Zoek op land, regio of reis

×

De mooiste bergpassen in Oostenrijk...

De mooiste bergpassen van Oostenrijk

Met hun talloze haarspeldbochten, smalle tunnels uitgehouwen in de rotsen en adembenemende uitzichten, bieden de hoge bergwegen van Oostenrijk bergliefhebbers een uniek perspectief op het prachtige landschap. Na elke - scherpe - bocht wacht u weer een ander adembenemend panorama. Een rit over een of meer van deze unieke routes maakt vanzelfsprekend onderdeel uit van uw roadtrip door Oostenrijk. Overal in het land vindt u mooie wegen over bergpassen en door groene valleien. Met stip bovenaan staan de Grossglockner- en Silvretta Hochalpenstrasse!

De Silvretta Hochalpenstrasse

De Silvretta Hochalpenstrassee verbindt het Montafon in Vorarlberg met het Paznauntal in Tirol. De 22 kilometer lange tolweg leidt van Partenen op 1050 meter via 34 haarspeldbochten naar de 2032 meter hoge Bielerhöhe. De weg eindigt in Galtür (1584 m). De Bielerhöhe is het startpunt van prachtige wandelroutes. Het hoogtepunt van de route is de fotogenieke Silvretta-Stausee. U kunt hier in ca. 2 uur rondom het meer lopen. Doorgaans is de Silvretta Hochalpenstrasse geopend van juni tot oktober.

Grossglockner

De Grossglockner Hochalpenstrasse wordt door velen beschouwd als één van de mooiste bergwegen ter wereld. Deze beroemde tolweg werd aangelegd tussen 1930 en 1935 en verbindt de Oostenrijkse deelstaten Salzburg en Karinthië. Het was de eerste weg die een gemotoriseerde oversteek van de Alpen mogelijk maakte. De weg is 48 kilometer lang en telt 36 - soms scherpe- bochten Het hoogste punt van de bergweg is de Edelweissspitze op iets meer dan 2.500 m. Tijdens uw rit wordt u omringd door de imposante toppen van verschillende drieduizenders, maar de grootste van allemaal is de Grossglockner. Deze markante berg torent met 3.798 m boven de hele regio uit en is tegelijkertijd de hoogste top van Oostenrijk. Leuk detail! Op uw weg over de Grossglockner Hochalpenstrasse zult u zeker de vaste bewoners tegenkomen; de alpenmarmotten.

Ga direct naar het reisaanbod in Oostenrijk

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips