Zoek op land, regio of reis

×

Zuid-Holland...

Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland kenmerkt zich door de grote steden zoals Rotterdam en Den Haag maar biedt naast steden tevens fijne badplaatsen zoals Scheveningen en Noordwijk.

Rotterdam is een bruisende stad met voor ieder wat wils. U vindt hier de Markthallen. In dit enorme gebouw vindt u meer dan 100 foodstands uit verschillende landen. Bent u op zoek naar cultuur? Bezoek dan het Boijmans Van Beuningen museum, waar u werken van onder andere Rubens, Rembrandt, Van Gogh en Dalí kunt bewonderen. Het kleine Chabot museum beheert één van de belangrijkste collecties van schilder en beeldhouwer Henk Chabot (1894-1949), een Nederlandse expressionist. De gekleurde en opvallende kubuswoningen van Piet Blom zijn een bezoekje zeker waard. Het populairste uitgaansgebied van Rotterdam is de oude haven. U vindt hier restaurants, bars en terrassen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om te gaan winkelen in de Koopgoot of een uitstapje te maken naar Scheveningen, waar u het strand, het Circustheater en het Kurhaus vindt.

Den Haag is het politieke hart van Nederland. De Tweede Kamer, het Binnenhof en de Ridderzaal zijn onlosmakelijk aan de stad Den Haag verbonden. Liefhebbers kunnen een rondleiding reserveren waarbij de Ridderzaal en de Tweede Kamer wordt bezocht. Maar Den Haag biedt meer! Bezoek de tuinen bij Paleis Noordeinde, het stadhuis van Den Haag met zijn bijzondere architectuur of het Vredespaleis, waar het Internationaal Gerechtshof gevestigd is. Cultuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het Mauritshuis, de Panorama Mesdag of het Kunstmuseum.

Breng in het voorjaar een bezoek aan de tulpen in de Keukenhof of aan de molens bij Kinderdijk. Bezoek de kaasmarkt in Gouda of de Hortus Botanicus in Leiden, de geboortestad van Rembrandt. Delft biedt veel historie en is nauw verbonden met het Koninklijk Huis en is tevens de stad van de Delfts blauw aardewerk. Maak een rondvaart door de grachten en breng een bezoek aan de Nieuwe en Oude kerk.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips