Zoek op land, regio of reis

×

Roadtrip langs diverse musea...

Roadtrip Nederland

Nederland is een museumland bij uitstek. Wij nemen u graag mee op roadtrip langs diverse toonaangevende musea in Nederland.

Groningen
Het Groninger Museum
Het Groninger Museum is een opvallend gebouw vanwege zijn moderne architectuur. Het museum, dat in 1994 is gebouwd, biedt een veelzijdige collectie kunstgeschiedenis en diverse wisselende tentoonstellingen over schilderkunst, design en fotografie.

Friesland
Het Fries Museum
Een bijzonder en verrassend museum in het noorden van Nederland. Naast de rijke vaste collectie zijn er regelmatig spectaculaire tentoonstellingen en diverse activiteiten voor jong en oud.

Twente
Het Rijksmuseum Twenthe
Het Rijksmuseum Twenthe herbergt de mooiste en rijkste kunstcollectie van Oost-Nederland. Bezoek hier de wisselende tentoonstellingen van hedendaagse-, moderne- en klassieke kunst.

Arnhem
Het museum voor de moderne kunst
Een museum met moderne kunst in het oosten van het land. U vindt hier de hedendaagse kunst, toegepaste kunst en vormgeving, met de nadruk op kunst van de 20e eeuw.

Amsterdam
Het Rijksmuseum
Het Rijksmuseum is een van de meest beroemde musea ter wereld. U vindt hier meesterwerken van onder andere Vermeer, Van Gogh, Jan Steen en Rembrandt.

Amsterdam
Het Van Gogh museum
Maak kennis met het leven en de werken van Vincent van Gogh (1853-1890). Bewonder zijn schilderijen, bekijk zijn tekeningen en lees zijn brieven.

Rotterdam
Het Boijmans Van Beuningen museum
In het Boijmans Van Beuningen museum kunt u werken van onder andere Rubens, Rembrandt, Van Gogh en Dalí bewonderen.

Maastricht
Het Bonnefanten museum
In dit interessante museum vindt u een grote collectie Middeleeuwse kunst, Renaissance kunst, maar 19e en 20e eeuw kunst is tevens vertegenwoordigd in het museum. Vooral de collectie kunst na 1950 is prachtig, welke sterk is uitgebreid door bruikleen en de aankoop van een belangrijke particuliere collectie.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips