Zoek op land, regio of reis

×

In de voetsporen van de Romeinen...

In de voetsporen van de Romeinen

Fly-drive | 8, 10 of 15 dagen | Portugal

Maak kennis met Midden- en Zuid-Portugal. U reist vanuit Porto naar de Alentejo en eindigt de reis aan de Algarve. Onderweg verblijft u in unieke pousada's.

Vanaf 1033,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 08/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8, 10, 12 of 15 dagen | Portugal

U begint de reis in Viseu, gelegen ten zuiden van Porto en vervolgt de reis naar de universiteitsstad Coimbra. Via Queluz rijdt u naar Évora in de Alentejo en u sluit de reis af aan de Algarve. Een mooie route met onderweg een verblijf in authentieke accommodaties, pousada's.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Porto - Viseu, Pousada de Viseu, 130 km
Dag 2: Viseu - Condeixa-a-Nova, Conimbriga do Paco, 140 km
Dag 3: Condeixa-a-Nova - Queluz, Pousada Palacio de Queluz, 200 km
Dag 4: Queluz, Pousada Palacio de Queluz
Dag 5: Queluz - Évora, Pousada de Évora, 145 km
Dag 6: Évora - Sagres, Pousada de Sagres, 250 km
Dag 7: Sagres, Pousada de Sagres
Dag 8: Sagres - Luchthaven Faro, 115 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Heenvlucht naar Lissabon vanaf de gekozen luchthaven
- Terugvlucht vanaf Faro vanaf de gekozen luchthaven
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom in Portugal

Na aankomst op Porto luchthaven staat de auto voor u klaar en rijdt u naar Viseu, ooit de woonplaats van de beroemde 16e-eeuwse Portugese schilder Grão Vasco. U verblijft in de Pousada de Viseu, een prachtig gerestaureerd voormalig hospitaal. Vanaf de entree van het imposante neoklassieke gebouw kijkt u uit over het mooie omringende landschap en op het oude stadsdeel. Via de 15e-eeuwse toegangspoort bereikt u het historische centrum van Viseu met de indrukwekkende kathedraal en het beroemde Museum Grão Vasco.

Route: Luchthaven Porto - Viseu, 130 km

Dag 2: Op weg naar de universiteitsstad

Na het ontbijt verlaat u de Pousada de Viseu en rijdt u naar uw accommodatie in Condeixa, gelegen op 15 kilometer afstand van Coimbra. Coimbra ligt aan de Mondego-rivier en is sinds de 14e eeuw dé universiteitsstad van Portugal. De magnifieke Romeinse ruïnes van Conimbriga liggen op slechts 2 km afstand.

Route: Viseu - Condeixa-a-Nova, 140 km

Dag 3 - 4: Queluz

De volgende stop is Pousada Palacio de Queluz. Deze pousada, in 1995 geopend, ligt even ten noorden van Lissabon en is gehuisvest in het gebouw, waar vroeger de Koninklijke Garde was ondergebracht. Het ligt tegenover het oude Koninklijk Paleis, dat ook wel bekend staat als het "Portugese Versailles". Het restaurant Cozinha Velha, beroemd om de uitstekende keuken, is gevestigd in de oude keuken van het paleis.

Route: Condeixa-a-Nova - Queluz, 200 km

Dag 5: De bijzondere Alentejo

U vervolgt de reis in de regio Alentejo, een gebied waar u de meest afwisselende landschappen vindt. Hier wisselen de ruige kust, de glooiende graanvelden en de uitgestrekte vlakten elkaar af. Tussen de velden verschijnen de pittoreske in pastelkleuren geverfde huisjes, afgewisseld met sfeervolle kurkeiken en olijfbomen. De Moorse invloeden vertonen zich nog rijkelijk in de architectuur van de vele middeleeuwse vestigingsstadjes en de kastelen van het gebied brengen u terug naar de tijd waarin gevechten en veroveringen nog de dagelijkse gang van zaken waren. Ondanks dat deze regio maar liefst een derde van heel Portugal beslaat, zult u merken dat maar slechts een klein deel van de bevolking hier is gehuisvest. U overnacht in Évora, een ommuurd wit museumstadje, dat al in 1986 door UNESCO op de werelderfgoedlijst werd geplaatst. De pousada ligt aan een pleintje in het historische centrum en tegenover de Romeinse tempel van Diana.

Route: Queluz - Évora, 145 km

Dag 6 -7: De stranden van de Algarve

Na het ontbijt verlaat u Évora en rijdt u naar de Algarve. De pousada waar u verblijft, ligt vlakbij Cabo de São Vicente, de meest zuidwestelijk punt van Portugal en Europa.
Het stadje Sagres is beroemd om zijn eerste Portugese Zeevaart Academie. Het dankt zijn naam aan de oprichter van deze academie en de voortrekker van de Portugese ontdekkingsreizen, Infante Dom Henrique (Prins Hendrik de Zeevaarder). Vanuit de pousada heeft u een schitterend uitzicht over de oneindige oceaan.

Route: Évora - Sagres, 250 km

Dag 8 Terug naar huis

Vanuit de pousada rijdt u naar Faro luchthaven waar u de auto inlevert. Aansluitend vliegt u terug naar huis.

Route: Sagres - Luchthaven Faro, 115 km

Overnachtingen 8-daagse reis

1 nacht Viseu, pousada de Viseu
1 nacht Condeixa-a-Nova, Conimbriga do Paco
2 nachten Queluz, pousada de Queluz
1 nacht Evora, pousada de Evora
2 nachten Sagres, pousada de Sagres

Overnachtingen 10-daagse reis

2 nachten Viseu, pousada de Viseu
1 nacht Condeixa-a-Nova, Conimbriga do Paco
2 nachten Queluz, pousada de Queluz
2 nachten Évora, pousada de Évora
2 nachten Sagres, pousada de Sagres

Overnachting 12-daagse reis

2 nachten Viseu, pousada de Viseu
2 nacht Condeixa-a-Nova, Conimbriga do Paco
3 nachten Queluz, pousada de Queluz
2 nachten Évora, pousada de Évora
2 nachten Sagres, pousada de Sagres

Overnachtingen 15-daagse reis

3 nachten Viseu, pousada de Viseu
3 nachten Condeixa-a-Nova, Conimbriga do Paco
3 nachten Queluz, pousada de Queluz
2 nachten Évora, pousada de Évora
3 nachten Sagres, pousada de Sagres

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode . De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor deze reis.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Pousada de Viseu

Pousade de Viseu, geopend in 2009, ligt aan de rand van het historische centrum van Viseu en is gevestigd in het voormalige 18e eeuwse São Teotónio ziekenhuis. Vanaf de entree van het imposante neoklassieke gebouw met een beeldengroep, die staat voor Geloof, Hoop en Liefde, kijkt u uit over het prachtige omringende landschap en op het oude stadsdeel. Via de 15e eeuwse toegangspoort bereikt u het historische centrum van Viseu met de indrukwekkende kathedraal en het beroemde Museum Grão Vasco.


Pousada: Historisch, 80 kamers, zwembad en binnenzwembad.

Conimbriga Hotel do Paco

Conimbriga Hotel do Paco is geopend in 1993 en gelegen in het centrum van het stadje Condeixa-a-Nova op 10 minuten afstand van het oude centrum van Coimbra. De stad is terrasgewijs gebouwd tegen de oever van de Mondego rivier en sinds de 14e eeuw de universiteitsstad van Portugal. De magnifieke Romeinse ruïnes van Conimbriga liggen op slechts 2 km. Het hotel Coimbra in Condeixa ligt geweldig en biedt u alle comfort en luxe. De ruime entree loopt over in de tuin. Hier vindt u ook een grote bar met diverse comfortabele zitjes en open haard en het restaurant, een van de beste in de regio. Bacalhau du Chef is een absolute aanrader! Hotel Coimbra beschikt over 45 mooi ingericht kamers. In de grote tuin ligt een zwembad omgeven door comfortabele ligstoelen.

Pousada Palacio de Queluz

Deze Pousada, in 1995 geopend, ligt even ten noorden van Lissabon (17 km) en is gehuisvest in de klokkentoren, waar vroeger de Koninklijke Garde van het tegenover gelegen 18e eeuwse Paleis van Queluz was ondergebracht. Dit paleis staat ook wel bekend als het Portugese Versailles. Het restaurant Cozinha Velha beroemd om de uitstekende keuken is gevestigd in de oude keuken van het paleis.

Pousada de Evora

Tot 1965 was dit het Klooster van de Monniken van dos Lóios , gebouwd in de 15e eeuw naast de Romeinse Tempel van Diana. Deze Pousada, waarvan de voorgevel duidelijk de invloed van de Manueline stijl vertoont, ligt in het centrum van het witte museumstadje Évora, sinds het begin van de Portugese geschiedenis een belangrijk cultureel en politiek centrum. In 1986 werd Evora door de UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst.

De kamers van het Pousada Convento de Évora bestaan uit de oude cellen van de Lóios monniken, die zorgvuldig zijn gerenoveerd in termen van comfort, maar waarbij toch alle originele en historische elementen zijn behouden. De eigen badkamers zijn uitgerust met een ligbad en een douche. Alle kamers zijn voorzien van gratis WiFi, een minibar, airconditioning, een kluisje en een flatscreen-tv. U kunt genieten van alle moderne gemakken, samen met de unieke ervaring van het slapen in een cel.

Het restaurant van het Pousada serveert Portugese gerechten en heeft binnen een chique eetzaal en een overdekt terras bij het zwembad. Er is ook een bar en een grote lobby met veel zitplaatsen.

Het Pousada Convento de Évora beschikt over een 24-uursreceptie die paardrijdtochten en wandeltochten voor u kan regelen. U kunt ook een wandeling maken door het centrum van de stad en een bezoek brengen aan het Giraldo-plein met de 16e eeuwse fontein. De accommodatie biedt gratis parkeergelegenheid.

Pousada de Sagres

Pousada do Infante werd in 1960 geopend en ligt in de provincie Algarve, vlakbij Cabo de São Vicente, de meest zuidwestelijk punt van Portugal en Europa in het stadje Sagres, beroemd om zijn eerste Portugese Zeevaart Academie. Het dankt zijn naam aan de oprichter van deze academie en voortrekker van de Portugese ontdekkingsreizen, Infante Dom Henrique (Prins Hendrik de Zeevaarder). Vanuit deze Pousada heeft u een schitterend uitzicht over de oneindig grote oceaan.

Alle kamers hebben airconditioning, verwarming, telefoon, minibar, satelliettv, safe en badkamer met bad/douche + wc. De suite is ruimer en heeft een apart salon. Alle kamers hebben een schitterend uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Sport en ontspanning :openluchtzwembad met ligstoelen en parasols (het hele jaar open, afhankelijk van de weersomstandigheden), tennis. In de omgeving: tal van golfterreinen, watersporten en paardrijden.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

De universiteitsstad Coimbra...

Otto-Mark Schaap, directeur & eigenaar

Coimbra staat vooral bekend om zijn indrukwekkende universiteit die sinds de 13e eeuw bestaat en inmiddels ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De universiteit staat in de bovenstad en is via smalle straatjes bereikbaar. Struin na uw bezoek aan de universiteit door de gezellige straatjes en geniet van een kop koffie en een typisch Portugees gebakje, zoals de pastel de nata, pasteis de Santa Clara of arrufadas in één van de historische cafés in de benedenstad.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips