Zoek op land, regio of reis

×

Wenenreis onder leiding van Marjolijn van Delft...

Cultuurreis | 5 dagen | Wenen | 04-08 oktober 2024

Maak tijdens deze 5-daagse reis kennis met de schoonheid van de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen. Kunsthistoricus Marjolijn van Delft introduceert u in het heden en verleden van deze indrukwekkende stad.

Er zijn voor deze reis geen plaatsen meer beschikbaar.

Vanaf 1395,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 04/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Cultuurreis | 5 dagen | Wenen | 04 - 08 oktober 2024

Er zijn voor deze reis geen plaatsen meer beschikbaar.

Gedurende deze cultuurreis maakt u kennis met de schoonheid van Wenen. Deze charmante hoofdstad van Oostenrijk heeft veel te bieden; prachtige gebouwen, paleizen, architectuur en tuinen. Naast de pracht en praal uit het verleden is Wenen ook een moderne stad met luxe winkels en restaurants met culinaire hoogstandjes. Bent u een liefhebber van de opera? Wenen heeft een lange opera traditie en staat bekend als een van de belangrijkste operasteden ter wereld.

De reis wordt begeleid door Marjolijn van Delft. Zij studeerde kunstgeschiedenis en organiseert en begeleidt al vele jaren kunstreizen naar talrijke bestemmingen. Daarnaast houdt zij lezingen met een grote variatie aan kunsthistorische thema’s.

Route in het kort

Dag 1: Amsterdam - Wenen
Dag 2: Kirche am Steinhof
Dag 3: Stadswandeling en Museum Belvedere
Dag 4: Kunsthistorisch Museum,MAK Museum
Dag 5: Leopold Museum, Wenen - Amsterdam

Inclusief

- KLM vlucht Amsterdam-Wenen v.v. inclusief 1 stuk handbagage
- Vier overnachtingen inclusief ontbijt
- Welkomstdiner op de eerste avond
- Excursies volgens beschrijving
- Entreegelden en headsets
- Vienna Card
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven en verzekeringen
- Fooien
- De lunches gedurende de reis
- De diners gedurende de reis (m.u.v. het diner op dag 1)
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Eventuele city taks, ter plaatse te betalen

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Vlucht naar Wenen

Rechtstreekse KLM vlucht vanuit Amsterdam naar Wenen. Transfer van de luchthaven naar uw hotel in Wenen. Het diner is vanavond inbegrepen. U overnacht in een hotel op korte afstand van het Belvedere museum.

Dag 2: Kirche am Steinhof

Ontbijt in het hotel.
U bezoekt vandaag de Kirche am Steinhof, ontworpen door de beroemde Oostenrijkse architect Otto Wagner aan het beging van de 20e eeuw. De Jugend-stijl kerk bevindt zich op de top van de Steinhof-heuvel. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over Wenen. In de kerk, welke oorspronkelijk een onderdeel was van een psychiatrische ziekenhuis, vindt u vele decoraties en kunstwerken, waaronder mozaïeken en glas-in-loodramen. Aansluitend brengt u een (eerste) bezoek aan het historische centrum van Wenen. Midden in het centrum vindt u de Stephansdom, een van de meest opvallende bezienswaardigheden van Wenen. Deze gotische kathedraal is vooral bekend vanwege het gotische altaarstuk.

Dag 3: Wandeling, Wiener Secession, Belvedere

Ontbijt in het hotel.
Samen met uw gids maakt u vanmorgen een stadwandeling door Wenen.
Wenen is een stad doordrenkt van geschiedenis, cultuur en prachtige architectuur. Het is een bestemming die de harten van de bezoekers verovert met zijn charmante karakter en elegante sfeer. De stad staat bekend om zijn keizerlijke verleden en wordt vaak "de stad van de muziek" genoemd, omdat het de geboorteplaats was van beroemde componisten zoals Mozart, Beethoven en Strauss. Muziek is diep geworteld in de cultuur van Wenen en u kunt nog steeds naar de melodieën van de klassieke muziek luisteren in de concertzalen en operahuizen. Een bezoek aan Wenen is niet compleet zonder te genieten van een typisch Weens koffiehuis. Deze koffiehuizen zijn beroemd om hun ontspannen sfeer en heerlijke koffie, vergezeld van gebak zoals Sachertorte en Apfelstrudel. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de Weense cultuur.
U eindigt de wandeling bij de Wiener Secession, een meesterwerk van art nouveau-architectuur, waar onder de "Beethovenfries" van Gustav Klimt . Dit decoratieve kunstwerk, oorspronkelijk gemaakt voor de veertiende tentoonstelling van de Wiener Secession in 1902, is een eerbetoon aan de componist Ludwig van Beethoven. Aansluitend brengt u een bezoek aan de huizen van Otto Wagner aan de Wienzeile (alleen buitenkant). Bij mooi weer- en indien de tijd het toelaat- reist u per metro naar Schönbrunn voor wandeling door het park en zicht op het paleis.

Dag 4: Kunsthistorisch Museum en Museum Angewandte Kunst

Ontbijt in het hotel.
Het Kunsthistorisches Museum bevindt zich in een neorenaissance-gebouw, ontworpen door Gottfried Semper en Karl von Hasenauer. Het prachtige gebouw biedt marmeren trappen, een koepelzaal en weelderige decoraties. Het museum herbergt een uitgebreide collectie van meesterwerken uit de Europese kunstgeschiedenis. U vindt in dit museum schilderijen, beeldhouwwerken en kunst uit de Europese kunstgeschiedenis uit diverse tijdperken (van de oudheid tot de 18e eeuw) waaronder werken van Rembrandt, Vermeer, Rubens en Titiaan. Naast schilderijen herbergt het museum tevens een collectie antieke sculpturen, oudheden en decoratieve kunst, waaronder de Ephesus-collectie -met Griekse en Romeinse beeldhouwwerken-, de Kunstkammer-collectie - met zeldzame en kostbare voorwerpen- en een verzameling Egyptische en Oud-Oosterse kunst.
U sluit de dag af met een bezoek aan het MAK museum. In het MAK (Museum für angewandte Kunst) vindt u design en hedendaagse kunst. De permanente collectie bestaat uit een breed scala aan meubels, textiel, keramiek, glaswerk, sieraden en industriële ontwerpen. De nadruk ligt op zowel historische stukken als eigentijdse creaties.

Dag 5: Museum Leopold en terug naar Nederland

Ontbijt in het hotel.
Het Leopold Museum in Wenen is een vooraanstaand museum voor moderne kunst dat zijn deuren opende in 2001.Het is vernoemd naar de verzamelaars en kunstliefhebbers Rudolf en Elisabeth Leopold; hun verzameling ligt aan de basis van de oprichting van het museum. Het Leopold Museum biedt een uitgebreide selectie schilderijen, beeldhouwwerken, grafische werken en toegepaste kunst.
Aansluitend brengen we u naar de luchthaven en volgt er een rechtstreekse KLM vlucht naar Nederland.

Overnachtingen | 5-daagse cultuurreis

• 4 nachten, 4-sterrenhotel Lindner am Belvedere, Wenen

Vervoer

Deze reis wordt uitgevoerd door de lijnvlucht van de KLM. De vlucht is inclusief 12 kilo aan handbagage per persoon. Indien gewenst kunt u ruimbagage bijboeken via de website van de KLM.

04 oktober 2024 Amsterdam - Wenen 11:45 - 13;30
08 oktober 2024 Wenen - Amsterdam 19:55 - 21:45
(onder voorbehoud van aanpassingen)

Cultuurreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Ga goed verzekerd op reis!
Wij adviseren alle reizigers om een goede reisbagage- en ongevallenverzekering en wellicht -bij reservering- een annuleringsverzekering te sluiten. Style in Travel Groepsreizen werkt samen met Allianz Global Assistance Verzekeringen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Heeft u vragen over de Style in Travel groepsreis?
Neemt u dan contact met ons op via info@styleintravel.nl - tel 020 428 05 55

Reisleiding

Marjolijn van Delft

Gedurende deze reis wordt u begeleid door kunsthistoricus Marjolijn van Delft.
Marjolijn van Delft studeerde kunstgeschiedenis. Zij organiseert en begeleidt al vele jaren kunstreizen naar talrijke bestemmingen. Daarnaast houdt zij lezingen met een grote variatie aan kunsthistorische thema’s.

Hotel Lindner an Belvedere

Met het centrum van Wenen, Schloss Belvedere en de Botanische Tuin voor de deur is het Lindner Hotel Vienna Am Belvedere ideaal gelegen. U geniet hier niet alleen van de centrale ligging midden in het prachtige Schlosspark, maar ook van het elegante design, het uitstekende culinaire aanbod en de ongedwongen sfeer. Het hotel biedt 219 moderne en comfortabele kamers en suites, een wijnbar, restaurants en een spa.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Wenen

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. Wenen staat bekend om zijn rijke historische en culturele erfgoed, architectuur, muziektraditie en keuken. Het is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Het Opera House in Wenen is de Weense Staatsopera, ook bekend als de Wiener Staatsoper. Het is een van de meest prestigieuze operahuizen ter wereld en een belangrijk cultureel instituut in Oostenrijk. De Weense Staatsopera is gevestigd in het stadscentrum van Wenen, aan de beroemde Ringstrasse. Het gebouw zelf is een architectonisch meesterwerk in neorenaissancestijl en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Het operahuis staat bekend om zijn uitvoeringen van opera's, balletten en klassieke muziek. Het heeft een gevarieerd programma met voorstellingen van zowel beroemde werken als minder bekende stukken. De Weense Staatsopera heeft ook een eigen operakoor en balletgezelschap van wereldklasse.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips