Zoek op land, regio of reis

×

Legendes en mythes van Schotland...

Spookachtig Schotland

Fly-drive |7 dagen | Schotland

Ontdek de legendes en mythes van Schotland. Achter de vele kastelen en bezienswaardigheden verbergt zich vaak een verhaal. Sommige verhalen zijn al lang vergeten, anderen leven voort en worden graag met u gedeeld.

Vanaf 2468,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 01/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 7 dagen | Schotland

Bezoek talloze kastelen zoals Fyvie Castle en Glamis Castle. Ga op zoek naar de geesten in Real Mary King's Close en maak kennis met de geest van de hoofdloze drummer. Vergeet u onderweg niet te genieten van de prachtige hooglanden en de pittoreske dorpjes.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Edinburgh - Edinburgh, Melville Castle Hotel 23 km
Dag 2: Edinburgh, Melville Castle Hotel
Dag 3: Edinburgh, Melville Castle Hotel- Glasgow, Sherbrooke Castle, 88 km
Dag 4: Glasgow, Sherbrooke Castle - Inverness, Tulloch Castle, 299 km
Dag 5: Inverness, Tulloch Castle - Aberdeenshire, Norwood Hall, 196 km
Dag 6: Aberdeenshire, Norwood Hall - Edinburgh, Macdonald Houston House, 206 km
Dag 7: Edinburgh,Macdonald Houston House - Luchthaven Edinburgh, 15 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom in Schotland

Bij aankomst op de luchthaven van Edinburgh haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in Edinburgh. Maak vanmiddag kennis met deze bijzondere stad. Bezoek Real Mary King’s Close, één van de meest spookachtige plekken in Edinburgh. Het verhaal gaat dat één van de donkere en spookachtige steegjes die vanaf de Royal Mile liep werd dicht gemetseld tijdens een uitbraak van de pest om te voorkomen dat het zich zou verspreiden. De mensen die zijn omgekomen zouden tot op de dag van vandaag nog hier rond spoken.

Route: Luchthaven Edinburgh - Edinburgh, 23 km

Dag 2: Verken Edinburgh

Deze historische stad Edinburgh heeft een rijk verleden. New Town en Old Town hebben talloze historische bezienswaardigheden, musea, leuke winkeltjes, restaurants en pubs. Uiteraard mag u de Royal Mile en het Paleis van Holyroodhouse (de officiële verblijfplaats van de koninklijke familie in Schotland) niet missen.
Edinburgh Castle wordt beschouwd als één van de meest spookachtige plekken in Schotland. De geesten die hier verblijven variëren van de moeder van Mary Queen of Scots, tot voormalige krijgsgevangenen en een drummer zonder hoofd. Nog geen genoeg van de bijzondere verhalen? Bezoek dan Greyfriars Kirk Yard.

Dag 3: Spoken, ridders en een grijze waas

Op weg naar Glasgow. Bezoek onderweg Roslin waar u de Rosslyn Chapel kunt bezoeken. Men beweert dat deze 500 jaar oude kapel de thuisbasis is van de geesten. Er gaan hier verhalen rond over vlammen in de grafkelder en een zwarte ridder met zijn paard. Bezoek Culzean Castle aan de westkust. Er wordt gezegd dat er verschillende geesten rondzwerven in het kasteel, waaronder een jonge vrouw die een baljurk draagt. De legende vertelt dat op een stormachtige nacht men een doedelzakspeler kan horen spelen. Een geluid wat vermengd wordt met het geluid van de wind en de beukende golven van de zee.

Route: Edinburgh - Glasgow, 88 km

Dag 4: Ontdek de mythische hooglanden

In Stirling kunt u een bezoek brengen aan Stirling Castle, het voormalige huis van de koningen en koninginnen van Schotland. Ook Stirling Castle wordt omringd door verhalen. Pas op voor de Pink Lady en de "Highland Ghost", die altijd wordt gezien in volledige Highland-outfit inclusief een kilt. Bezoekers verwarren hem vaak met een gids en zijn stomverbaasd als hij in het niets weer verdwijnt. Vervolg uw reis naar het noorden en bezoek het Slagveld van Culloden. Het was hier dat het leger van prins Charlie werd verslagen door regeringstroepen in 1746, waarmee een einde kwam aan de Jacobite opstand.

Route: Glasgow - Inverness, 299 km

Dag 5: In de voetsporen van Bram Stoker

De schilderachtige regio Speyside is beroemd vanwege de whisky. U vindt hier Fyvie Castle. Volgens de conciërge van het pand gebeuren er regelmatig vreemde en onverklaarbare dingen. De verhalen sluiten zich rondom twee dames. Lilias Drummond werd naar verluid door haar echtgenoot verhongerd zodat hij kon trouwen zijn minnares. Haar geest werd gezien buiten het slaapkamerraam op hun huwelijksnacht.
Verlaat het kasteel en rijd naar de kust van Aberdeenshire voor een stop in het pittoreske vissersdorpje Cruden Bay. In de 19e eeuw kwam schrijver Bram Stoker hier op vakantie. De ruïnes van Slains Castle zijn de basis van het kasteel van graaf Dracula. Maak een stop bij de Kilmarnock Arms Inn, de locatie waar Bram Stoker verbleef in 1895.

Route: Inverness - Aberdeen, 196 km

Dag 6: De geschiedenis van de Old Tay Bridge

Vanuit Aberdeen rijdt u naar Glamis Castle. Het kasteel staat bekend als het ouderlijk huis van de Koningin-moeder en het is de geboorteplek van Prinses Margaret. Rijd verder richting St. Andrews en bezoek de Old Tay Bridge. De oude brug werd in 1879 geraakt door een vreselijke storm waardoor de brug instortte terwijl een passagierstrein overstak. Er wordt gezegd dat er
ieder jaar op de dag van de ramp een spookachtige trein wordt gezien die de oude brug probeert over te steken. Volg hierna de weg richting St. Andrews. Bezoek de ruïnes van St Andrews Cathedral waarvan wordt gezegd dat het wordt achtervolgd door twee geesten, een vriendelijke monnik en de mooie White Lady. De afgelopen 200 jaar ziet men regelmatig een dame met witte handschoenen verschijnen op het terrein voordat zij verdwijnt in de spookachtige toren van de kathedraal.

Route: Aberdeen - Edinburg, 206 km

Dag 7: Vol spookachtige herinneringen naar huis

Uw laatste dag in Schotland. U levert de auto in op de luchthaven en vliegt vervolgens terug naar huis.

Route: Edinburgh - Luchthaven Edinburg, 15 km

Overnachtingen 7-daagse reis

Tijdens deze reis verblijft u in goede 3,4 of 5 sterren hotels. Wij hebben de accommodaties voor u geselecteerd op basis van hun ligging in (of nabij) steden of dorpen.

Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief voor u (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houdt u er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve accommodatie lijst ontvangt u bij uw reispapieren.

- 2 nachten Edinburgh, Melville Castle Hotel
- 1 nacht Glasgow, Sherbrooke Castle
- 1 nacht Inverness, Tulloch Castle
- 1 nacht Aberdeenshire, Norwood Hall
- 1 nacht Edinburgh, Macdonald Houston House

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van deze reis.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Melville Castle

Edinburgh

Het Melville Castle is een 18e-eeuws kasteel dat is gevestigd in de plaats Dalkeith. Melville Castle wordt omgeven door landerijen. Het centrum van Edinburgh bevindt zich op twintig minuten afstand van het hotel. In de omgeving van het hotel zijn er diverse bars, restaurants en cafés aanwezig. De luchthaven Turnhouse bevindt zich op achttien kilometer afstand van de accommodatie. De klassieke kamers beschikken over een tv en koffie- en theezetfaciliteiten, televisie, internetverbinding, strijkijzer, haardroger en een eigen badkamer. Bij het Melville Castle is er parkeermogelijkheid.

Sherbrook Castle Hotel

Glasgow

Het Sherbrooke Castle Hotel ligt in het zuiden van de stad Glasgow, in de omgeving van Pollokshields. Het centrum van Glasgow bevindt zich op tien minuten rijden vanaf het kasteel. De luchthaven van Glasgow vindt u op vijftien minuten rijden van de accommodatie. Het Sherbrooke Castle beschikt over een restaurant genaamd " Morrison". Het restaurant biedt voor lunch en diner een heerlijk à-la-cartemenu aan. Het Sherbrooke Castle beschikt ook over een bar. De luxe hotelkamers hebben een kluisje, verwarming en een eigen badkamer. Bij Sherbrooke Castle is er parkeergelegenheid. Het hotel biedt gratis wifi aan en is rolstoelvriendelijk.

Tulloch Castle

Inverness

Het Tulloch Castle Hotel is een 12e-eeuws kasteel gelegen in de prachtige Schotse Hooglanden. Het centrum van de stad Dingwall bevindt zich op vijf minuten rijden van de accommodatie. Vanuit deze accommodatie kunt u de route North Coast 500 gemakkelijk verkennen. Het Tulloch Castle beschikt over een restaurant waar men een heerlijk Schots ontbijt. In de avond bereidt de chef-kok traditionele Schotse gerechten die bestaan uit lokale producten. De inrichting van de mooie hotelkamers bestaan uit historische elementen. Het Tulloch Castle hotel biedt een tuin, gratis internetverbinding, parkeergelegenheid en een 24-uurs receptie. De hotelkamers zijn voorzien van een televisie, thee- en koffiefaciliteiten en een eigen badkamer.

Norwood Hall Hotel

Aberdeen

Dit landhuis in stad Aberdeen heeft diverse Victoriaanse kenmerken wat terug te vinden is in de zuilen en de wenteltrappen. Het restaurant genaamd " Tapestry " biedt diverse zeevruchten en een uitgebreide wijnkaart. U kunt genieten van de verschillende soorten whisky's die in de Georgian Lounge worden geserveerd. De universiteit van Aberdeen en de Robert Gordon universiteit liggen beiden op ongeveer zeven kilometer afstand van het hotel. De luchthaven Dyce bevindt zich op twintig minuten van de accommodatie. De klassieke maar tevens moderne hotelkamers zijn voorzien van een televisie en internetverbinding.

Macdonald Houstoun House

Dit 4-sterrenhotel bevindt zich op prachtige, rustige gronden, tussen Edinburgh en Glasgow, en is rijk aan historische charme. Het biedt een restaurant, een bar en uitstekende recreatieve faciliteiten, waaronder een zwembad van 18 meter lang. U kunt gratis parkeren en rijdt in 10 minuten naar de luchthaven van Edinburgh.

Historische bezienswaardigheden zoals Linlithgow Palace, Hopetoun House en House of the Binns kunnen in ongeveer 15 minuten worden bereikt. Met de auto rijdt u in 30 minuten naar Edinburgh.

De oorspronkelijke grote zaal, oude salon en bibliotheek van het hotel vormen nu de eetkamer. Het bekroonde Tower Restaurant serveert gastronomische maaltijden en is ingericht met eiken lambrisering, familieschilderijen en antiek.

De bar van het Macdonald Houstoun House heeft gewelfde plafonds, een echte open haard en een indrukwekkende collectie van meer dan 100 malt whisky's. Snacks, thee en koffie zijn ook verkrijgbaar.

Elke kamer heeft een eigen karakter en een eigen badkamer, plus koffie- en theefaciliteiten. De meeste kijken uit op de bossen, prachtige tuinen en historische hofjes.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Loch Ness, Schotse Hooglanders & whisky...

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

Kies voor een fly-drive, een roadtrip of een city trip naar Schotland en maak kennis met een ruige kustlijn, kastelen, meren, eilanden en prachtige steden. Schotland biedt een rijke geschiedenis en een overweldigende natuur. Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in de Schotse Hooglanden, de kastelen vertellen u over oude legendes en in de steden kunt u dwalen door de eeuwenoude straten. Verwonder u over de schoonheid van dit bijzondere land waar men graag een kilt draagt, haggis eet en een glas whisky drinkt.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips