Zoek op land, regio of reis

×

Noordoost-Schotland...

Noordoost-Schotland

Noordoost-Schotland, nog erg onbekend onder velen, maar zeker de moeite waard. Dit gebied wordt gevormd door de plaatsen: Moray, Angus, en Aberdeenshire. Dank zij de bescherming door de Cairngorms en de Grampian Mountains heeft deze regio een mild klimaat.

Alhoewel dit deel van Schotland nog niet erg toeristisch is, kunt u zich hier evengoed vermaken. Neem bijvoorbeeld de kust van Moray, het kustgebied tussen Aberdeen en Iverness, waar u talloze kleine stadjes en dorpjes vindt en de charme van de vissershaventjes kunt ervaren. Wilde u altijd al dolfijnen en zeehonden spotten? Dan is dit de uitgelezen kans om in dit kustgebied uw droom waar te maken.

Rijdt u meer richting het zuiden dan komt u aan de rand van Cairngorms, waar u zich zal verbazen over de prachtige groene velden, dichte bossen en sierlijke rivieren. Ook vindt u hier de snelst stromende rivier van Schotland, de Spey. Hier bevinden zalmvissers zich maar al te graag. Daarnaast staat dit Speyside-gebied bekend om een aantal grote distilleerderijen. Veel van deze distilleerderijen zijn geopend voor een rondleiding waar, ook u, na afloop de whisky mag proeven.

Als u een liefhebber bent van mooie stranden en elegante badplaatsen, kunt u het best Angus bezoeken. Dit deel van Noordoost-Schotland is erg populair met dank aan de schitterende kustlijn. Vanaf de badplaats Arbroath krijgt u de kans om een wandeling te maken langs de Seaton Cliffs en de muur van rood zandsteen te bewonderen in combinatie met een wandeling langs de Noordzee. Verder vindt u in Angus het indrukwekkende Glamis Castle, waar Koningin Elizabeth haar jeugd doorbracht. Hierna kunt u nog genieten van een typisch Schots drankje in het bruisende centrum van Arbroath.

Aberdeenshire ligt aan de Noordzeekust, waar de twee bekende zalmrivieren, de Don en de Dee, lopen. Als u richting het westen rijdt kunt u meerdere kastelen bewonderen. Doordat het noordoosten lang geïsoleerd is geweest en het dus weinig te maken heeft gehad met het oorlogsgeweld in Schotland staan veel kastelen nog overeind. Sommige van deze kastelen worden onderhouden door National Trust of Schotland en zijn toegankelijk voor publiek, maar sommige kastelen beheren nog steeds boerderijen en uitgestrekte landgoederen. Het beroemdste kasteel in dit gebied is het Balmoral Castle, dit is het zomerpaleis van de Koninklijke Engelse familie.

Loch Ness, Schotse Hooglanders & whisky...

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

Kies voor een fly-drive, een roadtrip of een city trip naar Schotland en maak kennis met een ruige kustlijn, kastelen, meren, eilanden en prachtige steden. Schotland biedt een rijke geschiedenis en een overweldigende natuur. Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in de Schotse Hooglanden, de kastelen vertellen u over oude legendes en in de steden kunt u dwalen door de eeuwenoude straten. Verwonder u over de schoonheid van dit bijzondere land waar men graag een kilt draagt, haggis eet en een glas whisky drinkt.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips