Zoek op land, regio of reis

×

Wijn- en kookweekend in de Achterhoek in samenwerking met Gabrielle Salvatore...

Wijn- en kook arrangement | 3 dagen | Nederland | september 2022

Style in Travel Groepsreizen organiseert in samenwerking met vinoloog Gabrielle Salvatore, Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem en Wijngoed Montferland wijn- en kook weekenden in eigen land. Kook, proef en geniet van de gastvrijheid in de Achterhoek.

Vanaf 395,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 27/05/2022
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Wijn- en kook arrangement | 3 dagen | Nederland | september 2022

Een culinair weekend in eigen land!
We nemen u gedurende dit arrangement mee naar Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem waar u overnacht en gaat koken met de chef van het hotel. Magda en Leon, de eigenaren van Wijngoed Montferland heten u van harte welkom in hun wijngaard en zullen u assisteren gedurende de rondleiding door hun wijndomein. Luister naar de verhalen van deze bevlogen wijnkenners en geniet van de heerlijke wijnen van eigen bodem. Gedurende dit arrangement wordt u begeleid door vinoloog Gabrielle Salvatore. Gabrielle zal tevens zorgdragen voor een lezing over wijn.
Een compleet en verrassend culinair arrangement binnen Nederland!

Het wijn- en kookweekend wordt begeleid door Gabrielle Salvatore. Gabrielle is vinoloog en Italiaans sommelier en geeft al 20 jaar diverse wijncursussen. Haar carrière begon in de reiswereld als reisbegeleider en later als hoofd reisleiding. Wijn en reizen zijn dé combinatie voor Gabrielle om u een onvergetelijk culinair arrangement te bieden.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Doetinchem - Hotel Villa Ruimzicht
Dag 2: Hotel Villa Ruimzicht - Bezoek aan Wijngoed Montferland
Dag 3: Hotel Villa Ruimzicht - einde arrangement

Het is tevens mogelijk om uw verblijf te verlengen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Inclusief

- Twee overnachtingen inclusief een 'live cooking' ontbijt
- Begeleiding van vinoloog Gabrielle Salvatore
- Kookworkshop - diner
- Achterhoekse Tafel - diner ‘van boer tot bord-ervaring’ in het hotel
- Lezing over wijn door vinoloog Gabrielle Salvatore
- Bezoek en proeverij bij Wijngoed Montferland (2,5 - 3 uur)
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Uw vervoer naar Hotel Villa Ruimzicht
- Persoonlijke uitgaven
- Reis- en annuleringsverzekering
- Fooien
- De lunches gedurende de reis
- De drankjes gedurende de diners
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Eventuele andere entreegelden dan in het programma vermeld
- Fietshuur op dag 3, graag op voorhand doorgeven ivm reservering
- City taks, ter plaatse in het hotel te betalen
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per reservering
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Administratiekosten Eur 35,- per reservering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Aankomst in de Achterhoek

Per eigen vervoer rijdt u naar Hotel Villa Ruimzicht waar u in de loop van de middag wordt verwacht.
Bij aankomst in het hotel wordt u begroet door Gabrielle en maakt u kennis met de overige deelnemers.

Vanavond staat de kookworkshop op het programma. Gedurende deze kookworkshop hanteren wij de Covid-maatregelen. Mochten de maatregelen het niet toestaan om in groepsverband binnen te koken, dan wordt de kookworkshop naar buiten verplaatst. In beide gevallen werkt u met eerlijke en lokale producten. Chef-kok Bjorn Massop van restaurant Lokaal, het restaurant wat in het hotel is gevestigd, werd onlangs bekroond met een Groene Ster door Michelin. Deze ster is een erkenning voor chefs die zich inzetten voor een duurzame toekomst.

Dag 2: Lezing over wijn en een bezoek bij de wijnboer

U start de dag met een live cooking ontbijt in Hotel Villa Ruimzicht.
Na het ontbijt staat er een lezing op het programma. Gabrielle Salvatore, de vinoloog die u gedurende dit arrangement begeleidt, neemt u tijdens de lezing mee in de wereld van de wijn.

Vanmiddag wordt u verwacht bij Wijngoed Montferland waar Magda en Leon, de eigenaren van deze wijngaard, u zullen verwelkomen en rondleiden door hun wijngaard. Gedurende 2,5-3 uur wordt u meegenomen in de wereld van de druif, de wijngaard en de wijnen van de Achterhoek. Natuurlijk wordt er ook wijn geproefd!

Vanavond dineert u in Hotel Villa Ruimzicht en wordt er een 'Achterhoekse Tafel', een uitgebreid diner met lokale producten, geserveerd.

Dag 3: Einde wijnweekend

Uw laatste dag in de Achterhoek. Na het ontbijt verlaat u de kamer. Natuurlijk is er nog tijd om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Indien gewenst kunnen wij voor u fietshuur regelen (graag op voorhand even doorgeven).

Overnachtingen | 3-daags wijn- en kookweekend

2 nachten 4*Hotel Villa Ruimzicht, Doetinchem

Eigen vervoer

Deze reis is gebaseerd op eigen vervoer. Indien gewenst kan er een huurauto voor u worden gereserveerd. Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Wij adviseren u graag bij reservering.

Wijnreizen

Onze wijnreizen worden begeleid door gerenommeerde vinologen en/of sommeliers. Kies voor een wijnreis waar u bij kleinere wijnboeren kunt aanschuiven en uitleg krijgt van deze lokale producenten. Proef de wijnen en maak kennis met de lokale bevolking. Dit alles in een prachtige omgeving, gecombineerd met culinaire verwennerij.

Op groepsreis met Style in Travel

Style in Travel Groepsreizen heeft de keuze gemaakt om bij onze groepsreizen (op inschrijving) een vaccinatieplicht in te stellen voor deelnemers en reisleiders. Tijdens (bus)excursies, lunches/diners en lokale bezoeken kan het zijn dat er een vaccinatie- of testplicht geldt vanuit onze partners. Dit stelt ons organisatorisch voor te grote uitdagingen en heeft ons doen besluiten tijdelijk alleen gevaccineerde deelnemers toe te laten op de groepsreizen op inschrijving. Wij hopen dat deze verplichting tijdelijk is en gedurende het seizoen misschien versoepeld kan worden.

Tijdens onze (groeps)reizen houden we ons aan de Nederlandse coronavoorschriften. Zijn de voorschriften op de bestemming in het buitenland strenger? Dan houden we ons aan de striktere regels.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 10 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.
Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Gabrielle Salvatore

Gabrielle Salvatore is vinoloog en Italiaans sommelier en geeft al 20 jaar diverse wijn(spijs)cursussen. Vooral lessen over Italiaanse wijn. U kent haar misschien ook als voormalig columnist over wijn in het blad De Smaak van Italië. Haar carrière begon in de reiswereld als reisbegeleider en later als hoofd reisleiding. Wijn en reizen is dé combinatie voor Gabrielle om u een onvergetelijk culinair arrangement te bieden.

Hotel Villa Ruimzicht

Genieten met een vleugje luxe in de Achterhoek! Hotel Villa Ruimzicht is gevestigd in een monumentaal pand in Doetinchem. Het hotel, dat op korte afstand van het centrum van Doetinchem ligt, biedt 42 moderne kamers waarin u de oude en karakteristieke elementen terugvindt. Alle kamers zijn sfeervol ingericht aan de hand van een eigen thema. Het hotel biedt parkeerruimte, wifi, vergaderruimte en twee uitstekende restaurants, t.w. restaurant Lokaal en de Foodbar. Men werk hier met lokale producten (‘van boer tot bord-ervaring’). Restaurant Lokaal werd onlangs bekroond met een Groene Ster door Michelin. Deze ster is een erkenning voor chefs die zich inzetten voor een duurzame toekomst.

Bijzonder Nederland...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Gelderland is de grootste provincie van Nederland en heeft enorm veel te bieden. De hoofdstad van deze provincie is Arnhem; een gezellige stad met veel historie wat terug te vinden is in de vele monumentale panden. Het is een heerlijke stad om te winkelen, maar de stad leent zich tevens uitstekend voor een wandeling langs de oude panden, kerken en door de vele pittoreske straatjes.

Het meest bekende nationale park van Nederland is ongetwijfeld De Hoge Veluwe. Een gebied dat uitstekend geschikt is om te wandelen en fietsen. Geniet van uw bezoek aan dit park en ontdek de bijzondere flora en fauna. Met een beetje geluk spot u wellicht een wild zwijn of een edelhert. Bezoek het beroemde Kröller-Müller Museum. U vindt hier de grootste privé collectie schilderijen van Van Gogh ter wereld.

Bent u in Gelderland dan mag een bezoek aan de Achterhoek niet ontbreken. Deze streek biedt een afwisselend landschap met weilanden, beekjes en bos. Zin in meer activiteiten? Bezoek het Nederlands Openluchtmuseum of Burgers' Zoo.

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips