Zoek op land, regio of reis

×

Baltische Staten Grand Tour...

Maak kennis met de Baltische Staten

Fly-drive | 12 dagen | Baltische Staten

Maak kennis met Letland, Estland & Litouwen. Bezoek de hoofdsteden Riga, Tallinn en Vilnius, geniet van de natuurparken en dwaal door Middeleeuwse stadjes, paleizen en kastelen.

Vanaf 1045,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 31/10/2022
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 12 dagen | Baltische Staten

De Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen zijn nog relatief onbekend bij de Nederlanders en Belgen, terwijl deze landen veel te bieden hebben. Gedurende deze 'Grand Tour' fly-drive verblijft u op verschillende locaties verdeeld over deze drie bijzondere bestemmingen. U verblijft in door ons geselecteerde accommodaties. Geniet van de steden en de natuur en maak kennis met de veelzijdigheid van de Baltische Staten!

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Riga (ophalen huurauto) - Riga, 10 km
Dag 2: Riga
Dag 3: Riga - Tallinn, 309 km
Dag 4: Tallinn
Dag 5: Tallinn - Sigulda, 306 km
Dag 6: Sigulda - Vilnius, 340 km
Dag 7: Vilnius
Dag 8: Vilnius - Nida, 360 km
Dag 9: Nida
Dag 10: Nida - Liepaja, 149 km
Dag 11: Liepaja - Riga, 216 km
Dag 12: Riga - Luchthaven Riga (inleveren huurauto), 10 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- Parkeerplaats bij de genoemde accommodaties
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners
- Brandstof en eventuele overige parkeerkosten
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: De hoofdstad van Letland, Riga

Aangekomen op de luchthaven van Riga staat de huurauto al voor u klaar. Vervolgens rijdt u in ongeveer 15 minuten naar Riga, waar u de eerste twee nachten zult verblijven. De hoofdstad van Letland is gelegen aan de Golf van Riga (Oostzee). Riga is de grootste stad van de Baltische Staten. De natuurlijke grenzen van de oude binnenstad zijn aan de ene kant de rivier Dvina en aan de andere kant de grachten van Pilsetas. Hierdoor is het voor toeristen makkelijk navigeren in het oude centrum waar de meeste bezienswaardigheden zijn. Riga staat vol met indrukwekkende gebouwen in verschillende stijlen, zoals jugendstil en art nouveau. De meesten staan op de Werelderfgoedlijst. De oude binnenstad wordt gekenmerkt door pleintjes, stadsparken, imposante gebouwen (zoals de St. Peter's kerk en de markthallen), vele restaurants en barretjes. Het stadsdeel aan de andere kant van de rivier is minstens zo indrukwekkend. Hier kunt u onder andere de oude houten arbeiderswoningen en het vrijheidsmonument bewonderen.

Route: Luchthaven Riga - Riga, 10 km

Dag 3 - 4: Van Letland naar Estland

U verlaat Riga en rijdt naar de hoofdstad van Estland, Tallinn! Onderweg passeert u Parnu, een badplaats en bekend kuuroord in Estland. Daarnaast kent Parnu een lange geschiedenis als Hanzestad en heeft het een Middeleeuwse uitstraling.
Tallinn zal u verbazen. Het is een compleet andere stad dan Riga, maar misschien nog wel indrukwekkender! Tallinn ligt aan een baai van de Finse Golf en is iets moderner te noemen dan de andere twee hoofdsteden van de Baltische Staten. Ook zal u opvallen dat de taal meer Scandinavische invloeden heeft waar het in de andere landen meer op Russisch en Pools lijkt. Tallinn heeft twee verschillende delen, de moderne stad en de historische binnenstad. U betreedt het oude centrum via de hoofdingang met twee indrukwekkende middeleeuwse torens. Het toerisme is de laatste jaren sterk gegroeid, waardoor er veel gezellige terrassen te vinden zijn in de middeleeuwse straten en op de pleintjes. De meeste gebouwen in de oude stad zijn gebouwd in de 13e en 14e eeuw. Het stadhuisplein, de Nevski kathedraal en het fort van Toompea zijn aanraders om te bezoeken. Vanaf de bovenstad heeft u een mooi uitzicht! Buiten het oude centrum is een bezoek aan het Kadriorg Paleis een aanrader.

Route: Riga - Tallinn, 309 km

Dag 5: Van de stad naar de natuur

U verlaat Tallinn en rijdt naar Sigulda in Letland. De historische stad Sigulda ligt te midden van het Nationale Park Gauja op ca. 50 km van Riga. Een bekende bezienswaardigheid is de ruïne van de middeleeuwse burcht Turaida. Vanuit de toren heeft u een panoramisch uitzicht over het oude kasteel en het natuurpark. Tussen Sigulda en Turaida bevindt zich de grootste grot van de Baltische landen, de Gutmans grot. Hier zijn inscripties uit de 17e eeuw te zien. De grot wordt verbonden met Sigulda door middel van een kabelbaan. U kunt de dag afsluiten met een bezoek aan het middeleeuwse dorp Cecis.

Route: Tallinn - Sigulda, 306 km

Dag 6 - 7: Op weg naar Litouwen

De zesde dag kunt u via het indrukwekkende paleis van Rundale naar de laatste hoofdstad rijden, Vilnius in Litouwen. Deze stad was een aantal jaar geleden nog onbekend als toeristische bestemming, maar de afgelopen jaren ontwikkelt het toerisme er sterk. Het historische centrum staat, net als de andere twee hoofdsteden, op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In het historische centrum kunt u bijzondere gebouwen bewonderen, veelal in gotische en barok stijl. In de straten en aan de sfeervolle pleinen van het oude centrum kunt u veel restaurantjes vinden. Overige bezienswaardigheden zijn onder andere het KGB museum en het Paleis van de Groothertog. Op ongeveer 30 minuten rijden van Vilnius kunt u een bezoek brengen aan het kasteel van Trakai. Een indrukwekkend middeleeuws kasteel gelegen op een klein eiland. Een ander uitstapje buiten de stad is Belmontas, gelegen in een natuurrijke omgeving.

Route: Sigulda - Vilnius, 340 km

Dag 8 - 9: Naar de kust

Op dag acht vertrekt u naar Nida. Eventueel kunt u via Klaipeda rijden. Klaipeda is de derde stad van Litouwen en is tevens de meest belangrijke havenstad. In de Tweede Wereldoorlog werd de haven door de Duitsers gebruikt als basis voor onderzeeërs. Nida is gelegen aan de Baltische zee op de Koerse schoorwal. Een schitterend natuurgebied met een bos- en duinrijk gebied.

Route: Vilnius - Nida, 360 km

Dag 10: De stad Liepaja

U vervolgt de reis en rijdt weer naar Letland, naar de plaats Liepaja. Deze stad bestaat uit twee delen, t.w. het centrum en Karosta. Beiden zijn de moeite waard om te bezoeken. U vindt hier voornamelijk veel gebouwen uit de Sovjet tijd in combinatie met gebouwen uit het oude Russische Rijk.

Route: Nida - Liepaja, 149 km

Dag 11: Terug naar Riga

Na uw verblijf in Liepaja rijdt u via Kuldiga terug naar Riga waar u de laatste dag kunt relaxen of Riga verder kunt ontdekken.

Route: Liepaja - Riga, 230 km

Dag 12: Met mooie herinneringen naar huis

Vanuit Riga rijdt u naar de luchthaven van Riga en aansluitend vliegt u terug naar huis.

Route: Riga - Luchthaven Riga, 10 km (inleveren huurauto)

Overnachtingen

Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties die opgenomen zijn in deze reis. Indien er geen beschikbaarheid is in een van de onderstaande hotels, dan reserveren wij een vergelijkbare accommodatie voor u.

- 2 nachten, Riga, Hotel Monika
- 2 nachten, Tallinn, Hotel l'Ermitage
- 1 nacht, Sigulda, Hotel Segevold
- 2 nachten, Vilnius, Hotel Conti
- 2 nachten, Nida, Hotel Nidus
- 1 nacht, Liepaja, Hotel Amrita
- 1 nacht, Riga, Hotel Bellevue

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Deze reis is inclusief een categorie A auto voor de gehele reisduur. Indien gewenst kunt u deze later (in het boekingsproces) upgraden.

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van deze reis.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Hotel Monika

Op 500 meter van het oude centrum van Riga bevindt zich Hotel Monika. Het hotel ligt in een rustig deel van Riga dichtbij het Kronvalda park. Het hotel heeft een sauna, een fitnessecentrum, een 24-uurs receptie en een restaurant waar iedere ochtend het ontbijt wordt geserveerd. De kamers zijn voorzien van een kluisje, kabel televisie en een zithoek.

Hotel l'Ermitage

Hotel L 'Ermitage ligt in het centrum van Tallinn, te midden van diverse bezienswaardigheden. Het hotel heeft een eigen restaurant, waar iedere ochtend het ontbijt wordt geserveerd. Het hotel heeft tevens een bar, een open haard en een Finse sauna. De moderne kamers zijn voorzien van een minibar en internet.

Hotel Segevold

Op 15 minuten rijden van het centrum van Sigulda ligt Hotel Segevold. In de nabijheid van het hotel vindt u een winkelcentrum en diverse uitgaansgelegenheden. Het hotel biedt ruime kamers met airconditioning, een minibar en een eigen badkamer met een douche. Het hotel heeft een sauna, stoombad en een zwembad, welke gedurende de ochtenduren vrij toegang biedt aan de hotelgasten.

Hotel Conti

Hotel Conti is gelegen in het centrum van Vilnius. In de omgeving van het hotel vindt u vele restaurants en bars. Het station ligt op 750 meter afstand van het hotel. Het hotel heeft een eigen restaurant, met een glazen dak, waar tevens het ontbijt wordt geserveerd. De kamers hebben airconditioning, televisie en een aparte badkamer. Een parkeerplaats is op aanvraag te reserveren.

Hotel Nidus

Op de Koerse Schoorwal, in het plaatsje Nida, ligt Hotel Nidus. Het hotel ligt op korte afstand van de zee. Het hotel heeft een conferentieruimte, sauna en een spa. In de openbare ruimtes is er gratis WIFI. Het hotel heeft een eigen parkeerplaatse en is rolstoelvriendelijk.

Hotel Amrita

Het 4 sterrenhotel Amrita vindt u in het centrum van Liepaja in de nabijheid van een zandstrand en in de omgeving van het olympisch centrum. Het hotel beschikt over parkeergelegenheid, een 24-uur receptie en een eigen restaurant. De kamers bieden een comfortabel interieur, gratis WIFI, een minibar en thee- en koffiefaciliteiten. Het hotel is rolstoelvriendelijk.

Hotel Bellevue Park

Het Bellevue Park Hotel in Riga ligt op 1,7 km van de oude stad. Het hotel beschikt over spa faciliteiten, een fitnessruimte, gratis WiFi en biedt gratis parkeergelegenheid. De kamers hebben airconditioning, houten meubilair, een minibar, een werkplek, een tv en een badkamer met bad of douche en een haardroger. Het restaurant bevindt zich op de 11e verdieping en biedt mediterrane gerechten en een panoramisch uitzicht op Riga. Het Park Restaurant vindt u in de lobby van het hotel. Beide restaurants bieden in de zomer zitplaatsen buiten.

Bijzonder Estland, Letland & Litouwen...

Robbert van Goethem, Product Manager & Reisspecialist

De Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen zijn nog relatief onbekend bij de Nederlanders en Belgen, terwijl deze landen veel te bieden hebben. U vindt hier een rijke cultuur, schitterende natuur en een gastvrije bevolking. Waan u in de middeleeuwen wanneer u door de oude stad van Tallinn loopt. Vergaap u aan de gebeeldhouwde pracht van de art nouveau-gebouwen in Riga. Verwonder u over de barokke grootsheid van Vilnius. De goede wegen en de relatief korte reisafstanden tussen de stad en de natuur maakt deze bestemmingen uitermate geschikt voor een fly-drive.
De Baltische Staten verwelkomen u!

©2022 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips