Zoek op land, regio of reis

×

Ontdek de historische herenhuizen van Letland...

De herenhuizen van Letland

Fly-drive | 10 dagen | Letland herenhuizen

Maak kennis met Letland! Bezoek de hoofdstad Riga, het natuurpark bij Sigulda en verblijf een groot deel van uw reis in prachtige, historische herenhuizen.

Vanaf 1052,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 15/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 10 dagen | Letland herenhuizen

Begin de reis in Riga de hoofdstad van Letland een stad vol indrukwekkende gebouwen in verschillende stijlen. Ontdek de mooiste plekken van het onbekende Letland waaronder vele historische steden zoals Limbazi. Onderweg komt u langs talloze meren, prachtige landschappen en natuur. Een must is een wandeling door het Nationale Park in Sigulda. U leert meer over de fascinerende geschiedenis tijdens een bezoek aan een van de vele kastelen zoals Jaunpils Castle. Vergeet ook zeker niet om de vele paleizen van binnen te bewonderen zoals de bekende Rundale Palace & Park. De reis eindigt met een ontspannen verblijf aan de kust van Jurmala. Gedurende deze fly-drive door Letland verblijft u in manors (prachtige historische herenhuizen).

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Riga (ophalen huurauto) - Riga, 10 km
Dag 2: Riga
Dag 3: Riga - Dikli, 119 km
Dag 4: Dikli - Malpis, 95 km
Dag 5: Malpis - Svente, 200 km
Dag 6: Svente - Daugavpils, 22 km
Dag 7: Svente - Mazmezotne, 190 km
Dag 8: Mazmezotne - Skrunda, 148 km
Dag 9: Skrunda - Riga, 150 km
Dag 10: Riga - Luchthaven Riga (inleveren huurauto), 10 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht naar Riga vanaf de gekozen luchthaven
- Handbagage
- 9 overnachtingen volgens de beschreven route
- Ontbijt in de accommodatie
- AVIS huurauto
- Parkeerkosten bij de hotels
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners
- Brandstof
- One way fee (ter plaatse te betalen)
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: De hoofdstad van Letland, Riga

Aangekomen op de luchthaven van Riga staat de huurauto al voor u klaar. Vervolgens rijdt u in ongeveer 15 minuten naar Riga, waar u de eerste twee nachten zult verblijven.

Aan de linkeroever van de Daugava vindt u de nationale bibliotheek, herkenbaar aan het indrukwekkende moderne gebouw. Het gebouw is herbergt een modern informatiecentrum en ruimte voor veel culturele en sociale evenementen. Open voor het publiek is het archief met duizenden Letse volksverzen. Als u de mogelijkheid heeft mag een bezoek aan de 11 de en 12 verdieping niet ontbreken. Vanaf hier heeft u een 360 graden spectaculair uitzicht over de stad. Aan deze kant van de rivier vindt u parken en eeuwen oude houten gebouwen een mooie plek om door te wandelen.

Op de centrale markt heeft u de mogelijkheid om gepekelde komkommer en vers gerookte paling te proeven. Dit is de grootste markt in Oost-Europa en gebouwd in de jaren 1920. Oorspronkelijk zijn de hangars gebouwd voor militaire luchtschepen en zijn deze later omgevormd tot een marklocatie.
Riga staat bekend om zijn heerlijke gastronomie. Hier proeft u de traditionele Letse gerechten waarbij de lokale chefs u zullen verrassen met een verrassende combinatie van samen.Route: Luchthaven Riga - Riga, 10 km

Dag 3: Van Riga via Limbazi naar Dikli

Vandaag rijdt u naar Limbazi. De historische stad ligt op ongeveer 90 km afstand van Riga. De stad is net als Riga in de middeleeuwen versterkt door muren. De overblijfselen hiervan zijn nog steeds terug te vinden in het oude centrum. U overnacht vanavond in een herenhuis in Dikli.

Route: Riga - Dikli, 119 km

Dag 4: Van Dikli naar Malpis

Na uw eerste overnachting in een herenhuis in Dikli, rijdt u vandaag naar Malpils. Onderweg kunt u het Nationale Park in Sigulda bezoeken, maar ook de steden Valmiera en Cesis, welke in de omgeving liggen, zijn de moeite waard voor een bezoek. U overnacht vanavond in een herenhuis in Malpils.

Route: Dikili - Malpis, 95 km

Dag 5: Van Malpis naar Svente

Vanuit Malpils vertrekt u richting Svente. Onderweg kunt u een stop maken in bij Koknese, waar u optioneel een tour kunt maken op een 'echte' Viking boot. U overnacht in een herenhuis in Svente

Route: Malpis - Svente, 200 km

Dag 6: Dagavpils en Aglona

Vanuit Svente kunt u vandaag Daugavpils bezoeken, de op één na grootste stad van Letland. In Aglona kunt u genieten van prachtige landschappen en meren. U overnacht in een herenhuis in Svente.

Route: Svente - Daugavpils, 22 km

Dag 7: Rundale Palace & Park

Vandaag rijdt u naar Mazmezotne. Onderweg komt u Rundale Palace & Park tegen, een museum gevestigd in een historisch paleis omringd door een enorm park met tuinen die al honderden jaren geleden zijn aangelegd. Overnachting in een herenhuis in Mazmezotne.

Route: Svente - Mazmezotne, 190 km

Dag 8: Paleis- en kasteelroute

Vanuit Mazmezotne rijdt u naar Skrunda. Onderweg kunt u Jelgava Palace en de Jaunpils Castle bezoeken, de zuidelijke bouwwerken van Letland. U overnacht in een herenhuis in Skrunda.

Route: Mazmezotne - Skrunda, 148 km

Dag 9: Terug naar Riga

U rijdt weer terug naar Riga. Vergeet onderweg niet om Jurmala te bezoeken! Jurmala ligt aan een langgestrekt zandstrand en het stadje staat ook wel bekend als kuuroord. Met name door de zeewind, de dennenbossen en het strand is het een ideale verblijfplaats voor ontspanning, alvorens u weer terug naar de stad rijdt. U overnacht in een hotel in Riga.

Route: Skrunda-Riga, 150 km

Dag 10: Met mooie herinneringen naar huis

Vanuit Riga rijdt u naar de luchthaven van Riga en aansluitend vliegt u terug naar huis.

Route: Riga - Luchthaven Riga, 10 km (inleveren huurauto)

Overnachtingen

- 2 nachten Riga, Hotel Bellevue
- 1 nacht Dikli, Dikli Palace
- 1 nacht Malpils, Malpils Manor
- 2 nachten Svente, Svente Manor
- 1 nacht Mazmezotne, Mazmezotne Palace
- 1 nacht Skrunda, Skrunda Manor
- 1 nacht Riga, Hotel Bellevue

Indien er geen beschikbaarheid is in de bovenstaande accommodatie, dan reserveren wij een alternatieve accommodatie voor u.

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Deze reis is inclusief een categorie A auto voor de gehele reisduur. Indien gewenst kunt u deze later (in het boekingsproces) upgraden.

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van deze reis.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Hotel Bellevue Park

Het Bellevue Park Hotel in Riga ligt op 1,7 km van de oude stad.

Het hotel beschikt over spa faciliteiten, een fitnessruimte, gratis WiFi en parkeergelegenheid. Het restaurant bevindt zich op de 11e verdieping en biedt mediterrane gerechten en een panoramisch uitzicht op Riga. Het Park Restaurant vindt u in de lobby van het hotel. Beide restaurants bieden in de zomer zitplaatsen buiten.

De kamers hebben airconditioning, houten meubilair, een minibar, een werkplek, een tv en een badkamer met bad of douche en een haardroger.

Dikli Palace

Dikli Palace is een van de meest historische en mooiste paleizen in Letland. U kunt hier ontspannen en genieten van de kunst, het luxe interieur, de verfijnde maaltijden en spabehandelingen. Het hele jaar door kunt u genieten van de schoonheid van de natuur in het park van het landhuis, dat ongeveer 20 hectare beslaat. De kamers zijn ingericht met 19e en 20e-eeuws antiek meubilair, luxe open haarden en tegelkachels, prachtige gordijnen en schilderijen van Letse kunstenaars.

Hotel Malpils Manor

Ten oosten van Riga vindt u Malpils Manor, een historisch paleis in barok stijl, omgeven door een prachtig landschap. Bent u op zoek naar kwaliteit en luxe, dan is deze accommodatie een aanrader! Gelegen in de nabijheid van van Riga is dit hotel een prima uitvalbasis. De prettige kamers en suites zijn onlangs gerenoveerd.

Svente Manor

Het pension bevindt zich in het voormalige herenhuis van de graaf Plater-Siebergs. Het pension heeft een sauna, een jacuzzi, een fitnessruimte, de Russische sauna, biljartfaciliteiten en een parkeerplaats.

Mazmezotne Palace

De accommodatie is gehuisvest in een manor, een historisch herenhuis. Het ligt in een natuurlijke, rustige omgeving in de vallei van de rivier Lielupe. De kamers zijn ontworpen in paleisstijl, voorzien van eiken meubels. In de omgeving van de accommodatie kunt u heerlijk wandelen over de natuurpaden in het beschermde natuurgebied Bauska.

Skrunda Manor

Dit viersterren landhuis biedt 12 sfeervol ingerichte kamers. Het landhuis ligt in een prachtig park dat u uitnodigt om te wandelen en te genieten van een prachtige omgeving. De sfeervolle, klassieke kamers hebben houten meubels, een televisie en een eigen badkamer met gratis toiletartikelen. De Manor SPA is een heerlijke plek om te ontspannen.

Hotel Bellevue Park

Het Bellevue Park Hotel in Riga ligt op 1,7 km van de oude stad.

Het hotel beschikt over spa faciliteiten, een fitnessruimte, gratis WiFi en parkeergelegenheid. Het restaurant bevindt zich op de 11e verdieping en biedt mediterrane gerechten en een panoramisch uitzicht op Riga. Het Park Restaurant vindt u in de lobby van het hotel. Beide restaurants bieden in de zomer zitplaatsen buiten.

De kamers hebben airconditioning, houten meubilair, een minibar, een werkplek, een tv en een badkamer met bad of douche en een haardroger.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Bijzonder Estland, Letland & Litouwen...

Colinda Klijn, Reisspecialist & Product Manager

De Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen zijn nog relatief onbekend bij de Nederlanders en Belgen, terwijl deze landen veel te bieden hebben. U vindt hier een rijke cultuur, schitterende natuur en een gastvrije bevolking. Waan u in de middeleeuwen wanneer u door de oude stad van Tallinn loopt. Vergaap u aan de gebeeldhouwde pracht van de art nouveau-gebouwen in Riga. Verwonder u over de barokke grootsheid van Vilnius. De goede wegen en de relatief korte reisafstanden tussen de stad en de natuur maakt deze bestemmingen uitermate geschikt voor een fly-drive.
De Baltische Staten verwelkomen u!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips