Zoek op land, regio of reis

×

De hoogtepunten van Andalusië...

De hoogtepunten van Andalusië

Fly-drive | 9, 11 of 13 dagen | Spanje

Deze bijzondere reis laat u kennis maken met Sevilla, Córdoba, Granada en Malaga. Een reis vol met historie en prachtige monumenten.

Vanaf 1380,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 30/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 9, 11 of 13 dagen | Spanje

Andalusië is de meest veelzijdige regio van Spanje en heeft zeer veel te bieden. De Moren hebben hun erfenis niet alleen achtergelaten in steden als Córdoba, Granada en Sevilla, maar ook in de vele witte bergdorpen, gelegen in de schitterende natuurparken die deze regio rijk is.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Sevilla - Hotel Amadeus La Musica, 12 km
Dag 2: Sevilla, Hotel Amadeus La Musica
Dag 3: Sevilla - Córdoba, Las Casas de la Juderia, 140 km
Dag 4: Córdoba, Las Casas de la Juderia
Dag 5: Córdoba - Granada, Palacio de Santa Ines, 206 km
Dag 6: Granada, Palacio de Santa Ines
Dag 7: Granada - Benalmadena, La Fonda de Benalmadena, 150 km
Dag 8: Benalmadena, La Fonda de Benalmadena
Dag 9: Benalmadena - Malaga luchthaven, 22 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2 : Sevilla

Na aankomst op de luchthaven van Sevilla gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel. De Werelderfgoed stad Sevilla is een bezoek zeker waard! De gebouwen die op de Werelderfgoedlijst staan liggen alle drie in de wijk Santa Cruz; de enorme, gotische, 15e-eeuwse kathedraal van Sevilla met de 12e-eeuwse Moorse klokkentoren, La Giralda; de Archivo de Indias en de Reales Alcazares, het koninklijk paleis van Sevilla. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het beroemde Plaza de España plein. Verwonder u over de kleuren en schoonheid op dit door toeristen zeer geliefde plein!

Route: Luchthaven Sevilla - Sevilla, 12 km (eigen vervoer)

Dag 3 - 4: Córdoba

Na uw verblijf in Sevilla haalt u uw auto op bij het stadskantoor en rijdt u naar Córdoba. Deze stad, gebouwd door de Romeinen, werd begin 8e eeuw veroverd door de Moren. De oude stad en het pronkstuk, de Mezquita, staan op de Werelderfgoedlijst. De invloed van de Moren op deze stad is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Wist u dat in de 10e eeuw Córdoba, met rond een half miljoen inwoners, de grootste stad ter wereld was? En dat het toen tevens het belangrijkste financiële, commerciële en culturele centrum van de wereld was? Van de talrijke monumenten die Córdoba aan zijn glorietijd heeft overgehouden, mag u in ieder geval de Mezquita niet overslaan. U heeft ook alle tijd om het natuurpark te bezoeken. Het heeft een aantal zeer bijzondere geologische rotsformaties en grote kalkstenen plateaus. U vindt hier zo'n 70 vogelsoorten, waaronder gieren en adelaars.

Route: Sevilla (ophalen huurauto) - Córdoba, 140 km

Dag 5 - 6: Granada

Het hoogtepunt van de provincie Granada is de gelijknamige stad. Geef hem een aalmoes, vrouw, want er bestaat in de wereld geen grotere smart, dan blind te zijn in Granada. Aan deze spreuk, die op de toegangspoort van het Alhambra staat, valt niets toe te voegen. Half Arabisch, half christelijk is het karakter van Granada, met het Alhambra als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt. Deze, op een heuvel gelegen paleisstad is omgeven door vestingmuren met meer dan 30 torens. Granada was de hoofdstad van het laatste mohammedaanse koninkrijk in Spanje en in het Alhambra heeft men als het ware aan de Arabische cultuur een eeuwigheidswaarde willen geven.

Route: Córdoba - Granada, 206 km

Dag 7 - 8: Malaga

Malaga, uitkijkende over de zeehaven, is een van de grootste Moorse citadellen die bewaard zijn gebleven. Gebouwd tussen de 8e en 11e eeuw is het nu het onderkomen voor het Archeologisch museum waar vondsten tentoongesteld zijn uit de Fenicische en Romeinse tijd. Via een stuk verdedigingsmuur is de citadel verbonden met het kasteel van Gibralfaro, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Onder de citadel schuilt het inmiddels gedeeltelijk uitgegraven Romeins Theater. Via de Avenida de Cervantes komt u bij de stierenvechtersarena, die in de volksmond bekend is als de Malagueta. Het stadhuis of Ayuntamiento en de voormalige douane, Aduana, liggen vlakbij de kathedraal, hier bekend als 'de manke poot', omdat de tweede toren nooit werd afgemaakt. Deze tempel is een toonbeeld van de Spaanse Renaissance. Het interieur is rijkelijk bedeeld met kapellen die stuk voor stuk prachtige Andalusische heiligenbeelden herbergen. Het koorgestoelte is bewonderenswaardig en datzelfde geldt voor de schilderijen die de zeer oude muren vullen. De Kerk van Santiago staat aan de straat die u naar een van de trefpunten voor de bevolking van Malaga, het Plaza de la Merced, voert met als belangrijkste blikvanger het Monument aan Torrijos. Vlakbij vindt u het geboortehuis van Pablo Picasso.

Route: Granada - Benalmadena, 150 km

Dag 9: Terug naar Nederland

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven waar u de huurauto inlevert. U vliegt terug naar Amsterdam met alle mooie herinneringen nog vers in het geheugen.

Route: Benalmadena - Luchthaven Malaga, 22 km

Overnachtingen 9-daagse reis

2 nachten Sevilla, Amadeus La Musica
2 nachten Córdoba, Las Casas de la Juderia
2 nachten Granada, Palacio de Santa Ines
2 nachten Benalmadena, La Fonda de Benalmadena

Overnachtingen 11-daagse reis

3 nachten Sevilla, Amadeus La Musica
2 nachten Córdoba, Las Casas de la Juderia
2 nachten Granada, Palacio de Santa Ines
3 nachten Benalmadena, La Fonda de Benalmadena

Overnachtingen 13-daagse reis

3 nachten Sevilla, Amadeus La Musica
3 nachten Córdoba, Las Casas de la Juderia
3 nachten Granada, Palacio de Santa Ines
3 nachten Benalmadena, La Fonda de Benalmadena

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op Onze autohuur voorwaarden.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Hotel Amadeus La Musica

Zoals de naam al doet vermoeden is dit hotel geïnspireerd op klassieke muziek. Gelegen in het historische hart van Sevilla in de wijk Santa Cruz en omringd door vele monumenten zoals El Alcázar, de kathedraal en de Giralda. Bij aankomst wordt u verwelkomd met een welkomstdrankje op de 18e-eeuwse binnenplaats, hier heeft u de mogelijkheid om een van de vele instrumenten te bespelen. Het hotel bestaat uit 4 historische Sevilliaanse herenhuizen en van alle gemakken voorzien voor een comfortabel verblijf. Ontspan met een verkoelende duik in het zoutwaterzwembad of in de jacuzzi met uitzicht op de Giralda. Eindig de dag met een drankje op het dakterras met uitzicht op de klokkentoren de Giralda of geniet van een scala aan klassieke muziek-cd's bibliotheek.

Las Casas de la Juderia

Dit stijlvolle 4-sterren hotel is gunstig gelegen ten opzichte van het centrum van Córdoba. Hier is een zwembad en mooie plekjes om even rustig te zitten om de sfeer en de rust op je in te laten werken. De kamers zijn mooi Spaans klassiek, sfeervol en goed verzorgd met goed sanitair.Palacio de Santa Ines

De wijk Albayzín is een van de mooiste wijken van Granada en hier bevindt zich Palacio De Santa Inés. De kathedraal van Granada vindt u op 5 minuten wandelen en proeft u de lokale specialiteiten in de bars en restaurants in de directe omgeving. Het hotel is gevestigd in twee 16e-eeuwse Mudejar gebouwen dit is terug te zien in de authentieke dak van de salon met houten panelen, kenmerkend voor deze mudejarstijl uit 1512. Vanuit de superior kamers geniet u van een indrukwekkend uitzicht op het Alhambra om de dag mee af te sluiten.

La Fonda de Benalmádena

In het centrum van Benalmádena vindt u Hotel La Fonda herkenbaar dankzij het karakteristieke witte gebouw ontworpen door de Canarische kunstenaar César Manrique. De kamers hebben Arabische, Andalusische en Griekse accenten die u terug vindt door het hele hotel heen. U kunt in het buitenzwembad ontspannen met een verfrissende duik, boek een massage in de spa of duik de sauna in. Voor lekker eten hoeft u de deur niet uit, het eigen restaurant Escorpio serveert hoogwaardige mediterrane gerechten waar u de maritieme en bergachtige smaken van de mediterrane keuken proeft met een eindeloos uitzicht over de middellandse zee.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips