Zoek op land, regio of reis

×

Charming New Zealand - North Island...

Ontdek het Noordereiland en verblijf in prachtige boetiek accommodaties

Fly-drive | 17 dagen | Nieuw-Zeeland

Tijdens deze ontdekkingsreis over het Noordereiland overnacht u in mooie, kleinschalige accommodaties. Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland biedt een ongekende variatie aan natuur!

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 17 dagen | Nieuw-Zeeland

Een reis vol afwisseling! Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland biedt een ongekende variatie aan natuur! Van de bijna tropische stranden in de Bay of Island tot het geothermische natuurgeweld rondom Rotorua en Tongariro National Park. Aan de oostkust ligt Napier, een interessant stadje vol Art-Deco architectuur, omringd door vele wijngaarden. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Wellington, is een gezellige stad vol cultuur en leuke cafés en restaurants. Hier eindigt deze uitgebreide kennismaking met het Noordereiland. U verblijft in kleinschalige boektiek accommodaties waar u heerlijk kunt ontspannen na een dag vol avontuur. U kunt deze reis uitstekend combineren met een bezoek aan het Zuidereiland of bijvoorbeeld enkele dagen aan het strand in Queensland, Australië.

Route in het kort

Dag 1 en 2: Amsterdam - Auckland
Dag 3: Aankomst Auckland
Dag 4: Auckland - Paihia, 230 km
Dag 5: Bay of Islands
Dag 6: Paihia - Hahei, 400 km
Dag 7: Coromandel
Dag 8: Hahei - Whakatane, 240 km
Dag 9: Whakatane - Rotorua, 90 km
Dag 10: Rotorua
Dag 11: Rotorua - Tongariro NP, 200 km
Dag 12: Tongariro National Park
Dag 13: Tongariro NP - Napier, 200 km
Dag 14: Napier
Dag 15: Napier - Wellington, 320 km
Dag 16: Wellington - Amsterdam
Dag 17: Aankomst Amsterdam

Wilt u de reis verlengen of aanpassen? Vraag ons dan om een reis op maat!

Inclusief

- Retourvlucht, inclusief ruimbagage
- Overnachtingen in de genoemde boetiek accommodaties
- 8 x ontbijt
- Go Rental Huurauto, cat. Midsize inclusief All-inclusive verzekering
- Transfer bij aankomst in Auckland
- Transfer bij ophalen en na inleveren van uw huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Informatiemap met routebeschrijving (ter plaatse te ontvangen)

Exclusief

- Maaltijden (tenzij anders vermeld)
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Toegangsgelden nationale parken
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u de reis naar wens uitbreiden of aanpassen. Graag maken wij voor u een voorstel op maat, zodat de reis volledig aansluit bij uw wensen. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 en 2: Amsterdam - Auckland

U vertrekt vanuit Amsterdam en vliegt (met overstap) naar Auckland op het Noordereiland.

Route: Amsterdam - Auckland

Dag 3: Aankomst Auckland

Kia ora! Bij aankomst in Auckland wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. U ontvangt dan tevens een informatiepakket met de gedetailleerde beschrijving van uw reis. De rest van de dag kunt u Auckland verkennen.

N.B. Indien u vliegt met Singapore Airlines komt u mogelijk reeds in de nacht van dag 2 en 3 aan in Auckland. Wij zullen dan een extra overnachting voor u reserveren (niet inbegrepen bij de prijs)

Route: Aankomst Auckland

Dag 4: Auckland - Paihia

In de ochtend haalt u de huurauto op en rijdt noordwaarts. U passeert Whangarei en komt aan in Kawakawa. Dit plaatsje is beroemd vanwege de bijzonder gedecoreerde toiletten! Het nalatenschap van de Oostenrijker Hundertwasser. De dag eindigt in Paihia, gelegen in de regio die bekend staat als de Bay of Islands.

Route: Auckland - Paihia, 230 km

Dag 5: Bay of Islands

De hele dag om de mooie Bay of Islands te verkennen. U kunt een boottocht maken, duiken, zelfs zwemmen met dolfijnen of heerlijk ontspannen op een van de stranden. Breng ook zeker een bezoek aan de Waitangi Treaty Grounds, waar in 1840 het verdrag tussen de Maori en de Engelsen werd gesloten.

Dag 6: Paihia - Hahei

U keert terug naar Auckland en passeert de stad en rijdt oostwaarts naar het Coromandel Peninsula. Langzaamaan maken de groene heuvels met weides vol koeien en schapen plaats voor de vlakke Hauraki Plains. De komende 2 nachten verblijft u op het Coromandel Peninsula.

Route: Paihia - Hahei, 400 km

Dag 7: Coromandel

De mooie kustlijn van de Coromandel bestaat uit een aaneenschakeling van witte zandstranden en geheime grotten. Bij Cathedral Cove vormt een natuurlijke boog de scheiding tussen twee kleine baaien. Op het nabijgelegen Hot Water Beach kunt u uw eigen kuil graven en baden in de minerale bronnen.

Dag 8: Hahei - Whakatane

U volgt de Pacific Coast Highway naar Whakatane. In Te Puke draait alles om de nationale fruitsoort van Nieuw-Zeeland, de kiwi. U kunt hier allerlei lekkernijen proeven, gemaakt uit kiwi’s. Er is zelfs wijn met kiwismaak. Uw eindpunt voor vandaag is Whakatane, gelegen in de Bay of Plenty. Whakatane is een van de zonnigste steden van Nieuw-Zeeland en uitvalsbasis voor een bezoek aan Moutohora Island. Een natuurreservaat en de thuisbasis voor enkele Nieuw-Zeelandse zeldzame bedreigde flora en fauna.

Route: Hahei - Whakatane, 240 km

Dag 9: Whakatane - Rotorua

Een korte rit naar Rotorua. U rijdt door een heuvelachtig landschap De meeste van deze heuvels hier zijn uitgedoofde vulkanen en voorbodes van het geothermische natuurgeweld dat u in Rotorua wacht.

Route: Whakatane - Rotorua, 90 km

Dag 10: Rotorua

De hele dag om de bijzondere omgeving van Rotorua te verkennen. Waar u ook bent, overal ziet u de geothermische activiteiten. In en om het meer ziet u overal de rookpluimen van de warmwaterbronnen. Bijzonder is zeker een bezoek aan een van de geothermische parken, waar u de poelen in de meest bijzondere kleuren kunt aanschouwen. Een paradijs voor fotografen. Rotorua is ook de plek om kennis te maken met de cultuur van de Maori.

Dag 11: Rotorua - Tongariro NP

U rijdt langs de oever van Lake Taupo zuidwaarts. Langzaamaan doemen de besneeuwde toppen van 3 vulkanen voor u op. U overnacht in Tongariro NP aan de voet van de vulkaan.

Route: Rotorua - Tongariro NP, 200 km

Dag 12: Tongariro National Park

Het vulkaangebied van Tongariro National Park biedt een onverwachte variatie in landschappen. Vruchtbare alpenweides, heldere meren worden afgewisseld door kale vulkaantoppen en geothermische activiteit. De drie vulkanen in het park zijn nog actief. Wij raden u aan vandaag tijdens een wandeling dit bijzondere landschap te verkennen. Voor geoefende wandelaars is er de uitdagende Tongariro Crossing, maar ook kortere wandelingen behoren tot de mogelijkheden. Of maak een rondvlucht over de vulkaankraters.

Dag 13: Tongariro NP - Napier

De weg vandaag leidt u over een mooie route door het dunbevolkte binnenland van het Noordereiland. U passeert uitgestrekte landerijen en het onherbergzamen berggebied van het Kaweka Forest Park. Bij Napier bereikt u weer de bewoonde wereld.

Route: Tongariro NP - Napier, 200 km

Dag 14: Napier

Na een verwoestende aardbeving in 1931 werd Napier herbouwd in de toen populaire Art-Deco stijl. Tijdens een wandeling door de stad ziet u veel gebouwen in deze unieke bouwstijl, aangevuld met Nieuw-Zeelandse details, zoals Maori-motieven. In Hawke's Bay, de 'fruitschaal' van Nieuw-Zeeland, zorgen warme zomers en koele winters voor een ideaal klimaat voor wijnbouw en fruitteelt. Veel wijnhuizen ontvangen u graag en laten u kennismaken met de uitstekende wijnen. Bij Cape Kidnappers ziet u een unieke kolonie jan-van-genten.

Dag 15: Napier - Wellington

U rijdt verder zuidwaarts op weg naar het eindpunt van uw reis over het Noordereiland. Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en een belangrijk centrum voor kunst en cultuur. In Te Papa, het nationale museum, komt u meer te weten over het heden en verleden van Nieuw-Zeeland. Vanavond kunt u hier dineren in een van de vele uitstekende restaurants.

Route: Napier - Wellington, 320 km

Dag 16: Wellington - Amsterdam

U rijdt naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert voor de terugvlucht naar Amsterdam. Haere rā of tewel tot ziens!
TIP: U kunt deze reis ook verlengen met een bezoek aan het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland of breng nog enkele dagen door in Australië. In veel gevallen moet u toch in Sydney of Brisbane overstappen.

Dag 17: Aankomst Amsterdam

Tijd om de vakantie foto's uit te zoeken!

Overnachtingen 17-daagse reis

1 nacht Auckland, Stamford Plaza Auckland
2 nachten Paihia, Allegra House
2 nachten Hahei, Hahei B&B
1 nacht Whakatane, White Island Rendezvous
2 nachten Rotorua, Regent Rotorua
2 nachten, Tongariro NP, Tongariro Suites at The Rocks
2 nachten Napier, Cobden Garden Homestay
1 nacht Wellington, The Bolton

Vluchtinformatie

De vermelde reissom is gebaseerd op de voordeligste vluchten, met - indien mogelijk- maximaal 1 overstap naar de reisbestemming. Na aanvraag van deze reis zullen wij voor u de beste vluchtmogelijkheid zoeken en deze, in overleg met u, reserveren. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u hiermee niet akkoord gaat, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Heeft u de voorkeur voor een luchtvaartmaatschappij of wilt u onderweg een stopover maken? Dan kunt u dit in de aanvraag kenbaar maken.

Bij uw intercontinentale vlucht is ruimbagage inbegrepen.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van GoRentals inbegrepen tenzij anders vermeld. Wij bieden de huurauto altijd aan op basis van All-Inclusive. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, Piece of Mind-verzekering voor de volledige afkoop van het eigen risico en lokale belastingen. Ook de kosten voor een extra medebestuurder, GPS en de transfer van uw hotel naar het verhuurstation zijn reeds bij de prijs inbegrepen. De auto van GoRentals mag op de veerboot tussen het Noorder- en Zuidereiland worden meegenomen.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en een internationaal rijbewijs (te verkrijgen bij ANWB-winkels).

Vanafprijzen

De vanaf-prijzen zijn afhankelijk van de gekozen vertrekdatum en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Wij zullen dit altijd met u overleggen voordat wij tot definitieve boeking over gaan.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Extra's

Insider Tips
Maak uw vakantie nog specialer door het bijboeken van lokale excursies. Onderstaande excursies zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Zo hoort u de verhalen van de lokale bevolking en onderneemt u die activiteiten die zij juist ook zouden doen. Zo ontdekt u pas het echte Nieuw-Zeeland!

Napier
Napier - Wijntour
Bezoek de wijngaarden van de Hawke’s Bay regio en proef de wijnen, zonder zelf te hoeven rijden. Tijdens deze 4-uur durende excursie bezoekt u circa 3 wijnhuizen.

Praktische info

Routeboek
Bij uw reis is een uitgebreide informatiemap met routebeschrijving inbegrepen, die voor uw reis op maat wordt samengesteld.

Stamford Plaza Auckland Hotel

Dit luxe hotel is gelegen in het hart van de stad op slechts een paar minuten lopen van Viaduct Habour een havengebied bekend als de plek waar in 2000 de America’s Cup werd gehouden. Dit is de perfecte plek om te ontspannen na een dag cultuur snuiven in Auckland Museum of een bezoek aan de botanische tuin. Het hotel heeft twee eigen restaurants waar onder Knights on Albert Restaurant die benoemd is tot Aucklands beste hotel grill restaurant. Het Kabuki Teppanyaki Restaurant is een elegante en theatraal Japans restaurant. In de lobbybar kunt u kiezen van een uitgebreide selectie wijnen, cocktails, bieren en andere dranken. Verder beschikt het hotel over een zwembad, fitnesscentrum, sauna, bubbelbad en een spa.

Stamford Plaza Auckland ligt op slechts 6 minuten lopen van de iconische Sky Tower. Op 20 minuten lopen van het hotel vindt u het Auckland Domain het oudste park van de stad waar in het Auckland War Memorial Museum, sportvelden en de Domain Wintergardens zich bevinden.

Allegra House

Allegra House is gunstig gelegen in het centrum van Paihia in het hart van Bay of Islands met een indrukwekkend uitzicht op de kade, winkels, banken, restaurants en strand gelegen op 10 minuten wandelen bergafwaarts door Allegra House eigen inheemse bush. De kamers zijn licht en ruim met een modern stijl en ingericht met kwaliteits meubilair en accessoires zoals airconditioning en een haardroger.

Begin de dag met een gezond ontbijt met lokale fruit, zelfgemaakt brood, croissants en manuka honing op het balkon terwijl u geniet van een spectaculair uitzicht op Paihia, Russell en de Bay of Islands. Natuurliefhebbers hebben toegang tot de bush die Allegra House omringt met vogels zoals de Nieuw Zeelandse duiven, fantails, de Nieuw-Zeelandse boeboekuil, en de kleurrijke rosellas die zich graag verstoppen tussen de verschillende bomen en plantensoorten waaronder de rimu, kauri, flax, totara, manuka, rewarewa en de bekende zilvervaren. Allegra House is de ideale plek om te genieten van de natuur en tot rust te komen in uw modern ingerichte kamer na een dag vol nieuwe ervaringen. Uw badjas en gasten pantoffels wachten op uw.

Hahei Bed & Breakfast

Een luxe accommodatie op een van de beste locaties in de omgeving. Gelegen in een rustige omgeving met een groot zwembad en subtropische tuinen. Hot Water Beach is gelegen op 8 minuten rijden en Hahei centrum is te bereiken met een wandeling van minder dan 10 minuten.

De kamers zijn ruim en fris ingericht en van alle moderne gemakken voorzien voor een comfortabel verblijf. Begin de dag met een ontbijt in de lounge of in de tuin met een uitzicht op de prachtige omgeving. Na een wandeling via het wandelpad naar Cathedral Cove dat begint vanaf het noordelijke uiteinde van Hahei Beach, kunt u ontspannen van een drankje op uw privé terras terwijl u geniet van de laatste zonnestralen. Of bezoek het historische reservaat Te Para Point aan de zuidkant van Hahei Beach en neem daarna een frisse duik in het zwembad.

White Island Rendezvous

Het motelcomplex ligt tegenover de pittoreske Whakantane Wharf en op loopafstand van het stadscentrum met restaurants en winkels. White Island Rendezvous is het enige motelcomplex in de omgeving met zijn eigen café wat een favoriet is onder de lokale bevolking. Geniet van een ontbijt met verse koffie in het café. White Island Rendezvous is een ideale uitvalsbasis om Moutohora Island te ontdekken een natuurreservaat en de thuisbasis voor enkele Nieuw-Zeelandse zeldzame bedreigde flora en fauna gelegen op slechts een vaartocht van 15 minuten vanaf Whakatane Wharf.

Regent of Rotorua Boutique Hotel

Een designer boetiek hotel een stijlvolle luxe accommodatie met restaurant rn wijn- en cocktailbar, allemaal met een vleugje glamour. Het is een oase van ingetogen, eigentijdse elegantie te midden van de opwindende attracties en ervaringen die Rotorua te bieden heeft. Stap uit de rust van uw prachtige kamer en wandel naar de levendige restaurantzone of naar het meer. Het boetiekhotel is gelegen in het centrum van de stad en ideaal om Rotorua en omgeving te ontdekken. Alle kamers zijn eigentijds ontworpen met een vleugje glamour en van alle moderne gemakken voorzien voor een comfortabel verblijf. Na een dag in het Kuirau park bekend om zijn geothermische activiteiten kunt u ontspannen in het verwarmde buitenzwembad of het thermale mineraal bad.

Tongariro Suites

Tongariro Suites is gelegen op een hectare aan inheemse landschapstuinen en maar een paar honderd meter van de snelweg. De accommodatie wordt omringd door rust en stilte terwijl de suites uitzicht bieden op Mt Ruapehu en de tuinen. De suites zijn ingericht met een moderne flair en gedurfde kleuren die het gebouw tot leven brengen. Alle suites hebben royale woonruimtes inclusief complete badkamers met vrijstaand bad in drie van de vier suites. Hierdoor kunt u na een indrukwekkende dag in Tongariro National Park of na het voltooien van de Tongariro Alpine Crossing optimaal ontspannen. Of ontspan op het gasten terras bij de open haard, in het bubbelbad of maak gebruik van de BBQ. Geniet van het continentale ontbijt op uw kamer vanaf het eigen terras met het prachtige uitzicht.

Een verblijf bij Tongariro Suites bekend een duurzaam verblijf. Tongariro Suites zet zich in voor initiatieven en procedures die leiden tot betere duurzaamheid voor het milieu, de gemeenschap en de planeet.

Cobden Garden Homestay

Een traditioneel ingericht koloniale villa en de perfecte bed & breakfast-retraite in Napier. Cobden Garden ligt hoog op Bluff Hill met een prachtig uitzicht en op slechts 12 minuten lopen van het hart van Napier City in Hawké Bay.

Begin uw dag met vogelgezang terwijl de zon op komt met een uitgebreid ontbijt gemaakt van verse lokale producten met liefde bereid door Rayma en Phillip de eigenaren. Samen doen ze er alles aan om uw verblijf extra speciaal en onvergetelijk te maken. Ga op avontuur tijdens een fiets of wandeltocht of tijdens één van de andere activiteiten in de omgeving zoals vissen of het bezoeken van een wijnmakerij.

The Bolton Hotel

Het Bolton Hotel heeft een unieke stijl. In de lobby bevinden zich ultramoderne ‘pods’ waar snel en gemakkelijk in- of uitgecheckt kan worden met behulp van iPads. Met de iPad in de kamer kan gemakkelijk hotelinformatie gevonden worden en roomservice besteld worden. Het café met comfortabele fauteuils serveert lokaal gebrande koffie en in de stijlvolle bar kunt u genieten van tapas onder het genot van een drankje. In het binnenzwembad kan het hele jaar door baantjes gezwommen worden ook is er een fitnessruimte aanwezig. In de sauna en het spabad kunt u ontspannen na een dag in Wellington en omgeving.

Het Bolton Hotel zet zich in voor duurzaam toerisme in Nieuw-Zeeland. Het Bolton Hotel is vernoemd naar één van de eerste immigranten schepen die in de 19de eeuw in Nieuw-Zeeland aankwamen. Het hotel is gelegen net buiten het centrum op slechts 9 minuten wandelen van Wellington Botanic Garden en 20 minuten van het nationaal museum Te Papa Tongarewa.

Adembenemend Nieuw Zeeland

Birgitte Bosma, Product Manager & Reisspecialist

Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland biedt een ongekende variatie aan natuur! Van de bijna tropische stranden in de Bay of Island tot het geothermische natuurgeweld rondom Rotorua en Tongariro National Park. Aan de oostkust ligt Napier, een interessant stadje vol Art-Deco architectuur, omringd door vele wijngaarden. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Wellington, is een gezellige stad vol cultuur en leuke cafés en restaurants.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips