Zoek op land, regio of reis

×

County Londonderry...

County Londonderry

In de provincie Ulster vindt u de prachtige regio County Londonderry. Deze historische ommuurde stad beschikt over prachtige zandstranden, kustroutes en een indrukwekkende geschiedenis.

Tot 1613 heette de regio County Corelaine, maar hierna veranderde dit in Londonderry vanwege de twaalf Londense gilden die zich hier vestigden. In het Museum of Free Derry vindt u meer informatie over de geschiedenis en kunt u de indrukwekkende muurschilderingen bekijken.

County Londonderry staat bekend om zijn geweldige Atlantische kust. De regio ligt tussen de twee beroemde kustroutes Causeway en Wild Atlantic Way. Bij beide kustroutes heeft u fantastisch uitzicht op mooie kliffen en hoge golven. Wilt u de natuur van Londonderry nog verder ontdekken? Dan kunt u een bezoekje brengen aan Ness Country Park waar u de hoogste waterval van Noord-Ierland kunt bewonderen.

Ook de Mussenden Temple kan niet ontbreken tijdens uw reis. Deze prachtige tempel bevindt zich in de omgeving van Downhill Demense en strijkt neer op een klif van wel 36 meter. De tempel bevindt zich hoog boven de Atlantische Oceaan en biedt een fenomenaal uitzicht. Nadat u de Mussenden Temple heeft bewonderd kunt u het best doorrijden naar Guildhall Square waar u de prachtige en historische Guildhall vindt. De Guildhall is met zijn 400 jaar oude muren en de prachtige glas-in-loodramen een van de meest opvallende gebouwen in het noordwesten van Noord-Ierland. Hier kunt u meer leren over de geschiedenis van de regio en natuurlijk prachtige foto’s maken om thuis mee te pronken.

Indrukwekkend Derry

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

Derry is niet alleen een prachtige ommuurde stad, u vindt hier ook indrukwekkende musea. In The Siege Museum is er een permanente tentoonstelling van de geschiedenis van het Beleg van Londonderry en van de Associated Clubs of the Apprentice Boys of Derry. Het Museum of Free Derry richt op het tijdperk van de burgerrechten van de jaren 60, bekend als The Troubles en de Free Derry Ierse nationalistische beweging in de vroege jaren zeventig. Naar mijn mening is dit museum echt een must als u hier bent.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips