Zoek op land, regio of reis

×

Reisinspiratie Marokko...

Marokko, een betoverende bestemming

door Colinda Klijn

Marokko heeft alles! Van weelderige valleien tot de uitgestrekte woestijn met oases, van ruige bergketens tot koele rivieren en meren in het Midden-Atlas, van besneeuwde bergtoppen tot zonnige stranden aan de Atlantische kust!
In Marokko vindt u de sprookjes van duizend-en-één-nacht ook nu nog om u heen. Het straatbeeld in de koningssteden Fès en Marrakech en in de dorpen, het gebrul van kamelen, de allesoverheersende zandduinen aan de rand van de woestijn en de oases in de Vallei van de Dadès prikkelen uw zintuigen en verbeeldingskracht. Duizend woorden volstaan niet om Marokko te beschrijven. Het is een land van azuurblauw, kopergeel, fuchsiaroze. Een land van bloeiende sinaasappelboomgaarden en eeuwige sneeuw, de geur van amandelbloesem en de smaak van boterzacht geroosterd lamsvlees. Kortom een onvergetelijk land dat u opneemt en uw zinnen streelt.

Enkele jaren geleden heb ik het kleurrijke Marokko mogen bezoeken. Startpunt van de reis was Marrakech. Ons verblijf in de medina was een prima keuze, mede door de centrale ligging en de korte afstand naar het centrum. Samen met onze chauffeur reden we vanuit Marrakech over de indrukwekkende Tizi n’Tichka pas naar het zuiden. Onderweg maakten we een stop bij de beroemde kasbah van Ait Ben Haddou, welke is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Ons Marokko avontuur vervolgde naar Zagora, waar we per kameel door de woestijn reden op weg naar het tentenkamp waar die avond de overnachting voor ons geregeld was. Het was helaas een wat grauwe dag en door de wind ontstond er zeer veel stuifzand. Een goede tip is dan ook om een sjaal (en zonnebril) mee te nemen om je te beschermen tegen het zand. Na aankomst in het tentenkamp konden wij ons installeren in onze tent en daarna konden wij aanschuiven voor een typisch Marokkaanse maaltijd, bereid door de Berbers, en werden we begeleid met traditionele muziek.
Vroeg in de ochtend werden wij gewekt om de mooie zonsopkomst mee te maken. De zon en de blauwe lucht maakten onze woestijnervaring nog indrukwekkender! Per kameel reden wij weer terug naar de rand van de woestijn, waar we al werden opgewacht door onze chauffeur. De route vervolgde naar Ouarzazate. Na een bezoek aan de Atlas studio's was er de rest van de dag voldoende tijd voor ontspanning aan het zwembad.

De volgende dag reden wij weer terug naar Marrakech waar we een bezoek brachten aan de tuinen van Yves Saint Laurent, beter bekend als Jardin Majorelle. Deze botanische tuin met fonkelende vijvers en kleurrijke rozentuinen is een oase van rust. (reserveren, of vroeg heen gaan is wel verstandig). Deze laatste nachten verbleven wij in een hotel buiten de medina. Dit was goed te doen, echter hield dit wel in dat wij toch steeds weer naar de medina moesten lopen, omdat de mooie magische sfeer vooral binnen de muren van de medina te vinden is. Wij hebben vooral onze ogen uitgekeken op het Djemaa el Fnaa plein. Het is er na zonsondergang een waar circus van acrobaten, muzikanten, slangenbezweerders en verhalenvertellers. Als de zon ondergaat is er de mogelijkheid om heerlijk te eten bij de vele eettentjes. Na afloop genoten we van een verse muntthee op het dakterras van een van de restaurantjes gelegen aan het plein.

Ga direct naar het reisaanbod in Marokko

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips