Zoek op land, regio of reis

×

Collection Special 7 De historie van Portugal...

Braga, Coimbra, Alentejo & Sintra | Pousada & Collection special

Fly-drive | 8 dagen | Portugal

Ontdek Portugal met een reis langs de mooiste plekken in Braga, Coimbra, Alentejo en Sintra met onze Collection Hotels!

Vanaf 817,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 30/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8 dagen | Portugal

Beleef in een reis de diversiteit van Portugal. Het Noorden van Portugal biedt rust en ruimte en hier ontdekt u de authentieke Portugese tradities. De eerste nacht brengt u door in het historische Braga, wat Portugese traditie ademt. In Coimbra wordt u verrast door de prachtige binnenplaatsen, imposante trappen en middeleeuwse bogen. Vervolgens maakt u kennis met de Alentejo een regio vol geschiedenis en cultuur. Dwaal door straten van Evora en bezoek de Capela dos Ossos (bottenkapel) of ontdek de vestiging stadjes Marvao en Beja. Sluit de reis af met een bezoek aan Castelo dos Mouros en een wandeling door het indrukwekkende Parque & Palácio de Monserrate in Sintra.

Op de luchthaven van Lissabon kan de huurauto ingeleverd worden en vliegt u terug naar Nederland met een tas vol herinneringen aan uw fly drive door Portugal!

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Porto - Braga, Vila G Collection Braga, 58 km
Dag 2: Braga, Vila G Collection Braga
Dag 3: Braga - Coimbra, Vila G Coimbra, 175 km
Dag 4: Coimbra - Alter do Chão, Vila G Collection Alter de Real, 184 km
Dag 5: Alter do Chão, Vila G Collection Alter de Real
Dag 6: Alter do Chão - Elvas, Vila G Collection Elvas, 66 km
Dag 7: Elvas - Sintra, Vila G Sintra, 238 km
Dag 8: Sintra - Luchthaven Lissabon, 35 km

Lees meer onder 'programma'. De beschreven Pousada / Collection route is onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: Historisch Braga

De reis begint in Braga is een van de oudste steden van Portugal. ‘Bracara Augusta’ werd meer dan 2000 jaar geleden door keizer Augustus gesticht en ligt op een van de belangrijkste Romeinse verbindingswegen van het Iberisch Schiereiland. De stad wordt gezien als de meest heilige stad van Portugal dankzij de diverse kerken, kloosters en architectuur. Vergeet niet om het heiligdom Bom Jesus do Monte te bezoeken net buiten de stad, het symbool van de stad met een monumentaal trappencomplex. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Guimarães is gelegen op slechts een halfuur rijden ideaal voor een uitstapje. Het historische centrum van Guimarães is in 2001 tot werelderfgoed van UNESCO verklaard. Er zijn namelijk talloze monumenten te vinden. De stad is gelegen in een zacht glooiend heuvellandschap aan de rand van het Santa Catharina gebergte en heeft kastelen, prachtige pleinen en smalle straatjes.


Route: Luchthaven Porto - Braga, 54 km

Dag 3: Universiteitsstad Coimbra

U rijdt van Braga naar Coimbra. Coimbra is een kleine stad met een rijke geschiedenis die terug te zien in de verschillende monumenten uit de tijd van de Romeinen. In Museu Nacional Machado de Castro gaat u terug in de tijd met een bezoek aan de Romeinse cryptoporticus (ondergronds gangenstelsel). Een bezoek aan het klooster Mosteiro de Santa Cruz is een must. Hier bevindt zich de graftombe van de eerste koning van Portugal, Afonso Henriques. Als u even de stad achter u wilt laten, liggen de magnifieke Romeinse ruïnes van Conimbriga op slechts 2 km. Deze stad en haar omgeving ademt werkelijk historie.

Route: Braga - Coimbra,175 km

Dag 4 - 5: De Alentejo

U rijdt van Coimbra naar Alter do Chão in de rustige Alentejo regio. Alter do Chão is een rustig dorpjes en dateert uit de Romeinse periode. De restanten van deze tijd kunt u terug vinden in de stad zoals oude Romeinse brug.

Een bezoek aan het pittoreske Monsaraz is aan te raden. Gelegen op 342 meter hoogte vindt u dit dorpje vol witte huizen met rode daken, smeedijzeren balkonnetjes en bijzondere schoorstenen van ruim 300 jaar oud. De tijd heeft hier stil gestaan. Het is alsof u in een ansichtkaart bent beland in deze sprookjesachtige stad.

Route: Coimbra - Alter do Chão, 184 km

Dag 6: Het ommuurde stadje Elvas

De sporen van de strijd voor de onafhankelijkheid van Portugal kunt u terug vinden in Elvas Bijzonder zijn de strategisch gebouwde stadsmuren die de stad omringen en tijdens de strijd beschermde. Een must is het bezoeken van het indrukwekkende stervormige fort Forte de Nossa Senhora da Graça. Met een omtrek van 10 km is het een unieke constructie en vormde een belangrijke verdedigingslijn gedurende de onafhankelijkheidsoorlog tegen Spanje.

Route: Alter do Chao - Elvas, 65 km

Dag 7: Sprookjesachtig Sintra

De laatste bestemming is het mysterieuze, maar ook sprookjesachtige plaatsje Sintra, dat werd uitgeroepen tot werelderfgoed van UNESCO. Het was het vroegere zomerverblijf van de Portugese adel. Het was het vroegere zomerverblijf van de Portugese adel. De stad staat vol met prachtige kleurrijke kastelen, paleizen en landhuizen omringd door mooie ruïnes en parken.

Boven op de heuvel van Monte da Pena bevind zich een van de meest romantische paleizen van het land, het Palácio da Pena. Het visite kaartje van de stad en herkenbaar door zijn uitgesproken kleuren. Niet alleen een bezoek waard voor het uitzicht en fantasierijke reconstructie maar ook voor zijn interieur en bijzondere kapel. Naast het Palácio da Pena kunt u Parque Nacional da Pena vinden. Hier dwaalt u rond tussen 2000 verschillende plantsoorten en verborgen plekjes. Het is een stevige klim naar boven maar het uitzicht vanaf het uitzicht punt Cruz Alta is schitterend.

Vanuit Sintra ligt Lissabon op een korte afstand en een interessante stad om de reis mee af te sluiten. Bezoek Castelo de São Jorge, het hoogste punt van de stad gelegen in een van de meest typische wijken. Lissabon is trost op zijn 2 unieke monumenten die op de werelderfgoedlijst staan. Klooster Mosteiro Jeónimos en de Torre de Belém, 2 pareltjes die niemand onberoerd laten. Op het Praça do Comércio stond vroeger een groot paleis verwoest door de aardbeving in 1755. Hier vindt u vele restaurants en de fotogenieke triomfboog Arco de Rua Augusta.

Route: Elvas - Sintra, 237 km

Dag 8: Einde van de reis

Helaas is het tijd om Portugal te verlaten, u brengt de huurauto terug naar de luchthaven van Lissabon. Tijdens de vlucht terug naar huis kunt u nagenieten van al het moois dat Portugal u gebracht heeft!

Route: Sintra - Luchthaven Lissabon, 35 km

Overnachtingen 8-daagse reis

2 nachten Braga
1 nacht Coimbra
2 nachten Alter do Chao
1 nacht Elvas
1 nacht Sintra

Overnachtingen 10-daagse reis

2 nachten Braga
2 nachten Coimbra
2 nachten Alter do Chao
2 nachten Elvas
1 nacht Sintra

Overnachtingen 12-daagse reis

2 nachten Braga
3 nachten Coimbra
2 nachten Alter do Chao
3 nachten Elvas
1 nacht Sintra

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Verleng uw reis met een luxe verblijf in een historisch landhuis

Verleng uw reis met een luxe verblijf in een historisch landhuis
Verblijf in een traditioneel landhuis in Noord-Portugal, ontdek de omgeving en geniet van gratis inbegrepen extra's. U verblijft tijdens de verlenging in hotel Paco de Vitorino****, een landhuis gelegen in het plaatsje Vitorino das Donas, nabij Ponte de Lima.Het landgoed biedt een grote barok tuin met fruitbomen, een fontein en zitgelegenheiden. Bij het een zwembad heeft u uitzicht op de rivier de Lima. In de avond is het, als het frisser wordt bij de open haard in de grote zithoek, achter de receptie, heerlijk vertoeven. In de kelder is een oude wijnmakerij ingericht tot bibliotheek waar bordspellen gespeeld kunnen worden. Paco de Vitorino laat natuur en cultuur samenkomen met comfort en luxe. Een heerlijk hotel om enige dagen tot rust te komen en te genieten van het portugese plattelands leven.

De kamers kijken uit over de prachtige tuin of het omliggende landschap en liggen verdeeld over drie verschillende gedeeltes. Alle kamers bieden koffie- en theefaciliteiten, een kluis, airconditioning en een marmeren badkamer. Het ontbijt kan zowel binnen als buiten op balkon worden genuttigd.

Er is gratis WIFI aanwezig.

Bij de accommodatie is op aanvraag dineren mogelijk!

Tijdens uw verblijf is er een aantal extra’s voor u gereserveerd;
- Ontdek de omgeving met een mountainbike (1 dag huur inbegrepen)
- geniet van een wijnproeverij
- een gratis fles Vinho Verde
- een heerlijk diner (excl. drankjes).

Paco de Vitorino

Hotel Paco de Vitorino is een voormalig herenhuis gelegen op een groot landgoed in het plaatsje Vitorino das Donas, nabij Ponte de Lima, op een uur rijden van het vliegveld van Porto. Het landgoed biedt een grote barok tuin met fruitbomen, een fontein en zitgelegenheiden. Bij het een zwembad heeft u uitzicht op de rivier de Lima. In de avond is het, als het frisser wordt bij de open haard in de grote zithoek, achter de receptie, heerlijk vertoeven. In de kelder is een oude wijnmakerij ingericht tot bibliotheek waar bordspellen gespeeld kunnen worden. Paco de Vitorino laat natuur en cultuur samenkomen met comfort en luxe. Een heerlijk hotel om enige dagen tot rust te komen en te genieten van het portugese plattelands leven.

De kamers kijken uit over de prachtige tuin of het omliggende landschap en liggen verdeeld over drie verschillende gedeeltes. Alle kamers bieden koffie- en theefaciliteiten, een kluis, airconditioning en een marmeren badkamer. Het ontbijt kan zowel binnen als buiten op balkon worden genuttigd.

Er is gratis WIFI aanwezig.

Bij de accommodatie is op aanvraag dineren mogelijk!

Paco de Vitorino Paco de Vitorino Paco de Vitorino Paco de Vitorino

Vila G Collection Braga | Braga

Braga is een van de culturele steden van Portugal. Hier heeft men op een mooie manier het heden en verleden met elkaar verbonden. De stad is in het hart van de Minho regio. Het collection hotel in Braga, gebouwd in 1508, was voorheen een klooster, daarna een ziekenhuis en nu een van de mooiste hotels van de regio en ligt op 2,9 km van de kathedraal Braga Se. In het hotel kunt u gebruik maken van het restaurant, de gratis privéparkeergelegenheid, het binnen- en buitenzwembad en de bar. U heeft toegang tot gratis WiFi in de gehele accommodatie. Vila G Collection Braga ligt op 5 km afstand van de Universiteit van Minho - Braga Campus en 2,5 km van het Biscainhos Museum. Een prachtig hotel dat na de verbouwing een en al luxe uitstraalt…..een aanrader!

Vila G Coimbra | Coimbra

Een modern hotel gelegen aan de oevers van de Mondego rivier op korte afstand van het historische centrum van Coimbra. Het hotel is voorzien van alle luxe en comfort en het uitgangspunt om het UNESCO centrum van de stad te bezoeken. De oude universiteit, de kathedraal zijn een bezoek meer dan waard. Per auto reist u naar de opgravingen van Condeixa, Viseu of bijvoorbeeld naar de badplaats Fiqueira da Foz. Vila Gale Coimbra heeft warm ingerichte kamers die allen zijn voorzien van airconditioning. U kunt tevens gratis gebruikmaken van WiFi en gebruik maken van een binnen- en buitenzwembad en diverse spabehandelingen (tegen betaling). In het restaurant kunt u genieten van een à-la-cartemenu en in de bar kunt u een heerlijk drankje drinken. Het hotel in Coimbra ligt op minder dan 10 minuten lopen van het treinstation en biedt uitzicht op de rivier de Mondego.

Vila G Alter Real | Alter do Chao

Een prachtig boutique hotel gelegen in de regio Alentejo, in Alter do Chão. Deze voormalige paardenboerderij is volledig gerestaureerd en werkelijk een paleisje om in te verblijven. U vindt hier o.a. een spa, zwembaden (buiten en binnen) en hot tub en een restaurant. Het 4-sterrenhotel beschikt tevens over een bar waar u o.a. kunt genieten van lokale wijnen uit de Alentejo. Op het landgoed draait veel om de Lusitano paarden, aangezien een van de befaamdste stallen hier gevestigd is. Bij dit traditionele hotel kunt u dan ook een paardrijtocht of een ritje per koets maken door de prachtige noordelijke Alentejo streek. De kamers zijn o.a. voorzien van airconditioning en gratis wifi. Marvão ligt op 50 km van Vila Gale Collection Alter Real en Castelo de Vide ligt op 45 km afstand. Vila Gale Collection Alter Real is een verrassend hotel; mooi, comfortabel, luxe en gelegen in alle rust!

Vila G Collection Elvas | Elvas

Vila Gale Collection Elvas is gelegen in het hart van het historische centrum van de stad Elvas in de Alentejo. Het voormalige klooster is perfect gelegen binnen de historische stadsmuren. Als u eenmaal binnen de muren bent, lijkt het alsof u een sprookje binnenwandelt. Het kasteel mag u niet missen, evenals de zeventiende-eeuwse muren en de achthoekige Dominicaanse Nonnenkerk en de Schandpaalbuurt. In de buurt kunt u een bezoek brengen aan het Christusmuseum in Sousel, of een bezoek brengen aan de steden Mérida of Cáceres, die beide ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Het unieke hotel is volledig gerenoveerd en nu van alle luxe voorzien. In het gehele hotel kunt u gebruik maken van gratis wifi. U kunt dineren bij een van de twee restaurants met een lokaal gastronomisch aanbod of de dag afsluiten met een heerlijk drankje in de mooie bar waar het hotel over beschikt. Om te ontspannen kunt u gebruik maken van het buiten- of binnen zwembad en de spa met massageruimtes, Turks stoombad en sauna. Een verblijf in dit hotel is een samenkomen van eenvoud in het verleden en luxe in het heden; een echte aanrader!

Vila G Sintra Resort Hotel | Sintra

Prachtig gelegen en omgeven door groen met uitzicht over het Palacio de Pena biedt dit mooie 5-sterren hotel u alle luxe en ook alles wat u wenst op het gebied van wellness. Op slechts enkele minuten van de UNESCO stad Sintra, maar ook op korte afstand van het strand en natuurlijk van Portugals trotse hoofdstad Lissabon. De kamers en suites van het Vila G Sintra bieden een maximaal comfort. Iedere kamer beschikt over een balkon, airconditioning, een minibar, een kluisje, een televisie en gratis WiFi. U kunt gastronomisch genieten in twee restaurants met uitzicht op Várzea de Sintra en het Paleis van Pena.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Onbekend Noord-Portugal...

Colinda Klijn, Reisspecialist

In Noord-Portugal valt zoveel te ontdekken... Uiteraard mag u steden als Guimaraes en Braga of het bruisende Porto niet missen. Bezoekt u ook eens Capela do Senhor da Pedra, bijzonder vanwege zijn zeshoekige vorm en gelegen op de rotsen aan de zee. Maak een tochtje in een moliceiro (boot) in Aveiro, het Venetië van Portugal. In het achterland ligt de Fraga da Pena waterval verstopt. U komt hier via smalle weggetjes, dwars door kleine dorpjes. Wandel over de stepping stones in Chaves en slenter door het historische centrum. Mijn advies, neem de tijd voor deze prachtige regio!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips