaissancekunstenaar Arent Passer. Hier ziet u met eigen ogen het leven van een middeleeuwse monnik met een bezoek aan de slaapzaal, priorij en bibliotheek.

Route: Riga - Tallinn, 309 km

Dag 5: Natuur en stad

U vervolgt de reis naar de universiteitsstad van Tartu. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het Nationaal Park Lahemaa, het grootste nationale park van Estland. Tartu is de tweede stad van Estland en is dé universiteitsstad van Estland. Het straatbeeld wordt dan ook gekenmerkt door universiteitsgebouwen, restaurants en cafés. Raekoja Plats is het hoofdplein van de stad en te herkennen aan de roze kleur. Hier vindt u een bijzondere fontein hier kussen twee studenten elkaar onder een paraplu. De stad heeft een rijke historie en mooie parken die midden in de stad.

Tallinn - Tartu, 183 km

Dag 6: Het Nationale Park Gauja

De volgende dag reist u naar Sigulda, in Letland. Sigulda ligt te midden van het Nationale Park Gauja waardoor u omgeven wordt de natuur. De ruïne van de middeleeuwse burcht Turaida mag u niet missen. Vanuit de toren heeft u een panoramisch uitzicht over het oude kasteel en het natuurpark. Tussen Sigulda en Turaida bevindt zich de grootste grot van de Baltische landen, de Gutmans grot. Hier zijn inscripties uit de 17e eeuw te zien. De grot wordt verbonden met Sigulda door middel van een kabelbaan. Na afloop kunt u de dag afsluiten met een bezoek aan het middeleeuwse dorp Cecis.

Route: Tartu - Sigulda, 205 km

Dag 7: Terug naar Riga

De zevende dag reist u weer terug naar Riga. Hier kunt u de stad verder ontdekken of even ontspannen na uw fly-drive door Letland en Estland. Eventueel kunt u omrijden via het indrukwekkende paleis van Rundale of nog een bezoek brengen aan de badplaats Jurmala. Het stadje Jurmala ligt aan een langgestrekt zandstrand en staat ook bekend als kuuroord.

Dag 7: Sigulda - Riga, 52 km

Dag 8: Met mooie herinneringen naar huis

Vanuit Riga rijdt u naar de luchthaven van Riga en aansluitend vliegt u terug naar huis.

Route: Riga - Luchthaven Riga, 10 km (inleveren huurauto)

Overnachtingen

Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties die opgenomen zijn in deze reis. Indien er geen beschikbaarheid is in een van de onderstaande hotels, dan reserveren wij een vergelijkbare accommodatie voor u.

- 2 nachten Riga, Hotel Islande
- 2 nachten Tallinn, Hotel IlMarine
- 1 nacht, Tartu, Hotel Sophia
- 1 nacht, Sigulda, Hotel Segevold
- 1 nacht, Riga, Hotel Bellevue

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Deze reis is inclusief een categorie A auto voor de gehele reisduur. Indien gewenst kunt u deze later (in het boekingsproces) upgraden.

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van deze reis.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Hotel Islande | Riga

Hotel Islande ligt aan de rivier Daugava, op het eiland Ķīpsala. Op korte afstand van het hotel ligt het strand. De klassieke kamers hebben een eigen badkamer, met toiletartikelen. Het hotel heeft een 24-uurs receptie.

Hestia Hotel Ilmarine

Hestia Hotel Ilmarine ligt op 290 meter van de oude binnenstad van Tallinn. Het Estse Maritiem Museum ligt op 270 meter van het hotel. Het treinstation Balti Jaam ligt op 850 meter afstand. Raekoja Plats en het stadhuis van Tallinn liggen op slechts 900 meter afstand. Tegen een toeslag is er privéparkeergelegenheid beschikbaar.

Geniet van een ontbijt in de ruime restaurantzaal met aangename achtergrondmuziek. De gerechten worden voornamelijk bereid met lokale Estse ingrediënten. U kunt gratis gebruikmaken van de fitnessruimte van Hestia Hotel Ilmarine.

Elke kamer van het hotel heeft een klassiek, pastelkleurig interieur. Ze zijn allemaal voorzien van airconditioning en hebben een eigen badkamer met een haardroger en toiletartikelen. De kamers beschikken verder over een televisie, kluisje, zithoek en internetverbinding.

Hotel Sophia

Hotel Sophia ligt op korte afstand van de universiteit en het ziekenhuis van Tartu. Het hotel heeft een 24-uurs receptie en een eigen restaurant. De ruime kamers hebben een televisie, minibar, kluis, airconditioning en een eigen badkamer.

Hotel Segevold

Op 15 minuten rijden van het centrum van Sigulda ligt Hotel Segevold. In de nabijheid van het hotel vindt u een winkelcentrum en diverse uitgaansgelegenheden. Het hotel biedt ruime kamers met airconditioning, een minibar en een eigen badkamer met een douche. Het hotel heeft een sauna, stoombad en een zwembad, welke gedurende de ochtenduren vrij toegang biedt aan de hotelgasten.

Hotel Bellevue Park

Het Bellevue Park Hotel in Riga ligt op 1,7 km van de oude stad.

Het hotel beschikt over spa faciliteiten, een fitnessruimte, gratis WiFi en parkeergelegenheid. Het restaurant bevindt zich op de 11e verdieping en biedt mediterrane gerechten en een panoramisch uitzicht op Riga. Het Park Restaurant vindt u in de lobby van het hotel. Beide restaurants bieden in de zomer zitplaatsen buiten.

De kamers hebben airconditioning, houten meubilair, een minibar, een werkplek, een tv en een badkamer met bad of douche en een haardroger.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Bijzonder Estland, Letland & Litouwen...

Colinda Klijn, Reisspecialist & Product Manager

De Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen zijn nog relatief onbekend bij de Nederlanders en Belgen, terwijl deze landen veel te bieden hebben. U vindt hier een rijke cultuur, schitterende natuur en een gastvrije bevolking. Waan u in de middeleeuwen wanneer u door de oude stad van Tallinn loopt. Vergaap u aan de gebeeldhouwde pracht van de art nouveau-gebouwen in Riga. Verwonder u over de barokke grootsheid van Vilnius. De goede wegen en de relatief korte reisafstanden tussen de stad en de natuur maakt deze bestemmingen uitermate geschikt voor een fly-drive.
De Baltische Staten verwelkomen u!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips