Zoek op land, regio of reis

×

Vijfsterren luxe in Monchique...

Monchique Resort & Spa

Vast verblijf| 6 , 8 of 10 dagen | Portugal

Wilt u zich even terugtrekken uit het hectische leven van alledag, laat het dan in de Algarve zijn, in de bergen van Serra de Monchique. Te midden van al dit moois vindt u een modern staaltje architectuur in de vorm van een uniek vijfsterrenresort, het Monchique Resort & Spa.

Vanaf 724,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 31/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Vast verblijf | 6 , 8 of 10 dagen | Portugal

Midden tussen de groene valleien, het vulkanische gebergte, de wilde bloemen en eucalyptus- en pijnbomen ligt dit luxe 5-sterrenresort, waar u alles kunt vinden op het gebied van wellness. De Turkse baden, de Vichy-douche, de Zen Garden, de verfijnde behandelkamers voor massages en de verschillende zwembaden zijn echter niet de enige reden om naar de bergen van de Algarve af te reizen. Het resort beschikt tevens over drie verschillende restaurants én een eigen marktplaats, waar u de authentieke smaken van Portugal kunt proeven. De omgeving leent zich voor ontspannende fiets- en wandeltochten, terwijl u de stad Faro met een uur rijden bereikt. In de omgeving vindt u het dorp Monchique. Struin hier door de smalle straatjes en drink een drankje op een terras van één van de cafés.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Faro - Monchique, Monchique Resort & Spa, Monchique, 87 km
Dag 2: Monchique, Monchique Resort & Spa
Dag 3: Monchique, Monchique Resort & Spa
Dag 4: Monchique, Monchique Resort & Spa
Dag 5: Monchique, Monchique Resort & Spa
Dag 6: Monchique - Luchthaven Faro, 87 km

Deze reis kan ook geboekt worden met een langere verblijfsduur. Lees meer onder 'Data & Prijzen'.

Inclusief

- Retourvlucht Faro vanaf de gekozen luchthaven
- Handbagage
- Overnachtingen in het Monchique Resort & Spa
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- De lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Welkom in Monchique Resort & Spa

Na aankomst op de luchthaven van Faro haalt u de huurauto op. U rijdt een korte afstand naar uw heerlijke accommodatie voor de komende dagen, Monchique Resort & Spa. Waar de meeste vakantiegangers in de Algarve aan de kust verblijven, heeft juist ook het binnenland veel te bieden. Uw accommodatie ligt midden in een landschap vol wilde bloemen, eucalyptus- en pijnbomen tussen de groene valleien en het vulkanische gebergte. De omgeving leent zich voor ontspannende fiets- en wandeltochten, terwijl u voor wat vertier de stad Faro met een uur rijden bereikt. Wat dichterbij kunt u zich in het dorp Monchique als een echte local voelen, struinend door de smalle straatjes of drinkend van een glaasje ‘Medronho’ in één van de cafés.

De stranden van de Algarve

De Portugese streek Algarve is één van de populairste vakantiegebieden van Portugal. Vooral de stranden van de Algarve zijn onder de toeristen erg populair. In elk seizoen is de Algarve een goede vakantiebestemming. Wilt u de drukte vermijden, boek dan uw vakantie naar de Algarge in de winter of de lente.
Portugal is ingedeeld in districten. De Algarve valt onder het district Faro en beslaat het uiterste zuiden van Portugal. Het volledige zuiden en de westkant van de Algarve grenzen aan de Atlantische Oceaan. De hoofdstad van het district waar de Algarve onder valt is Faro met ruim 58.000 inwoners. Faro heeft een eigen internationale luchthaven. Hoewel het in de zomer druk kan zijn, haalt de Algarve bij lange na niet de aantallen van de Spaanse Costa's. Dit maakt Algarve de ideale vakantiebestemming wanneer u houdt van rust en ontspanning.

Er heerst in de Algarve een warm klimaat met veel zonuren. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur op 23° Celsius en in de winter rond de 14° Celsius. Met name het klimaat zorgt ervoor dat veel mensen de winter in de Algarve doorbrengen. De kuststrook van de Algarve is maar liefst 80 kilometer lang. U vindt hier drukke stranden, maar ook kleine en rustige strandjes. De kust staat tevens bekend om de vele rotsformaties met kliffen. Iets meer naar de binnenlanden komt u steden tegen als Albufeira en Lagos.

Bijzondere steden en prachtige natuur

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om de hele dag op het strand in de zon te liggen. Terecht, wanneer u voor de Algarve kiest. De Algarve biedt echter nog zoveel meer dan dan alleen maar zon, zee en strand. Geniet van de schitterende natuur, de kleine plaatsjes en de cultuur in de grotere steden.

Silves
Een klein dorpje met als middelpunt kasteel 'Castelo dos Mouros' op de bergtop. Rondom het kasteel kunt u opgravingen uit de 8e eeuw bewonderen. Ook heeft Silves in het centrum een kathedraal uit de 13e eeuw die u kunt bezoeken.

Caldas de Monchique
Een kuuroord in de buitenlucht. Midden in deze vallei vindt u een natuurlijke en warme waterbron. U kunt hier heerlijk tussen de sinaasappel- en bananenbomen tot rust komen.

Sagres point
Sagres point is het meest zuidwestelijke punt van Europa. Hier kunt u een 16e-eeuws fort bezoeken. Iets verderop ligt natuurpark Costa Vicentina Natural Park. Het heeft een oppervlak van 76.000 hectare en biedt prachtige flora en fauna om van te genieten.

Overnachtingen 6-daagse reis

5 nachten Monchique, Monchique Resort & Spa

Overnachtingen 8-daagse reis

7 nachten Monchique, Monchique Resort & Spa

Overnachtingen 10-daagse reis

9 nachten Monchique, Monchique Resort & Spa

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode . De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor deze reis.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Monchique Resort & Spa

Mocht je je eens in de bergen willen terugtrekken van het hectische leven van alledag, laat het dan in de Algarve zijn, in de bergen van Serra de Monchique. Dit gedeelte van Portugal staat bekend om haar groene valleien, vulkanische gebergte, wilde bloemen en eucalyptus- en pijnbomen overal waar je maar kijkt. Te midden van al dit moois vind je een modern staaltje architectuur in de vorm van een uniek vijfsterrenresort, het Macdonald Monchique Resort & Spa.

Het zeer luxe hotel heeft kortgeleden haar deuren geopend en biedt alles wat je je maar wenst op het gebied van welzijn en wellness. De Turkse baden, de Vichy-douche, de Zen Garden, de verfijnde behandelkamers voor massages en de verschillende zwembaden zijn echter niet de enige reden om naar de bergen van de Algarve af te reizen. Het resort beschikt daarnaast namelijk over drie verschillende restaurants én een eigen marktplaats, waar je kunt proeven van de authentieke smaken van Portugal. Dit alles combineer je natuurlijk het liefst met een rijk glas wijn, uitkijkend over de bergen.

De flora en fauna in de omgeving lenen zich voor ontspannende fiets- en wandeltochten, terwijl je voor wat vertier in de stad Faro met een uur rijden bereikt. Wat dichterbij kun je je in het dorp Monchique als een echte local voelen, struinend door de smalle straatjes of proevend van een sterk glaasje ‘Medronho’ in één van de cafés.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

De Algarve, de zonbestemming...

Otto-Mark Schaap, directeur & eigenaar

In het zuidelijkste puntje van Portugal vindt u de Algarve, waar de temperatuur stijgt en de prachtige kliffen en stranden u lokken. De Algarve heeft ruim 240 km zandstrand, een goede infrastructuur, veel zon en een gastvrije bevolking. Ontdek de vissersdorpjes, breng een bezoek aan grotere steden zoals Faro of maak een foto op de beroemde kaap Cabo de São Vicente. Eet een visje aan de boulevard van Olhão, bekijk de bootjes in het knusse Tavira, reserveer een golfbaan in Vilamoura of geniet van de heerlijke stranden in Monte Gordo. De Algarve heeft alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips