Zoek op land, regio of reis

×

De hoogtepunten van Andalusië...

De hoogtepunten van Andalusië

Fly-drive | 9, 11 of 13 dagen | Spanje

Deze bijzondere reis laat u kennis maken met Sevilla, Córdoba, Granada en Malaga. Een reis vol met historie en prachtige monumenten.

Vanaf 1034,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 31/10/2022
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 9, 11 of 13 dagen | Spanje

Andalusië is de meest veelzijdige regio van Spanje heeft zeer veel te bieden. De Moren hebben hun erfenis niet alleen achtergelaten in steden als Córdoba, Granada en Sevilla, maar ook in de vele witte bergdorpen, gelegen in de schitterende natuurparken die deze regio rijk is.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Sevilla - Hotel Casa Imperial, 9 km
Dag 2: Sevilla, Hotel Casa Imperial
Dag 3: Sevilla - Córdoba, El Patio de Posadero, 141 km
Dag 4: Córdoba, El Patio de Posadero
Dag 5: Córdoba - Granada, Casa Bombo, 206 km
Dag 6: Granada, Casa Bombo
Dag 7: Granada - Malaga, Vila Conmigo, 124 km
Dag 8: Malaga, Vila Conmigo
Dag 9: Malaga - Malaga luchthaven, 18 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2 : Sevilla

Na aankomst op de luchthaven van Sevilla staat de huurauto klaar en rijdt u naar uw hotel in Sevilla. De Werelderfgoed stad Sevilla is een bezoek zeker waard! De gebouwen die op de Werelderfgoedlijst staan liggen alle drie in de wijk Santa Cruz; de enorme, gotische, 15e-eeuwse kathedraal van Sevilla met de 12e-eeuwse Moorse klokkentoren, La Giralda; de Archivo de Indias en de Reales Alcazares, het koninklijk paleis van Sevilla. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het beroemde Plaza de España plein. Verwonder u over de kleuren en schoonheid op dit door toeristen zeer geliefde plein!

Route: Luchthaven Sevilla (ophalen huurauto) - Sevilla, 9 km

Dag 3 - 4: Córdoba

Na uw verblijf in Sevilla rijdt u verder naar Córdoba. Deze stad, gebouwd door de Romeinen, werd begin 8e eeuw veroverd door de Moren. De oude stad en het pronkstuk, de Mezquita, staan op de Werelderfgoedlijst. De invloed van de Moren op deze stad is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Wist u dat in de 10e eeuw Córdoba, met rond een half miljoen inwoners, de grootste stad ter wereld was? En dat het toen tevens het belangrijkste financiële, commerciële en culturele centrum van de wereld was? Van de talrijke monumenten die Córdoba aan zijn glorietijd heeft overgehouden, mag u in ieder geval de Mezquita niet overslaan. U heeft ook alle tijd om het natuurpark te bezoeken. Het heeft een aantal zeer bijzondere geologische rotsformaties en grote kalkstenen plateaus. U vindt hier zo'n 70 vogelsoorten, waaronder gieren en adelaars.

Route: Sevilla - Córdoba, 141 km

Dag 5 - 6: Granada

Het hoogtepunt van de provincie Granada is de gelijknamige stad. Geef hem een aalmoes, vrouw, want er bestaat in de wereld geen grotere smart, dan blind te zijn in Granada. Aan deze spreuk, die op de toegangspoort van het Alhambra staat, valt niets toe te voegen. Half Arabisch, half christelijk is het karakter van Granada, met het Alhambra als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt. Deze, op een heuvel gelegen paleisstad is omgeven door vestingmuren met meer dan 30 torens. Granada was de hoofdstad van het laatste mohammedaanse koninkrijk in Spanje en in het Alhambra heeft men als het ware aan de Arabische cultuur een eeuwigheidswaarde willen geven.

Route: Córdoba - Granada, 206 km

Dag 7 - 8: Malaga

Malaga, uitkijkende over de zeehaven, is een van de grootste Moorse citadellen die bewaard zijn gebleven. Gebouwd tussen de 8e en 11e eeuw is het nu het onderkomen voor het Archeologisch museum waar vondsten tentoongesteld zijn uit de Fenicische en Romeinse tijd. Via een stuk verdedigingsmuur is de citadel verbonden met het kasteel van Gibralfaro, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Onder de citadel schuilt het inmiddels gedeeltelijk uitgegraven Romeins Theater. Via de Avenida de Cervantes komt u bij de stierenvechtersarena, die in de volksmond bekend is als de Malagueta. Het stadhuis of Ayuntamiento en de voormalige douane, Aduana, liggen vlakbij de kathedraal, hier bekend als 'de manke poot', omdat de tweede toren nooit werd afgemaakt. Deze tempel is een toonbeeld van de Spaanse Renaissance. Het interieur is rijkelijk bedeeld met kapellen die stuk voor stuk prachtige Andalusische heiligenbeelden herbergen. Het koorgestoelte is bewonderenswaardig en datzelfde geldt voor de schilderijen die de zeer oude muren vullen. De Kerk van Santiago staat aan de straat die u naar een van de trefpunten voor de bevolking van Malaga, het Plaza de la Merced, voert met als belangrijkste blikvanger het Monument aan Torrijos. Vlakbij vindt u het geboortehuis van Pablo Picasso.

Route: Granada - Malaga, 124 km

Dag 9: Terug naar Nederland

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven waar u de huurauto inlevert. U vliegt terug naar Amsterdam met alle mooie herinneringen nog vers in het geheugen.

Route: Malaga - Luchthaven Malaga, 18 km

Overnachtingen 9-daagse reis

2 nachten Sevilla, Casa Imperial
2 nachten Córdoba, Patio del Posadero
2 nachten Granada, Casa Bombo
2 nachten Vila Conmigo, Malaga

Overnachtingen 11-daagse reis

3 nachten Sevilla, Casa Imperial
2 nachten Córdoba, Patio del Posadero
2 nachten Granada, Casa Bombo
3 nachten Vila Conmigo, Malaga

Overnachtingen 13-daagse reis

3 nachten Sevilla, Casa Imperial
3 nachten Córdoba, Patio del Posadero
3 nachten Granada, Casa Bombo
3 nachten Vila Conmigo, Malaga

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een groter stuk handbagage (trolley) aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Hotel Casa Imperial

Hotel Casa Imperial bevindt zich in het hart van Sevilla, naast de Casa de Pilatos, een gebouw vol geschiedenis van de zestiende eeuw. Op een paar minuten lopen vindt u de meest karakteristieke monumenten van de stad.
Het hotel heeft een karakteristieke inrichting met een houten afwerking, smeedijzeren elementen, fonteinen, stenen bogen en felgekleurde tegels. De kamers hebben een traditionele, lichte inrichting. Er is airconditioning en een kleine zithoek met een flatscreen-tv. Alle kamers hebben een kleine koelkast.

Patio del posadero

Dit boetiek hotel is gevestigd in een oude patiowoning uit de 15e eeuw. Het kleine hotel biedt kamers met exclusief design en een ontbijt met zelfgemaakte producten van hoge kwaliteit. De kamers in het hotel hebben een eigen badkamer en een terras of een patio en wifi. Op korte afstand vindt u het centrum van de stad.

Casa Bombo

Casa Bombo is een kleine, persoonlijke accommodatie. Dit charmante herenhuis biedt een prachtig uitzicht op het Alhambra is gelegen in de meest aantrekkelijke en oudste wijk van Granada, de Albayzin. Ontdek een perfecte mix van de klassieke Moorse architectuur met een uniek vleugje moderne decoraties. Het hotel ademt een ontspannen en informele sfeer. Geniet gedurende uw verblijf van het terras en het zwembad of de woonkamer met open haard.
De kamers bieden verwarming, wifi en een eigen badkamer met een föhn.

Villa Conmigo

Voel de warmte van de Spaanse zon op het zonneterras van Villa Conmigo. Neem een ​​verfrissende duik in het grote zwembad (5,5m x 11,5m) of geniet van de jacuzzi onder het genot van een koud drankje. Kom tot rust in de Finse sauna en geniet van een heerlijke professionele massage. Deel uw ervaringen met andere gasten in de gezellige lounge of aan de buitenbar. Bij frisser weer is het heerlijk vertoeven in de ruime woonkamer met open haard of aan de grote eettafel.

De stijlvolle kamers bieden airconditioning, comfortabele boxspringbedden en zachte badjassen. De geur van verse Nespresso-koffie vult uw kamer terwijl u merkt dat het zonlicht door de ramen glinstert. Verwen uzelf met de verzorgingsproducten van The Spa Collection in uw eigen badkamer en geniet van het heerlijke ontbijt onder de Spaanse zon.

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

©2022 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips