Zoek op land, regio of reis

×

Zuidereiland...

Zuidereiland

Magnifieke landschappen, ontelbare nationale parken en adembenemende vergezichten..welkom op het Zuidereiland! Hier vindt u enkele van de meest dramatische landschappen ter wereld. In het noorden ligt het waterrijke gebied van de Marlborough Sounds, op korte afstand van de beste wijngaarden van Nieuw-Zeeland. Zuidwaarts strekken de Zuidelijke Alpen zich uit. Een gebied met spectaculaire gletsjers, maar ook met de hoogste berg van het land, Mount Cook (Aoraki). Het bekendste beeld van het Zuidereiland is echter dat van de Mitre Peak in Fiordland National Park, die weerspiegelt in het rustige water van de Milford Sound. Verder zuid- en oostwaarts vindt u een heuvelachtig landschap met weilanden en uitgestrekte bossen. In de steden Christchurch en Dunedin worden de Britse wortels vermengd met een moderne Kiwi-gastvrijheid. Op het Zuidereiland vindt u tevens een rijk dierenleven, met name op het Otago-schiereiland, waar u albatrossen en de geeloogpinguin kunt spotten. In de kustwateren bij Kaikoura leven dolfijnen, walvissen en zeeleeuwen.

Ons reisaanbod Nieuw-Zeeland vindt u bij GreatPacificTravel

Marlborough & Abel Tasman NP
De Marlborough Sounds omvatten een netwerk van waterwegen, vol eilanden met verlaten baaien. Hier vindt u een aantal bijzondere accommodaties, die vaak uitsluitend per watertaxi bereikbaar zijn. Vanuit het kunstenaarsplaatsje Nelson bereikt u het Abel Tasman National Park, het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland. Oerbossen grenzen hier aan goudgekleurde stranden. U kunt het park per kajak verkennen of een wandeling maken over de Abel Tasman Track. De Marlborough-regio staat tevens bekend om de uitstekende wijnen. Met name de Sauvignon Blanc van wijnhuizen als Cloudy Bay heeft inmiddels wereldfaam verovert.

Christchurch en Akaroa
Christchurch is met recht de meest Engelse stad in Nieuw-Zeeland. De levensstijl van de Engelse elite diende vroeger als voorbeeld voor de rijken van de stad. Ook nu nog varen de traditionele punters over de Avon en rijden de trams door de straten. De wederopbouw van de stad, na de zware aardbeving van 2011, is nog in volle gang, maar resulteert in een stad waar moderne architectuur-experimenten zich voegen tussen de klassieke gebouwen.
Op het Banks-schiereiland heeft de uitbarsting van de Akaroa-vulkaan eeuwen geleden een dramatisch landschap nagelaten, vol vulkaanrotsen, diepe valleien en steile kliffen. Het schiereiland is tevens leefgebied van vele wilde dieren en in de haven worden regelmatig dolfijnen gespot.

De Westkust
Punakaiki in het noordwesten is bekend vanwege de opvallende 'pannenkoekrotsen'. Bijzondere gelaagde rotsformaties, waar bij hoog tij het water uit lijkt te spuiten. Verder zuidwaarts ligt het leuke plaatsje Hokitika, met zijn oude gebouwen het toonbeeld van een echt Nieuw-Zeelands stadje. Het stadje is ook bekend om de jade.
In het Westland National Park liggen de ijsvelden van de Fox & Franz Josef Gletsjer, die tot vlakbij het water van de Tasman Zee uitlopen. Voor vogelliefhebbers is een bezoek aan Haast een "must". In de bossen leven vele bijzondere inheemse vogelsoorten, zoals de rhipidura, de tui en de zeldzame kiwi.

Het binnenland
In het binnenland van het Zuidereiland rijzen de bergen van de Zuidelijke Alpen tot ruim 3700 meter hoogte. De spectaculaire Arthur's Pass doorkruist de bergketen in het noorden tussen Christchurch en Greymouth. Een autoweg en het spoor van de TranzAlpine -trein leidt u van de droge vlakten en bossen aan de oostkust, naar de vruchtbare westzijde van de Zuidelijke Alpen.
Ten zuiden van Christchurch bij Timaru leidt de autoweg langs helderblauwe meren, met als hoogtepunt Lake Tekapo. Even verder bereikt u het - bij mooi weer - spectaculaire uitzicht op Mount Cook National Park. De hoogste bergen van Nieuw-Zeeland vindt u in dit UNESCO Werelderfgoed. Met 3754 meter is Mount Cook de hoogste berg van het land.
Het rustige plaatsje Wanaka, gelegen aan de zuidkant van het gelijknamige meer, is de toegangspoort tot Mount Aspiring National Park. Het plaatsje wordt omringd door een indrukkend natuurgebied met hoge bergpieken, gletsjermeren, dichtbeboste valleien, waar u als wandelaar of watersportliefhebber volop aan uw trekken komt. Een uur zuidwaarts ligt de populaire plaats Queenstown, de plaats voor wie houdt van uitdagende outdooractiviteiten, zoals jetboating, bungeejumpen, raften of mountainbiken.
Ten oosten van Wanaka en Queenstown strekt het okeren landschap van Central Otago zich uit. Niet voor niets vormde dit droge, verlaten gebied het decor voor 'Middle Earth' in de films van de Lord of the Rings trilogie.

Fiordland National Park
In het uiterste zuidenwesten vindt u een van de bekendste nationale parken, het Fiordland National Park. Hier liggen de fjorden van de Milford en Doubtful Sound. Spectaculaire natuurgebieden die zich uitstekend per boot laten verkennen. Kiest u voor een meerdaagse boottocht, dan kunt u optimaal genieten van de stilte van dit bijzondere natuurgebied. Wandelliefhebbers kiezen voor de 53,5 kilometer lange wandelroute van de Milford Track, die dwars door het park loopt.

Dunedin en het Otago-schiereiland
Met de klassieke architectuur en prachtige tuinen doet Dunedin meer denken aan Schotland, dan aan Nieuw-Zeeland. Deze oorspronkelijk Schotse enclave werd ooit gebouwd met Edinburgh als voorbeeld. Dunedin is de toegangspoort tot het Otago-schiereiland. Dit ruige schiereiland is het leefgebied van albatrossen en de zeldzame geeloogpinguin. Vanaf de kust kunt u boottochten maken op zoek naar dolfijnen en zeeleeuwen.

The Catlins
Ga van de gebaande paden af en verken een gebied waar weilanden naadloos overlopen in ruige kliffen, wilde bossen en pittoreske baaien. Een paradijs voor vogelliefhebbers, waar zeldzame vogelsoorten, zoals de geeloogpinguïn, hun leefgebied hebben. Hier verloopt het leven in een lagere versnelling, al wandelend over het strand en struinend door de bossen.

Stewart Island
In het uiterste zuiden van Nieuw-Zeeland ligt een klein eiland, waar de zeldzame kiwi circa 50 maal vaker voorkomt, dan de mens. Slechts 400 inwoners leven op dit bijzondere eiland, dat het beste te voet of per boot te verkennen is. Het grootste deel van Stewart Island bestaat uit oerbossen en regenwoud en wordt beschermd in het Rakiura National Park. Hier leeft een overvloed aan inheemse vogelsoorten met bijzondere namen als kakariki, kerreru, kaka en tui. Dit is ook de plek om het symbool van Nieuw-Zeeland, de kiwi, in het wild te zien. Anders dan de kiwi's op het Noorder- en Zuidereiland, zijn de kiwi's op Stewart Island ook overdag actief. Tijdens een excursie naar Ulva Island heeft u grote kans om deze bijzondere vogel te spotten.

Adembenemend Nieuw Zeeland

Birgitte Bosma, Product Manager & Reisspecialist

Ontdek het magnifieke Zuidereiland. Doorkruis prachtige natuurgebieden, van de mooie kusten vol bijzonder dierenleven tot de majestueuze bergen in het binnenland. Bijzonder is ook een verblijf op Stewart Island, het zuidelijkste eiland van Nieuw-Zeeland. Hier heeft u grote kans om de kiwi in het wild te zien.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips