Zoek op land, regio of reis

×

Reisinspiratie Alentejo...

Alentejo - tijd om te genieten

door Monique Meijer

De Alentejo regio in Portugal is de minst bekende regio van het land, maar zeker een bezoek waard! De regio wordt begrenst door de rivier de Taag in het noorden en door de Algarve in het zuiden. In de Alentejo maakt u kennis met de natuur, rust, een glooiend landschap en een rijkdom aan uniek erfgoed. Tussen de korenvelden en wijngaarden vindt u middeleeuwse vestingstadjes met in de architectuur nog Moorse invloeden. De Alentejo staat bekend om de vele lokale gerechten, de traditionele hapjes en de wijnproeverijen. Kortom, deze streek is een heerlijke bestemming, waar u kennis maakt met de vriendelijke Portugese bevolking.

Routes door authentiek Portugal
Vanuit Lissabon bent u per huurauto binnen een paar uur midden in de Alentejo, het platteland van Portugal, en heeft u de vrijheid om het achterland en de mooie stadjes in eigen tempo te ontdekken. De Alentejo is het gehele jaar goed te bereizen per auto; de wegen zijn prima en de bewegwijzering laat niets te wensen over. Fijne bijkomstigheid is dat er in de wintermaanden nog steeds kans is op een aangename temperatuur.

Rust en actief
Laat u onderweg verrassen door de gastvrijheid van de lokale bevolking; ook al heeft men weinig, men zal alles delen. Meng u in de levenswijze van de lokale bevolking en geniet van lekker eten en een goed glas wijn! Het prachtige landschap nodigt uit tot wandelingen, fietstochten, een jeeptocht, een boottocht op het stuwmeer of een onvergetelijke ballonvaart.

Unesco, kurk en marmer
Stadjes als Évora en Marvão mogen niet gemist worden. Évora is door UNESCO gekwalificeerd als werelderfgoed. Dwalend door Évora ziet u de vele historische invloeden; van Romeins tot neoklassiek, gotisch, renaissance en barok. Het stadje Marvão is alleen al bijzonder om zijn ligging. Het stadje ligt bovenop de ontoegankelijke steile berg van de Serra van Sapoio. Marvão stond model voor een groot deel van de vestingwerken en forten in de Alentejo. De streek staat tevens bekend om de marmergroeven, die te vinden zijn in Estremoz en Vila Viçosa

Het stuwmeer
Bekijk ’s nachts de sterren in het gebied rondom het meer van Alqueva, de eerste ‘Starlight Tourism Destination’ van de wereld. De lucht in de Alentejo is nog helder en schoon, wat 's nachts vaak unieke beelden oplevert; de sterrenhemel lijkt op een zwarte deken met miljoenen heldere sterren. Zelfs de gemeenten rondom het meer dimmen de straatlantaarns zoveel mogelijk om dit fenomeen met het blote oog zichtbaar te maken.

Pousada of paleis
Sluit uw dag af op een fijne overnachtingsplaats. In de Alentejo is het aanbod heel divers. U vindt hier accommodaties met charme, een gastvrije ontvangst, comfort en modern design. Zelfs overnachten aan boord van een boot op het stuwmeer of in een pousada of paleis behoort tot de mogelijkheden.

Mijn persoonlijke tips voor de Alentejo
- Bezoek de bottenkerk in Evora
- Maak kennis met de gastvrije bevolking
- Ontdek de Alentejo per huurauto
- Proef de heerlijke wijnen
- Overnacht in een pousada
- Reserveer een kookcursus en maak kennis met de Portugese keuken


Klik hier om gelijk naar ons reisaanbod te gaan.


©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips