Zoek op land, regio of reis

×

Sahara...

Sahara

Bij een reis door het land van duizend en één nacht denkt u waarschijnlijk ook aan een verblijf in de woestijn. Er zijn twee gebieden waar u de woestijn vandaan kunt bezoeken. Dit zijn de Erg Chebbi (Merzouga) en de Erg Chegaga (Zagora), wij bieden in de meeste gevallen de prachtige duinen met de oranje-rode kleuren aan van de Erg Chebbi. In verband met de lange rijtijden zullen wij altijd een tussenovernachting aanhouden op weg van en naar de woestijn.

Aan de rand van de Erg Chebbi woestijn ligt het stadje Merzouga; dit is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de woestijn, vanuit hier vertrekken de kamelen naar de tentenkampen in de woestijn. Het stadje zelf leeft van het toerisme, dus meer dan een café, souvenir winkeltjes en accommodaties vindt u hier niet.

De rit per kameel is een prachtig: het klimaat wordt droger en droger naarmate u verder naar het zuidoosten rijdt. De rotspartijen maken plaats voor zandvlaktes met enkele bosjes of palmbomen en als u geluk heeft komt u hier en daar een verdwaalde wilde kameel tegen. Tip: zorg dat u ergens onderweg een 'woestijndoek' scoort; u gaat deze 100% nodig hebben als u de woestijn in gaat (denk: zandstormen, mogelijke rukwinden en zand überhaupt).

De Erg Chebbi is onderdeel van de Sahara en u kunt hier dan ook overnachten in een tentenkamp, van basic tot luxe. Geniet van een typisch Marokkaanse maaltijd, bewonder de meest heldere sterrenhemel terwijl u bij het kampvuur zit en luister naar de muziek van de berbers.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips