Zoek op land, regio of reis

×

Centraal Schotland...

Centraal Schotland

In Centraal Schotland wordt u verrast met de mooiste kastelen en een prachtige natuur. Het is centraal gelegen en dus makkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer.

Ontdek de charme van East Neuk, een aantrekkelijk plaatsje aan de Noordzeekust. Hier bevinden zich pittoreske vissersdorpjes met kenmerkende rode pannendaken en trapgevels, een erfenis van eeuwenoude handelsbetrekkingen met de Lage Landen. Neem ook een kijkje bij de gezellige steden zoals St. Andrews en Dundee.

In Centraal Schotland bevindt zich ook een indrukwekkend historisch kasteel, genaamd Glamis Castle. Glamis Castle is een van de mooiste kastelen van Schotland, waar volgens vele verhalen de ‘Grey Lady’ al vanaf 1530 spookt. Daarnaast mag een bezoekje aan Scone Palace zeker niet worden vergeten. Dit zeer mooie Georgiaanse paleis, gelegen in Perth, speelde een belangrijke rol in de Schotse geschiedenis en is zeker de moeite waard.

Van valleien met bossen tot rustige lochs (meren). Zoals gezegd beschikt Centraal Schotland over een prachtige natuur. Bij een bezoek aan Stirling, een enorm kasteel dat hoog boven de stad uittorent, heeft u schitterend uitzicht over de beboste Trossachs-regio waar het wilde en prachtige archetypische schotse landschap te zien is. Bent u dol op wandelen of fietsen? Dan kunt u het best Loch Leven Heritage Trial in Kinross bezoeken. Dit schilderachtige 22 kilometer lange circuit van is een van de beste wandel- en fietsroutes voor alle niveaus in Schotland. Het verbindt de Kinross Pier, het natuurreservaat RSPB Loch Leven en Loch Leven’s Larder (een boerderijwinkel en restaurant met lokale producten). Het circuit biedt een fantastisch uitzicht op de Lomond Hills en er is een zandstrand ten noordoosten van Kinross. Dit circuit kan gedaan worden per fiets, dit duurt ongeveer twee uur of vijf uur als u besluit te wandelen.

Kortom, Centraal Schotland heeft veel verrassingen voor u klaar staan. De prachtige kastelen, de pittoreske vissersdorpjes en de indrukwekkende natuur zorgen ervoor dat u zich niet verveelt tijdens uw reis.

Loch Ness, Schotse Hooglanders & whisky...

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

Kies voor een fly-drive, een roadtrip of een city trip naar Schotland en maak kennis met een ruige kustlijn, kastelen, meren, eilanden en prachtige steden. Schotland biedt een rijke geschiedenis en een overweldigende natuur. Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in de Schotse Hooglanden, de kastelen vertellen u over oude legendes en in de steden kunt u dwalen door de eeuwenoude straten. Verwonder u over de schoonheid van dit bijzondere land waar men graag een kilt draagt, haggis eet en een glas whisky drinkt.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips