Zoek op land, regio of reis

×

Collection Special 8 Doorkruis Portugal van Noord naar de Algarve...

Braga, Coimbra, Alentejo & Algarve | Pousada & Collection special

Fly-drive | 8, 10 of 12 dagen | Portugal

Ontdek Portugal met een fly drive langs de mooiste plekken in Braga, Coimbra, Alentejo en Algarve met onze Collection Hotels!

Vanaf 855,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 08/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8 dagen | Portugal

Rij vanuit het prachtige groene noorden naar de witte stranden van de Algarve. Bewonder de architectuur en de vele monumenten in Braga en Guimaraes. Proef de Portugese cultuur in universiteitsstad Coimbra met zijn prachtige binnenplaatsen, imposante trappen en middeleeuwse bogen. Vervolg de reis naar de rustige Alentejo regio, dwaal door de straten van UNESCO stadje Evora. Eindig de reis aan de kust van Tavira met zijn gezellige pleintjes en proef de lokale delicatesse in de gezellige restaurants. Kortom een reis vol diversiteit!

Op de luchthaven van Lissabon kan de huurauto ingeleverd worden en vliegt u terug naar Nederland. Ook genieten van deze prachtige roadtrip van Braga naar de Algarve? Boek dan gauw uw reis!

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Porto - Braga, Vila G Collection Braga, 58 km
Dag 2: Braga, Vila G Collection Braga
Dag 3: Braga - Coimbra, Vila G Coimbra, 175 km
Dag 4: Coimbra - Alter do Chão, Vila G Collection Alter de Real, 184 km
Dag 5: Alter do Chão, Vila G Collection Alter de Real
Dag 6: Alter do Chão - Elvas, Vila G Collection Elvas, 66 km
Dag 7: Elvas - Tavira, Vila G Albacora, 270 km
Dag 8: Tavira - Luchthaven Faro, 45 km

Lees meer onder 'programma'. De beschreven Pousada / Collection route is onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: Historisch Braga

De reis begint in het prachtige noorden in Braga. In de oude binnenstad vindt u kerken, charmante gebouwen en fijne café ideaal om in rond te dwalen. Op het plein Praça da República kunt u een glimp van het lokale leven opvangen, dit plein het bruisende hart van de stad. De karakteristieke gebouwen zijn versierd met kleurrijke tegels en daardoor fotogeniek.

U kunt u verblijf in Braga combineren met een uitstap naar Guimarães. Deze historische stad is nauw verbonden met het ontstaan en de identiteit van Portugal. U gaat terug naar de middeleeuwse tijd in het historische centrum door het goed bewaarde cultureel erfgoed. Of bezoek het Peneda-Gerês National Park het oudste natuurpark van Portugal waar menselijke activiteiten harmonieus samen gaan met de natuur.


Route: Luchthaven Porto - Braga, 54 km

Dag 3: Universiteitsstad Coimbra

U rijdt van Braga naar Coimbra. In deze stad, die terrasgewijs is gebouwd tegen de oever van de Mondego-rivier, wordt u regelmatig verrast door prachtige binnenplaatsen, imposante trappen en middeleeuwse bogen. Op de trappen van kathedraal Sé Velha heeft u kans om naar het prachtige Fado de Coimbra te luisteren gezongen met veel emotie door studenten in zwarte capes. Nabij het plein Praça do Comercia bevindt zich onder andere de São Bartolomeu kerk en de São Tiago kerk omgeven door verschillende 17de- en 18de -eeuwse gebouwen. Op dit plein kunt u in de middag een bakje koffie drinken of in de avond heerlijk uiteten bij een van zijn vele terrasjes.

Route: Braga - Coimbra,175 km

Dag 4 - 5: Genieten in de Alentejo

U rijdt van Coimbra naar Alter do Chão in de rustige Alentejo regio. U rijdt langs authentieke dorpjes met een prachtig groen landschap. Wandelliefhebbers kunnen de benen strekken op een van de 1000 km aan wandelroutes. De routes variëren van makkelijk tot moeilijk waardoor er voor elke wandellaar een geschikte route is.

Alle stadjes ademen de geschiedenis van Portugal, zoals ook Portalegre en Beja. Portalegre is gelegen in de bergen van de Serra de Sào Mamede nabij de Spaanse grens. De stad is gemakkelijk te voet te verkennen en het voormalig huis Casa-Museu de José Régio, een Portugese dichter, is een bezoek waard. In de omgeving kunt u vele uitkijktorens van kerken ontdekken.


Route: Coimbra - Alter do Chão, 184 km

Dag 6: Het ommuurde stadje Elvas

Uw kennismaking met de Alentejo sluit u af in Elvas. Elvas is een van Portugals verborgen parels. Een historische stadje met warm stadshart. Bezoek het kasteel een van de best bewaarde vestingwerken in Europa, gelegen op het hoogste punt van de stad. Interessante museums zijn onder andere het Joodsmuseum en het pruimenmuseum.

Route: Alter do Chão - Elvas, 65 km

Dag 7: Afsluiting aan de Algarve

U gaat door naar alweer de laatste stop in deze reis door het prachtige Portugal. Het mooie stadje Tavira is gelegen aan weerszijden van de Gilão rivier met haar Romeinse brug, historische kerken en herenhuizen, maar ook gezellige pleintjes en een keur aan restaurantjes. Proef de typische bladerdeeghapjes uit Tavira en bekijk de oude watertoren. U verblijft buiten de stad en dichterbij de kust. De witte stranden van Ilha de Tavira liggen op slechts een paar minuten bij u vandaan.

Route: Elvas - Tavira, 350 km

Dag 8: Einde van de reis

Helaas is het tijd om Portugal te verlaten, u brengt de huurauto terug naar de luchthaven van Faro. Tijdens de vlucht terug naar huis kunt u nagenieten van al het moois dat Portugal u gebracht heeft!

Route: Tavira - Luchthaven van Faro, 45 km

Overnachtingen 8-daagse reis

2 nachten Braga
1 nacht Coimbra
2 nachten Alter do Chao
1 nacht Elvas
1 nacht Tavira

Overnachtingen 10-daagse reis

2 nachten Braga
2 nachten Coimbra
2 nachten Alter do Chao
2 nachten Elvas
1 nacht Tavira

Overnachtingen 12-daagse reis

2 nachten Braga
3 nachten Coimbra
2 nachten Alter do Chao
3 nachten Elvas
1 nacht Tavira

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Vila G Collection Braga | Braga

Braga is een van de culturele steden van Portugal. Hier heeft men op een mooie manier het heden en verleden met elkaar verbonden. De stad is in het hart van de Minho regio. Het collection hotel in Braga, gebouwd in 1508, was voorheen een klooster, daarna een ziekenhuis en nu een van de mooiste hotels van de regio en ligt op 2,9 km van de kathedraal Braga Se. In het hotel kunt u gebruik maken van het restaurant, de gratis privéparkeergelegenheid, het binnen- en buitenzwembad en de bar. U heeft toegang tot gratis WiFi in de gehele accommodatie. Vila G Collection Braga ligt op 5 km afstand van de Universiteit van Minho - Braga Campus en 2,5 km van het Biscainhos Museum. Een prachtig hotel dat na de verbouwing een en al luxe uitstraalt…..een aanrader!

Vila G Coimbra | Coimbra

Een modern hotel gelegen aan de oevers van de Mondego rivier op korte afstand van het historische centrum van Coimbra. Het hotel is voorzien van alle luxe en comfort en het uitgangspunt om het UNESCO centrum van de stad te bezoeken. De oude universiteit, de kathedraal zijn een bezoek meer dan waard. Per auto reist u naar de opgravingen van Condeixa, Viseu of bijvoorbeeld naar de badplaats Fiqueira da Foz. Vila Gale Coimbra heeft warm ingerichte kamers die allen zijn voorzien van airconditioning. U kunt tevens gratis gebruikmaken van WiFi en gebruik maken van een binnen- en buitenzwembad en diverse spabehandelingen (tegen betaling). In het restaurant kunt u genieten van een à-la-cartemenu en in de bar kunt u een heerlijk drankje drinken. Het hotel in Coimbra ligt op minder dan 10 minuten lopen van het treinstation en biedt uitzicht op de rivier de Mondego.

Vila G Alter Real | Alter do Chao

Een prachtig boutique hotel gelegen in de regio Alentejo, in Alter do Chão. Deze voormalige paardenboerderij is volledig gerestaureerd en werkelijk een paleisje om in te verblijven. U vindt hier o.a. een spa, zwembaden (buiten en binnen) en hot tub en een restaurant. Het 4-sterrenhotel beschikt tevens over een bar waar u o.a. kunt genieten van lokale wijnen uit de Alentejo. Op het landgoed draait veel om de Lusitano paarden, aangezien een van de befaamdste stallen hier gevestigd is. Bij dit traditionele hotel kunt u dan ook een paardrijtocht of een ritje per koets maken door de prachtige noordelijke Alentejo streek. De kamers zijn o.a. voorzien van airconditioning en gratis wifi. Marvão ligt op 50 km van Vila Gale Collection Alter Real en Castelo de Vide ligt op 45 km afstand. Vila Gale Collection Alter Real is een verrassend hotel; mooi, comfortabel, luxe en gelegen in alle rust!

Vila G Collection Elvas | Elvas

Vila Gale Collection Elvas is gelegen in het hart van het historische centrum van de stad Elvas in de Alentejo. Het voormalige klooster is perfect gelegen binnen de historische stadsmuren. Als u eenmaal binnen de muren bent, lijkt het alsof u een sprookje binnenwandelt. Het kasteel mag u niet missen, evenals de zeventiende-eeuwse muren en de achthoekige Dominicaanse Nonnenkerk en de Schandpaalbuurt. In de buurt kunt u een bezoek brengen aan het Christusmuseum in Sousel, of een bezoek brengen aan de steden Mérida of Cáceres, die beide ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Het unieke hotel is volledig gerenoveerd en nu van alle luxe voorzien. In het gehele hotel kunt u gebruik maken van gratis wifi. U kunt dineren bij een van de twee restaurants met een lokaal gastronomisch aanbod of de dag afsluiten met een heerlijk drankje in de mooie bar waar het hotel over beschikt. Om te ontspannen kunt u gebruik maken van het buiten- of binnen zwembad en de spa met massageruimtes, Turks stoombad en sauna. Een verblijf in dit hotel is een samenkomen van eenvoud in het verleden en luxe in het heden; een echte aanrader!

Vila G Albacora | Albacora

Dit ECO hotel is gevestigd in de voormalige huizen en werkplaatsen van tonijnvissers en ligt prachtig aan de rivier, nabij het strand in het natuurreservaat Ria Formosa. Het strand is per boot bereikbaar. Het centrum van Tavira ligt op korte afstand. Voor de natuurliefhebber een prachtige plek om aan de Algarve te verblijven.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Onbekend Noord-Portugal...

Colinda Klijn, Reisspecialist

In Noord-Portugal valt zoveel te ontdekken... Uiteraard mag u steden als Guimaraes en Braga of het bruisende Porto niet missen. Bezoekt u ook eens Capela do Senhor da Pedra, bijzonder vanwege zijn zeshoekige vorm en gelegen op de rotsen aan de zee. Maak een tochtje in een moliceiro (boot) in Aveiro, het Venetië van Portugal. In het achterland ligt de Fraga da Pena waterval verstopt. U komt hier via smalle weggetjes, dwars door kleine dorpjes. Wandel over de stepping stones in Chaves en slenter door het historische centrum. Mijn advies, neem de tijd voor deze prachtige regio!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips