Zoek op land, regio of reis

×

Friesland...

Friesland

Friesland is een van de noordelijke provincies van Nederland.

De provincie staat vooral bekend vanwege de meren en de historische steden en leent zich uitstekend om te fietsen, wandelen en varen. Leeuwarden is de stralende hoofdstad van de provincie Friesland. De Friezen zijn dan ook maar wat trots op deze stad en niet onterecht! Niet voor niets werd Leeuwarden in 2018 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Leeuwarden biedt een gezellig oud centrum met vele musea en monumenten. In de stad vindt u paleizen, kerken, Stadhouderlijke graven en een stadspark. Vanwege de historische achtergrond dragen de straten, gebouwen en monumenten vaak namen die herinneren aan de vroegere relatie met het Koningshuis. Ook de liefhebbers van winkelen kunnen in deze stad hun hart ophalen in de boetiekjes en de grote(re) winkelketens. Leeuwarden is tevens de stad van de festivals, evenementen en gastronomie.

Naast Leeuwarden biedt Friesland nog veel meer historische en interessante steden. Bezoek Harlingen, gelegen aan de Waddenzee, dwaal door de prachtige binnenstad van Franeker en bezoek Makkum, de stad van Makkumer aardewerk.

Met de Waddenzee om de hoek en de vele meren is deze provincie een must voor de watersportliefhebbers. De Sneekweek en de Elfstedentocht zijn onlosmakelijk verbonden met deze provincie.

Geniet van de rust, de ruimte en de gastvrijheid van deze provincie. Vergeet niet om de lokale lekkernij, het Fries suikerbrood, te proeven.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips