Zoek op land, regio of reis

×

Baltische Staten Grand Tour...

Maak kennis met de Baltische Staten

Fly-drive | 12 dagen | Baltische Staten

Maak kennis met Letland, Estland & Litouwen. Bezoek de hoofdsteden Riga, Tallinn en Vilnius, geniet van de natuurparken en dwaal door Middeleeuwse stadjes, paleizen en kastelen.

Vanaf 1193,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 17/11/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 12 dagen | Baltische Staten

De ultieme reis om de mooiste stukjes van de Baltische Staten te ontdekken. Ontdek de verschillen tussen alle drie de hoofdsteden Riga, Tallinn en Vilnius, onthaast tijdens een wandeling door de natuur in Letland en waai uit aan de kust in Litouwen. Tijdens deze reis leert u meer over de interessante geschiedenis van de landen, maakt u kennis met charmante steden en rijdt langs vele verborgen parels.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Riga (ophalen huurauto) - Riga, 10 km
Dag 2: Riga
Dag 3: Riga - Tallinn, 309 km
Dag 4: Tallinn
Dag 5: Tallinn - Sigulda, 306 km
Dag 6: Sigulda - Vilnius, 340 km
Dag 7: Vilnius
Dag 8: Vilnius - Nida, 360 km
Dag 9: Nida
Dag 10: Nida - Liepaja, 149 km
Dag 11: Liepaja - Riga, 216 km
Dag 12: Riga - Luchthaven Riga (inleveren huurauto), 10 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- Parkeerplaats bij de genoemde accommodaties
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners
- Brandstof
- One way fee (ter plaatse te betalen)
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: De hoofdstad van Letland, Riga

Aangekomen op de luchthaven van Riga staat de huurauto al voor u klaar. Vervolgens rijdt u in ongeveer 15 minuten naar Riga, waar u de eerste twee nachten zult verblijven.

Riga is een stad waarin het oude historische centrum en het moderne centrum gescheiden zijn door de rivier Dvina. Door het oude centrum kunt u eindeloos dwalen door charmante straatjes tussen authentieke gebouwen. Bekende gebouwen zijn The Three Brothers op 17, 19 en 21 Mazā Pils Street daterend uit de 15e eeuw, het oudste huizencomplex van de stad. Tijdens de middeleeuwen werd Riga beschermd door een stadsmuur met 20 torens en een 90 meter brede gracht, deze is later de Pilsētas Kanāls geworden. Van de 8 originele poorten van deze tijd is alleen de Zweedse poort over.

In de oude stad bevindt zich The House of the Blackheads vlakbij het Stadhuisplein. Het huis is bijna koninklijk en is een must-see. In het verdelen was het een ontmoetingsplaats voor kooplieden en zeelieden. Tegenwoordig is het een van de belangrijkste culturele centra van het stad. Tegenwoordig wordt het gebouw gebruikt voor evenementen, concerten, gala’s en feesten. In Riga Zoo ontmoet u vele interessante dieren zoals leeuwen, giraffen, kangoeroes en neusberen. De dierentuin is gelegen naar het meer van Ķīšezers u loopt hier tussen de pijnbomen.

Route: Luchthaven Riga - Riga, 10 km

Dag 3 - 4: Van Letland naar Estland

U verlaat Riga en rijdt naar de hoofdstad van Estland, Tallinn! Onderweg passeert u Parnu, een badplaats en bekend kuuroord in Estland. Daarnaast kent Parnu een lange geschiedenis als Hanzestad en heeft het een Middeleeuwse uitstraling.

Tallinn werd geboren op een kruispunt van middeleeuwse handel en is nu meer dan ooit een schat van de Oostzee. De hoofdstad van Estland combineert reisgemak met culturele rijkdom, wat resulteert in een bestemming voor reizigers van alle smaken. Ervaar het traditionele leven in Estland uit de 18e eeuw, proef handgemaakte chocolaatjes of duik in de hedendaagse kunstscène. Elke middeleeuwse stad heeft zijn eigen verhalen en legendes die eeuwenlang bewaard zijn gebleven en van generatie op generatie zijn doorgegeven. Het 800 jaar oude Tallinn is bijzonder rijk aan verhalen en legendes. Als u in de oude binnenstad van Tallinn bent, komt u bij elke stap geschiedenis tegen - elk oud huis heeft een geheim.

In het westen van Tallinn vindt u het Estse Openluchtmuseum, gelegen in het district Rocca al Mare. Hier leert u meer over de Estse geschiedenis en cultuur. Hier ziet u met eigen ogen hoe het leven in de 18de, 19de en 20ste eeuw was. Rocca al Mare heeft nog veel meer te bieden zo vindt u hier het grootste winkelcentrum van het land, zandstranden en prachtige natuur om door te wandelen.

Route: Riga - Tallinn, 309 km

Dag 5: Van de stad naar de natuur

U verlaat Tallinn en rijdt naar Sigulda in Letland. Sigulda is van alle markten thuis. Ga terug in de tijd tijdens een bezoek aan de middeleeuwse burcht Turaida, onthaast in de prachtige natuur, ga opzoek naar bami in het safariapark of ontdek het nieuwe kasteel. Het nieuwe kasteel van Sigulda heeft een neogotische stijl en tegenwoordig is de kasteelwijk een creatieve werkplaats. Hier komen kunstenaars en ambachtslieden samenkomen en kunt u workshops bewonen en unieke souvenirs kopen. Voor meer avontuur kunt u de bobslee- en rodelbaan bezoeken. Op de baan worden internationale wedstrijden gehouden en is 1420 meter lang met 16 bochten en een 200 meter lange remweg. Bijzonder is dat de baan ook open is voor bezoekers en ook u deze ervaring kan meemaken.

Route: Tallinn - Sigulda, 306 km

Dag 6 - 7: Op weg naar Litouwen

De zesde dag kunt u via het indrukwekkende paleis van Rundale naar de laatste hoofdstad rijden, Vilnius in Litouwen. De kathedraalbasiliek van St. Stanislaus en St. Ladislaus van Vilnius werd gebouwd in het centrum van de stad, op de plaats van een voormalige heidense tempel. De kathedraal, die naast het verdedigingskasteel van de stad staat, heeft de meest gevierde en dramatische gebeurtenissen in de geschiedenis van Vilnius en Litouwen overleefd.

Het Paleis van de Groothertog van Litouwen(Valdovų Rūmai), is een prachtig museum over de historie van het Groothertogdom Litouwen. Het paleis is oorspronkelijk gebouwd in de 15de eeuw voor de heersers van Litouwen. Door de jaren heen was het paleis het politieke, bestuurlijke en culturele centrum van Groothertogdom Litouwen. Tegenwoordig kunt u hier 2 exposities bezoeken over de geschiedenis van dit bijzondere gebouw. Houdt u liever van iets moderns? Bezoek dan de Virtual Reality Spot in het hart van de stad. Een interactieve ervaring vol racesimulators en films.

Halė, de oudste en meest geliefde marktplaats van Vilnius, is een zintuiglijk feest van lokale en internationale smaken. Overdag koopt u groenten, fruit en verse vis en vlees. 'S Avonds kunt u rondhangen in de gezellige bars en eetgelegenheden van de markt. Dit is een klein hoekje van Vilnius waar het leven in volle gang is.

Route: Sigulda - Vilnius, 340 km

Dag 8 - 9: Naar de kust

Op dag acht vertrekt u naar Nida. Eventueel kunt u via Klaipeda rijden. Klaipeda is de derde stad van Litouwen en is tevens de meest belangrijke havenstad. In de Tweede Wereldoorlog werd de haven door de Duitsers gebruikt als basis voor onderzeeërs. Nida is gelegen aan de Baltische zee op de Koerse schoorwal. Een schitterend natuurgebied met een bos- en duinrijk gebied.

Route: Vilnius - Nida, 360 km

Dag 10: De stad Liepaja

U vervolgt de reis en rijdt weer naar Letland, naar de plaats Liepaja. Liepaja heeft een 3 kilometer lange Seaside Park en is een van de grootste beboste parken. In het park vindt u 170 boomsoorten, een Art Noveau-fontein, een monument voor vissers en matrozen die op de zee zijn omgekomen. Hier kunt u frisse neus halen tijdens een wandeling, zonnebaden op het strand of heerlijk dineren op strand. Een bijzonder gebouw is de concertzaal Great Amber. Een modern gebouw met uitstekende akoestiek waar vele concerten, evenementen en tentoonstellingen plaats vinden.

Route: Nida - Liepaja, 149 km

Dag 11: Terug naar Riga

Na uw verblijf in Liepaja rijdt u via Kuldiga terug naar Riga waar u de laatste dag kunt relaxen of Riga verder kunt ontdekken.

Route: Liepaja - Riga, 230 km

Dag 12: Met mooie herinneringen naar huis

Vanuit Riga rijdt u naar de luchthaven van Riga en aansluitend vliegt u terug naar huis.

Route: Riga - Luchthaven Riga, 10 km (inleveren huurauto)

Overnachtingen

Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties die opgenomen zijn in deze reis. Indien er geen beschikbaarheid is in een van de onderstaande hotels, dan reserveren wij een vergelijkbare accommodatie voor u.

- 2 nachten, Riga, Hotel Monika
- 2 nachten, Tallinn, Hotel IlMarine
- 1 nacht, Sigulda, Hotel Segevold
- 2 nachten, Vilnius, Hotel Conti
- 2 nachten, Nida, Hotel Nidus
- 1 nacht, Liepaja, Hotel Amrita
- 1 nacht, Riga, Hotel Bellevue

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Deze reis is inclusief een categorie A auto voor de gehele reisduur. Indien gewenst kunt u deze later (in het boekingsproces) upgraden.

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van deze reis.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Hotel Monika

Op 500 meter van het oude centrum van Riga bevindt zich Hotel Monika. Het hotel ligt in een rustig deel van Riga dichtbij het Kronvalda park. Het hotel heeft een sauna, een fitnessecentrum, een 24-uurs receptie en een restaurant waar iedere ochtend het ontbijt wordt geserveerd. De kamers zijn voorzien van een kluisje, kabel televisie en een zithoek.

Hestia Hotel Ilmarine

Hestia Hotel Ilmarine ligt op 290 meter van de oude binnenstad van Tallinn. Het Estse Maritiem Museum ligt op 270 meter van het hotel. Het treinstation Balti Jaam ligt op 850 meter afstand. Raekoja Plats en het stadhuis van Tallinn liggen op slechts 900 meter afstand. Tegen een toeslag is er privéparkeergelegenheid beschikbaar.

Geniet van een ontbijt in de ruime restaurantzaal met aangename achtergrondmuziek. De gerechten worden voornamelijk bereid met lokale Estse ingrediënten. U kunt gratis gebruikmaken van de fitnessruimte van Hestia Hotel Ilmarine.

Elke kamer van het hotel heeft een klassiek, pastelkleurig interieur. Ze zijn allemaal voorzien van airconditioning en hebben een eigen badkamer met een haardroger en toiletartikelen. De kamers beschikken verder over een televisie, kluisje, zithoek en internetverbinding.

Hotel Segevold

Op 15 minuten rijden van het centrum van Sigulda ligt Hotel Segevold. In de nabijheid van het hotel vindt u een winkelcentrum en diverse uitgaansgelegenheden. Het hotel biedt ruime kamers met airconditioning, een minibar en een eigen badkamer met een douche. Het hotel heeft een sauna, stoombad en een zwembad, welke gedurende de ochtenduren vrij toegang biedt aan de hotelgasten.

Hotel Conti

Hotel Conti is gelegen in het centrum van Vilnius. In de omgeving van het hotel vindt u vele restaurants en bars. Het station ligt op 750 meter afstand van het hotel. Het hotel heeft een eigen restaurant, met een glazen dak, waar tevens het ontbijt wordt geserveerd. De kamers hebben airconditioning, televisie en een aparte badkamer. Een parkeerplaats is op aanvraag te reserveren.

Hotel Nidus

Op de Koerse Schoorwal, in het plaatsje Nida, ligt Hotel Nidus. Het schiereiland is te bereiken via de ferry vanuit Klaipeda en is aangewezen als UNESCO-werelderfgoedlocatie.
U wandelt in 10 minuutjes, tussen de dennenbomen door (fiets/wandelpad), naar het centrum van Nida met zijn karakteristieke houten huisjes en de kust.

Het hotel beschikt over een restaurant, privé parkeergelegenheid en een kleine spa met sauna. Ook is er wifi aanwezig.

De kamers zijn licht en bestaan uit een slaapkamer en woonkamer.

Hotel Amrita

Het 4 sterrenhotel Amrita vindt u in het centrum van Liepaja in de nabijheid van een zandstrand en in de omgeving van het olympisch centrum. Het hotel beschikt over parkeergelegenheid, een 24-uur receptie en een eigen restaurant. De kamers bieden een comfortabel interieur, gratis WIFI, een minibar en thee- en koffiefaciliteiten. Het hotel is rolstoelvriendelijk.

Hotel Bellevue Park

Het Bellevue Park Hotel in Riga ligt op 1,7 km van de oude stad.

Het hotel beschikt over spa faciliteiten, een fitnessruimte, gratis WiFi en parkeergelegenheid. Het restaurant bevindt zich op de 11e verdieping en biedt mediterrane gerechten en een panoramisch uitzicht op Riga. Het Park Restaurant vindt u in de lobby van het hotel. Beide restaurants bieden in de zomer zitplaatsen buiten.

De kamers hebben airconditioning, houten meubilair, een minibar, een werkplek, een tv en een badkamer met bad of douche en een haardroger.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Bijzonder Estland, Letland & Litouwen...

Colinda Klijn, Reisspecialist & Product Manager

De Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen zijn nog relatief onbekend bij de Nederlanders en Belgen, terwijl deze landen veel te bieden hebben. U vindt hier een rijke cultuur, schitterende natuur en een gastvrije bevolking. Waan u in de middeleeuwen wanneer u door de oude stad van Tallinn loopt. Vergaap u aan de gebeeldhouwde pracht van de art nouveau-gebouwen in Riga. Verwonder u over de barokke grootsheid van Vilnius. De goede wegen en de relatief korte reisafstanden tussen de stad en de natuur maakt deze bestemmingen uitermate geschikt voor een fly-drive.
De Baltische Staten verwelkomen u!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips