Zoek op land, regio of reis

×

Italie | Merengebied...

Italiaanse meren

Maak kennis met de 'Laghi del Nord Italia'. In het noorden van Italië vindt u vijf grote meren. Van oost naar west zijn dit het Gardameer, Iseomeer, Comomeer, Luganomeer en het Lago Maggiore. Geniet van de prachtige diepe blauwe meren met de steile bergen op de achtergrond. Verken de idyllische vissersdorpjes, maak eindeloze wandelingen door de prachtige natuur en ontdek eilandjes in het meer.

Gardameer
Het bekendste en grootste meer van Italië is een prachtig meer en wordt omringt door hoge bergen. Er zijn vele wandelroutes langs de overs van het meer of door de bergen. Bezoek stadjes als Peschiera del Garda en Limone sul Garda, geniet van een gelato terwijl u door de straatjes van de steden slentert.

Iseomeer
Minder groot en minder bekend, maar zeker niet minder mooi. Bezoek één van de eilanden in het Iseomeer, ga wijnproeven in het wijngebied Franciacorta en struin door de middeleeuwse straatjes van Loveren en Sarnico.

Comomeer
Het meer is helderblauw en wordt omringt door groene bergen, het is één van de diepste meren en u kunt hier prima zwemmen en varen. Bezoek bijvoorbeeld het schilderachtige Isola Comacina. Aan de oever moet u ook zeker een bezoek brengen aan Varenna, een prachtig stadje met kleurrijke huisjes.

Luganomeer
Het meer wordt gedeeld met de Zwitsers en wordt gevoed met smeltwater uit de Alpen. In de omliggende omgeving kunt u heerlijk wandelen en fietsen en er zijn verschillende uitkijkpunten waar u een prachtig uitzicht heeft op het Luganomeer.

Lago Maggiore
Het op één na grootste meer van Italië heeft helder water en heerlijke strandjes. U kunt hier uitstekend in de omgeving wandelen of fietsen. Midden in het meer liggen de Borromeïsche eilanden, met als hoogtepunt Isola Bella. Ontdek verder stadjes als Verbania en Stresa met indrukwekkende paleizen en villa's.

De beste reistijd voor het merengebied

De beste reistijd voor de meren in het noorden (Gardameer, Comomeer, Lago Maggiore) zijn de maanden mei, juni en september, met temperaturen vanaf 20 graden. Als het mogelijk is, raden wij aan om de hitte en drukte van de maanden juli en augustus te vermijden. In april en mei staat de natuur in bloei, met aangename temperaturen vanaf 16 graden, wat perfect is voor een wandeling.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips