Zoek op land, regio of reis

×

De Drie Hoofdsteden...

Ontdek de drie hoofdsteden

Fly-drive | 7 dagen | Litouwen, Letland & Estland

Maak kennis met Litouwen, Letland & Estland! Bezoek de hoofdsteden Vilnius, Riga en Tallinn.

Vanaf 628,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 31/10/2022
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 7 dagen | Litouwen, Letland & Estland

De Baltische Staten zijn nog relatief onbekend bij de Nederlanders en Belgen, terwijl deze landen veel te bieden hebben. Gedurende deze fly-drive laten we u kennis maken met Litouwen, Letland en Estland. U start de reis in Litouwen en bezoekt aansluitend de hoofdsteden Vilnius, Riga en Tallinn.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Vilnius (ophalen huurauto) - Vilnius, 8 km
Dag 2: Vilnius
Dag 3: Vilnius - Kaunas - Rundale - Riga, 390 km
Dag 4: Riga
Dag 5: Riga - Sigulda - Parnu - Tallinn, 354 km
Dag 6: Tallinn
Dag 7: Tallinn - Luchthaven Tallinn (inleveren huurauto) , 5 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- Parkeerplaats bij de genoemde accommodaties
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners
- Brandstof en eventuele andere parkeerkosten
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: De hoofdstad van Litouwen, Vilnius

Uw reis start in de hoofdstad van Litouwen, Vilnius. Was deze stad een aantal jaar geleden nog onbekend als toeristische bestemming, de afgelopen jaren ontwikkelt het toerisme er sterk. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het historische centrum kunt u bijzondere gebouwen bewonderen, veelal in gotische en barok stijl. In de straten en op de sfeervolle pleinen van het oude centrum kunt u veel restaurantjes vinden. Overige bezienswaardigheden zijn onder andere het KGB museum en het Paleis van de Groothertog. Op ongeveer 30 minuten rijden van Vilnius kunt u een bezoek brengen aan het kasteel van Trakai. Een indrukwekkend middeleeuws kasteel gelegen op een klein eiland. Een ander uitstapje buiten de hoofdstad is Belmontas; een buitenwijk van Vilnius, gelegen in een natuurrijke omgeving.

Route: Luchthaven Vilnius - Vilnius, 8 km

Dag 3 - 4: Van Litouwen naar Letland

U verlaat Vilnius en rijdt naar de volgende bestemming, Riga in Letland, gelegen aan de Golf van Riga (Oostzee). Onderweg passeert u het stadje Kaunas en het indrukwekkende paleis van Rundale. Riga is de grootste stad van de Baltische Staten. De natuurlijke grenzen van de oude binnenstad zijn aan de ene kant de rivier Dvina en aan de andere kant de grachten van Pilsetas. Hierdoor is het voor toeristen makkelijk navigeren in het oude centrum waar de meeste bezienswaardigheden te vinden zijn. Riga staat vol met indrukwekkende gebouwen in verschillende stijlen, zoals jugendstil en art nouveau. De meesten staan op de Werelderfgoedlijst. De oude binnenstad wordt gekenmerkt door pleintjes, stadsparken, imposante gebouwen (zoals de St. Peters kerk en de markthallen), vele restaurants en barretjes. Het stadsdeel aan de andere kant van de rivier is minstens zo indrukwekkend. Hier kunt u onder andere de oude houten arbeiderswoningen en het vrijheidsmonument bewonderen.

Route: Vilnius - Riga, 390 km

Dag 5 - 6: Van Letland naar Estland

U vervolgt de reis naar de laatste bestemming, Tallinn, de hoofdstad van Estland. Onderweg kunt u een stop maken bij Parnu, een badplaats en bekend kuuroord in Estland. Daarnaast kent Parnu een lange geschiedenis als Hanzestad en heeft het een middeleeuwse uitstraling.
Tallinn zal u verbazen. Het is een compleet andere stad dan Litouwen en Riga, maar misschien wel nog indrukwekkender! Tallinn ligt aan een baai van de Finse Golf en is iets moderner te noemen dan de andere twee hoofdsteden van de Baltische Staten. Ook zal u opvallen dat de taal meer Scandinavische invloeden heeft waar het in de andere landen meer op Russisch en Pools lijkt. Tallinn heeft twee verschillende delen, de moderne stad en de historische binnenstad. U betreedt het oude centrum via de hoofdingang met twee indrukwekkende middeleeuwse torens. Het toerisme is de laatste jaren sterk gegroeid, waardoor er veel gezellige terrassen te vinden zijn in de middeleeuwse straten en op de pleintjes. De meeste gebouwen in de oude stad zijn gebouwd in de 13e en 14e eeuw. Het stadhuisplein, de Nevski kathedraal en het fort van Toompea zijn aanraders om te bezoeken. Vanaf de bovenstad heeft u een prachtig uitzicht! Buiten het oude centrum is een bezoek aan het Kadriorg Paleis een aanrader.

Route: Riga - Tallinn, 354 km

Dag 7: Met mooie herinneringen naar huis

Vanuit Tallinn rijdt u naar de luchthaven, waarvandaan u aansluitend terug naar huis vliegt.

Route: Tallinn - Luchthaven Tallinn, 5 km (inleveren huurauto)

Overnachtingen

Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties die opgenomen zijn in deze reis. Indien er geen beschikbaarheid is in een van de onderstaande hotels, dan reserveren wij een vergelijkbare accommodatie voor u.

- 2 nachten Vilnius, Hotel Conti
- 2 nachten Riga, Hotel Islande
- 2 nachten Tallinn, Hotel l'Ermitage

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur/de boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur/de boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Deze reis is inclusief een categorie A auto voor de gehele reisduur. Indien gewenst kunt u deze later (in het boekingsproces) upgraden.

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.
.
In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van deze reis.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Hotel Conti

Hotel Conti is gelegen in het centrum van Vilnius. In de omgeving van het hotel vindt u vele restaurants en bars. Het station ligt op 750 meter afstand van het hotel. Het hotel heeft een eigen restaurant, met een glazen dak, waar tevens het ontbijt wordt geserveerd. De kamers hebben airconditioning, televisie en een aparte badkamer. Een parkeerplaats is op aanvraag te reserveren.

Hotel Islande | Riga

Hotel Islande ligt aan de rivier Daugava, op het eiland Ķīpsala. Op korte afstand van het hotel ligt het strand. De klassieke kamers hebben een eigen badkamer, met toiletartikelen. Het hotel heeft een 24-uurs receptie.

Hotel l'Ermitage

Hotel L 'Ermitage ligt in het centrum van Tallinn, te midden van diverse bezienswaardigheden. Het hotel heeft een eigen restaurant, waar iedere ochtend het ontbijt wordt geserveerd. Het hotel heeft tevens een bar, een open haard en een Finse sauna. De moderne kamers zijn voorzien van een minibar en internet.

Bijzonder Estland, Letland & Litouwen...

Robbert van Goethem, Product Manager & Reisspecialist

De Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen zijn nog relatief onbekend bij de Nederlanders en Belgen, terwijl deze landen veel te bieden hebben. U vindt hier een rijke cultuur, schitterende natuur en een gastvrije bevolking. Waan u in de middeleeuwen wanneer u door de oude stad van Tallinn loopt. Vergaap u aan de gebeeldhouwde pracht van de art nouveau-gebouwen in Riga. Verwonder u over de barokke grootsheid van Vilnius. De goede wegen en de relatief korte reisafstanden tussen de stad en de natuur maakt deze bestemmingen uitermate geschikt voor een fly-drive. De Baltische Staten verwelkomen u!

©2022 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips