Zoek op land, regio of reis

×

Atlantikwall excursie onder leiding van Willem Melching...

Culturele groepsreis | 2 dagen | Nederland | 11 - 12 april 2023

Met de bus rijden we langs de kust van Nederland en België en gaan we kijken naar restanten van de Atlantikwall. Er is verbazingwekkend veel te zien als u weet waar u kijken moet. Kustbatterijen, tankmuren- en grachten, radarposten, als vakantiehuis gecamoufleerde bunkers, een bunker voor torpedo’s, het hoofdkwartier van Seyss Inquart..... We gaan het allemaal bekijken, van buiten en van binnen.

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 2 dagen | Nederland | 11 - 12 april 2023

Met de inval in de Sovjet-Unie had Hitler zich een tweefronten oorlog op de hals gehaald. Om een geallieerde invasie in het westen te voorkomen bouwden de Duitsers een massieve vesting. Deze zogeheten Atlantikwall liep van het noorden van Noorwegen tot aan de Spaanse grens. De Nederlandse en Vlaamse kust waren van cruciaal belang vanwege de brede stranden en de strategische ligging ten opzichte van Duitsland. Met name de havenplaatsen IJmuiden, Scheveningen en Oostende waren van belang en moesten versterkt worden. De Atlantikwall was een ruim 6.000 km lange verdedigingslinie met tienduizenden bunkers en versperringen. Deze werd in minder dan 3 jaar aangelegd, mede door de inzet van krijgsgevangenen en dwangarbeid.

Historicus en WOII-deskundige Willem Melching is de gids tijdens deze excursie. Hij vertelt alles over de opbouw en aanleg van de Atlantikwall. Maar ook over de grotere strategische plannen van Hitler, hoe deze verdedigingslinie daar onderdeel van was en over de problemen die daarbij ontstonden.

Route in het kort

Dag 1: Amsterdam - IJmuiden - Scheveningen - Oostvoorne - Koudekerke
Dag 2: Oostende - Middelkerke - Amsterdam

Inclusief

- Een overnachting in Koudekerke, inclusief ontbijt
- Begeleiding door Wilem Melching
- Transport gedurende de excursie
- Entreegelden
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches en diners
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Andere entreegelden dan vermeld
- City tax
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Vanuit Amsterdam via de kust naar Koudekerke

Vertrek vanuit Amsterdam naar IJmuiden. Onderweg volgt er een introductieverhaal door Willem Melching. Bezoek aan de Schnelbootbunker, de torpedobunker -van buiten- en forteiland. Aansluitend per touringcar op weg naar Scheveningen voor een bezoek aan de Commandobunker. Na de lunch een bezoek aan het Atlantikwall Museum en de Tankgracht in Den Haag. Per touringcar vanuit Scheveningen naar Oostvoorne voor een rondleiding in de Biberbunker. U eindigt de dag in uw hotel in Koudekerke.

Dag 2: Bijzondere locaties bij onze zuiderburen

Ontbijt in het hotel. Per touringcar rijdt u naar Oostende langs diverse interessante locaties in het landschap (o.a. tankmuur, vakantiebunkers). Bezoek aan de Verdedigingslinie bij Oostende (Halve Maan, Raversyde). Na de lunch per touringcar naar Middelkerke, gevolgd door een rondwandeling bij Stutzpunkt Bamburg. Per touringcar rijdt u terug naar Amsterdam, met onderweg een korte stop voor een snelle maaltijd.

Overnachting | 2-daagse groepsreis

• 1 nacht 4-sterren Strandhotel Westduin, Koudekerke

Vervoer per touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd per luxe touringcar met vertrek vanuit Amsterdam. Aanvullende informatie volgt bij reservering.

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Beliën & Van Tol

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Beliën en van Tol stadsverkenningen. Zij zijn verantwoordelijk voor het inhoudelijke programma van deze reis.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Willem Melching

Gedurende deze reis wordt u begeleid door dr. Willem Melching. Dr. Willem Melching is als historicus verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Strandhotel Westduin

Strandhotel Westduin is gelegen op slechts 50 meter van de zee en het strand. Het hotel heeft de ideale locatie voor een ontspannen verblijf. De kamers (116 totaal) hebben een klein balkon of een terras, airconditioning, een badkamer met bad en/of (regen)douche en WiFi, een LCD televisie, radio, kluisje, telefoon en een Nespresso koffieapparaat.

Ontdek prachtig Nederland...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Wanneer u aan Nederland denkt, dan denkt u al snel aan windmolens, klompen en kaas, maar Nederland heeft veel meer te bieden. Geniet van een strandwandeling langs de kust, ervaar de gastvrijheid van Limburg, ontspan in een van de prachtige natuurgebieden, zoals de Veluwe of rondom de Friese Meren, of bezoek een van de vele musea die Nederland te bieden heeft. Iedere provincie in Nederland is uniek op zijn eigen manier. Laat u betoveren door dit kleine maar veelzijdige kikkerlandje!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips