Zoek op land, regio of reis

×

Schotse Hooglanden...

Ontdek de Schotse Hooglanden

In de Schotse Hooglanden treft u een combinatie van architectuur, geschiedenis, cultuur en een prachtig landschap. Het is een van de mooiste en wildste gebieden die u kunt vinden in het noordwestelijke deel van Schotland.

In dit adembenemende gebied van Schotland ontdekt u de magie van indrukwekkende bergen en lochs (meren). De Schotse Hooglanden is het perfecte gebied voor natuurliefhebbers. Zo kunt u bijvoorbeeld dolfijnen spotten in Cairngorms, het grootste nationale park van Groot-Brittannië. Ook het Loch Lomond is een prachtige plek, waar u het grootste meer van Schotland vindt. Hier kunt u tevens genieten van de berglandschappen van The Trossachs National Park. Gaat u toch liever op zoek naar het monster van Loch Ness? Dan is ook dit mogelijk in de Schotse Hooglanden. Dit kan namelijk bij het populaire Loch Ness, waar u op een van de grootste kastelen, het Urquhart Castle, geweldig uitzicht heeft over het meer.

Houdt u wat meer van avontuur? Dan kunt u het best een bezoekje brengen aan Fort William, wat ook wel de ‘Hoofdstad van het buitenleven van het VK’ wordt genoemd. Hier kunt u onder andere de prachtige berg Ben Nevis bekijken en voor de echte avonturiers is het mogelijk om de berg te beklimmen en weg te dromen bij het schitterende uitzicht over de Schotse Hooglanden. Na de klim is het mogelijk om aan te schuiven bij een gezellige pub in het nabijgelegen stadje Glen Nevis, voor een Schotse whisky of een traditionele haggis. Als u iets verder doorrijdt krijgt u ook nog de kans om de Jacobite train te bekijken of hier zelfs een ritje in te maken. Zo kunt u net als Harry Potter in de wereldberoemde ‘Zweinsteinexpress’ een ritje ervaren.

Uitgesproken over de Schotse Hooglanden raakt u zeker niet. Het is misschien niet mogelijk om alles in één reis te bezoeken, maar u krijgt wel de kans om te genieten van het bijzondere landschap dat u nergens anders vindt. Bezoek de Schotse Hooglanden en bereidt u voor op een adembenemende reis.

Ga direct naar het reisaanbod in Schotland

Loch Ness, Schotse Hooglanders & whisky...

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

Kies voor een fly-drive, een roadtrip of een city trip naar Schotland en maak kennis met een ruige kustlijn, kastelen, meren, eilanden en prachtige steden. Schotland biedt een rijke geschiedenis en een overweldigende natuur. Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in de Schotse Hooglanden, de kastelen vertellen u over oude legendes en in de steden kunt u dwalen door de eeuwenoude straten. Verwonder u over de schoonheid van dit bijzondere land waar men graag een kilt draagt, haggis eet en een glas whisky drinkt.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips