Zoek op land, regio of reis

×

Magisch Oman en Muscat...

Oman en verlenging in Muscat

Fly-drive | 10 dagen | Oman

Maak gedurende deze fly-drive kennis met de hoogtepunten van Oman. U overnacht in, naar keuze, 3-sterren standaard of 4-sterren superior accommodatie. Tijdens uw verblijf in de woestijn overnacht u in een luxe tent, inclusief diner. U sluit de reis af met een verlenging in uw hotel in Muscat.

Vanaf 2054,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 01/09/2025
O.B.V. 4 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 10 dagen | Oman

Vanuit de hoofdstad Muscat rijdt u naar Nizwa. Maak onderweg kennis met de adembenemende natuur, forten en de beroemde Nizwa souk. U overnacht in de Wahiba woestijn, ontdekt heldergroen gekleurde oases en sluit de reis af in een fijn hotel in Muscat.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Muscat - Muscat, 12 km
Dag 2: Muscat
Dag 3: Muscat - Nizwa, 300 km
Dag 4: Nizwa en omgeving, 225 km
Dag 5: Nizwa - Wahiba woestijn, 300 km
Dag 6: Wahiba woestijn - Wadi Bani Khalid - Sur, 300 km
Dag 7: Sur - Wadi Tiwi - Quriyat - Muscat, 250 km
Dag 8: Muscat
Dag 9: Muscat
Dag 10: Muscat - Muscat luchthaven, 12 km

Deze reis is tevens te reserveren met privé chauffeur.

Inclusief

- Retourvlucht naar Muscat vanaf de gekozen luchthaven
- Luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen
- Overnachtingen in 3-sterren of 4-sterren accommodatie
- Ontbijt inbegrepen in alle accommodaties
- Diner in de woestijn
- Transfer bij aankomst en vertrek
- Autohuur, van dag 2 tot dag 8
- Het visum voor Oman (tot 14 dagen verblijf)
- 24 uur nood-assistentie
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Drankjes in de woestijn
- Aanvullende autohuur verzekeringen
- Brandstof
- Entreegelden
- Het E-visum voor Oman (bij een langer verblijf dan 14 dagen)
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u de reis naar wens uitbreiden. Het is mogelijk om op iedere plaats langer te verblijven of om deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Spreekt deze reis u aan?

Graag maken wij voor u een persoonlijk reisvoorstel! Geef hiervoor hieronder uw gewenste vertrekdatum aan.

Wilt u de reis op maat aanpassen? Geen probleem!

Eventuele speciale wensen kunt u eveneens hieronder kenbaar maken. U ontvangt dan van ons spoedig een persoonlijk reisvoorstel, aangepast aan uw wensen.

De vermelde vanafprijs is een indicatieprijs voor deze reis.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Dag 1: Welkom in Muscat!

Aangekomen op de luchthaven van Muscat wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en is er een transfer naar uw hotel in Muscat geregeld. De huurauto wordt de volgende dag afgeleverd bij uw hotel in Muscat. U verblijft gedurende twee nachten in uw hotel in Muscat.

Route: Muscat luchthaven - Muscat, 12 km

Dag 2: Op ontdekking in de witte hoofdstad Muscat

Na het ontbijt wordt de huurauto bij uw hotel afgeleverd.
Start uw dag met een bezoek aan de Grote Moskee in Muscat. Het idee was dat de Grote Moskee de belangrijkste centrale plaats van aanbidding in het Sultanaat zou worden. De moskee biedt plaats aan maximaal 20.000 gelovigen en bestaat uit een grote gebedsruimte, een damesgebedsruimte, overdekte gangen, een vergaderzaal en een bibliotheek. De Grote Moskee is alleen geopend van zaterdag tot en met donderdag (08:00-11:00 uur). Bij een bezoek aan de moskee is men verplicht om de armen en benen te bedekken. De dames dienen tevens het hoofd te bedekken met een sjaal.

Het Royal Opera House is gevestigd in modern Muscat. De architectuur weerspiegelt de hedendaagse Omaanse cultuur. Het Operahuis kan bezocht worden, echter het bezoek aan het Royal Opera House is onderhevig aan niet-repetitiedagen en protocolbezoeken.

Via de Corniche aan het water bereikt u het Bait Al Zubair Museum. U vindt hier een beknopte collectie die het prachtige Omaanse erfgoed weerspiegelt. De collectie omvat traditionele Omaanse wapens zoals zwaarden, dolken, geweren en hun accessoires, evenals sieraden, cosmetica en kostuums uit verschillende regio's van Oman.

De Muttrah souk is een van de oudste souks in Oman. De smalle steegjes van souk met de mystieke geur van sandelhout zorgen voor een geweldige sfeer. Het is een plek waar u kunt communiceren met de lokale bevolking en souvenirs kunt kopen voor vrienden en familie.

Dag 3: Op weg naar Nizwa

Ontbijt in uw hotel. U verlaat het hotel in Muscat en rijdt naar Nizwa, de culturele hoofdstad van Oman. Nizwa ligt aan de voet van Al Jabal Al Akhdar (Groene Berg) in het zuiden, tussen de bergen die de muren vormen. De stad Nizwa staat bekend om zijn geschiedenis, cultuur en een erfgoed dat rijk is aan gebruiken, tradities, ambachten en traditionele industrieën.

Een bezoek aan de souk van Nizwa is zeker aan te raden!
Deze souk ligt in de buurt van het beroemde Nizwa Fort. De souk is al honderden jaren de thuisbasis van een aantal lokale industrieën, zoals dolken, koper, veeverkoop, vis, groenten en handwerk. Elke vrijdag is er een veemarkt in de souk, waar verkopers hun vee veilen aan de lokale bevolking.

Het beroemde Nizwa fort heeft een enorme ronde toren welke gebouwd is in de 17e eeuw door Imam Sultan Bin Saif Al Ya' aruba om de route naar het binnenland te verdedigen. Het fort domineert het hele gebied. De stad is rond dit gebouw gegroeid. Toegang tot de top is alleen mogelijk door middel van een smalle wenteltrap welke is versperd door zware houten deuren, bezaaid met metaal. Vanaf de top van de toren heeft u overweldigend zicht op de stad Nizwa.

Route: Muscat - Nizwa, 225 km

Dag 4: Bergen, kastelen, forten en dadels

Ontbijt in uw hotel. Nizwa is een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Via het prachtige bergdorp Wadi Gul bereikt u de Jebel Shams berg (‘berg van de zon’). De Grand Canyon van de Jebel Shams biedt een adembenemde omgeving welke zich uitstekend leent voor een wandeling.

Het dorp Misfah Al Abyeen is een bergachtig dorp gelegen aan de voet van het westelijke Hajar-gebergte. De lemen huizen welke zijn gebouwd op de top van de kliffen zijn een architectonisch wonder.

U rijdt verder naar het oude dorp Al Hamra waar u de Bait Al Safa bezoekt, een lokaal museum. Geniet hier van een Omaanse koffie en dadels.

Bahla stond bekend als mystiek dorp en is beroemd vanwege de Arabische pottenbakkerij.U vindt hier het prachtige lemen fort uit de 12e eeuw wat op de Unesco Werelderfgoedlijst vermeld staat. Een mooi moment voor een fotostop!

Jabrin is het mooiste kasteel van Oman. Het is gebouwd aan het einde van de 17e eeuw. Het kasteel heeft een bijzonder interieur; de meeste plafonds zijn versierd met prachtige schilderijen met islamitische motieven. Het uitzicht vanaf de top van het kasteel is werkelijk betoverend.

Sluit de dag af met een bezoek aan Birkat Al Mauz. U vindt hier boerderijen met dadelpalmen. Het is mogelijk om hier een rondleiding te regelen. De gids zal u het volledige teeltproces uitleggen, evenals het oude irrigatiesysteem in Oman, het zgn. Falaj-systeem.

Dag 5: De bijzondere woestijn

Na het ontbijt verlaat u het hotel en rijdt u richting de Wahiba woestijn. Onderweg passeert u Sinaw. Wanneer u hier vroeg in de ochtend aankomt breng dan een bezoek aan de geiten- en kamelenmarkt (iedere ochtend). U passeert het dorpje Al Mudarib waar u de zgn. ‘forthuizen’ vindt. Vanaf de heuvel in het dorp heeft u een prachtig uitzicht.

De Wahiba Sands, de woestijn die vaak wordt beschreven als een perfect voorbeeld van een 'zandzee', bestaat uit grote duinenrijen die van noord naar zuid lopen, waarvan sommigen een hoogte van wel 100 meter bereiken en oranje van kleur zijn. Zin om op ontdekking te gaan in de zandduinen? De ervaren chauffeurs nemen u graag mee op een 'dunebashing' rit door de golvende zandduinen. Een spannende ervaring! U overnacht vanavond in een luxe tent in de woestijn en het diner is in het tentenkamp geregeld. Vergeet niet om vanavond te genieten van de spectaculaire zonsondergang.

Route: Nizwa - Wahiba woestijn, 300 km

Dag 6: De adembenemende Wadi Bani Khalid en schildpadden

Het ontbijt is in de woestijn geregeld. U verlaat het kamp rond 09:00 uur en rijdt richting Wadi Bani Khaled.

Wadi Bani Khalid is een prachtige oase gelegen in de woestijn met heldergroene bronwater poelen. Deze groene oase nodigt u zeker uit voor een zwemstop in het heldere water. Geniet van dit bijzondere natuurschoon!

Rash al Hadd, gelegen nabij Sur, staat bekend vanwege de schildpadden. Breng na een (vroeg) diner een bezoek aan Turtle Beach waar u de schildpadden in hun natuurlijke habitat kunt zien.
Voor een bezoek dient u op voorhand een entreebewijs te kopen. Het bezoek is, afhankelijk van de beschikbaarheid van tickets, om 21:00 uur ’s avonds of eventueel 's ochtends vroeg om 04:45 uur. Na het schildpadden kijken, keert u terug naar het hotel. Het broedseizoen van de schildpadden loopt van mei tot september.

Route: Wahiba woestijn - Sur, 300 km

Dag 7: Via de kust terug naar Muscat

Terug naar Muscat! Na het ontbijt rijdt u via de kustlijn terug naar Muscat. Onderweg passeert u de Dhow-bouwwerf en de souk van Sur.

In Wadi Tiwi vindt u veel boerderijen met voornamelijk bananen en papayas.Ter plaatse zal men u graag uitleg geven over het volledige teeltproces.
U passeert het strand Fin's Beach (het ‘witte strand’) en arriveert bij de Bimah Sink Hole, een spectaculaire kalkstenen krater met blauwgroen water. Na een stop rijdt u verder naar de Wadi Arbyn. Deze rit door de wadi - in het Arabisch ‘dode rivierbedding’ - is een van de meest spectaculaire off road-ritten in deze regio. Meestal bevat de wadi water, waardoor het een perfecte plek is voor 'wadi-rijden'.

Quriyat Village is een vissersdorp dat is gelegen tussen de lagune en de zee. De vissers bevaren iedere ochtend zee en verkopen hun vangst aansluitend op de markt welke gelegen is aan het strand.

Route: Sur - Muscat, 250 km

Dag 8 - 9: Muscat

Uw huurauto wordt op dag acht opgehaald bij het hotel. U heeft vervolgens twee dagen ter vrije besteding in Muscat.

Dag 10: Koffer pakken en vol mooie herinneringen naar huis

Uw laatste dag in Oman! Uw vlucht naar Nederland vertrekt pas vanavond laat dus u heeft nog de hele dag om te genieten in uw hotel. Vanuit het hotel is er een transfer geregeld naar de luchthaven van Muscat. Aansluitend vliegt u terug naar Nederland.

Route: Muscat - Muscat luchthaven, 12 km

Overnachtingen 10-daagse reis | 3*sterren standaard hotels

- 2 nachten Hotel Best Western, Muscat
- 2 nachten Hotel Falaj Daris, Nizwa
- 1 nacht Arabian Oryx Camp, Wahiba woestijn
- 1 nacht Hotel Turtle Beach, Sur (eenvoudig hotel)
- 3 nachten Hotel Muscat Holiday, Muscat

Overnachtingen 10-daagse reis | 4*sterren standaard hotels

- 2 nachten Hotel Crowne Plaza OCEC, Muscat
- 2 nachten Hotel Golden Tulip, Nizwa
- 1 nacht Desert Night Camp, Wahiba woestijn
- 1 nacht Hotel Ras al Jinz, Sur (eenvoudig hotel)
- 3 nachten Hotel Al Falaj, Muscat

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto inbegrepen. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers en een CDW-verzekering. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende ter plaatse nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Visum

Voor een verblijf in Oman dient u in het bezit te zijn van een visum. Om een visum te krijgen dient u de Nederlandse nationaliteit te hebben en in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot 6 maanden na de datum van terugkomst in Nederland. Bij een verblijf tot 14 dagen in Oman is het visum gratis. Verblijft u langer dan 14 dagen in Oman? Dan dient u voor vertrek een E-visum aan te vragen.

Transfer

Bij aankomst op Muscat luchthaven is er een transfer geregeld naar uw hotel in Muscat. De huurauto wordt vervolgens de volgende dag bij het hotel in Muscat afgeleverd. U levert de auto weer in op dag acht bij uw hotel in Muscat. Op dag tien is er een transfer naar Muscat luchthaven geregeld.

Privé chauffeur

Liever niet zelf rijden?
Ga onbezorgd op reis en boek uw rondreis met privé chauffeur. Uw chauffeur spreekt Engels (basis), maar is geen gecertificeerde Engelssprekende gids. U hoeft zich geen zorgen te maken over de route en in overleg kunt u zelf aangeven waar u een stop wenst te maken. Op dagen dat er geen transfers benodigd zijn volgens uw route is de chauffeur in principe niet beschikbaar. Deze dagen kunt u dus eventueel gebruik maken van een taxi of ander vervoersmiddel. Indien u, op 'vrije dagen' toch gebruik wenst te maken van onze chauffeur, dan kunt u dit ter plaatse met hem afstemmen. In dat geval kunnen er meerkosten van toepassing zijn. Het geven van een fooi is gebruikelijk. Uiteraard bent u hier geheel vrij in.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Magisch Oman

Bij deze reis heeft u de keuze om te verblijven in 3- of 4- sterren hotels. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties die in de beide varianten opgenomen zijn. Indien er geen beschikbaarheid is in een van de bovenstaande hotels, dan reserveren wij een alternatieve accommodatie voor u.

Best Western Hotel

3-sterren hotel | Muscat

Het Best Western Premier Muscat Hotel bevindt zich in het hart van de hoofdstad. Bij binnenkomst wordt uw aandacht getrokken door het moderne design en de witte verfrissende lobby. Dit moderne hotel ligt in de nabijheid van populaire attracties zoals Zakher Mall, Center Point winkelcentrum, Mohammed Al Ameen Mosque en bevindt zich op 15 minuten van het strand.

In het restaurant van het hotel kunt u terecht voor internationale gerechten, terwijl u geniet van de fantastische service en gastvrijheid van het vriendelijke personeel. Daarnaast biedt het hotel geweldige recreatiemogelijkheden, zoals een (binnen)zwembad en een Turks bad die uw verblijf extra ontspannen maken.

Het hotel ligt vlakbij het National History Museum, wat zeker het bezoeken waard is. Ook kunt u een kijkje nemen bij het Royal Opera House Muscat, de belangrijkste locatie van Oman voor muziek, kunst en cultuur.

Het Best Western Premier Muscat Hotel is de perfecte keuze voor mensen die reizen naar Muscat: een ontspannen verblijf is gegarandeerd.

Falaj Daris Nizwa

3-sterren hotel | Nizwa

Hotel Falaj Daris bevindt zich in Nizwa en ligt op ongeveer 140 kilometer van de hoofdstad Muscat. Op ongeveer 4 kilometer van het hotel vindt u de Nizwa souq, dit is de markt van Nizwa waar u allerlei handgemaakte producten, vers fruit, vlees en vis vindt. Bovendien bevindt het fort van Nizwa zich ook op ongeveer 4 kilometer van Hotel Falaj Daris. Dit indrukwekkende fort is een van de oudste in Oman en is gebouwd in 1650.

Elke kamer in dit hotel is voorzien van airconditioning en een flatscreen-tv met satellietzenders. Ook zijn alle kamers uitgerust met een eigen badkamer met een bad of douche. In het restaurant van het hotel kunt u terecht voor diverse gerechten en u kunt hier genieten van de goede service en gastvrijheid van het personeel. Daarnaast kunt u heerlijk afkoelen in het buitenzwembad of even flink zweten in het fitnesscentrum.

Bovendien beschikt Hotel Falaj Daris over faciliteiten zoals 24-uursreceptie en gratis WiFi.

Arabian Oryx Camp

Tentenkamp | Wahiba

Het Arabian Oryx Camp is een bedoeïenkamp gelegen in het gebied Sharqiya Sands. Hier bevindt u zich in het hart van het gouden zand van de woestijn Empty Quarter en wordt u omringd door prachtige en steeds veranderende duinen. Hier ervaart u hoe het is om te leven als bedoeïen. Bedoeïenen zijn woestijnbewoners of nomaden in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, zij leven hier voornamelijk in tenten.

Hier wordt u verwelkomd met de warmte en vriendelijkheid van Omani Hospitality. Vervolgens kunt u aanschuiven in het restaurant waar u kunt genieten van de heerlijke Arabische keuken en de attente service. Om de avond perfect af te sluiten kunt u bij het kampvuur, onder het dak van de sterrenhemel, genieten van de live-entertainment.

U verblijft in een luxe tent welke comfortabel zijn ingericht in bedoeïenstijl. De tenten zijn voorzien van split-airconditioning, een koelkast en koffie- en theefaciliteiten en de eigen badkamer is uitgerust met een douche.

Vanuit het kamp kunt u meedoen aan verschillende activiteiten, waaronder woestijnsafari's, sandboarden en dune bashing. Bovendien is het een aanrader om met de auto Al Wasil Fort te bezoeken, dit fort bevindt zich op 25 kilometer vanaf Arabian Oryx Camp

Turtle Beach

3-sterren hotel | Sur

Turtle Beach Resort is gelegen op de zuidkust van de Arabische Peninsula. Het resort is volledig in traditionele Omaanse sferen ingericht en ligt op slechts een paar minuten lopen van het strand met kristalblauw water. Bovendien ligt Turtle Beach Resort dicht bij het wetenschapscentrum Ras Al Jinz, dat bekend staat als broedgebied van groene schildpadden.

In het restaurant Al Ghangha kunt u terecht voor een continentaal buffet voor zowel ontbijt als diner. Vervolgens kunt u s' avonds wegdromen bij de schitterende zonsondergang terwijl u geniet een heerlijk drankje op het terras. De ruim ingerichte kamers zijn uitgerust met airconditioning, een flatscreen-tv, een balkon met uitzicht op zee en een eigen badkamer met douche. Ook zijn de kamers voorzien van een dak van dadelpalmtakken, de traditionele manier om gebouwen te beschermen tegen warmte en kou.

In de omgeving van het hotel vindt u een aantal bezienswaardigheden. Zo vindt u op ongeveer 3 kilometer het indrukwekkende Al Hadd Fort en kunt u op ongeveer 13 kilometer het schildpaddenstrand vinden, waar u grote kans heeft om de schildpadden ook daadwerkelijk te spotten.

Muscat Holiday

3-sterren hotel | Muscat

Het Hotel Muscat Holiday is gelegen in Al Khuwair in de hoofdstad van Muscat en is dus een prima uitvalsbasis om deze levendige stad te verkennen. Door de gunstige ligging van het hotel bevindt u zich halverwege tussen Muscat, de internationale luchthaven en de centrale zakenwijk. In dit hotel ervaart u de vriendelijke service van het personeel en kunt u even helemaal tot rust komen in een rustgevende omgeving.

In het restaurant wordt uw ontbijt op maat gemaakt, hier kunt u genieten van heerlijke internationale en regionale gerechten. In de Layalina Bar kunt u terecht voor heerlijke drankjes en live-amusement, waaronder een Arabische band met authentieke buikdanseressen. Bovendien kunt u gebruik maken van diverse faciliteiten zoals het buitenzwembad, de fitnessruimte en de tennisbaan.

Alle kamers van Hotel Muscat Holiday beschikken over airconditioning, een minibar, koffie- en theefaciliteiten en een eigen badkamer met een haardroger.

Een aantal bezienswaardigheden nabij het hotel zijn onder andere het National History Museum en de Sultan Qaboes-moskee, wat zeer de moeite waard is om te bezoeken. Gaat u toch liever shoppen? Dan kunt u het best Oman Avenues Mall bezoeken, waar u de mooiste winkels tegenkomt.

Best Western Hotel

4-sterren hotel | Muscat

Het Best Western Premier Muscat Hotel bevindt zich in het hart van de hoofdstad. Bij binnenkomst wordt uw aandacht getrokken door het moderne design en de witte verfrissende lobby. Dit moderne hotel ligt in de nabijheid van populaire attracties zoals Zakher Mall, Center Point winkelcentrum, Mohammed Al Ameen Mosque en bevindt zich op 15 minuten van het strand.

In het restaurant van het hotel kunt u terecht voor internationale gerechten, terwijl u geniet van de fantastische service en gastvrijheid van het vriendelijke personeel. Daarnaast biedt het hotel geweldige recreatiemogelijkheden, zoals een (binnen)zwembad en een Turks bad die uw verblijf extra ontspannen maken.

Het hotel ligt vlakbij het National History Museum, wat zeker het bezoeken waard is. Ook kunt u een kijkje nemen bij het Royal Opera House Muscat, de belangrijkste locatie van Oman voor muziek, kunst en cultuur.

Het Best Western Premier Muscat Hotel is de perfecte keuze voor mensen die reizen naar Muscat: een ontspannen verblijf is gegarandeerd

Golden Tulip Nizwa

4-sterren hotel | Nizwa

Hotel Golden Tulip Nizwa bevindt zich in de buitenwijken van Nizwa. Een aantal lokale bezienswaardigheden in de buurt van het hotel zijn onder andere het indrukwekkende Ar Ridaydah-kasteel en Birkat Al Mouz Ruins, een van de beroemdste ruïnedorpen van Oman. Gaat u liever een middagje winkelen? Dan kunt u het Al Kamiyani Shopping Centre bezoeken of een bezoekje brengen aan de Souq van Nizwa (de markt).

Het restaurant van Golden Tulip Nizwa serveert heerlijke internationale gerechten en u kunt ook nog is regelmatig aanschuiven bij de barbecue bij de bar van het zwembad. Verder kunt u nog even heerlijk bijkomen in de sauna van het hotel of u kunt gebruik maken van de apparaten in het fitnesscentrum.

De klassiek ingerichte kamers van het Golden Tulip Nizwa Hotel zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv met satellietzenders, koffie- en theefaciliteiten en een bureau. Ook beschikken de kamers over een eigen badkamer met een haardroger en een bad.

Bovendien beschikt het Golden Tulip Nizwa over faciliteiten zoals 24-uursreceptie en gratis parkeergelegenheid.

Desert Night Camp

Tentenkamp | Wahiba

Bij Desert Night Camp slaapt u in een unieke accommodatie, een ervaring om nooit te vergeten. Deze accommodatie is het perfecte toevluchtsoord en het meest comfortabele tentenkamp in de regio. Door de ligging tussen de zijdeachtige duinen van de Omaanse woestijn ervaart u de ultieme, avontuurlijke woestijnvakantie en kunt u genieten van het fascinerende landschap.

Desert Night Camp bevindt zich in het hart van de Wahiba Sands duinen, op ongeveer 2 uur rijden van de hoofdstad Muscat en een tiental kilometer van het dorpje Al Wasil. Alle tenten zijn ingericht in de typische bedoeïenen stijl en zijn voorzien van indrukwekkende Arabische meubels. Bovendien bieden alle tenten spectaculair uitzicht op de goudrode Wahiba Sands.

Het kamp beschikt over een sfeervol restaurant waar u terecht kunt voor lokale en internationale gerechten. Ook kunt u ervoor kiezen om aan te schuiven bij de gezellige barbecue rond het kampvuur of te dineren onder de sterrenhemel op een duintop. Daarnaast biedt Desert Night Camp een scala aan activiteiten, zoals tochtjes per quad of een jeepexcursie door de duinen.

Desert Night Camp is uniek en zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Ras Al Hadd Beach Holiday

4-sterren hotel | Sur

Ras Al Hadd Beach Holiday bevindt zich op 60 kilometer ten oosten van Sur en staat bekend om de plek waar de eerste zonsopgang te zien is op het hele Arabische schiereiland. Daarnaast is dit hotel populair omdat het slechts 300 meter is verwijderd van een van de drie zeldzame stranden waar schildpadden arriveren om hun eieren te leggen.

In het restaurant kunt u terecht voor heerlijke internationale en lokale gerechten. U kunt er ook voor kiezen om gezellig aan te schuiven bij de barbecue. Overdag kunt u een verfrissende duik nemen in het buitenzwembad of u kunt een even lekker uitwaaien op het strand.

De kamers van Ras Al Hadd Beach Holiday zijn ingericht met eenvoudig meubilair en zijn uitgerust met een minibar en een satelliet-tv. Daarnaast beschikt elke kamer over een eigen badkamer met een haardroger.

Het hotel bevindt zich op ongeveer 12 kilometer van Ras Al Jinz. Hier komen elk jaar duizenden toeristen en inwoners om de kostbare schildpaddenbewegingen te bekijken. Bovendien ligt het hotel ongeveer 3 kilometer van het indrukwekkende Al Hadd Fort vandaan, wat zeker het bezoeken waard is.

Al Falaj Hotel

4-sterren hotel | Muscat

In het prachtige Hotel Al Falaj ervaart u de Omaanse gastvrijheid in het hart van de stad. Vanaf het hotel bereikt u niet alleen gemakkelijk de zakenwijk, maar ook de vele toeristische attracties en het prachtige strand. Door de centrale ligging van het Hotel Al Falaj krijgt u de mogelijkheid om het echte Muscat (hoofdstad van Oman) te ontdekken.

Op het hotelterrein kunt u een balletje slaan op een van de tennisbanen of u kunt even afkoelen in een van de twee buitenzwembaden. Daarnaast kunt u in het wellnesscentrum heerlijk ontspannen na een lange dag. In het hotel bent u welkom om de exotische gerechten te proeven, waar het vriendelijke personeel u in de watten legt.

Op loopafstand van het hotel vindt u het indrukwekkende Sultan's Armed Forces Museum of u kunt een bezoekje brengen aan de Old Watch Tower. Verder is het een aanrader om de auto te pakken en Fort Al-Mirani te bezoeken.

In Hotel Al Falaj ontdekt u de Omaanse cultuur, proeft u de meest exotische gerechten en komt u volledig tot rust na een lange dag uit.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Oman, een onontdekte parel...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Oman, het land van de sultan en de grote glimlach van de altijd vriendelijke bevolking!
Uw reis in dit bijzondere land start in de witte hoofdstad Muscat. Natuurlijk mag een bezoek aan de Grote Moskee niet ontbreken alvorens u op weg gaat naar Nizwa. Rijdend door een adembenemend berglandschap arriveert u in Nizwa waar u forten, kastelen en natuurlijk de souk vindt. Maak kennis met de enorme Wahiba woestijn, overnacht onder de sterren, bezoek de schildpadden in de omgeving van Sur en rijd via kleine dorpjes, Fin's Beach en de wadi's terug naar de hoofdstad Muscat. Liever nog wat langer in Oman verblijven? Muscat of het groene Salalah, te bereiken per vliegtuig vanuit Muscat, nodigen u van harte uit voor een verblijf in een van de fijne hotels!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips