Zoek op land, regio of reis

×

De Caminos de AVE route...

Het culturele zuiden van Spanje

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Ontdek de rijke geschiedenis van het prachtige Andalusië.

Vanaf 1023,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 13/06/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Zoals Nederland met tulpen en klompen gestereotypeerd wordt, wordt Andalusië dat met stranden, flamenco, fiestas, tapas en sherry; deze typering verwijst naar de ontspannen levensstijl van de Andalusiërs. Maar Andalusië heeft zoveel meer te bieden: een bijzonder rijke historie waarin de Moren zeven eeuwen de scepter hebben gezwaaid en een fascinerende erfenis hebben achtergelaten, bijvoorbeeld in Cordoba. Ook werelderfgoedstad Sevilla ligt op de route. Wilt u ook Granada en het beroemde Alhambra bezoeken, dan is dat - met een omweg - ook mogelijk.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Málaga- Antequera, Parador de Antequera, 60 km
Dag 2: Antequera - Nerja, Parador de Nerja, 109 km
Dag 3: Nerja - Málaga, Parador de Málaga Golf, 71 km
Dag 4: Málaga, Parador de Málaga Golf
Dag 5: Málaga - Carmona, Parador de Carmona, 196 km
Dag 6: Carmona - Cordoba, Parador de Cordoba, 109 km
Dag 7: Cordoba, Parador de Cordoba
Dag 8: Cordoba - Luchthaven Sevilla, 134 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Overnachten met prachtig uitzicht in Antequera

Op de luchthaven van Málaga staat de huurauto voor u klaar. U rijdt vervolgens naar Antequera. Deze drukke handelsstad had een strategische betekenis in de Romeinse tijd, maar ook, veel later, als Moors grensfort ter verdediging van Granada. In de stad vindt u veel mooie kerken en bovendien een heus stierenvechtmuseum.

U overnacht in de Parador de Antequera ****. In deze moderne parador, met zijn rustige ligging en een schitterend uitzicht kunt u heerlijk bijkomen van uw vliegreis.

Route: Málaga (ophalen huurauto) - Antequera, 60 km

Dag 2: De natuur in vanuit Nerja

Vandaag rijdt u naar Nerja, gelegen in de regio La Axarquia, één van de regio's in Andalusië met een sterke identiteit en traditioneel karakter. Nerja zelf is een modieus vakantieoord, maar ook een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Granada of aan het natuurpark Sierra Nevada. Vanuit uw parador naar Granada is ongeveer 220 kilometer, in tijd zo'n 2 en een half uur. Maar het Alhambra, de Generalife en Albayzin, allen afkomstig uit de indrukwekkende nalatenschap van de Moren, zijn niet voor niets als eerste in Spanje, op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Heeft u meer zin in een wandeling? Dan kunt u het Sierra Nevada natuurpark bezoeken of de dichterbij gelegen Almijara bergen. En vlakbij huis liggen de Cuevas de Nerja, een reeks diepe grotten met muurschilderingen van vermoedelijk 20.000 jaar oud. Slechts enkele van deze kolossale ruimten zijn toegankelijk voor publiek. De moderne Parador de Nerja **** ligt op een klif aan zee en heeft een prachtig uitzicht op de Costa del Sol. De Parador heeft een eigen lift naar het strand!

Route: Antequera - Nerja, 109 km

Dag 3 - 4: De rijke geschiedenis van Málaga

Málaga, uitkijkende over de zeehaven, bezit de stad een van de grootste Moorse citadellen die bewaard zijn gebleven. Gebouwd tussen de achtste en elfde eeuw is het nu het onderkomen voor het Archeologisch museum waar vondsten tentoongesteld worden uit de Fenicische en Romeinse tijd. Via een stuk verdedigingsmuur is de citadel verbonden met het kasteel van Gibralfaro, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Onder de citadel schuilt het inmiddels gedeeltelijk uitgegraven Romeins Theater. Van daar vlakbij loopt de lommerrijke laan Avenida de Cervantes tot aan de stierenvechtersarena, die in de volksmond bekend is als de Malagueta. Het stadhuis of Ayuntamiento en de voormalige douane, Aduana, liggen vlakbij de kathedraal, hier bekend als 'de manke poot' omdat de tweede toren nooit werd afgemaakt. Deze tempel is een superbe toonbeeld van de Spaanse Renaissance. Het interieur is rijkelijk bedeeld met kapellen die stuk voor stuk prachtige Andalusische heiligenbeelden herbergen. Het koorgestoelte is bewonderenswaardig, en datzelfde geldt voor de schilderijen die de zeer oude muren vullen. De Kerk van Santiago staat aan de straat die u voert naar een van de trefpunten voor de bevolking van Malaga, het Plaza de la Merced, met als belangrijkste blikvanger het Monument aan Torrijos. Aan een zijde van dit plein staat het geboortehuis van Pablo Picasso, tegenwoordig de zetel van de naar deze schilder vernoemde stichting.

De stad heeft nog andere musea als dat van de Bellas Artes, waar stukken te zien zijn van Murillo of Zurbarán en van de jonge Picasso. Het bezoek aan het oude Fenicische Malaga of Malaca wordt afgerond met een bezichtiging van de kerken van Los Mártires, El Sagrado Corazón, en El Santo Cristo de la Salud, alle drie gelegen in de oude binnenstad. Het rustigste stadsdeel wordt gevormd door de kustboulevard van La Farola, bij de haven. Het meest levendige daarentegen is dat van de straat Larios tot aan het Plaza de la Constitución. Het standbeeld van de Markies van Larios kijkt uit over de Alameda Principal, die voert tot de Brug van Tetuán over de Guadalmedina. Aangekomen aan de andere kant van de stad belandt u in wijken als de Trinidad met de populaire kerk van San Pablo, of de onmiskenbare zeemansbuurt van El Perchel, met zijn parochiekerk gewijd aan de Virgen del Carmen, de schutsvrouw van de vissers.

U overnacht in de Parador de Malaga Golf ****.

Route: Nerja - Malaga, 71 km

Dag 5: Carmona, de stad op de heuvel

U vervolgt uw reis naar Carmona, het beeldschone stadje op zo'n vijftien minuten rijden van Sevilla. Net als Sevilla is Carmona bewoond geweest door onder andere de Carthagen, Romeinen, Feniciërs, Arabieren en christenen. Hun aanwezigheid is nog terug te zien in de vele monumenten in het stadje. De stad ligt op een heuvel en dat levert op sommige plaatsen een fantastisch uitzicht op!

Uw volgende hotel, de schitterende Parador de Carmona ****, is een voormalig Arabisch fort uit de 14e eeuw. De parador ligt op een heuvel met indrukwekkende vergezichten en is een prachtig voorbeeld van Moorse architectuur. Het fort was een onderdeel van het Alcazar del Rey Pedro, het paleis van Pedro I, waarvan de ruïnes naast de parador liggen. Bezoek ook vooral de oude wijk van het stadje, de Puerta de Sevilla of de Necropolis Romana, de uitgestrekte resten van een Romeinse begraafplaats, net buiten Carmona.

Route: Málaga - Carmona, 196 km

Dag 6 -7: De invloed van de Moren

Deze stad, gebouwd door de Romeinen, werd begin 8e eeuw veroverd door de Moren. De oude stad, en het pronkstuk, de Mezquita, staan op de Werelderfgoedlijst. De invloed van de Moren op deze stad is op zijn minst indrukwekkend te noemen.
Wist u dat in de 10e eeuw Cordoba, met rond een half miljoen inwoners, de grootste stad ter wereld was? En dat het toen tevens het belangrijkste financiële, commerciële en culturele centrum van de wereld was? Van de talrijke monumenten die Cordoba aan zijn glorietijd heeft overgehouden, mag u in ieder geval de Mezquita niet overslaan.

Uw hotel, de moderne Parador de Cordoba ****, staat op de ruïnes van het in de 8e eeuw gebouwde zomerpaleis van Abd-ar-Rahman I, die hier in de 8e eeuw het kalifaat Cordoba stichtte. Vanaf het terras heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Route: Carmona - Cordoba,109 km

Dag 8: Tevreden weer naar Nederland

Vanuit Cordoba rijdt u na het ontbijt terug naar de luchthaven van Sevilla, waar u uw huurauto op het vliegveld kunt inleveren.

Route: Cordoba - Sevilla (inleveren huurauto), 134 km

Overnachtingen 8-daagse reis

1 nacht Antequera, Parador de Antequera
1 nacht Nerja, Parador de Nerja
2 nachten Málaga, Parador de Málaga Golf
1 nacht Carmona, Parador de Carmona
2 nachten Cordoba, Parador de Cordoba

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een groter stuk handbagage (trolley) aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Antequera

De Parador van Antequera is een opvallend moderne hotel. Het biedt uitzicht op het prachtig landschap van Andalusië. Vanaf het buitenzwembad, het trendy terras en het elegante restaurant hebt u uitzicht op de rotsformaties en de zonsondergang. De Parador wordt omgeven door groene tuinen met een zwembad en terras. Door de ligging heeft u een geweldige uitzicht over het platteland en de stad Antequera. De kamers zijn ruim en hebben donkere parketvloeren en lichtgekleurde muren en plafonds. Ze zijn minimalistisch ingericht met eigentijdse meubels, koele kleuren en rustgevende verlichting. De Parador heeft een receptie, lobby, bar, winkeltje, airconditioning en mooie tuinen met zwembad. Rondom het hotel vindt u parkeergelegenheid. Het ontbijt is in buffetvorm. Het restaurant biedt een rijke keuken geïnspireerd op de lokale- en streekgerechten. Vanuit de Parador van Antequera kunt u gemakkelijk een bezoek brengen aan de grote steden van Andalusië, zoals Málaga, Granada, Sevilla en Córdoba. Het centrum van Antequera is in 10 minuten lopen te bereiken. Het hotel biedt gratis parkeergelegenheid.

Parador de Nerja

De Parador van Nerja is gelegen op een pittoreske plek, vlakbij het uitzichtpunt "Balcon de Europa" en op 5 minuten lopen van het gezellig centrum van Nerja met diverse winkels en bars. Vanuit de accommodatie heeft u met een lift direct toegang tot het Burriana-strand. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort, zoals telefoon, TV, (satellietkanalen), kluisje, gratis wifi en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, lift, winkeltje, restaurant, parking en een mooie tuin met zwembad en tennisbaan. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht op de Costa del Sol.

Parador de Malaga Golf

Parador de Malaga Golf is gelegen aan zee, nabij het vliegveld en op 10 km van Malaga. De Parador van Malaga Golf ligt naast de eigen golfbaan met achttien holes. Deze baan stamt uit 1925 en is ontworpen door Tom Simpson, die ook de banen van Mui field en Turnberry ontwierp. Naast de golfbaan zijn tevens dieputting greens en tweeapproach greens. De ruime en lichte kamers hebben een prachtig uitzicht op zee, het zwembad en/of de golfbaan en zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, verschillende salons, tuin, parking, restaurant, fitnessruimte en een zwembad.

Parador de Carmona

In het historische complex van Alcazar de Arriba, op een mooie plek in de oude stad ligt de Parador van Carmona. Deze voormalige Moorse vesting uit de 14e eeuw heeft een spectaculair uitzicht op het landschap en rivier de Corbones. De kamers in dit hotel beschikken over telefoon, (TV, Canal+, satellietkanalen), minibar en kluisje. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. De Parador beschikt over een ruime parking, receptie, lobby, bar met terras, lift, winkeltje, patio met fontein, specialiteiten restaurant en tuin met zwembad. In de gehele accommodatie is gratis wifi beschikbaar. Elke ochtend staat er een heerlijk vers ontbijt voor u klaar, waardoor u de dag rustig kunt starten.

Parador de Cordoba

De Parador van Cordoba ligt aan de rand van de stad, op het voormalige terrein van Al-Rusafa, het zomerpaleis van Abderramán. Het bevindt zich op een heuvel omgeven door weelderige tuinen met een zwembad. Alle kamers hebben telefoon, TV (Canal+, satellietkanalen), minibar en kluisje. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, bar/cafetaria met zomerterras, lift en een winkeltje. Verder heeft het hotel een schitterende tuin met zwembad, ligweide en ligstoelen, tennisbaan, speeltuin en een ruime parking. Voor maaltijden kunt u terecht in het stijlvolle restaurant van Parador de Córdoba. In dit restaurant kunt u de beste ingrediënten proeven, waaronder typische lokale en Spaanse producten. Bij de maaltijden worden exclusieve Spaanse wijnen geschonken.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips