Zoek op land, regio of reis

×

De Maestrazgo route...

Ontdek het onontdekte deel van Spanje

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Tijdens deze 8-daagse reis bezoekt u meerdere provincies en gaat u op zoek naar het authentieke Spanje

Vanaf 937,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 30/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Deze reis laat u kennismaken met de provincies Valencia, Teruel, Castellon en Tarragona en biedt u een combinatie van (historische) steden en natuur. Deze route voert door een bergachtig, door toeristen nog nauwelijks ontdekt, gedeelte van Spanje. In de dorpjes van El Maestrazgo is de middeleeuwse sfeer bewaard gebleven, zoals in Cantavieja op 1312 meter hoogte met een adembenemend uitzicht, Mirambel, waaraan de Europa Nostra Prijs voor restauratie is toegekend, La Iglesuela del Cid, dat boven twee ravijnen gelegen is en de geheel ommuurde stad Morella. Tevens bezoekt u het prachtige natuurgebied van de delta van de Ebro rivier.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Valencia - Benicalo, Parador de Benicarló, 145 km
Dag 2: Benicalo, Parador de Benicarló
Dag 3: Benicarlo, Parador de Benicarló - Tortosa, Parador de Tortosa, 65 km
Dag 4: Tortosa, Parador de Tortosa - Alcañiz, Parador de Alcañiz, 89 km
Dag 5: Alcañiz, Parador de Alcañiz,
Dag 6: Alcaniz, Parador de Alcañiz - Teruel, Parador de Teruel, 165 km
Dag 7: Teruel, Parador de Teruel
Dag 8: Teruel, Parador de Teruel - Luchthaven Valencia, 149 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- Luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: Historie in Benicaló

Op de luchthaven van Valencia staat uw huurauto voor u klaar waarmee u richting Benicarló rijdt. Benicarló is meer dan alleen strand. Deze badplaats aan de Costa Azahar heeft een gezellig historisch centrum met de Sant Bertomeukerk, gebouwd in barokke stijl met een prachtig bewerkte stenen gevel en Salomon zuilen. In het museum van de kerk zijn interessante gotische kunstwerken te bezichtigen. Even verderop ligt de kapel van Sant Gregori, waar ieder jaar op 9 mei de bewoners bijeenkomen voor de traditionele bedevaart. De haven, die in de tijd van Pedro el Ceremonioso (Peter de Plechtige) belangrijk was, dankzij de in 1370 door hem toegestane vrijstelling van belasting voor de handel in wijn, wordt tegenwoordig nog gebruikt door de vissers die er een florerende handel drijven. Deze dagen heeft u tevens de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de omgeving van Benicarló te ontdekken. De toeristische Costa Azahar strekt zich uit over 120 kilometer en biedt een combinatie van zee en mooie berglandschappen. De naam Azahar (oranjebloesem) verwijst naar de talrijke sinaasappelboomgaarden, die in de bloeitijd het aangename aroma van de bloesem verspreiden. Maar ook het binnenland, de Maestrazgo met de steden Morella en Iglesuela de Cid, zijn historische hoogtepunten die een bezoek meer dan waard zijn.

U overnacht in de Parador de Benicarló.

Route: Valencia (ophalen huurauto) - Benicarló, 145 km

Dag 3: De historische gebouwen van Tortosa

Vanuit Benicarlo rijdt u langs de kust richting Tortosa. Nabij Tortosa vindt u de delta van de Ebro rivier en het gelijknamige natuurpark. Tortosa is de hoofdstad van de streek van de Baix Ebre. Het oude Romeinse Dertosa was reeds een belangrijk knooppunt van verbindingswegen en één van de belangrijkste Catalaanse hoofdsteden, met een rijke burgerij en belangrijk handelsverkeer. De stad strekt zich uit aan beide oevers van de rivier, die haar majestueus doorkruist, op weg naar de monding aan de kust. In het oude centrum staat het kasteel van La Suda, ooit gebouwd door de Moren, vervolgens onderkomen van Tempeliers, daarna koninklijk paleis, en tegenwoordig in gebruik als Parador de turismo. Dit gebouw is tevens uw overnachtingsadres! De kathedraal van Tortosa is een indrukwekkend gotisch bouwwerk met barokke gevel. Let in het interieur vooral op het retabel van de Heilige Maria (14e eeuw), in veritaliaanste stijl geschilderd op hout. Ook het kloostergang met gotische bogengaanderij is de moeite waard. Andere noemenswaardige gebouwen uit het middeleeuwse Tortosa zijn het bisschoppelijk paleis en de paleizen Palau Despuig en Palau Oliver de Boteller, alsmede het oude klooster van Santa Clara. De stad heeft ook een rijk renaissance erfgoed in de gebouwen van de Reales Colegios, de koninklijke school die werd gesticht door Karel V voor het onderwijs van de morisken.

Vanavond overnacht u in de Parador deTortosa

Route: Benicalo - Tortosa, 65 km

Dag 4 - 5: Overnachten in een kasteel

Vanuit Tortosa vervolgt u uw weg naar Alcañiz. De horizon van Alcañiz wordt gedomineerd door twee gebouwen. Allereerst is er het kasteel dat in de 12e eeuw als hoofdkwartier van de Orde van Calatrava diende. De slottoren, de Torre de Homenaje, heeft 14e-eeuwse fresco's die de verovering van Valencia door Jaime I uitbeelden. Het andere historische hoogtepunt is de Colegiata de Santa María kerk met de barokke gevel en de gotische toren. Vanuit Alcañiz kunt u bovendien een bezoek brengen aan de bergdorpen Mosqueruela, La Iglesuela del Cid en Cantaviaja of Mirambel.

U overnacht in de Parador de Alcañiz. In 1179 werd het indrukwekkende kasteel waarin de parador is gevestigd de verblijfplaats van de orde van Calatrava, de eerste Spaanse militaire orde. Het was toen tevens de vesting van de stad. De slottoren en de klokkentoren zijn behouden gebleven en een gedeelte van de vesting werd in 1728 door prins Philips omgebouwd tot zijn paleis in Arogonese stijl. In 1968 werd het verbouwd tot de huidige parador en nu is het beschermd als historisch monument.

Route: Tortosa - Alcañiz, 89 km

Dag 6 - 7: De legende van Teruel

Vanuit Alcañiz rijdt u door het fantastische landschap van de Maestrazgo naar Teruel. Teruel werd ooit door de Romeinen veroverd op de Keltiberiërs die de stad Turba noemden. Tijdens de Reconquista werd de stad heroverd door Alfonso II, maar er bleven nog veel moslims vreedzaam in de stad wonen. Om die reden heeft de stad nog veel fraaie mudéjar-torens en is de kathedraal voorzien van kleurrijk mudéjar-werk. De fraaiste mudéjar-torens zijn de San Salvador en de San Martin. Teruel stond bekend om zijn keramiek, waarvan een prachtige collectie te bezichtigen is in het Museo Provincial. Teruel heeft ook een legende over de geliefden Diego de Marcilla en Isabella de Segura. U begrijpt het al, de twee mochten niet trouwen en toen de arme Diego rijk genoeg was bleek Isabella al getrouwd. Ze stierven van verdriet en liggen met de handen ineen afgebeeld op hun graftombes in de kathedraal.

U overnacht in de Parador de Teruel.

Route: Alacañiz - Teruel, 165 km

Dag 8: Voldaan in het vliegtuig

Vanochtend ontbijt in hotel. Vanuit Teruel rijdt u vervolgens richting het vliegveld van Valencia waar u op de luchthaven uw huurauto weer kunt inleveren.

Route: Teruel - Luchthaven Valencia (inleveren huurauto), 149 km

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Benicarlo

De Parador van Benicarlo ligt te midden van prachtige tuinen met palmbomen. Het is een ideale bestemming voor een leuke, zonnige vakantie aan de Costa del Azahar. Het hotel ligt op slechts 30 meter van de kust en heeft een eigen opgang naar het strand. Alle kamers zijn modern ingericht en hebben telefoon, gratis wifi, TV, Canal+, satellietkanalen, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel heeft een receptie, lobby, bar, lift, winkeltje, airconditioning, tuin met zwembad, speeltuin en tennisbaan. Er is ook een sauna, fitnessruimte en een golfbaan (Pitch and Putt, 9 holes). De keuken van het restaurant is Mediterraan van karakter en serveert typische streekgerechten. Gasten kunnen bij de accommodatie gratis parkeren als zij met eigen vervoer komen.

Parador de Tortosa

Deze Parador is een hoog gelegen, eeuwenoud fort en heeft een klassiek interieur met Arabische motieven, koninklijke en christelijke details en houten balken. De Parador ligt achter de bergketen de Beceite, in de vruchtbare vlaktes van de rivier de Ebro, in het hoger gelegen gedeelte van de stad Tortosa. Bezienswaardig zijn onder anderen de 14e-eeuwse markthal, een zeer moderne markthal. enkele gothische kerken en andere gebouwen. Maakt u ook een wandeling door de oude Joodse wijk. De aantrekkelijke omgeving bevat verder nog veel meer prachtige gebouwen en schitterende natuur. De kamers zijn voorzien van telefoon, TV, kluisje en minibar. De badkamer beschikt over bad of douche en toilet.

Parador de Alcaniz

De Parador van Alcañiz is gevestigd in een voormalig kasteelklooster, gelegen op de top van een heuvel van waar u een fantastisch uitzicht heeft over het omringende landschap. Bewonder de historische architectuur van dit goed behouden erfgoed, dat voorzien is van gotische muurschilderingen en barokke gevels. De Parador heeft een receptie, bar, lift, tuin, sauna, airconditioning, fitnessruimte en onbewaakte parkeergelegenheid. In de lounge en het restaurant overheersen warm-oranje tinten. Het ontbijt is in buffetvorm. Er is tevens een uitstekend restaurant al waar u kunt genieten van diverse streekgerechten. De kamers hebben een historisch karakter door de hoge plafonds en de dikke muren. De kamers zijn voorzien van alle comfort zoals telefoon, TV, Canal+, satellietkanalen, kluisje en een minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.

Parador de Teruel

De Parador ligt net buiten het oude gedeelte van de stad Teruel, op ca 2 km van het centrum. De torens van de kathedraal en van de kerken San Salvador, San Martin en San Pedro zijn bijzondere voorbeelden van Mudejarkunst en staan op de Werelderfgoedlijst. Rondom de Plaza del Torico vindt men een aantal panden in Art nouveau-stijl uit het begin van de 20e eeuw. Er zijn ook nog resten van een aquaduct uit de 16e eeuw, het aquaduct de los Arcos. Op 4 km afstand ligt Dinópolis, een themapark over dinosaurussen. Albarracin, met een fraaie Plaza Mayor, ligt op 29 km en u rijdt erheen door de mooie natuur van de Serranía de Albarracin. U kunt in de omgeving ook paardrijden en skiën in het winterseizoen. De aantrekkelijke kamers zijn voorzien van telefoon, TV en minibar. De badkamers beschikken over bad of douche en toilet. De Parador heeft een receptie, bar, internetaansluiting in de gemeenschappelijke ruimten, lift, garage, airconditioning en onbewaakte parkeerplaatsen. In de mooi aangelegde tuin zijn een zwembad en een tennisbaan. Het ontbijt is in buffetvorm. In het uitstekende restaurant serveert men de heerlijkste gerechten.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips