Zoek op land, regio of reis

×

Puur Marokko...

Ontdek ongerept Marokko

Fly-drive | 8 dagen | Marokko

Beleef Marrakech, maak kennis met de Berbers in de Hoge Atlas, bezoek traditioneel Taroudant en sluit de reis af in het havenstadje Essaouira.

Vanaf 1015,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 09/01/2025
O.B.V. 4 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8 dagen | Marokko

Maak kennis met Marrakech tijdens een bezoek samen met uw gids. Bezoek na afloop Marrakech op eigen gelegenheid. Rijd naar Imlil gelegen in de Hoge Atlas, waarvandaan u een prachtig zicht heeft op de hoge (besneeuwde) bergtoppen. Reis door naar Taroudant en sluit de reis af in het vissersstadje Essaouira.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Marrakech - Marrakech, Riad Alida (ca. 20 min. rijden)
Dag 2: Marrakech
Dag 3: Marrakech
Dag 4: Marrakech - Taroudant, Riad Tafilag (ca. 4 uur rijden)
Dag 5: Taroudant
Dag 6: Taroudant - Essaouira, Riad Zahra (ca. 3,5 uur rijden)
Dag 7: Essaouira
Dag 8: Essaouira - luchthaven Marrakech (ca. 3 uur rijden)

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties inclusief ontbijt
- Keuze: AVIS huurauto of een rondreis met privé chauffeur
- Transfer luchthaven Marrakech - Marrakech
- Halve dag bezoek aan Marrakech met een Engelssprekende gids
- Dagexcursie naar Imlil met een Engelssprekende gids
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom in Marrakech!

U start de reis in Marrakech. U verblijft in een sfeervolle riad midden in de medina. Dwaal door de kleurrijke soukhs met lokale producten, proef en ruik de heerlijke specerijen en geniet van de heerlijke gerechten die de Marokkaanse keuken rijk is. Breng een bezoek aan de Medersa Ben Youssef, een koranschool met kleurrijk mozaïek en schitterende doorkijkjes.
Bewonder de tuinen van Yves Saint Laurent, bekend als Jardin Majorelle. Wandel door de botanische tuin met fonkelende vijvers en kleurrijke rozen. (reserveren, of vroeg heen gaan is wel verstandig).
Een avondbezoek aan het bekendste plein van Marrakech 'Djemaa el Fnaa' is een echte aanrader. Het is er na zonsondergang een waar circus van acrobaten, muzikanten, slangenbezweerders en verhalenvertellers. Op één van de dakterrassen van de restaurants gelegen aan het plein kunt u even bijkomen en genieten van een echte Marokkaanse muntthee.

Route: Luchthaven Marrakech - Marrakech (ca. 20 min. rijden)

Dag 2: Verken Marrakech samen met uw gids

Vandaag bezoekt u Marrakech samen met uw Engelssprekende gids. (halve dag excursie). De gids zal u meenemen naar de meest bijzondere locaties in deze drukke stad en zal u uitleg geven over de historie. Beleef de charme van Marrakech en laat u verrassen door een traditionele maaltijd in een van de lokale restaurants.

Dag 3: Vergezichten in de Hoge Atlas

Samen met uw gids rijdt u vandaag naar Imlil, een klein dorpje in de Hoge Atlas. Geniet van het uitzicht, de groene valleien en hoge heuveltoppen.

Route: Marrakech - Imlil - Marrakech (ca. 4,5 uur rijden)

Dag 4-5: Traditioneel Taroudant

De vierde dag vertrekt u richting Taroudant. De vijfde koningsstad van Marokko doet knus aan en is niet zo overweldigend als de andere koningssteden. Taroudant ligt in het midden van een vruchtbaar landbouwgebied waar groentes, fruit en olijven worden verbouwd. De op het land geoogste en geplukte waren worden per ezels, kamelen en handkarren naar de stad gebracht. Taroudant staat bekend om haar zilver en de kunstnijverheid van de Touaregs, een Berbervolk van nomadische veetelers in de Sahara en Sahel.

Route: Marrakech - Taroudant (ca. 4 uur rijden)

Dag 6-7: Charmant vissersplaatsje

De laatste bestemming is de sfeervolle badplaats Essaouira. Essaouira is een aangename bestemming en is de thuishaven van veel artiesten en kunstenaars. De middeleeuws aandoende medina van Essaouira staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek de veelzijdige winkeltjes met sieraden, leren tassen of houtsnijwerk. Essaouira is vanwege de harde wind zeer geliefd bij de kite- en windsurfers.

Route: Taroudant - Essaouira (ca. 3,5 uur rijden)

Dag 8: Naar huis vol nieuwe herinneringen

De laatste dag rijdt u naar de luchthaven van Marrakech, waar u de huurauto inlevert. Aansluitend vliegt u terug naar Nederland.

Route: Essaouira - luchthaven Marrakech (ca. 3 uur rijden)

Overnachtingen 8-daagse reis

- 3 nachten Marrakech, Riad Alida
- 2 nachten Taroudant, Riad Tafilag
- 2 nachten Essaouira, Riad Zahra

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van deze reis.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Rondreis met privé chauffeur

Ga onbezorgd op reis en boek uw rondreis met privé chauffeur. Uw chauffeur spreekt Engels (basis), maar is geen gecertificeerde Engelssprekende gids. U hoeft zich tijdens de reis geen zorgen te maken over de route en in overleg kunt u zelf aangeven waar u wenst te stoppen. Op de dagen dat er geen vervoer is inbegrepen is de chauffeur in principe niet beschikbaar. Deze dagen kunt u gebruik maken van een taxi of ander vervoersmiddel. Indien u, op deze 'vrije dagen' toch gebruik wenst te maken van onze chauffeur, dan kunt u dit ter plaatse met hem afstemmen. In dat geval kunnen er meerkosten van toepassing zijn. Het geven van een fooi is gebruikelijk. Uiteraard bent u hier geheel vrij in.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Extra's

- Stadsrondleiding Marrakech met een Engelssprekende gids (halve dag)
- Dagexcursie naar Imlil met een Engelssprekende gids

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Wat mag ik wel of niet fotograferen?

Marokko is een fotogeniek land met prachtige landschappen, imponerende gebouwen en mooie mensen, maar niet iedereen vindt het zomaar goed om gefotografeerd te worden. Vooral het fotograferen van vrouwen kan behoorlijk wat weerstand oproepen. Vraag altijd toestemming als u mensen wilt fotograferen. Er zijn ook mensen die geld willen zien voor een foto. Rond de vijf dirham is vaak voldoende. Fotograferen van vliegvelden, militaire objecten of politie is streng verboden.

Wat zijn 'faux guides'?

Marokko kent veel zogenaamde ‘faux guides’, beter gezegd: nepgidsen. Dit zijn Marokkanen die u op straat aanspreken om u de weg te wijzen of onder het mom van ‘ik wil mijn Engels graag verbeteren’ contact met u maken. Ze kunnen heel vasthoudend zijn en willen u eigenlijk altijd iets verkopen, vaak met bezoeken aan winkeltjes van de hele familie. Probeert u hier niet te veel aan te ergeren. Meestal is vriendelijk maar duidelijk zeggen dat u dat niet wilt voldoende. Als vrouw werkt het vaak om te zeggen dat u op uw man aan het wachten bent. Alleen officiële gidsen mogen u rondleiden in Marrakech.

Wat voor reisdocumenten heb ik voor Marokko nodig?

Voor Marokko is een paspoort vereist. Het document moet nog 90 dagen geldig zijn na vertrek uit Marokko.

Is het normaal om af te dingen?

Afdingen is normaal wanneer u iets ook echt wilt gaan kopen. Weglopen bij de onderhandelingen wordt niet op prijs gesteld.

Kan ik kraanwater drinken in Marokko?

Drink geen water uit de kraan. Water in flessen is bijna overal te koop. Ga wel na of de dop er nog ‘goed’ op zit. Het is beter om geen ijsklontjes in drinken te laten doen, tenzij het ijs van bronwater is gemaakt.

Riad Alida | Marrakech

Het authentieke Riad Alida ligt in het hart van de medina, op 500 meter van Bab Doukkala Moskee en op 1 km van het Jamaâ El Fna-plein.

U kunt bij deze accommodatie ook lunchen en dineren met traditionele Marokkaanse gerechten welke worden geserveerd in de tuin of op het dakterras.

De kamers van Riad Alida zijn voorzien van airconditioning en zijn kleurrijk en stijlvol ingericht. Elke kamer biedt een uitzicht op de binnenplaats.

Riad Tafilag | Taroudant

Deze traditionele riad ligt in Taroudant, tussen de stadsmuren en de medina. De riad beschikt over een zwembad en een panoramisch terras met tenten, en biedt kamers met een eigen terras en gratis WiFi. De kamers zijn ingericht met Marokkaans houtsnijwerk en textiel. Elke kamer en suite is voorzien van airconditioning en sommige hebben toegang tot de interne patio. Het ontbijt wordt dagelijks geserveerd op één van de vier terrassen. Het restaurant van Riad Tafilag heeft een open haard en serveert traditionele Marokkaanse gerechten. De gasten kunnen genieten van de traditionele hammam en van tal van massages. De gasten hebben ook toegang tot een grote lounge met satelliet-tv. Bij de riad kunnen fietsen worden gehuurd.

Riad Zahra | Essaouira

Riad Zahra ligt dicht bij het strand en biedt eenvoud en comfort op slechts 15 minuten lopen van de Medina. U vindt er een tuin met een buitenzwembad.

Rihad Zahra ligt in een woonwijk en biedt rust, ontspanning en een vredig verblijf. De comfortabele kamers zijn ingericht in traditioneel Marokkaanse stijl en beschikken over een privébadkamer en satelliet-tv. Het is ook mogelijk om een ​​kamer met uitzicht op de zee aan te vragen.

De accommodatie heeft een restaurant dat Marokkaanse en internationale specialiteiten serveert.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Marokko, een betoverende bestemming...

Colinda Klijn, Reisspecialist

Marokko heeft alles! Van weelderige valleien tot de uitgestrekte woestijn met oases, van ruige bergketens tot koele rivieren en meren in het Midden-Atlas, van besneeuwde bergtoppen tot zonnige stranden aan de Atlantische kust! In Marokko vindt u de sprookjes van duizend-en-één-nacht ook nu nog om u heen. De straten in de koningssteden Fès en Marrakech, de dorpjes, het gebrul van kamelen, de indrukwekkende zandduinen en de oases in de Dadès Vallei prikkelen uw zintuigen en verbeeldingskracht. Marokko is een land van azuurblauw, kopergeel en fuchsiaroze. Een land van kamelen en apen, bloeiende sinaasappelboomgaarden, eeuwige sneeuw, de geur van amandelbloesem en de smaak van boterzacht geroosterd lamsvlees.

Marokko is een veelzijdig en onvergetelijk land!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips