Zoek op land, regio of reis

×

County Fermanagh...

County Fermanagh

Houdt u van varen, kajakken en kanoën? Dan bent u in County Fermanagh aan het juiste adres. Deze regio wordt ook wel het paradijs voor waterliefhebbers genoemd. Bijna een derde van County Fermanagh is bedekt met water. Hier vindt u prachtige rivieren, meren en eilanden.

Eniskillen is de grootste stad van County Fermanagh en ligt aan de weerszijden van de bekende rivier de Erne. Deze rivier loopt noordwaarts van Upper Lough Erne naar Lower Lough Erne. Het stadcentrum van Eniskillen is omgeven met historische muren en kantelen van Eniskillen Castle, dat is gebouwd in de 14e eeuw. Ook vindt u in Enniskillen gezellige markten, zoals de 19e -eeuwse botermarkt. Verder kunt u een bezoekje brengen aan verschillende musea, zoals het Fermanagh County Museum, waar u een wandeling kunt maken en meer leert over de natuurgeschiedenis van het gebied. Ook het Inniskillings Museum is erg populair. In het museum leert u meer over het verhaal van de twee regimenten van de stad Enniskillen.

Fermanagh Lough Erne bestaat uit veel kleine eilandjes. Devenish Island is een van de grootste klooster erfgoedsites van Ierland. Hier vindt u de indrukwekkende 30 meter hoge ronde toren en veel overblijfselen van de drie kerken die hier stonden. Ook White Island is een populair eiland door de 2000 jaar oude stenen en beelden die te vinden zijn in een kerk uit de 12e eeuw.

Ondanks al het water waar Fermanagh bekend om staat heeft de regio nog een ander herkenningspunt. In County Fermanagh vindt u de lekkerste streekgerechten en dranken in kleine door familie gerunde restaurants of cafés. Een voorbeeld van een lokale specialiteit is ‘boxty’, de welbekende aardappelpannenkoek. Op de Bella Isle Cookery School krijgt u de kans om de lekkerste streekgerechten zelf te maken en deze na afloop te nuttigen.

Kastelen en grotten

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

In County Fermanagh bevinden zich talloze kastelen, bossen en tuinen. Ontdek de verschillende kastelen zoals, Tully Castle, Monea Castle en Crom Castle. Op de grens met County Cavan vindt u het UNESCO Geopark Marble Arch Caves, groten van miljoenen jaren oud. Hier vindt u een wereld van watervallen, slingerende paden en natuurlijke rivieren.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips