Zoek op land, regio of reis

×

De havens van Rotterdam en Antwerpen onder leiding van Allard van der Hoek...

Culturele groepsreis | 3 dagen | Nederland | 12-14 juli 2023

Rotterdam en Antwerpen, twee giganten aan het water met de grootste havens van Europa. Deze steden hebben de laatste jaren een grote omwenteling doorgemaakt. De havens zijn verplaatst naar de randgebieden buiten de stad en de vrijgekomen gebieden hebben een nieuwe bestemming gekregen. Gedurende een driedaagse excursie kijken we naar deze nieuwe stadsdelen.

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 3 dagen | Nederland | 12-14 juli 2023

Op nog geen 100 km van elkaar liggen Rotterdam en Antwerpen, twee giganten aan het water, met de grootste havens van Europa. Ze hebben de laatste jaren een grote omwenteling doorgemaakt. Een groot deel van het oorspronkelijke havengebied in beide steden is niet meer functioneel door modernisering en schaalvergroting van de scheepvaart. De havens zijn verplaatst naar de randgebieden buiten de stad. De vrijgekomen gebieden hebben een nieuwe bestemming gekregen. Kunstenaars, stedenbouwkundigen en toonaangevende architecten hebben deze voormalige havengebieden op spectaculaire wijze heringericht.
Gedurende deze driedaagse excursie kijken we naar deze nieuwe stadsdelen. We wandelen door het gebied waar onder andere Daan Roosegaarde en Joep van Lieshout nu hun ateliers hebben, we bezoeken nieuwe parken, (woning)bouwprojecten en ’s werelds enige drijvende boerderij. We gaan naar het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen en bekijken de sensationele uitbreiding van het Antwerpse Havenhuis door Zaha Hadid. Uiteraard maken we ook een tochtje met de Rotterdamse watertaxi.

De excursie wordt begeleid door Allard van der Hoek. Allard heeft als architect in Berlijn, Amsterdam, Parijs en München gewerkt voordat hij bijna 20 jaar geleden besloot zelfstandig architectuurfotograaf en architectuurgids te worden. Naast foto-opdrachten voor meestal architecten, doet hij veel eigen fotowerk. Zijn passie voor vooral ook na-oorlogse architectuur leeft hij uit door veel te reizen, te studeren, te fotograferen en zijn opgedane kennis met plezier uit te dragen tijdens zijn gidstochten.

Route in het kort

Dag 1: Rotterdam
Dag 2: Rotterdam-Antwerpen
Dag 3: Antwerpen

Inclusief

- Twee overnachtingen inclusief ontbijt
- Twee lunches
- Begeleiding door Allard van der Hoek
- Dagexcursie per touringcar
- Transport van Rotterdam naar Antwerpen
- Watertaxi Rotterdam
- Openbaar vervoer tijdens wandelingen
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- Vervoer naar Rotterdam/vanuit Antwerpen
- De diners gedurende de reis
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Andere entreegelden dan vermeld
- City tax
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Een treinticket naar Rotterdam en weer terug vanuit Antwerpen is niet bij de prijs inbegrepen gezien de vele verschillende kortingskaarten die deelnemers hebben en de verschillende plaatsen in het land waar iedereen vandaan komt. Indien gewenst kunnen we u helpen met het organiseren van uw terugreis vanuit Antwerpen.

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Moderne architectuur aan weerszijden van de Maas

Om 10:00 uur wordt u verwacht in Cafe Lebkov in Rotterdam. Onder het genot van een kopje koffie maakt u kennis met Allard van der Hoek die u vervolgens een korte inleiding geeft betreffende de excursie. Aansluitend volgt er een wandeling door de binnenstad van Rotterdam, aan de Noordkant van de Maas: Rotterdam CS, het Groot Handelsgebouw, de West- Kruiskade, de Doelen/het Schouwburgplein, de Lijnbaan en de Markthal. Na de gezamenlijke lunch nabij de Markthal reizen we per watertaxi naar Katendrecht. Aansluitend maken we een wandeling door buurten aan de Zuidkant van de Maas: Katendrecht en Kop van Zuid.

Dag 2: Hergebruik van voormalig havengebieden

Ontbijt in het hotel. We bekijken vandaag de transformatie van verschillende voormalige havengebieden in Rotterdam en Antwerpen. Hoe zijn deze gebieden opnieuw ingericht en is er nog iets te zien van de oorspronkelijke havenfunctie? We starten de dag met een bezoek aan het Lloydkwartier, het Dakpark, de Merwe- en vierhavens en de Floating Farm. Na de lunch rijden we per touringcar vanuit Rotterdam naar Antwerpen. In Antwerpen bezoeken we Park Spoor Noord en het Havenhuis met de uitbreiding van Zaha Hadid.

Dag 3: Stadsontwikkeling langs de Scheldekaaien

Ontbijt in het hotel. We maken vandaag een wandeling van de gedempte Zuiderdokken naar het Noorden tot het Willemsdok langs onder andere het ‘Vlinderpaleis’ (justitiepaleis), musea, Art-Nouveau-huizen, de voetgangerstunnel, brutalistische bouw en het MAS- het Museum aan de Stroom. U eindigt de excursie rond 15:30 uur.

Overnachtingen | 3-daagse groepsreis

• 1 nacht 4-sterrenhotel Ibis Rotterdam City Center
• 1 nacht 4-sterrenhotel Hilton Antwerp Old Town

Uw vervoer

Deze reis is exclusief uw vervoer naar Rotterdam en exclusief uw vervoer vanuit Antwerpen naar Nederland.

Een treinticket naar Rotterdam en weer terug vanuit Antwerpen is niet bij de prijs inbegrepen gezien de vele verschillende kortingskaarten die deelnemers hebben en de verschillende plaatsen in het land waar iedereen vandaan komt. Indien gewenst kunnen we u helpen met het organiseren van uw terugreis vanuit Antwerpen.

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Beliën & Van Tol

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Beliën en van Tol stadsverkenningen. Zij zijn verantwoordelijk voor het inhoudelijke programma van deze reis.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Allard van der Hoek

Gedurende deze reis wordt u begeleid door Allard van der Hoek. Allard van der Hoek heeft als architect in Berlijn, Amsterdam, Parijs en München gewerkt voordat hij bijna 20 jaar geleden besloot zelfstandig architectuurfotograaf en architectuurgids te worden. Naast foto-opdrachten voor meestal architecten, doet hij veel eigen fotowerk. Zijn passie voor vooral ook na-oorlogse architectuur leeft hij uit door veel te reizen, te studeren, te fotograferen en zijn opgedane kennis met plezier uit te dragen tijdens zijn gidstochten.

Hilton Antwerp Old Town

Het centraal gelegen Hilton Antwerp Old Town hotel ligt in het hart van het historische België en is een ideale uitvalsbasis om de prachtige historische stad te ontdekken. Dit hotel in Antwerpen, België, combineert een ouderwetse charme met stijlvolle verfijning en kijkt uit op het historische stadsplein en de mooiste architectuur van België. Het Hilton Antwerp Old Town hotel heeft een verscheidenheid aan stijlvolle en ruime suites beschikbaar. De ruime kamers zijn voorzien van het Hilton Serenity-bed, openslaande ramen, een groot bureau met een ergonomische stoel en een marmeren badkamer met alle voorzieningen die u nodig heeft.

Ibis Rotterdam City Centre

Hotel Ibis Rotterdam City Centre ligt in het hart van Rotterdam in Wijnhaven aan de Nieuwe Maas en biedt WiFi in alle ruimtes en een 24-uursreceptie. Metrohalte Rotterdam Blaak ligt op 300 meter afstand. Elke kamer is voorzien van een tv met satellietzenders en kabelzenders. De eigen badkamer is uitgerust met een douche, een haardroger en gratis toiletartikelen. Tot de extra's behoren een bureau, een kluisje en een kluisje voor een laptop. Bij ibis Rotterdam City Centre vindt u een terras en een bar. Andere faciliteiten zijn onder meer een gemeenschappelijke lounge, een ticketservice en een verkoopautomaat. Als u de omgeving wilt verkennen, kunt u terecht bij de overdekte markthal Markthal, op 500 meter afstand. Het centraal station van Rotterdam ligt op 2 km en de luchthaven van Rotterdam kan binnen 15 minuten met de auto worden bereikt.

Ontdek prachtig Nederland...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Wanneer u aan Nederland denkt, dan denkt u al snel aan windmolens, klompen en kaas, maar Nederland heeft veel meer te bieden. Geniet van een strandwandeling langs de kust, ervaar de gastvrijheid van Limburg, ontspan in een van de prachtige natuurgebieden, zoals de Veluwe of rondom de Friese Meren, of bezoek een van de vele musea die Nederland te bieden heeft. Iedere provincie in Nederland is uniek op zijn eigen manier. Laat u betoveren door dit kleine maar veelzijdige kikkerlandje!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips